Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Π. ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ

  • Aug 24, 2018

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα είναι πλέον σε θέση με τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις να παράγει πλεονάσματα και να έχει εκ νέου ανάπτυξη το 2019, εξέφρασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τις Οικονομικές Υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό France info. Yπενθυμίζοντας ότι τα προγράμματα τελείωσαν και επισήμως στην Ελλάδα, ο Πιέρ Μοσκοβισί  σημείωσε ότι «η Ελλάδα πραγματοποίησε 450 μεταρρυθμίσεις που ήταν απαραίτητες. Πιστεύω ότι η Ελλάδα είναι τώρα σε θέση, με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, να δημιουργήσει πλεονάσματα και να έχει εκ νέου ανάπτυξη το 2019».

Περισσότερα


ΠΡΩΤΟ ΤΕΣΤ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

  • Aug 23, 2018

Να προλάβουν την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού, την 1η Οκτωβρίου, θέλουν οι θεσμοί, ώστε να υπάρξει συνεννόηση με την κυβέρνηση για τα μέτρα που θα περιλαμβάνει. Γι’ αυτό και αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την πρώτη αποστολή τους στην Αθήνα στις 10 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε προχθές ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί. Η επίσκεψη αναμένεται να διαρκέσει μία εβδομάδα και θα αποτελέσει το πρώτο τεστ των σχέσεων των δύο πλευρών στη μεταμνημονιακή εποχή.

Περισσότερα


REUTERS: ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

  • Aug 23, 2018

Η χώρα πραγματοποίησε εκκαθάριση των τραπεζών της μετά την εφαρμογή των προγραμμάτων, αλλά παραμέλησε τις επιχειρήσεις, αναφέρει το Reuters, σε άρθρο της για την ελληνική οικονομία και τις εξελίξεις μετά την έξοδο από το πρόγραμμα. Η καλύτερη προστασία των μικρομετόχων και τα υψηλότερα πρότυπα θα βοηθήσουν την οικονομία να ανακάμψει μετά από πολλά χρόνια λιτότητας. Η εταιρική διακυβέρνηση είναι ένα από τα στοιχεία που λείπουν από τη μεταρρυθμιστική ατζέντα της Ελλάδας.

Περισσότερα


EΣΕΕ: ΟΙ EΛΛΗΝΕΣ «ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ» ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΜΕ 2 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΩΣ

  • Aug 23, 2018

«Παρά το γεγονός ότι τα ετήσια έσοδα από τον εσωτερικό τουρισμό από το 70% συρρικνώθηκαν στο 5% και οι διανυκτερεύσεις από 7,5 εκατ. σε 5 εκατ., οι Έλληνες είναι ο βασικός αιμοδότης του τουρισμού όλο το έτος με έσοδα 2 δισ. ευρώ. Εάν μάλιστα υπήρχε δείκτης ποιότητας τουριστών, κατά την άποψή μου, ακόμα και με την παρούσα οικονομική μας κατάσταση, την πρωτιά θα κατείχαν οι Έλληνες», επισημαίνει σε δήλωση του ο κ. Βασίλης Κορκίδης, πρόεδρος της ΕΣΕΕ σχολιάζοντας μελέτη του ΙΝΕΜΥ με την οποία εξετάζεται η σχέση μεταξύ της τουριστικής κίνησης και της εμπορικής δραστηριότητας.

Περισσότερα


Γ. ΠΙΤΣΙΛΗΣ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ

  • Aug 22, 2018

Την αναγκαιότητα μείωσης της υπέρογκης σε κάποιες περιπτώσεις φορολογίας αναγνωρίζει ο διοικητής της ΑΑΔΕ, κ. Πιτσιλής, σημειώνοντας πως ήδη έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για αυτό. Αναφερόμενος σε κακές νοοτροπίες εκφράζει την πεποίθηση ότι οι Έλληνες μπορούμε να αλλάξουμε, προσθέτοντας ότι ήδη αυτό έχει αρχίσει να γίνεται και θα ενισχύεται όσο θα ενισχύεται η εμπιστοσύνη μεταξύ κράτους και πολίτη, που θα βλέπει ότι οι φόροι που πληρώνει πιάνουν τόπο. Σε ό,τι αφορά τη φοροδιαφυγή τονίζει ότι το κράτος έχει γίνει πιο αποτελεσματικό στον εντοπισμό όσων φοροδιαφεύγουν και στην συλλογή των φόρων, αν και όπως αναγνωρίζει υπάρχει ακόμη μεγάλο περιθώριο για βελτιώσεις.

Περισσότερα


ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΥΨΟΥΣ 3.762 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ- ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

  • Aug 22, 2018

Με την εντυπωσιακή αύξηση τόσο του αριθμού των τουριστών από τη Γερμανία, όσο και των χρημάτων που δαπάνησαν αυτοί κατά τη διαμονή τους στην Ελλάδα, το ταξιδιωτικό ισοζύγιο της χώρας εμφάνισε το α' εξάμηνο εφέτος πλεόνασμα 3.762 εκατ. ευρώ, έναντι πλεονάσματος 3.147 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2017. Ανοδικά κινήθηκαν και οι αφίξεις και οι δαπάνες των τουριστών από Γαλλία, Βρετανία και ΗΠΑ, αλλά προβληματισμό δημιουργεί η μείωση των Ρώσων.

Περισσότερα


ΕΕ: ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΝΟΙΓΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  • Aug 21, 2018

«Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει για την Ελλάδα, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος στήριξης και σταθερότητας», επισημαίνει ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η Επιτροπή τονίζει ότι «η Ελλάδα ολοκλήρωσε με επιτυχία» το τριετές πρόγραμμα στήριξης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕSM). «Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος είναι απόδειξη των προσπαθειών του ελληνικού λαού, της δέσμευσης της χώρας για μεταρρυθμίσεις και της αλληλεγγύης των ευρωπαίων εταίρων», επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Περισσότερα


ΑΥΞΗΣΗ 22,3% ΣΗΜΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΑΦΙΞΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ - ΚΑΤΑ 16% ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ

  • Aug 21, 2018

Αύξηση 22,3% σημείωσαν οι αφίξεις των τουριστών στη χώρα τον Ιούνιο εφέτος σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, με τις εισπράξεις να αυξάνονται κατά 16%. Ενώ, το α' εξάμηνο οι αφίξεις των τουριστών και οι εισπράξεις σημείωσαν άνοδο κατά 19,1% και 18,9% αντίστοιχα σε σχέση με το α' εξάμηνο του 2017. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών που δημοσιοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδος.
 

Περισσότερα


ΟΑΕΔ: ΜΙΚΡΗ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ

  • Aug 21, 2018

Περισσότεροι κατά 2,81% είναι για το μήνα Ιούλιο σε σχέση με τον Ιούνιο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι (που αναζητούν εργασία) σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΕΔ. Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο ήταν 827.854 έναντι 805.231 τον Ιούνιο δηλαδή περισσότεροι κατά 22.623 άνεργοι. Από αυτούς, 482.778 (ποσοστό 58,32%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 345.076 (ποσοστό 41,68%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών ενώ πάνω από 65% εξ αυτών είναι γυναίκες.

Περισσότερα


ΕΛΣΤΑΤ: ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΤΑ 17,4% ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΕΙΚΤΗ ΚΥΚΛΟΥ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

  • Aug 21, 2018

Μεγάλη αύξηση κατά 17,4% σημείωσε ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) τον Ιούνιο εφέτος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2017, έναντι αύξησης 9,8% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2017 με το 2016. Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2018, ο γενικός δείκτης παρουσίασε τον Ιούνιο μείωση 1,7%

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR