Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΤτΕ: ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΤΟ ΕΠΙΤΟΚΙΑΚΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ – ΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ

  • Aug 02, 2018

Έκλεισε η ψαλίδα των επιτοκίων τον Ιούνιο. Το επιτοκιακό περιθώριο, δηλαδή η διαφορά μεταξύ επιτοκίου καταθέσεων – χορηγήσεων μειώθηκε στο 4,10% από 4,18% που ήταν τον Μάιο. Η εξέλιξη αυτή σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος αντανακλά την μείωση των επιτοκίων χορηγήσεων, ενώ των καταθέσεων παρέμειναν αμετάβλητα.

Περισσότερα


ΙΟΒΕ: ΣΕ ΥΨΗΛΟ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ

  • Aug 02, 2018

Σε ανοδική πορεία επανήλθε τον Ιούλιο ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος και διαμορφώθηκε στις 105,3 (από 102,5) μονάδες, επίδοση που είναι η υψηλότερη από τον Ιούλιο του 2014. Σύμφωνα με έρευνα οικονομικής συγκυρίας του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών, η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της βελτίωσης των επιμέρους δεικτών των επιχειρηματικών προσδοκιών στη βιομηχανία, το λιανικό εμπόριο και την καταναλωτική εμπιστοσύνη, ενώ στις κατασκευές και τις υπηρεσίες ο σχετικός δείκτης υποχωρεί.

Περισσότερα


ΜΙΚΡΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΚΑΤΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

  • Aug 01, 2018

Στο ποσό των 101,359 δισ. ευρώ περιορίστηκε το σύνολο των ληξιπρόθεσμων (παλαιών και νέων) χρεών προς το Δημόσιο τον Ιούνιο του 2018 έναντι 101,482 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, Μάιο. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, σύμφωνα με τα οποία, τον ίδιο μήνα ο συνολικός αριθμός των οφειλετών προ το Δημόσιο περιορίσθηκε στους 3.727.410 έναντι 3.816.475 τον Μάιο. Τον Ιούνιο, το σύνολο των νέων ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο - που δημιουργήθηκαν από την αρχή του έτους - ανήλθαν σε 5,192 δισ. ευρώ έναντι 4,764 δισ. ευρώ τον Μάιο. Αυξήθηκαν, δηλαδή, κατά 428 εκατ. ευρώ, με ρυθμό χαμηλότερο συγκριτικά με άλλους μήνες στον παρελθόν.

Περισσότερα


ΔΝΤ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΕΞΕΛΘΕΙ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • Aug 01, 2018

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να κάνει το επόμενο βήμα και να εξέλθει με επιτυχία από το πρόγραμμα του ESM εκτιμά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο θεωρεί ότι η μεταρρυθμιστική προσπάθεια σε συνδυασμό με τα πρόσφατα μέτρα ελάφρυνσης που συμφωνήθηκαν στο Eurogroup αποκαθιστούν πλέον τη πρόσβαση της χώρας στις αγορές μεσοπρόθεσμα. Ωστόσο, προειδοποιεί και για κινδύνους και προκλήσεις στο μέλλον. Οι συγκεκριμένες εκτιμήσεις συμπεριλαμβάνονται στην έκθεση του άρθρου 4 για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, την οποία το Ταμείο έδωσε χθες στη δημοσιότητα.

Περισσότερα


ΣΕΤΕ: ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΠΡΟΣ ΝΕΟ ΡΕΚΟΡ ΑΦΙΞΕΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ

  • Aug 01, 2018

Αύξηση των αεροπορικών και οδικών αφίξεων τον Ιούνιο 2018 έναντι του Ιουνίου 2017 καταγράφουν τα στοιχεία που δημοσιοποιεί ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το ινστιτούτο του ΣΕΤΕ, στα κυριότερα αεροδρόμια καταγράφηκε αύξηση των διεθνών αφίξεων κατά 14,6% (+18,0% από την αρχή του έτους). Αύξηση παρατηρήθηκε τόσο στην Αθήνα (+27,0%) όσο και στα περιφερειακά αεροδρόμια (+11,7%), ενώ από την αρχή του έτους οι αντίστοιχες αυξήσεις είναι +23,1% και +15,8% αντίστοιχα.

Περισσότερα


ΕΦΚΑ: ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ

  • Jul 31, 2018

Την παράταση έως την Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2018, της προθεσμίας καταβολής των εισφορών του μηνός Ιουνίου 2018 για τους μη μισθωτούς ασφαλισμένους ανακοίνωσε η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ). Επίσης, παρατείνεται έως τις 10 Αυγούστου η προθεσμία καταβολής της τρίτης δόσης εκκαθάρισης των ασφαλιστικών εισφορών έτους 2017 των μη μισθωτών ασφαλισμένων.

Περισσότερα


ΝΕΕΣ ΥΠΑΓΩΓΕΣ ΣΤΟ ''ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ΄ ΟΙΚΟΝ ΙΙ''

  • Jul 31, 2018

Την υπαγωγή επιπλέον 14.709 αιτήσεων, στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ΄ οίκον ΙΙ», ενέκρινε η Επενδυτική Επιτροπή που συνεδρίασε χθες. Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, αν συνυπολογισθούν οι αιτήσεις που είχαν εγκριθεί πρόσφατα προκύπτει ότι οι πόροι που θα εισρεύσουν στην οικονομία άμεσα, στο πλαίσιο του προγράμματος ξεπερνούν τα 400 εκατ. ευρώ. Οι αιτήσεις που εγκρίθηκαν σήμερα αντιστοιχούν σε επιλέξιμο προϋπολογισμό παρεμβάσεων ύψους 224,62 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων η δημόσια δαπάνη είναι 175,03 εκατ. ευρώ.

 

 

Περισσότερα


ΛΗΓΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

  • Jul 30, 2018

Λήγει σήμερα τα μεσάνυχτα η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων, με εξαίρεση τους φορολογούμενους που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές και όσους ανήκουν στις Δ.Ο.Υ. Ελευσίνας και Παλλήνης, όπου η προθεσμία υποβολής της δήλωσης έχει παραταθεί έως τις 30 Οκτωβρίου με βάση τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Περισσότερα


ΕΤΕπ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

  • Jul 30, 2018

Mε τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζα Επενδύσεων, (ΕΤΕπ), Βέρνερ Χόιερ, επικοινώνησε εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Α. Χαρίτσης για να ζητήσει οικονομική βοήθεια, για την αποκατάσταση των ζημιών που άφησαν πίσω τους οι πυρκαγιές στη Αττική και την ενίσχυση των υποδομών που θα αποτρέψουν παρόμοιες καταστροφές στο μέλλον. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η ΕΤΕπ ανταποκρίθηκε θετικά και τις αμέσως επόμενες ημέρες, μετά τη σχετική τεχνική επεξεργασία, θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες της συμφωνίας.

 

 

Περισσότερα


Κ. ΚΡΕΤΣΟΥ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΕΙ ΕΩΣ ΚΑΙ 95% ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

  • Jul 30, 2018

Η Ελλάδα μπορεί να επωφεληθεί με ποσοστό συγχρηματοδότησης 95% από το Ταμείο Συνοχής για το έργο ανοικοδόμησης των πυρόπληκτων περιοχών, τονίζει με δήλωσή της η επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου που δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Έχω ήδη ενημερώσει τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση, ότι τόσο εγώ όσο και οι υπηρεσίες μου είμαστε διατεθειμένοι να αλλάξουμε τα επιχειρησιακά προγράμματα που αφορούν την Ελλάδα στο πλαίσιο της Πολιτικής Συνοχής, βάσει αιτήματος των ελληνικών Αρχών», τονίζει η Κορίνα Κρέτσου.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR