Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΝΕΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

  • Sep 26, 2018

Δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για το πρόγραμμα επιχορήγησης εργοδοτών που αφορά τη διατήρηση νέων θέσεων εργασίας, με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης την περίοδο της οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με την ΚΥΑ, στόχος του προγράμματος είναι η επιχορήγηση νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας, πλήρους ή και μερικής απασχόλησης, οι οποίες προβλέπεται να ανέλθουν στις 15.000 και δημιουργήθηκαν από 1-6-2017 έως 31-5-2018 σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και, γενικά, εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα. Η μέγιστη δαπάνη για την εφαρμογή του προγράμματος, που καλύπτεται από τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ, προβλέπεται να διαμορφωθεί συνολικά έως το ποσό των 70 εκατ. ευρώ.

Περισσότερα


ΑΥΞΗΣΗ 1,3% ΣΗΜΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ

  • Sep 26, 2018

Αύξηση 1,3% σημείωσαν οι τιμές των οικοδομικών υλικών τον Αύγουστο εφέτος, λόγω κυρίως των μεγάλων ανατιμήσεων στο πετρέλαιο κίνησης που «συμπαρέσυραν» ανοδικά πλειάδα υλικών που καταρτίζουν τον σχετικό δείκτη. Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης τιμών υλικών κατασκευής νέων κτιρίων κατοικιών παρουσίασε αύξηση 1,3% τον Αύγουστο 2018 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2017, έναντι αύξησης 0,2% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων δεικτών το 2017 με το 2016.

Περισσότερα


ΕΣΟΔΑ ΣΧΕΔΟΝ 6 ΔΙΣ ΕΧΑΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΠΑ ΤΟ 2016

  • Sep 24, 2018

Έσοδα σχεδόν 150 δισ. ευρώ από τον φόρο προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ) έχασαν το 2016 οι χώρες της ΕΕ, σύμφωνα με μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ειδικότερα για την Ελλάδα, η μελέτη της Επιτροπής αναφέρει ότι το 2016, το έλλειμμα εσόδων από το ΦΠΑ ανήλθε σε 5,916 δισ. ευρώ. Συνολικά μεταξύ των χωρών της ΕΕ, το έλλειμμα ΦΠΑ κυμάνθηκε από 0,85% στο Λουξεμβούργο έως 35,88% στη Ρουμανία και 29% στην Ελλάδα.

 

 

Περισσότερα


Κ. ΠΑΠΑΝΑΤΣΙΟΥ: ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟ 2019

  • Sep 24, 2018

Χωρίς αλλαγές θα υπολογιστούν τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2019, σύμφωνα με δήλωση της υφυπουργού Οικονομικών. Ειδικότερα η κ. Παπανάτσιου, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ανέφερε ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για να αλλάξουν τα Τέλη Κυκλοφορίας σημειώνοντας ωστόσο ότι «αργότερα θα μπορέσουμε να κάνουμε» κάποιες ελαφρύνσεις.

Περισσότερα


ΤτΕ: ΑΥΞΗΣΗ 17% ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟ 7ΜΗΝΟ 2018

  • Sep 24, 2018

Μεγάλη αύξηση των εισπράξεων από τον τουρισμό, με οδηγό τους Γερμανούς επισκέπτες, δείχνουν τα τελευταία στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος. Οι ταξιδιωτικές εισπράξεις στο επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου εμφάνισαν αύξηση 17% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017 και διαμορφώθηκαν στα 8,232 δισ. ευρώ. H αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων με τη σειρά της ήταν αποτέλεσμα της ανόδου κυρίως της εισερχόμενης ταξιδιωτικής κίνησης κατά 14,6% και, σε μικρότερο βαθμό, της μέσης δαπάνης ανά ταξίδι κατά 14 ευρώ ή 2,7%.

Περισσότερα


ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ – ΕΞΠΡΕΣ ΦΠΑ ΚΑΙ ΦΟΡΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

  • Sep 21, 2018

Διευκολύνσεις σε φορολογούμενους που αφορούν σε ταχύτερη επιστροφή φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ και την εξόφληση του ΕΝΦΙΑ προβλέπει το νομοσχέδιο «Κεντρικά Αποθετήρια Τίτλων» που κατατέθηκε στη Βουλή. Αναλυτικότερα το νομοσχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων την επίσπευση των διαδικασιών επιστροφής του φόρου εισοδήματος ή του ΦΠΑ έως 10.000 ευρώ σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες με εκκρεμείς υποθέσεις ελέγχου. Η επιστροφή διενεργείται άμεσα για αιτήματα που ανέρχονται μέχρι του ποσού των 10.000 ευρώ.

Περισσότερα


ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΤΟ ΔΝΤ ΣΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΝΤΩΝ

  • Sep 21, 2018

Επιμένει το ΔΝΤ στην τήρηση των συμφωνηθέντων, καθώς με αυτόν τον τρόπο θα σταλεί στους επενδυτές το μήνυμα ότι η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων. Η μεταρρύθμιση του ελληνικού ασφαλιστικού συστήματος είναι απαραίτητη για την δημιουργία ενός φιλικού προς την ανάπτυξη δημοσιονομικού μείγματος, υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση τύπου στην Ουάσινγκτον.

Περισσότερα


ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ

  • Sep 21, 2018

Με ευρεία πλειοψηφία ψηφίστηκε από το Γ’ θερινό τμήμα της Βουλής, η κυβερνητική τροπολογία για τον κατώτατο μισθό. Νωρίτερα, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου έκανε λόγο για σημαντικό βήμα σε ό,τι αφορά την υλοποίηση «της κορυφαίας δέσμευσης που αναλάβαμε απέναντι στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία», τονίζοντας ότι «αυτή η κυβέρνηση θα ψηφίσει τον ενιαίο αυξημένο κατώτατο μισθό τον Ιανουάριο του 2019».

 

 

Περισσότερα


ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ''ΚΛΕΙΔΙ'' ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΣΠΑ «ΝΕΟΦΥΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»

  • Sep 20, 2018

Εγκρίθηκε το αρχείο των 34 συχνότερων ερωτήσεων - απαντήσεων για τη δράση του ΕΣΠΑ «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» με απόφαση του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Ευστάθιου Γιαννακίδη. Το σχετικό αρχείο έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Οικονομίας http://www.antagonistikotita.gr/epanek.Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για την υλοποίηση της δράσης «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα».

Περισσότερα


ΑΥΞΗΣΗ 17,5% ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΕΦΕΤΟΣ

  • Sep 20, 2018

Μεγάλη αύξηση κατά 17,5% σημείωσε ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) τον Ιούλιο εφέτος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου πέρυσι, έναντι αύξησης 9,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2017 προς το 2016. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η αύξηση αυτή στον τζίρο των εγχώριων βιομηχανιών προήλθε από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων της βιομηχανίας.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR