Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

e - ΥΜΣ: ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Η ΙΔΡΥΣΗ ΠΟΛΥΠΡΟΣΩΠΗΣ ΙΚΕ

  • Sep 12, 2018

Με ηλεκτρονικό τρόπο, χωρίς κόστος και μέσα σε ένα τέταρτο της ώρας, γίνεται πλέον η ίδρυση πολυπρόσωπης Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρείας (ΙΚΕ), μέσω της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Μιας Στάσης (e-ΥΜΣ). Μετά τη λειτουργία της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Μιας Στάσης για τη σύσταση εξ' αποστάσεως μονοπρόσωπης ΙΚΕ, ξεκινάει η διαδικασία να αφορά και επιχειρηματίες που θέλουν να ιδρύουν ηλεκτρονικά πολυπρόσωπες ΙΚΕ, ενώ στόχος είναι σταδιακά και σε σύντομο χρονικό διάστημα, μέσω της εφαρμογής, να μπορούν να ιδρυθούν ηλεκτρονικά όλες οι εταιρικές μορφές. Η διαδικασία θα είναι η ίδια.

Περισσότερα


ΣΕΙΡΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

  • Sep 12, 2018

Νομοθετικές πρωτοβουλίες θα αναλάβει άμεσα το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για τα ζητήματα εξυγίανσης των άτυπων βιομηχανικών συγκεντρώσεων, για τα θέματα τροποποίησης του νόμου περί Στρατηγικών Επενδύσεων, για την ολοκλήρωση της αναμόρφωσης του εταιρικού δικαίου και για τα ζητήματα απλοποίησης των διαδικασιών αδειοδότησης. Αυτά γνωστοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας στη χθεσινή του συνάντηση με το προεδρείο του ΣΕΒ.

Περισσότερα


Κ. ΡΕΓΚΛΙΝΓΚ: ΠΑΓΩΜΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΝΤΑ

  • Sep 11, 2018

Νέο αυστηρό μήνυμα προς την Ελλάδα ότι θα πρέπει να παραμείνει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων έστειλε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ. Μάλιστα προειδοποιεί τη χώρα μας ότι «μπορεί να διακοπούν τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, εάν δεν συνεχιστούν τα προγράμματα προσαρμογής». «Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις. Είμαστε πολύ υπομονετικός πιστωτής. Μπορούμε, όμως, να σταματήσουμε τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους που αποφασίσθηκαν για την Ελλάδα, αν τα προγράμματα προσαρμογής δεν συνεχισθούν, όπως έχει συμφωνηθεί. Είμαι αισιόδοξος μετά τις πιο πρόσφατες συζητήσεις μου με τον κ. Τσίπρα.

Περισσότερα


ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΤΑ 605 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΤΟ 7ΜΗΝΟ 2018

  • Sep 11, 2018

Μεγαλύτερο πρωτογενές πλεόνασμα κατά 605 εκατ. ευρώ εμφανίζει ο προϋπολογισμός το επτάμηνο Ιανουάριος-Ιούλιος 2018 συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, όπως διαπιστώνει το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή στην έκθεση του «Δημοσιονομικά Στοιχεία Ιανουαρίου-Ιουλίου 2018». Στην πλευρά των εσόδων του Κρατικού Προϋπολογισμού εμφανίζονται αυξημένα τα φορολογικά έσοδα κατά 300 εκατ. ευρώ και τα έσοδα του ΠΔΕ κατά 272 εκατ. ευρώ.

Περισσότερα


ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Η ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ

  • Sep 11, 2018

Σε λειτουργία τέθηκε χθες η νέα έκδοση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν πλέον να προσθέσουν τα χρέη του 2017 για τις αιτήσεις που είχαν ήδη υποβληθεί. Υπενθυμίζεται ότι για τις αιτήσεις που δεν είχαν υποβληθεί, μπορούσε ο ενδιαφερόμενος να προσθέσει τα χρέη του 2017 ήδη από 1/7/2018. Επίσης, υπάρχουν πλέον τα 11 δικαιολογητικά σε ηλεκτρονική μορφή, ενώ συμπληρώνονται αυτόματα οι πίνακες οφειλών τραπεζών και Δημοσίου και δεν χρειάζεται να τα συμπληρώσει ο χρήστης με το χέρι.

Περισσότερα


ΕΛ.ΣΤΑΤ.: ΣΤΟ 1% Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ

  • Sep 11, 2018

Αύξηση 1% σημείωσε ο πληθωρισμός τον Αύγουστο εφέτος σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, εξέλιξη που οφείλεται κυρίως στις ανατιμήσεις σε τηλεφωνικές υπηρεσίες, καύσιμα και φαρμακευτικά προϊόντα. Σημειώνεται ότι ο πληθωρισμός είχε αυξηθεί κατά 0,9% τον Ιούλιο εφέτος και επίσης κατά 0,9% τον Αύγουστο 2017.

Περισσότερα


ΕΛΣΤΑΤ: ΑΥΞΗΣΗ 1,9% ΣΗΜΕΙΩΣΕ Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΕΦΕΤΟΣ

  • Sep 11, 2018

Αύξηση 1,9% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στη χώρα τον Ιούλιο εφέτος, ενώ ειδικά η παραγωγή των μεταποιητικών βιομηχανιών κινήθηκε ανοδικά κατά 4,1%. Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης βιομηχανικής παραγωγής παρουσίασε αύξηση 1,9% τον Ιούλιο 2018 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2017, έναντι αύξησης 3,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2017 με το 2016.

Περισσότερα


ΑΑΔΕ: ΕΣΟΔΑ 8.000.000 ΕΥΡΩ ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ

  • Sep 10, 2018

Έλεγχο σε  τουριστικά καταλύματα πραγματοποίησαν οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ στο πλαίσιο στόχευσης που βασίστηκε στα στοιχεία του συστήματος VIES κατά τις χρήσεις 2015 και 2016. Ερευνήθηκαν με ηλεκτρονική διασταύρωση περισσότερες από 17.000 επιχειρήσεις –τουριστικά καταλύματα  σε όλους τους νομούς της χώρας. Από τα σχετικά στοιχεία προέκυψαν πάνω από 1.000 επιχειρήσεις κατ’ έτος, με κατ’ αρχήν διαφορές μεταξύ των εκτιμώμενων και των δηλωθέντων εσόδων. Με την ολοκλήρωση του επιχειρησιακού σχεδίου στο σύνολο των 90 στοχευμένων επιχειρήσεων, η συνολική αποκρυβείσα ύλη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της στόχευσης για τις χρήσεις 2015 έως και 2017, αναμένεται να ξεπεράσει τα 8.000.000 ευρώ.

Περισσότερα


ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ, ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

  • Sep 10, 2018

Ο Αλ. Τσίπρας ανακοίνωσε, στην ομιλία του στη ΔΕΘ, ότι από 1/1/19 θα μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών, με εισόδημα πάνω από 7.000 ευρώ, έως και 35%, μειώνοντας το συντελεστή για την κύρια σύνταξη από 20% σε 13,3 %. Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι αντίστοιχη μείωση έως και 35% θα ισχύει και για τους αγρότες. Επιπλέον, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι "αρχής γενομένης από τη 1/1/19 και σε βάθος τετραετίας, μειώνουμε επίσης τη φορολογία των επιχειρήσεων κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες, από 29% που είναι σήμερα, στο 25%.

Περισσότερα


Γ. ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ ΠΡΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ: ΑΠΟΡΡΙΨΤΕ ΤΟΝ ΦΟΡΟΛΑΪΚΙΣΜΟ

  • Sep 10, 2018

Την εξαγγελία φοροελαφρύνσεων για τους ελεύθερους επαγγελματίες, από τον πρωθυπουργό, κατά την ομιλία του στην τελετή εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ, προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης από το βήμα της εκδήλωσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του ΕΒΕΘ. Ο κ. Δραγασάκης  πρότεινε στον επιμελητηριακό κόσμο να απορρίψει τον «φορολαϊκισμό» και να μην επιμένει συνέχεια στις φορολογικές ελαφρύνσεις, καθώς «όλοι μιλούν για υπερφορολόγηση, και αυτοί που πληρώνουν και αυτοί που δεν πληρώνουν», για να συμπληρώσει πως «αυτό που ονομάζεται υπερφορολόγηση είναι αποτέλεσμα της υποφορολόγησης της προηγούμενης περιόδου».

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR