Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ: ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

  • Jul 23, 2018

Σύσκεψη εργασίας για τα δάνεια με την Εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου και τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας μεταξύ του κ. Φώτη Κουρμούση, Ειδικού Γραμματέα Ιδιωτικού Χρέους, του προέδρου της ΚΕΕ κ. Κωνσταντίνου Μίχαλου, των πρόεδρων και εκπρόσωπων Επιμελητηρίων Δράμας, Έβρου, Ξάνθης, Ημαθίας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Λάρισας, Αχαΐας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκε επιτακτικά από τους εκπροσώπους της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων η ανάγκη εξεύρεσης λύσεων στο πρόβλημα των δανείων που έχουν λάβει την Εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου και το οποίο ταλανίζει χιλιάδες επιχειρήσεις.

Περισσότερα


ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΚΑΤΑ 2,49% ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟ 5ΜΗΝΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΙΟΣ 2018

  • Jul 23, 2018

Αυξημένα κατά 2,49% ήταν τα φορολογικά έσοδα το πεντάμηνο Ιανουάριος - Μάριος 2018, συγκριτικά με το αντίστοιχο πεντάμηνο πέρυσι, ενώ υπερέβησαν κατά 1,24% τον στόχο του φετινού πενταμήνου. Αυτό προκύπτει από την έκθεση για την εξέλιξη και διακύμανση των φορολογικών εσόδων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για τον μήνα Μάιο 2018. Σωρευτικά, το πεντάμηνο τα φορολογικά έσοδα ανήλθαν σε 16,148 δισ. ευρώ, έναντι 15,755 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Περισσότερα


ΣΤΟ 180,4% ΤΟΥ ΑΕΠ ΑΝΗΛΘΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟ Α' ΤΡΙΜΗΝΟ

  • Jul 23, 2018

Στο 180,4% του ΑΕΠ ανήλθε το δημόσιο χρέος της Ελλάδας (322,568 δισ. ευρώ) το πρώτο τρίμηνο του 2018, καταγράφοντας αύξηση κατά 11,907 δισ. ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Στην ευρωζώνη το δημόσιο χρέος έφτασε το 86,8% του ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο του 2018 (έναντι 86,7% το προηγούμενο τρίμηνο), ενώ στην ΕΕ το δημόσιο χρέος διαμορφώθηκε στο 81,5% του ΑΕΠ (έναντι 81,6% το προηγούμενο τρίμηνο).

Περισσότερα


ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ 2018: ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥΣ

  • Jul 23, 2018

 

Λίγες μόνο μέρες απομένουν μέχρι την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων 2018, καθώς αυτή γίνεται έως τα μεσάνυχτα της ερχόμενης Πέμπτης 26 Ιουλίου 2018. Όσοι δεν υποβάλλουν τη δήλωσή τους αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή προστίμων από 100 έως 500 ευρώ.

Περισσότερα


ΠΟΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ 120 ΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

  • Jul 20, 2018

Όλες τις αλλαγές που συμπεριλήφθηκαν στον πρόσφατο νόμο (ν.4549/2018) και αφορούν τη διαδικασία εξωδικαστικού συμβιβασμού με ρύθμιση των οφειλών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία σε έως 120 δόσεις, περιλαμβάνει έγγραφο που εξέδωσε η διοίκηση του ΚΕΑΟ. Η κυριότερη από αυτές είναι ότι στο εξής θα μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση όλες οι οφειλές προς τον Ε.Φ.Κ.Α. που βεβαιώθηκαν έως το χρόνο υποβολής της αίτησης και γεννήθηκαν ή ανάγονται σε χρόνο έως την 31η Δεκεμβρίου 2017, με τις προσαυξήσεις ή τόκους εκπρόθεσμης καταβολής κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης. Άρα η ρύθμιση εντάσσει και τις οφειλές του 2017.

Περισσότερα


ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΔΟ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΘΑ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

  • Jul 20, 2018

Γρηγορότερα θα οδηγούνται στην καταστροφή και τον κάδο ανακύκλωσης οι πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων που έχουν τεθεί σε ακινησία. Με εγκύκλιό του, ο διοικητής της ΑΑΔΕ δίνει εντολή στις εφορίες να προχωρούν γρηγορότερα στην καταστροφή και ανακύκλωση των πινακίδων κυκλοφορίας των οχημάτων που έχουν κατατεθεί από τους ιδιοκτήτες τους. Έτσι μόλις περάσουν 18 μήνες από την ημερομηνία της κατάθεσης (υποβολή δήλωσης ακινησίας οχήματος) οι πινακίδες θα καταστρέφονται.

Περισσότερα


«ΦΡΕΝΟ» ΔΝΤ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ

  • Jul 20, 2018

Τη διατήρηση των μεταρρυθμίσεων που υιοθετήθηκαν πρόσφατα στην αγορά εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των μεταρρυθμίσεων στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, συστήνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Σε έκθεσή του, το Ταμείο ζητεί να μην αντιστραφούν οι μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά, ενώ πρακτικά βάζει «φρένο» στην επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, εκφράζοντας φόβους πως θα πληγεί η ανταγωνιστικότητα.

 

 

Περισσότερα


ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

  • Jul 20, 2018

Την Ελλάδα, τη Ρουμανία και την Ιρλανδία παραπέμπει στο Δικαστήριο της Ε.Ε. για μη εφαρμογή των κανόνων κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες  δραστηριότητες, ανακοίνωσε η Eυρωπαϊκή Επιτροπή.  Η επίτροπος Δικαιοσύνης Βέρα Γιούροβα δήλωσε ότι η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και η χρηματοδότηση της τρομοκρατίας πλήττουν την Ε.Ε. στο σύνολό της, ως εκ τούτου «όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. πρέπει να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, και κατ’ επέκταση να διακόψουν τη ροή κεφαλαίων προς εγκληματικές και τρομοκρατικές δραστηριότητες».  Τα κράτη-μέλη είχαν προθεσμία έως τις 26 Ιουνίου 2017 για να μεταφέρουν την τέταρτη οδηγία για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες στην εθνική νομοθεσία τους.

Περισσότερα


ΕΣΕΕ: «ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ» ΚΡΑΤΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ 10ΗΜΕΡΟ ΤΩΝ ΦΕΤΙΝΩΝ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ

  • Jul 19, 2018

Ελπίδες και προσδοκίες για το τζίρο των θερινών εκπτώσεων έχει ο εμπορικός κόσμος, από τον τουρισμό και την «εισαγόμενη κατανάλωση», «γι’ αυτό θα περιμένουμε να κάνουμε συνολικό ταμείο τον Σεπτέμβριο», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Β. Κορκίδης. Ο κλάδος που δείχνει μία βελτίωση λόγω της εκπτωτικής περιόδου είναι η γυναικεία ένδυση και υπόδηση, ενώ η κίνηση στα εποχιακά είδη παραμένει σταθερή σε σχέση με την αντίστοιχη προηγούμενη περίοδο.

Περισσότερα


ΔΙΕΥΡΥΝΘΗΚΕ ΤΟ ΤΑΜΕΙΑΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟ Α' ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ

  • Jul 19, 2018

Διευρύνθηκε στα 2,05 δισ. ευρώ το ταμειακό έλλειμμα του Προϋπολογισμού σε επίπεδο Κεντρικής Διοίκησης στο εξάμηνο Ιανουαρίου - Ιουνίου, έναντι ελλείμματος 890 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ). Συγκεκριμένα, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 21.911 εκατ. ευρώ, από 20.336 εκατ. ευρώ πέρυσι. Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, στις οποίες περιλαμβάνονται και δαπάνες ύψους περίπου 672 εκατ. ευρώ που αφορούν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών (έναντι 799 εκατ. ευρώ πέρυσι), αυτές διαμορφώθηκαν σε 24,520 δισ. ευρώ, από 23,962 δισ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2017.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR