Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΕΚΤ: «ΟΧΙ» ΣΤΟ QE, ΤΕΛΟΣ ΤΟ WAIVER ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  • Jul 27, 2018

O πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι  επέμεινε στη θέση του για τη μη συμμετοχή των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Όπως ανέφερε ο κ. Ντράγκι, τα ελληνικά ομόλογα δεν είναι επιλέξιμα και μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο θα παύσει η κατ’ εξαίρεση αποδοχή τους (waiver). O ίδιος πάντως καλωσόρισε «την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος καθώς και τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση προς την κατεύθυνση αυτή».

 

 

Περισσότερα


MOODY'S: ΤΟ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

  • Jul 27, 2018

Το πιστωτικό προφίλ της Ελλάδας ενισχύεται από τη σημαντική ελάφρυνση του χρέους που χορήγησαν οι πιστωτές της χώρας στην Ευρωζώνη τον Ιούνιο, αναφέρει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's στην ετήσια έκθεσή του. Όπως σημειώνει ο οίκος, το πακέτο ελάφρυνσης του χρέους διασφαλίζει ότι οι υποχρεώσεις της Ελλάδας για την εξυπηρέτηση του χρέους της θα είναι πολύ διαχειρίσιμες τα επόμενα δέκα χρόνια, ενισχύοντας την επιστροφή της κυβέρνησης στη χρηματοδότηση από τις ιδιωτικές κεφαλαιαγορές μετά από μία δεκαετία εξάρτησης από τη χρηματοδοτική στήριξη του επίσημου τομέα.

 

 

Περισσότερα


Χ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ

  • Jul 26, 2018

Οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας για την αγορά στο μέλλον πυροσβεστικών αεροσκαφών, αλλά και για την επούλωση των πληγών από τις τελευταίες μεγάλες και ολέθριες πυρκαγιές, κυρίως στην Ανατολική Αττική, προανήγγειλε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας, Διαχείρισης Κρίσεων και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Στυλιανίδης, με δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, όπου ενημερώθηκε για την τραγωδία από τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα.
 

Περισσότερα


ΑΑΔΕ: ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑΡΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

  • Jul 26, 2018

Ελέγχους σε αλλοδαπούς που επιχειρούν να κάνουν έναρξη επιχείρησης, με στόχο την εξακρίβωση της εγκυρότητας των εγγράφων νόμιμης παραμονής τους στη χώρα μας διεξάγει η Εφορία, σύμφωνα με εγκύκλιο της ΑΑΔΕ. Συγκεκριμένα, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έδωσε εντολή στις ΔΟΥ να ελέγχουν εξονυχιστικά τα έγγραφα των αλλοδαπών (υπήκοοι τρίτης χώρας) που καταθέτουν αιτήσεις ή δηλώσεις για έναρξη επιχείρησης, εγγραφή ή μεταβολή στο Μητρώο ΑΦΜ κλπ. Και αυτό μετά τις περιπτώσεις που εντοπίστηκαν και αφορούσαν την προσκόμιση πλαστών ή παραποιημένων στοιχείων απόδειξης της νόμιμης παραμονής στη χώρα αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών.

Περισσότερα


ΤτΕ: ΑΥΞΗΣΗ 1,355 ΔΙΣ. ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ

  • Jul 26, 2018

Στα 129,4 δισ. ευρώ ανήλθαν οι καταθέσεις από νοικοκυριά και επιχειρήσεις στις ελληνικές τράπεζες στα τέλη Ιουνίου, από 128,06 δισ. ευρώ στα τέλη Μαΐου, αυξημένες κατά 1,355 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), αύξηση κατά 272 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, τον Ιούνιο του 2018, οι συνολικές καταθέσεις των επιχειρήσεων, έναντι αύξησης κατά 580 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε σε 12,6% από 13,1% τον προηγούμενο μήνα.

Περισσότερα


ΕΩΣ ΤΙΣ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

  • Jul 25, 2018

Την παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως τη Δευτέρα, 30 Ιουλίου, ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (AAΔΕ). Η απόφαση των φορολογικών αρχών, η οποία αφορά τόσο τα φυσικά όσο και τα νομικά πρόσωπα, έρχεται σε συνέχεια της χθεσινής έκκλησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ). Σημειώνεται ότι πρόκειται για τη δεύτερη παράταση στις φετινές φορολογικές δηλώσεις. Η αρχική προθεσμία εξέπνεε στις 30 Ιουνίου, προτού λάβει παράταση για την Πέμπτη, 26 Ιουλίου. Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, 31 Ιουλίου, οι φορολογούμενοι καλούνται να καταβάλλουν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος.
 

Περισσότερα


ΤτΕ: ΚΑΤΑ 34,7% ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟ ΜΑΪΟ

  • Jul 25, 2018

Πλεόνασμα ύψους 192 εκατ. κατέγραψε το ισοζύγιο πληρωμών το Μάιο 2018 έναντι ελλείμματος 658,1 εκατ. ευρώ τον ίδιο μήνα πέρυσι, χάρη στη βελτίωση όλων των επιμέρους ισοζυγίων, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος. Βάσει των στοιχείων της ΤτΕ, οι τουριστικές εισπράξεις τον Μάιο 2018 αυξήθηκαν κατά 34,7%, στο 1,475 δισ. από 1,095 δισ. ευρώ τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Περισσότερα


ΥΠ. ΟΙΚ.: ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ 635 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΤΟ Α’ 6ΜΗΝΟ ΤΟΥ 2018

  • Jul 25, 2018

Πρωτογενές πλεόνασμα, ύψους 635 εκατ. ευρώ, παρουσίασε ο προϋπολογισμός το εξάμηνο Ιανουάριος - Ιούνιος 2018 έναντι στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 465 εκατ. ευρώ και πρωτογενούς πλεονάσματος 1,936 δισ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2017.  Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, την περίοδο Ιανουαρίου - Ιουνίου 2018, παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού (γενική κυβέρνηση) ύψους 2,299 δισ. ευρώ, έναντι στόχου για έλλειμμα 3,249 δισ. ευρώ που έχει περιληφθεί στην επεξηγηματική έκθεση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στήριξης (ΜΠΔΣ) 2019-2022, για το αντίστοιχο διάστημα του 2018 και ελλείμματος 1,596 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2017.

Περισσότερα


ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ (E-ΥΜΣ), ΤΟ ΝΕΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

  • Jul 24, 2018

Η υπηρεσία Ηλεκτρονικής Σύστασης Επιχειρήσεων (e-ΥΜΣ) για την εξ' αποστάσεως σύσταση εταιρειών έχει ενεργοποιηθεί και εντός του πρώτου 24ώρου λειτουργίας της πλατφόρμας, έχουν συσταθεί τρεις μονοπρόσωπες Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρείες (ΙΚΕ) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Το σύνολο της διαδικασίας διαρκεί, κατά μέσο όρο, μία ώρα. Σε πρώτη φάση, η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη για τη σύσταση Μονοπρόσωπης Ι.Κ.Ε. και σταδιακά, μέχρι το τέλος του 2019, θα ενταχθούν και οι υπόλοιπες νομικές μορφές. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της e-ΥΜΣ (http://eyms.businessportal.gr)  

 

 

Περισσότερα


ΚΛ. ΡΕΓΚΛΙΝΓΚ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ

  • Jul 24, 2018

H Ελλάδα θα μπορέσει να αποπληρώσει τα δάνεια που έχει πάρει, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, μιλώντας σε εκδήλωση στο Μόναχο. «Για το μέλλον», είπε, «είναι σημαντικό η Ελλάδα να συνεχίσει να μεταρρυθμίζει την οικονομία της. Αν υποχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις, ορισμένα από τα πρόσθετα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους θα ανασταλούν. Η Αθήνα θα παραμείνει υπό τον έλεγχο του ESM έως ότου αποπληρωθούν πλήρως όλα τα δάνεια».

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR