Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΤτΕ: ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ 90 ΔΙΣ. ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

  • Sep 07, 2018

Οι τράπεζες κατάφεραν να πετύχουν, για ακόμη μια περίοδο, τους στόχους που είχαν θέσει για τη μείωση των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (ΜΕΑ), σύμφωνα με την έκθεσή της Τράπεζας της Ελλάδος, το β’ τρίμηνο του 2018. Συγκεκριμένα, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αγγίζουν τα 88,6 δισ. ευρώ ή 1,6 δισ. ευρώ χαμηλότερα από το ποσό-στόχο. Όπως σημειώνει η TτE, η απόδοση σε σχέση με τους στόχους που είχαν τεθεί για τα τρία κυριότερα χαρτοφυλάκια (στεγαστικό, καταναλωτικό, επιχειρηματικό) διαφέρει. Σχετικά καλύτερη εικόνα εμφανίζει το επιχειρηματικό χαρτοφυλάκιο, αλλά στο χαρτοφυλάκιο λιανικής οι τράπεζες δεν βρίσκονται ακόμη σε απόλυτη συμφωνία με τους στόχους.

Περισσότερα


ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ «ΒΛΕΠΕΙ» ΜΙΑ ΣΤΙΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ

  • Sep 07, 2018

Με τις τέσσερις στις δέκα επιχειρήσεις να αναμένουν επιδείνωση για το δεύτερο εξάμηνο του 2018, σχεδόν το 30% να έχουν δάνεια σε τράπεζες, το 30,6%  να δηλώνει ότι αντιμετωπίζει προβλήματα στην έγκαιρη καταβολή μισθών στους εργαζόμενους τους  και τις  τέσσερις στις δέκα μικρές επιχειρήσεις να έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, ο επιχειρηματικός κόσμος νιώθει ότι μπορεί  η έξοδος από τα μνημόνια να επιτευχθεί αλλά τα  προβλήματα για αυτές παραμένουν  και το φως στο τούνελ θα αργήσει να φανεί, όπως προκύπτει από την έρευνα ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ -Ιούλιος 2018.

Περισσότερα


ΣΕΒ: ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΟΥΝ Η ΠΟΛΩΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ

  • Sep 07, 2018

"Ενόψει της μακράς προεκλογικής περιόδου που ανοίγεται μπροστά μας είναι κρίσιμο να αποφευχθούν η πολιτική πόλωση και οι πελατειακές πολιτικές του παρελθόντος, που αποπροσανατολίζουν τους πολίτες από τα επίμονα και επείγοντα διαρθρωτικά προβλήματα της οικονομίας. Γιατί κάτι τέτοιο θα μας οδηγήσει σε αυξημένα επιτόκια, απρόθυμους επενδυτές, ανακοπή της ανάπτυξης, μείωση του εθνικού εκτοπίσματος και νέα περίοδο περιδίνησης και ανέχειας", επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας σε δήλωσή του για την μεταμνημονιακή περίοδο.

Περισσότερα


ΥΠ. ΟΙΚ.: ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑ 84 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΡΟΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ

  • Sep 06, 2018

Νέα μείωση παρουσίασαν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα τον Ιούλιο του 2018 και διαμορφώθηκαν στα 1,934 δισ. ευρώ έναντι 2,018 δισ. ευρώ που ήταν τον Ιούνιο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών. Η μείωση τους κατά 84 εκατομμύρια ευρώ έρχεται μετά τις διαδοχικές μεγαλύτερες μειώσεις των προηγούμενων μηνών που αποτυπώνουν την πορεία σταδιακής εξόφλησης των οφειλών του δημοσίου προς τους ιδιώτες.

Περισσότερα


ΕΛ.ΣΤΑΤ.: ΠΡΟΣ ΝΕΟ ΡΕΚΟΡ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ

  • Sep 06, 2018

«Σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης έχουν εισέλθει οι ελληνικές εξαγωγές, οι οποίες συνέχισαν να κινούνται σε υψηλές ταχύτητες και στο πρώτο εξάμηνο του 2018» όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων. Σύμφωνα με την ανάλυση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών (ΚΕΕΜ), επί των προσωρινών στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, οι εξαγωγές, συμπεριλαμβανομένων των πετρελαιοειδών, στο διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου 2018 αυξήθηκαν κατά 2,2 δισ. ευρώ ή κατά 15,6% και ανήλθαν σε 16,2 δισ. ευρώ από 14,0 δισ. ευρώ.

 

 

Περισσότερα


ΣΤΑ 101,704 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΟΙ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

  • Sep 06, 2018

Στο ποσό των 101,704 δισ. ευρώ ανήλθε το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο τον Ιούλιο του 2018, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 345 εκατ. ευρώ συγκριτικά με τον Ιούνιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές (όσες δημιουργήθηκαν από την αρχή του έτους) ανήλθαν τον Ιούλιο στο ποσό των 5,569 δισ. ευρώ έναντι 5,192 δισ. ευρώ τον Ιούνιο παρουσιάζοντας αύξηση 377 εκατ. ευρώ.

Περισσότερα


ΥΠ. ΟΙΚ.: ΘΕΤΙΚΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΣΤΑΤ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΕΠ

  • Sep 05, 2018

Για την καλύτερη επίδοση οικονομικής μεγέθυνσης 1ου εξαμήνου από το 2007, έκανε λόγο το υπουργείο Οικονομικών, σχολιάζοντας τα στοιχεία του ΑΕΠ 2ου τριμήνου, που ανακοινώθηκαν από την ΕΛΣΤΑΤ. Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ «ο ρυθμός οικονομικής μεγέθυνσης του 1ου εξαμήνου ανήλθε σε 2,2% και είναι συμβατός με τη σχετική πρόβλεψη του βασικού μακροοικονομικού σεναρίου του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-2022». Σημειώνεται επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ότι το ΑΕΠ αυξάνεται για έκτο συνεχόμενο τρίμηνο για πρώτη φορά από την περίοδο 2005-2006, ενώ παράλληλα, «ο ρυθμός οικονομικής μεγέθυνσης του 1ου τριμήνου αναθεωρήθηκε από 2,3% σε 2,5%».

Περισσότερα


ΣτΕ: ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ

  • Sep 05, 2018

Την ακύρωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο κρασί γνωστοποίησε το Συμβούλιο της Επικρατείας, με την απόφαση 1734 της 3-9-2018, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου. «Εργαστήκαμε σκληρά και πετύχαμε για το καλό όλου του κλάδου να εισακουστούμε από τα ελληνικά δικαστήρια» δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, Γιώργος Σκούρας.

Περισσότερα


ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΠΑΛΙ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

  • Sep 05, 2018

Την επανεκκίνηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών με εντατικότερο ρυθμό αλλά και με αποτελεσματικότερες διαδικασίες σηματοδοτεί ο Σεπτέμβριος. Η αυλαία ανοίγει αυτή την εβδομάδα με 588 πλειστηριασμούς ακινήτων, που έχουν προγραμματιστεί για την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, αλλά καθοριστική για την επιτυχία των ηλεκτρονικών δημοπρασιών είναι η αναβάθμιση της πλατφόρμας e-auction που έχει δρομολογηθεί και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη του μήνα.

Περισσότερα


ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΟΟΣΑ

  • Sep 05, 2018

Την έκρηξη των φόρων που σημειώθηκε στην Ελλάδα και τις τεράστιες επιβαρύνσεις που έχουν υποστεί οι φορολογούμενοι αποτυπώνει ο Οργανισμός Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Στην έκθεσή του, «Tax Policy Reforms 2018 , κατατάσσει την Ελλάδα στην πρώτη θέση με τη μεγαλύτερη αύξηση φόρων ανάμεσα στις χώρες -μέλη του Οργανισμού. Πιο συγκεκριμένα, στην χώρα μας, μεταξύ 2015 και 2016 καταγράφηκε η μεγαλύτερη αύξηση φόρων ως ποσοστό του ΑΕΠ, σχεδόν κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες. Η Ελλάδα διατηρεί την πρωτιά ακόμα και όταν το έτος αναφοράς είναι το 2007, καθώς στο διάστημα 2007 – 2016 οι φόροι ως ποσοστό του ΑΕΠ αυξήθηκαν κατά 7,4 ποσοστιαίες μονάδες.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR