Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΝΕΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ: ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ Η ΔΙΑΚΟΠΗ

  • Oct 03, 2018

Νέους κανόνες στα συμβόλαια κινητής και σταθερής τηλεφωνίας φέρνει το νέο κύμα αλλαγών που προβλέπει ο Κανονισμός της ΕΕΤΤ και ο οποίος τέθηκε σε ισχύ την περασμένη Δευτέρα. Έτσι πλέον, ανάμεσα σε άλλα, απαγορεύεται η επιβολή τέλους διακοπής ή ανανέωσης σύμβασης, οι εταιρείες υποχρεούνται σε μεγαλύτερη διαφάνεια στους όρους της σύμβασης, ενώ πλέον υποχρεωτικά οι συνδρομητές θα πρέπει να ενημερώνονται για την υπέρβαση του ορίου κατανάλωσης.

Περισσότερα


E9: ΑΝΟΙΞΕ Η ΠΥΛΗ ΤΟ TAXIS ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

  • Oct 03, 2018

Οι ιδιοκτήτες έχουν τη δυνατότητα να διορθώσουν λάθη και παραλείψεις στα στοιχεία των ακινήτων τους που ανέβασαν στον λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ, καθώς η ηλεκτρονική πύλη για την υποβολή αρχικών/ τροποποιητικών δηλώσεων στο Taxisnet είναι πλέον ανοιχτή. Μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας, τα φυσικά πρόσωπα μπορούν να υποβάλουν δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) διαρκούς ενημέρωσης και αρχικές και τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 για τα έτη 2010 και μετά.

Περισσότερα


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΩΝ

  • Oct 03, 2018

Συμπληρωματικές οδηγίες για την εκκαθάριση ασφαλιστικών εισφορών μη μισθωτών παρέχει απόφαση του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσου Πετρόπουλου, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια». Συγκεκριμένα, με σχετική εγκύκλιο, δόθηκαν οδηγίες για τη διαδικασία εκκαθάρισης των ασφαλιστικών εισφορών των μη μισθωτών που καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) για κύρια ασφάλιση και υγειονομική περίθαλψη, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στα άρθρα 39, 40 και 41 παρ. 2 και 3 του ν. 4387/2016, όπως ισχύουν.

Περισσότερα


ECOFIN: ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΦΠΑ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

  • Oct 03, 2018

Οι 28 χώρες της ΕΕ συμφώνησαν σήμερα να επιτρέψουν στα κράτη μέλη να επιβάλλουν μειωμένα, πολύ μειωμένα ή ακόμη και μηδενικά ποσοστά ΦΠΑ στις ψηφιακές εκδόσεις. Η κύρια ιδέα αυτής της πρωτοβουλίας, η οποία υποστηρίχθηκε ευρύτατα από τη Γερμανία και τη Γαλλία, είναι να ευθυγραμμισθούν οι κανόνες αναφορικά με τον ΦΠΑ για τις ψηφιακές εκδόσεις (ηλεκτρονικά βιβλία και εφημερίδες στο Ίντερνετ) με εκείνους των έντυπων αντιστοίχων τους, σε μια εποχή που το χαρτί αντικαθίσταται όλο και περισσότερο από κάθε είδους οθόνες (smartphones και ηλεκτρονικές συσκευές ανάγνωσης).

Περισσότερα


EUROSTAT: ΣΤΟ 19,1% Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  • Oct 02, 2018

Στο 19,1% μειώθηκε το επίπεδο της ανεργίας τον Ιούνιο του 2018 στην Ελλάδα, από 19,3% το Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα. Τoν Αύγουστο (δεν υπάρχουν στοιχεία για την Ελλάδα), η ανεργία στην Ευρωζώνη μειώθηκε στο 8,1% σε σχέση, από 8,2% τον Ιούλιο, καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 2008. Στην Ε.Ε. η ανεργία παρέμεινε σταθερή στο 6,8%, καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2008. Ένα χρόνο πριν, τον Αύγουστο του 2017 η ανεργία στην ευρωζώνη και στην «ΕΕ των 28» ήταν 9% και 7,5% αντιστοίχως.

Περισσότερα


ΚΑΘΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ

  • Oct 02, 2018

Καθορίστηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις για την καταβολή βοηθήματος ανεργίας από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) σε αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολούμενους- ασφαλισμένους του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ)-τέως ΕΤΑΑ (τ. ΤΣΜΕΔΕ, τ. ΤΣΑΥ, τ. Τομέας Ασφάλισης Νομικών) με εγκύκλιο του Οργανισμού, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια». Σύμφωνα με την εγκύκλιο, για τη λήψη του βοηθήματος, υποβάλλεται αυτοπροσώπως από τον ενδιαφερόμενο, μέσω ΟΠΣ2, αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία του ΟΑΕΔ ή στο ΚΕΠ του τόπου κατοικίας του ή της τελευταίας απασχόλησής του, καθώς επίσης και μέσω της εφαρμογής «e-Υπηρεσίες» του Οργανισμού, εντός ανατρεπτικής προθεσμίας τριών μηνών από την ημερομηνία έκδοσης της βεβαίωσης του ΕΦΚΑ.

Περισσότερα


ΙΟΒΕ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

  • Oct 02, 2018

Σημαντική υποχώρηση παρουσίασε ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος το Σεπτέμβριο και διαμορφώθηκε στις 101,3 μονάδες, (από 105,3 τον Ιούλιο). Σύμφωνα με έρευνα οικονομικής συγκυρίας του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών, η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα κυρίως της έντονης επιδείνωσης των επιχειρηματικών προσδοκιών στη βιομηχανία και τις κατασκευές, ενώ αντίθετα η καταναλωτική εμπιστοσύνη κινείται ανοδικά. Καθοδική πορεία του οικονομικού κλίματος καταγράφεται και γενικότερα στην Ευρώπη, αν και λιγότερο έντονα.

Περισσότερα


ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΝΕΑ «ΧΑΛΑΡΩΣΗ» ΤΩΝ CAPITAL CONTROLS

  • Oct 01, 2018

Απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα μετά και τη δημοσίευση της απόφασης του υπουργού Οικονομικών (ΦΕΚ (Β'4315/ 28.9.2018) της υπουργικής απόφασης «Ρυθμίσεις θεμάτων περιορισμών στην ανάληψη μετρητών και τη μεταφορά κεφαλαίων») για τη νέα «χαλάρωση» των capital controls που ισχύει από σήμερα, δίνει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Περισσότερα


ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

  • Oct 01, 2018

Κατατίθεται σήμερα το προσχέδιο του προϋπολογισμού στη Βουλή. Το τελικό κείμενο θα ολοκληρωθεί μέχρι το Νοέμβριο μετά από διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς. Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να καταθέσει ένα σχέδιο προϋπολογισμού που δεν θα περιλαμβάνει την περικοπή των συντάξεων και τα αντίμετρα, αλλά θα περιλαμβάνονται τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη, ξεκαθάρισε ανώτατη κυβερνητική πηγή, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη, όπως μεταδίδει και το ΑΠΕ.

 

 

Περισσότερα


ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΣΕ 77 ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΣΡΟΩΝ-ΕΚΡΟΩΝ

  • Oct 01, 2018

Στο 15,9% φτάνει η παραβατικότητα στα πρατήρια υγρών καυσίμων, όπως δείχνουν οι έλεγχοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων με βάση τα στοιχεία του συστήματος εισροών - εκροών. Παράλληλα, από τους ελέγχους των δειγμάτων που έχουν σταλεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους προέκυψε νοθεία για το 13% των περιπτώσεων αυτών. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, ο αριθμός των επιχειρήσεων που έχουν ελεγχθεί πανελλαδικά, από τις αρχές του έτους μέχρι τον Αύγουστο του 2018, με βάση το σύστημα εισροών - εκροών, ανέρχεται σε 483, και από τις μέχρι στιγμής ολοκληρωμένες υποθέσεις έχουν βρεθεί παραβάσεις σε 77 επιχειρήσεις.
 

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR