Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2018 Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

  • Sep 04, 2018

Περαιτέρω ανάπτυξη εμφάνισαν στο πρώτο εξάμηνο φέτος, έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος, οι ελληνικές εξαγωγές φρούτων και λαχανικών προς τις αγορές της Ευρώπης, τόσο αυτές που ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και εκείνες που δεν είναι ενταγμένες. Στον αντίποδα, φθίνουσα πορεία ακολούθησαν στο προαναφερόμενο διάστημα οι ελληνικές εξαγωγές φρούτων και λαχανικών σε αγορές εκτός της Γηραιάς Ηπείρου. Αυτά προκύπτουν από τα τελευταία στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδας (ΕΛΣΤΑΤ), σε επεξεργασία από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων- Λαχανικών- Χυμών.

Περισσότερα


ΕΛΣΤΑΤ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ 1,8% ΣΗΜΕΙΩΣΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟ Β' ΤΡΙΜΗΝΟ ΕΦΕΤΟΣ

  • Sep 04, 2018

Ανάπτυξη 1,8% σημείωσε η ελληνική οικονομία το β' τρίμηνο εφέτος και πρόκειται για το έκτο κατά σειρά τρίμηνο που το ΑΕΠ έχει θετικό πρόσημο. Η άνοδος αυτή (σε σύγκριση με το β' τρίμηνο πέρυσι) στηρίχθηκε κυρίως στις εξαγωγές και στην κατανάλωση. Σημειώνεται ότι η ΕΛΣΤΑΤ αναθεώρησε επί τα βελτίω την εκτίμησή της για το α' τρίμηνο εφέτος (ετήσια άνοδος του ΑΕΠ κατά 2,5% από άνοδο κατά 2,3%), ενώ το β' τρίμηνο 2018 σε σχέση με το α' τρίμηνο εφέτος το ΑΕΠ αυξήθηκε 0,2%.

Περισσότερα


ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ 4 ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

  • Sep 04, 2018

Τις υπουργικές αποφάσεις για την επέκταση τεσσάρων κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας υπέγραψε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου. Με την υπογραφή των τεσσάρων υπουργικών αποφάσεων κηρύσσονται γενικώς υποχρεωτικές οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας στους κλάδους των τραπεζών, των ναυτιλιακών πρακτορείων και ναυτιλιακών επιχειρήσεων, των γραφείων ταξιδίων και τουρισμού, καθώς και των πρακτορειακών επιχειρήσεων που είναι μέλη της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, οι συγκεκριμένες κλαδικές συμβάσεις καλύπτουν συνολικά 75.000 εργαζόμενους.

Περισσότερα


ΣΕ ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΚΔΟΣΗΣ Ή ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ

  • Sep 04, 2018

Ξεκίνησε χθες η πιλοτική λειτουργία του πληροφοριακού συστήματος e-Άδειες, μέσω του οποίου η διαδικασία έκδοσης ή αναθεώρησης οικοδομικών αδειών θα γίνεται πλέον ηλεκτρονικά. Το νέο σύστημα, που θεσμοθετήθηκε με τον νόμο 4495/2017 και διαχειρίζεται το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), στοχεύει στην αντιμετώπιση παθογενειών του παρελθόντος στα θέματα δομημένου περιβάλλοντος και θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία από τα μέσα Οκτωβρίου.

Περισσότερα


ΕΥΡΩΖΩΝΗ: ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ

  • Sep 04, 2018

Το κόστος δανεισμού των επιχειρήσεων της Ευρωζώνης μειώθηκε τον Ιούλιο, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Συγκεκριμένα, ο σύνθετος δείκτης κόστους των νέων δανείων προς τις επιχειρήσεις μειώθηκε κατά 4 μονάδες βάσης σε σχέση με τον Ιούνιο και διαμορφώθηκε στο 1,64% τον Ιούλιο. Το μέσο επιτόκιο νέων καταθέσεων από επιχειρήσεις της Ευρωζώνης παρέμεινε αμετάβλητο στο 0,11% τον Ιούλιο.

Περισσότερα


ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 3,4% ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ ΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2018

  • Sep 04, 2018

Αύξηση της τάξης του 3,4% παρουσίασε η παραγωγή ασφαλίστρων το εξάμηνο του 2018 και διαμορφώθηκε στα 1,985 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τη νέα μελέτη της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας για την παραγωγή ασφαλίστρων Ιανουαρίου - Ιουνίου 2018. Ειδικότερα, στον κλάδο ζωής η παραγωγή κυμάνθηκε περίπου στα 943,56 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 0,9% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα το 2017. Σε ό,τι αφορά στον κλάδο «Ασφαλίσεις Ζωής συνδεδεμένες με επενδύσεις» (unit link), σημειώθηκε μείωση 11,4%, ενώ στον κλάδο «Ασφαλίσεις Ζωής» σημειώθηκε αύξηση 1,5%.

 

 

Περισσότερα


ΕΕ: 4,7 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΦΡΟΥΤΩΝ, ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

  • Sep 04, 2018

Όλες οι χώρες της ΕΕ συμμετέχουν φέτος στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα προώθησης της κατανάλωσης φρούτων, λαχανικών και γάλακτος στα σχολεία, το οποίο ξαναρχίζει σήμερα με το νέο σχολικό έτος 2018-2019. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την Ελλάδα αντιστοιχούν 3,219 εκατ. ευρώ για φρούτα και λαχανικά και 1,55 εκατ. ευρώ για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Περισσότερα


ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΟΡΟΣΗΜΟ Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

  • Sep 03, 2018

Θετικά μηνύματα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος εκπέμπουν οι διευθύνοντες σύμβουλοι των τεσσάρων συστημικών τραπεζών με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων πρώτου εξαμήνου του 2018, επισημαίνοντας όμως ότι πρέπει να συνεχισθούν οι μεταρρυθμίσεις προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Στις δηλώσεις αναφορικά με τις τραπεζικές προκλήσεις επαναλαμβάνουν την δέσμευση τους για την χρηματοδότηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων και δηλώνουν αποφασισμένοι να κερδίσουν τη μάχη των «κόκκινων» δανείων που ήδη έχει θετικά αποτελέσματα.

Περισσότερα


ΕΣΕΕ: Ο ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΘΕΡΙΝΩΝ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

  • Aug 31, 2018

Οι περισσότερες επιχειρήσεις (60%) παρουσίασαν μείωση των πωλήσεών τους τη θερινή εκπτωτική περίοδο του 2018, ενώ περίπου μία στις τέσσερις σταθεροποίησε τις πωλήσεις στα περσινά επίπεδα. Αυτό προκύπτει από την καθιερωμένη περιοδική έρευνα για τις θερινές εκπτώσεις που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας. Όπως σημειώνεται σχετικά, από τα αποτελέσματα της έρευνας προκύπτει ότι ο κύκλος εργασιών κατά τη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων δεν ικανοποίησε τις επιχειρήσεις.

Περισσότερα


ΜΕΙΩΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑ 60 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ Ο ΕΝΦΙΑ ΤΟΥ 2018 ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΕΡΥΣΙ

  • Aug 31, 2018

Μειωμένο συνολικά περίπου κατά 60 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με το 2017 είναι το ποσό της βεβαίωσης του ΕΝΦΙΑ με βάση τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για τη φετινή εκκαθάριση του φόρου. Συγκεκριμένα, όπως  προκύπτει, το ποσό της βεβαίωσης του ΕΝΦΙΑ είναι μειωμένο συνολικά κατά 59.734.118,31 ευρώ σε σχέση με το περσινό. Όσον αφορά τα νομικά πρόσωπα, αυτά που υπόκεινται σε ΕΝΦΙΑ  αυξάνονται από 56.717 το 2017 σε 58.287 το 2018, γεγονός που οδηγεί σε αύξηση του βεβαιωθέντος φόρου για τα νομικά πρόσωπα κατά 1.802.697,95 ευρώ.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR