Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

EUROGROUP: «ΠΑΓΩΝΕΙ» Η ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΟΣΗΣ ΤΩΝ 15 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ

  • Jul 13, 2018

Για τις αρχές Αυγούστου αναβλήθηκε η εκταμίευση της τελευταίας δόσης των 15 δισ. ευρώ, μετά τις ενστάσεις της Γερμανίας για το «πάγωμα» της αύξησης του ΦΠΑ στα πέντε νησιά, τα οποία πλήττονται από την προσφυγική κρίση. Κατόπιν της χθεσινής συνεδρίασης του Eurogroup, o επικεφαλής της ευρωομάδας, Μάριο Σεντένο, γνωστοποίησε ότι η τελική έγκριση για την εκταμίευση της εναπομείνουσας δόσης των 15 δισ. ευρώ, θα δοθεί, αφού πρώτα ολοκληρωθούν οι εθνικές διαδικασίες στη Γερμανία. Από την πλευρά του, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, εμφανίστηκε βέβαιος για την εκταμίευση της τελευταίας δόσης. «Απλώς θα απαιτηθεί λίγο παραπάνω χρόνος από ό,τι περιμέναμε» έσπευσε να συμπληρώσει.

Περισσότερα


Τ. ΡΑΪΣ: ΤΟ ΔΝΤ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

  • Jul 13, 2018

Το παρόν στο μεταμνημονιακό πρόγραμμα ενισχυμένης εποπτείας θα δώσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Θα συμμετέχει μαζί με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς στις αποστολές στην Αθήνα και θα καταρτίζει δύο εκθέσεις προόδου ετησίως. Αυτό διευκρίνισε χθες ο εκπρόσωπος του Ταμείου κ. Τζέρι Ράις. «Θα υπάρχουν κοινές αποστολές του κλιμακίου του ΔΝΤ και των ευρωπαϊκών θεσμών στην Ελλάδα. Θα διενεργούμε την μετα-μνημονιακή ενισχυμένη εποπτεία σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας», ανέφερε.

 

 

Περισσότερα


ΕΛ.ΣΤΑΤ.: ΣΤΟ 20,2% Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ

  • Jul 13, 2018

Οριακή άνοδο κατέγραψε η ανεργία τον Απρίλιο έναντι του Μαρτίου σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.  Έτσι, το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας ανήλθε τον Απρίλιο στο 20,2% έναντι του 20,1% τον Μάρτιο του 2018 και έναντι του 21,7% τον Απρίλιο του 2017. Το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.763.377 άτομα. Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 1.242 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο 2017 και κατά 40.758 άτομα σε σχέση με τον Μάρτιο εφέτος (μείωση 1,1%).

Περισσότερα


ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΕΛΕΓΧΟΙ ΑΝΑ ΤΡΙΜΗΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ

  • Jul 12, 2018

Τριμηνιαίες αποστολές αξιολόγησης των θεσμών προβλέπει το πλαίσιο ενισχυμένης εποπτείας, το οποίο ενεργοποιείται από τις 21 Αυγούστου για την Ελλάδα και «κλείδωσε» χθες από την Κομισιόν. Την εποπτεία θα ασκούν η Επιτροπή, η ΕΚΤ και όπου κρίνεται αναγκαίο το ΔΝΤ, ενώ θα συμμετάσχει και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM). Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε στη δημοσιότητα τους όρους της ενισχυμένης υπογραμμίζοντας ότι πρόθεσή της είναι να στηρίξει την ελληνική κυβέρνηση στην συνέχιση και την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων και να βοηθήσει τη χώρα να επιτρέψει στην κανονικότητα.

Περισσότερα


Σ. ΠΙΤΣΙΟΡΛΑΣ: ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΣΕ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΑΠΟ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ

  • Jul 12, 2018

Η πλατφόρμα της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Μιας Στάσης (e-ΥΜΣ) παρουσιάστηκε χθες παρουσία του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιου Πιτσιόρλα και του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή κ. Δημήτρη Αυλωνίτη. Το νέο ψηφιακό εργαλείο εξ αποστάσεως σύστασης εταιριών απλοποιεί, επεκτείνει κι επιταχύνει τις διαδικασίες μέσω των υφιστάμενων Υπηρεσιών Μιας Στάσης. Με την ενεργοποίηση της πλατφόρμας γίνεται εφικτή η σύσταση επιχείρησης από τον υπολογιστή. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα τεθεί σε λειτουργία σταδιακά ανάλογα με τη μορφή της εταιρείας, αρχής γενομένης από τις 22 Ιουλίου 2018 οπότε θα είναι διαθέσιμη η σύσταση ΙΚΕ.

Περισσότερα


ΕΛ.ΣΤΑΤ.: ΣΤΟ 1% Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ

  • Jul 11, 2018

Άνοδο 1% σημείωσε ο πληθωρισμός τον Ιούνιο εφέτος, από αύξηση 0,6% τον Μάιο 2018 και έναντι αύξησης επίσης 1% που σημειώθηκε τον Ιούνιο 2017. Η άνοδος αυτή του πληθωρισμού προήλθε κυρίως από τις ανατιμήσεις (σε ετήσια βάση) στα τσιγάρα, στη βενζίνη και στις τηλεφωνικές υπηρεσίες.

Περισσότερα


ΑΑΔΕ: ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΜΗΤΡΩΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

  • Jul 10, 2018

Σε παραγωγική λειτουργία τέθηκε η διαδικτυακή υπηρεσία «Αναζήτηση Βασικών Στοιχείων Μητρώου Επιχειρήσεων», στον δικτυακό τόπο www.aade.gr (στην ενότητα «Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις» – «Φορολογικές Υπηρεσίες» - «Μητρώο»). Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, με τη χρήση της υπηρεσίας, τα νομικά πρόσωπα, οι νομικές οντότητες και τα φυσικά πρόσωπα με εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα, μπορούν να αναζητούν βασικές πληροφορίες προκειμένου να διακριβώσουν τη φορολογική ή την επαγγελματική υπόσταση άλλων νομικών προσώπων ή νομικών οντοτήτων ή φορολογουμένων/φυσικών προσώπων, που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα.

Περισσότερα


ΙΟΒΕ: Η ΚΡΙΣΗ ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑΣΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ

  • Jul 10, 2018

Τις σημαντικές επιπτώσεις της κρίσης στην απασχόληση ιδίως των πτυχιούχων αναδεικνύει έρευνα του Ινστιτούτου Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών. Τα ποσοστά ανεργίας στη συγκεκριμένη ομάδα έχουν στο διάστημα  2009 – 2017 υπερδιπλασιαστεί. Παραμένουν ωστόσο τα χαμηλότερα μεταξύ των εκπαιδευτικών επιπέδων, λόγω και της φυγής πολλών νέων στο εξωτερικό. Από τα ευρήματα της μελέτης προκύπτει ότι τα ποσοστά απασχόλησης και ανεργίας επιδεινώνονται για όσους αποφοίτησαν πιο πρόσφατα από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Όπως αναφέρει το ΙΟΒΕ, αυτή τη στιγμή, οι άνεργοι απόφοιτοι ανώτατης εκπαίδευσης και μεταπτυχιακών ή διδακτορικών σπουδών ανέρχονται στους 250.000-260.000, ενώ συνολικά, ο αριθμός των πτυχιούχων το 2017 ανήλθε στα 2,12 εκατομμύρια (το 2001 ήταν 1,18 εκατομμύρια).

Περισσότερα


ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΕ ΣΒΒΕ: ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ ΦΟΡΟΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ 750 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ 2019

  • Jul 10, 2018

Η εικόνα της χώρας στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο έχει αλλάξει εντυπωσιακά, τόνισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στην ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας (ΣΒΒΕ). Παράλληλα, προανήγγειλε φοροελαφρύνεις 750 εκατ. ευρώ για το 2019. Όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του, τώρα που διαμορφώνεται ένα σχέδιο που επιθυμεί να αλλάξει την αντίληψη του τρόπου παραγωγής και του μοντέλου ανάπτυξης, πρέπει ο καθένας να συμβάλει. «Τώρα υπάρχει επιτέλους ένα σχέδιο που βγάζει τη χώρα από τα μνημόνια και αποδίδει καρπούς. Οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου να ενώσουμε τις προσπάθειές μας για να ξαναστήσουμε τη χώρα στα πόδια της. Ο καθένας με τον τρόπο που μπορεί να προσφέρει, από το μετερίζι στο οποίο βρίσκεται».

Περισσότερα


ΑΑΔΕ: ΣΕ ΙΣΧΥ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΤΟ 2018

  • Jul 09, 2018

Τη δυνατότητα καταβολής αναλογικών τελών κυκλοφορίας για τους μήνες που υπολείπονται μέχρι το τέλος του έτους δίνει απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Πιτσιλή. Η δυνατότητα αυτή παρέχεται στους ενδιαφερόμενους κατόχους Ι.Χ. οχημάτων, αυτοκινήτων ή μοτοσικλετών, που έχουν τεθεί από αυτούς σε εκούσια ακινησία ή βρίσκονται για άλλους λόγους σε κατάσταση αναγκαστικής ακινησίας. Σύμφωνα με την απόφαση, στην περίπτωση εκούσιας ακινησίας, οι κάτοχοι μπορούν να άρουν την ακινησία αυτή καταβάλλοντας τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR