Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΑΑΔΕ: ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΦΟΡΟΥ ΚΑΙ ΦΠΑ ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΣΕ FAST TRACK

  • Oct 11, 2018

Επιστροφές φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ έως 10.000 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις με διαδικασίες fast track ετοιμάζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Μετά την ψήφιση της σχετικής διάταξης ανοίγει ο δρόμος για να «τρέξει» αμέσως η νέα διαδικασία. Το μέτρο που αναμένεται να δώσει ανάσα ρευστότητας σε χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες προβλέπει την άμεση επιστροφή φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ για αιτήματα – φυσικών προσώπων και εταιρειών – που δεν ξεπερνούν τα 10.000 ευρώ. Αφορά αποκλειστικά εκκρεμείς υποθέσεις ελέγχου για τις οποίες δεν έχει εκδοθεί προσωρινός διορθωτικός προσδιορισμός του φόρου.

Περισσότερα


ΥΠ. ΟΙΚ.: ΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

  • Oct 11, 2018

Δικηγόροι, λογιστές και συμβολαιογράφοι είναι οι τρεις επαγγελματικοί κλάδοι που βρίσκονται στη ζώνη υψηλού κινδύνου αναφορικά με το ενδεχόμενο ξέπλυμα μαύρου  χρήματος στην Ελλάδα. Ακολουθούν οι ενεχυροδανειστές, οι μεσίτες ακινήτων, τα καζίνο και ο ηλεκτρονικός τζόγος. Αυτό προκύπτει από την ειδική έκθεση εκτίμησης κινδύνου ξεπλύματος μαύρου χρήματος η οποία δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από το υπουργείο Οικονομικών.

 

 

Περισσότερα


ΑΝΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ

  • Oct 11, 2018

Νομοπαρασκευαστική επιτροπή συγκροτήθηκε στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή με σκοπό την επανεξέταση και αναμόρφωση των διατάξεων που διέπουν τη νομοθεσία για το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ). Στόχος του σχεδίου νόμου που θα προτείνει η επιτροπή είναι το ΓΕΜΗ: α) να εναρμονιστεί με τις αλλαγές που επήλθαν στο δίκαιο των ανωνύμων εταιρειών μετά την ψήφιση του ν. 4548/2018, β) να επανεξετάσει τους υπόχρεους εγγραφής και τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν γ) να επανεξετάσει τις συνέπειες στις περιπτώσεις παράλειψης δηλώσεων από τους υπόχρεους και να διασφαλίσει αποτελεσματικές και αποτρεπτικές κυρώσεις δ) να εισηγηθεί διατάξεις για την ομοιόμορφη και αποτελεσματική εφαρμογή του δικαίου.

Περισσότερα


ΑΥΞΗΣΗ 1,4% ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟ

  • Oct 11, 2018

Αύξηση 1,4% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στη χώρα τον Αύγουστο εφέτος, ενώ ειδικά η παραγωγή των μεταποιητικών βιομηχανιών παρουσίασε αύξηση 2,9%. Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης βιομηχανικής παραγωγής παρουσίασε αύξηση 1,4% τον Αύγουστο 2018 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2017, έναντι αύξησης 5,5% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2017 με το 2016.

Περισσότερα


ΕΛ.ΣΤΑΤ.: ΣΤΟ 1,1% Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

  • Oct 11, 2018

Αύξηση 1,1% σημείωσε ο πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο εφέτος, έναντι αύξησης 1% που καταγράφηκε τον Σεπτέμβριο πέρυσι και από αύξηση 1% τον Αύγουστο 2018. Κύρια αιτία ήταν οι ανατιμήσεις σε καύσιμα, φαρμακευτικά προϊόντα και τηλεφωνικές υπηρεσίες.

Περισσότερα


ΕΕΤΤ: ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ ΕΚΧΩΡΗΣΗΣ ΟΝΟΜΑΤΩΝ XΩΡΟΥ (DOMAIN NAMES) ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΞΗ .ΕΛ

  • Oct 11, 2018

Η δεύτερη φάση εκχώρησης Ονομάτων Xώρου (domain names) με κατάληξη .ελ. ξεκίνησε χθες. Σε αυτό το στάδιο, όλα τα domain names με κατάληξη .ελ που δεν δεσμεύτηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, θα είναι διαθέσιμα προς εκχώρηση σε κάθε ενδιαφερόμενο, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό της ΕΕΤΤ και χωρίς ειδικούς περιορισμούς. Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, από την πρώτη μέρα λειτουργίας (10 Ιουλίου 2018) του Μητρώου Ονομάτων Χώρου με κατάληξη .ελ μέχρι σήμερα έχουν ήδη εκχωρηθεί 7.635 domain names .ελ.

Περισσότερα


ΥΠ. ΟΙΚ.: ΔΙΧΤΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ

  • Oct 11, 2018

Ελέγχους για τον εντοπισμό φορολογούμενων που έχουν εισόδημα από μισθώσεις ακινήτων τύπου Airbnb και δεν έχουν δηλώσει το ακίνητό τους στην πλατφόρμα για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις ξεκινά το υπουργείο Οικονομικών. Οι πρώτοι έλεγχοι θα διενεργηθούν αρχές Δεκεμβρίου και όσοι δεν έχουν δηλώσει τα ακίνητα θα βρεθούν αντιμέτωποι με υψηλά πρόστιμα που φθάνουν ακόμα και τα 5.000 ευρώ.

Περισσότερα


ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΕΘΕΣΕ 920 ΕΚΑΤ. ΓΙΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ, ΑΛΛΑ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΜΟΝΟ 185

  • Oct 11, 2018

Αν και το Δημόσιο διέθεσε 922,6 εκατ. ευρώ, τον Αύγουστο, για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς τους ιδιώτες, οι τελικές πληρωμές από τους φορείς της γενικής κυβέρνησης περιορίστηκαν στο ποσό των 185,4 εκατ. ευρώ. Αυτό προκύπτει από τα μηνιαία στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών. Έτσι, τον Αύγουστο το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες σημείωσε αύξηση στα 1,974 δισ. ευρώ από 1,940 δισ. ευρώ τον Ιούλιο, γεγονός που οφείλεται στις περιορισμένες τελικές πληρωμές από τους φορείς της γενικής κυβέρνησης παρά τα υψηλότερα ποσά χρηματοδότησης τους από τον προϋπολογισμό για τον σκοπό αυτόν.

Περισσότερα


FITCH: ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΑΞΙΟΧΡΕΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΟΙΚΟΣ ΠΙΣΤΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

  • Oct 09, 2018

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch αναβάθμισε σε ‘CCC+' από ‘RD' το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο (Issuer Default Rating, IDR) της Alpha Bank και της Εθνικής Τράπεζας και σε ‘CCC' από ‘RD' το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Eurobank και της Τράπεζας Πειραιώς. Ταυτόχρονα, ο Fitch αναβάθμισε το βραχυπρόθεσμο αξιόχρεο και των τεσσάρων τραπεζών σε ‘CCC' από ‘RD'.

Περισσότερα


ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΑΥΞΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

  • Oct 08, 2018

Κατακόρυφα ανέβηκε φέτος η αξία των ελληνικών εξαγωγών προς Αίγυπτο, κατά το πρώτο επτάμηνο του 2018, αυξανόμενη σε ποσοστό 57,5%. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο του 2017, το αντίστοιχο μέγεθος των ελληνικών εξαγωγών προς τη Χώρα του Νείλου ήταν μόλις 413,04 εκατομμύρια ευρώ. Τα στοιχεία παρουσίασε το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο, σημειώνοντας ότι «η αξία των ελληνικών εξαγωγών του επταμήνου 2018 εμφανίστηκε ανώτερη ακόμη και των εξαιρετικά υψηλών επιπέδων του επταμήνου 2015, που τότε ήταν 616,79 εκατομμύρια ευρώ».

 

 

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR