Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΑΑΔΕ: ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

  • Oct 08, 2018

Ελέγχους για να διαπιστωθεί εάν έχει αποδοθεί ο ΕΝΦΙΑ πριν από τη σύνταξη συμβολαίων μεταβίβασης ακινήτων, θα διενεργήσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Στην περίπτωση παραβάσεων, επιβάλλονται πρόστιμα από 300 έως 1.000 ευρώ σε συμβολαιογράφους και υποθηκοφύλακες, τα οποία διπλασιάζονται σε περίπτωση υποτροπής.

 

 

Περισσότερα


Κ. ΚΡΕΤΣΟΥ: ΑΥΞΗΣΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2021-2027

  • Oct 08, 2018

Αύξηση κοινοτικών κονδυλίων κατά την επόμενη προγραμματική περίοδο 2021 – 2027 προαναγγέλλει για την Ελλάδα, η επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου σε συνέντευξή της. Αναφέρει, συγκεκριμένα, ότι για τη χώρα μας προτείνεται περίπου 1,5 δισ. ευρώ περισσότερα σε σχέση με την περίοδο 2014 – 2020. Επίσης, δηλώνει ότι τα κονδύλια του προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» θα επικεντρώνονται στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας μικρομεσαίων επιχειρήσεων και προαναγγέλλει ότι το Ευρωπαϊκό Ταμείο για Στρατηγικές Επενδύσεις αναμένεται να ενεργοποιήσει 11 εκατ. ευρώ σε επενδύσεις και να υποστηρίξει 20.000 τέτοιες επιχειρήσεις στη χώρα.

Περισσότερα


ΑΥΞΗΣΗ 1% ΠΕΡΥΣΙ ΣΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΜΗΝΙΑΙΑ ΔΑΠΑΝΗ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ

  • Oct 05, 2018

Αύξηση 1% σημείωσε πέρυσι η συνολική μηνιαία δαπάνη των νοικοκυριών (αγορές), ενώ αυξήθηκε και η μέση μηνιαία δαπάνη των νοικοκυριών για αγορές κατά 1,6%. Ωστόσο, ο κίνδυνος φτώχειας απειλεί το 18,1% του πληθυσμού, αν και το ποσοστό είναι οριακά μειωμένο σε σχέση με το 18,2% το 2016. Πρόκειται για τα αποτελέσματα της δειγματοληπτικής έρευνας οικογενειακών προϋπολογισμών (ΕΟΠ) του 2017, που διενεργήθηκε από την ΕΛΣΤΑΤ σε δείγμα 6.176 ιδιωτικών νοικοκυριών στο σύνολο της χώρας.

Περισσότερα


ΣΕΒ: ΤΟ 27,7% ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΑΥΞΗΣΗ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΤΟ 2019

  • Oct 05, 2018

Μία στις τέσσερις επιχειρήσεις (27,7%) αναμένουν αύξηση του τζίρου την επόμενη χρονιά, μία στις πέντε (19,5%) προβλέπει βελτίωση του μεριδίου αγοράς ενώ περισσότερες από μία στις δέκα (11,5%) εκτιμά ότι θα αυξήσει το προσωπικό. Αυτό προκύπτει από την Ετήσια Έρευνα που πραγματοποίησε το Παρατηρητήριο Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος του ΣΕΒ, με τη συνδρομή της MRB, με τίτλο: «Ο σφυγμός του επιχειρείν» η οποία παρουσιάστηκε σήμερα.

Περισσότερα


ΞΕΜΠΛΟΚΑΡΕΙ Η ΠΩΛΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΜΕ ΟΦΕΙΛΕΣ ΕΝΦΙΑ

  • Oct 05, 2018

Το δρόμο που διευκολύνει τις πωλήσεις ακινήτων από τους φορολογούμενους που χρωστούν στην Εφορία ΕΝΦΙΑ ή Φόρο Ακίνητης Περιουσίας ανοίγει διάταξη που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή. Η συγκεκριμένη διάταξη παρέχει τη δυνατότητα, εφόσον ο φορολογούμενος το επιθυμεί, στη φορολογική αρχή να παρακρατεί με τη σύμφωνη γνώμη του το συνολικό οφειλόμενο ποσό του φόρου ακίνητης περιουσίας ή του ΕΝΦΙΑ για όλα τα ακίνητα, χωρίς να χρειάζεται κάποια ρύθμιση.

Περισσότερα


ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ «ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ»

  • Oct 05, 2018

Η κυβέρνηση διερευνά, κατόπιν πρότασης από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), τη δυνατότητα δημιουργίας ενός Asset Protection Scheme (APS), ανέφεραν πηγές του υπουργείου Οικονομικών στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Αυτό, πρόσθεταν οι ίδιοι, θα αποτελεί μόνον ένα μικρό κομμάτι της συνολικής στρατηγικής για τη μείωση των «κόκκινων» δανείων. Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος  επισήμανε  ότι «οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται σε πολύ καλή θέση», «είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες», «έχουν μπροστά τους προκλήσεις στις οποίες ανταπεξέρχονται», «η πρόκληση των κόκκινων δανείων είναι απολύτως αντιμετωπίσιμη», μιλώντας χθες στη Βουλή.

 

Περισσότερα


ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

  • Oct 04, 2018

Ανοίγει σήμερα Πέμπτη 04/10/2018 η πλατφόρμα του Μεταφορικού Ισοδύναμου ΜΙ (www.metaforikoisodynamo.gr) ώστε να υποδέχεται τα παραστατικά για τη χρηματοδότηση των νησιωτικών επιχειρήσεων που είναι δικαιούχοι του μέτρου.  Οι επιχειρήσεις των νησιών μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα σχετικά παραστατικά (τιμολόγια, κ.ά.), που αποδεικνύουν τα έξοδά τους για τη μεταφορά από και προς το νησί, αγαθών και υλικών, για το διάστημα Ιούλιος 2018- Σεπτέμβρης 2018.

Περισσότερα


ΕΣΟΔΑ 52,3 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΣΥΝΕΙΣΕΦΕΡΕ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2009-2016

  • Oct 04, 2018

Ποσό 52,3 δισ. ευρώ συνεισέφερε άμεσα ο τουρισμός – ένας από τους 4 δυναμικότερους τομείς της ελληνικής οικονομίας – κατά την περίοδο 2009-2016 στα έσοδα του κράτους, σύμφωνα με συμπεράσματα μελέτης που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ). Σύμφωνα με τη μελέτη, το 2016 τα φορολογικά έσοδα από τον τουριστικό τομέα αποτελούσαν το 10,5% των συνολικών φορολογικών εσόδων, ποσοστό υψηλότερο από το 8,3% της άμεσης συνεισφοράς του στην οικονομία. Επίσης, για την περίοδο 2009 – 2016, ο Τουρισμός παρήγαγε περισσότερα από 105 δισ. ευρώ Ακαθάριστης Προστιθέμενης Αξίας (ΑΠΑ) και 92 δισ. ευρώ εισοδημάτων.

Περισσότερα


ΥΠ. ΟΙΚ.: ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ

  • Oct 04, 2018

Σημαντική αύξηση εμφάνισαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές Γενικής Κυβέρνησης τον Αύγουστο, καθώς ξεπέρασαν τα 3 δισ. ευρώ, από 2,73 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Από τα 3,036 δισ. ευρώ, ποσό στο οποίο διαμορφώνονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της Γενικής Κυβέρνησης στο τέλος Αυγούστου, το 1,974 δισ. ευρώ αφορά σε ληξιπρόθεσμα χρέη των φορέων του κράτους, ενώ ποσό 1,062 δισ. ευρώ σε επιστροφές φόρου σε επιχειρήσεις και ιδιώτες. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών εμφανίζεται μικρή αύξηση των συνολικών ληξιπρόθεσμων οφειλών Γενικής Κυβέρνησης, από τα 1,940 δισ. ευρώ τον Ιούλιο σε 1,974 δισ. τον Αύγουστο.

Περισσότερα


ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΚΥΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΙΣ ΜμΕ

  • Oct 03, 2018

Καθορίζονται οι διαδικασίες για τον χαρακτηρισμό των προϊόντων, των παραγωγικών διαδικασιών και των υπηρεσιών ως καινοτομικών, με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομίας κ. Δραγασάκη και του αναπληρωτή υπουργού Έρευνας και Καινοτομίας κ. Φωτάκη. Η απόφαση που εντάσσεται στο πλαίσιο του καθεστώτος «Ενισχύσεων Καινοτομικού Χαρακτήρα για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις» του αναπτυξιακού νόμου ενεργοποιεί δράση ύψους 100 εκατ. ευρώ. Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων για την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων ή την εισαγωγή οργανωτικών και διαδικαστικών καινοτομιών.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR