Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ: ΔΕ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ Η ΘΕΡΙΝΗ ΑΔΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

  • Jul 04, 2018

Το Εργατικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκρινε ότι δεν επιτρέπεται, ούτε με συμφωνία μεταξύ εργαζομένου και εργοδότη, η μεταφορά των ημερών της θερινής άδειας και αν υπάρξει τέτοια συμφωνία, αυτή είναι άκυρη (ανίσχυρη), ενώ ο εργοδότης, ο οποίος δεν χορήγησε πλήρη την άδεια στον μισθωτό κατά τη διάρκεια του έτους, είναι υποχρεωμένος να καταβάλει τις αντίστοιχες προς τις ημέρες αυτές αποδοχές αδείας προσαυξημένες κατά 100%.

 

 

Περισσότερα


ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

  • Jul 04, 2018

Κοινή επιστολή, με την οποία ζητούν την απόσυρση της διάταξης που ρυθμίζει τα θέματα των εργολαβιών και υπεργολαβιών, και περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την αδήλωτη εργασία, απέστειλαν προς την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Αχτσιόγλου, οι εργοδοτικοί φορείς (ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ και ΣΕΤΕ). Οι φορείς υποστηρίζουν ότι οι διατάξεις, αντί να προσδιορίζουν ρητά και αυστηρά το πεδίο εφαρμογής τους, παραπέμπουν σε κάθε μορφή σύμβασης έργου, άρα σχεδόν σε κάθε μορφή συνεργασίας μεταξύ επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Περισσότερα


ΑΑΔΕ: ΚΑΤΑ 554 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΦΟΡΟΙ ΤΟ ΜΑΪΟ

  • Jul 03, 2018

Κατά 554 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν το Μάιο τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο. Τα «νέα» χρέη από την αρχή του έτους διαμορφώθηκαν το Μάιο σε 4,129 δισ. ευρώ. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων από την αρχή του έτους έως και το Μάιο, οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές ανήλθαν σε 4,219 δισ. ευρώ έναντι 3,665 δισ. ευρώ τον Απρίλιο (αύξηση κατά 554 εκατ. ευρώ). Οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές (φόροι, πρόστιμα κ.ά.) ανήλθαν σε 4,764 δισ. ευρώ έναντι 4,154 δισ. ευρώ έως και τον Απρίλιο (αύξηση κατά 610 εκατ. ευρώ). Τα ληξιπρόθεσμα χρέη διαμορφώνονται πλέον στα 101,482 δισ. ευρώ, από 101,584 δισ. ευρώ τον Απρίλιο.

Περισσότερα


EUROSTAT: ΣΤΟ 20,1% Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ

  • Jul 03, 2018

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η ανεργία στην ευρωζώνη διαμορφώνεται στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο 2008 και στην ΕΕ στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο 2008. Ειδικότερα, το Μάιο του 2018, η ανεργία στην ευρωζώνη παρέμεινε σταθερή στο 8,4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο από το Δεκέμβριο του 2008. Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (20,1% το Μάρτιο) και στην Ισπανία (15,8%). Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στην Τσεχία (2,3%) και στη Γερμανία (3,4%).

Περισσότερα


ΙΟΒΕ: ΕΠΙΔΕΙΝΩΘΗΚΕ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ

  • Jul 03, 2018

​Στις 102,5 (από 104,2) μονάδες διαμορφώθηκε ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος τον Ιούνιο, διακόπτοντας την ανοδική πορεία του προηγούμενου διμήνου, σύμφωνα με έρευνα οικονομικής συγκυρίας του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών. Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της επιδείνωσης των επιμέρους δεικτών των επιχειρηματικών προσδοκιών στο Λιανικό εμπόριο και τις Κατασκευές, ενώ και η καταναλωτική εμπιστοσύνη υποχωρεί εκ νέου.

Περισσότερα


ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΦΠΑ ΣΕ 5 ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΩΣ ΤΙΣ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

  • Jul 02, 2018

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που προβλέπει την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ σε πέντε νησιά του Αιγαίου (Λέρο, Κω, Λέσβο, Σάμο και Χίο) ως τις 31 Δεκεμβρίου. Στο ΦΕΚ συγκεκριμένα αναφέρεται ότι  οι συντελεστές του φόρου μειώνονται κατά τριάντα τοις εκατό (30%), εφόσον πρόκειται για αγαθά τα οποία α) βρίσκονται στα νησιά αυτά και παραδίδονται από υποκείμενο στο φόρο που είναι εγκατεστημένο στα νησιά αυτά, β) πωλούνται με προορισμό τα νησιά αυτά από υποκείμενο στο φόρο, εγκατεστημένο σε οποιοδήποτε μέρος του εσωτερικού της χώρας, προς αγοραστή υποκείμενο ή προς μη υποκείμενο στο φόρο νομικό πρόσωπο, εγκατεστημένο στα νησιά αυτά, γ) αποστέλλονται ή μεταφέρονται προς υποκείμενο στο φόρο ή προς μη υποκείμενο στο φόρο νομικό πρόσωπο που είναι εγκατεστημένο στα νησιά αυτά, στα πλαίσια της ενδοκοινοτικής απόκτησης αγαθών, δ) εισάγονται στα νησιά αυτά.

 

 

Περισσότερα


ΣΤΙΣ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΘΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

  • Jul 02, 2018

Ξεκινούν τη Δευτέρα 9 Ιουλίου οι θερινές εκπτώσεις και θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018. Στη διάρκεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή, κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, ήτοι την Κυριακή 15 Ιουλίου 2018.

 

 

Περισσότερα


ΣΕΒ: Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

  • Jun 29, 2018

«Η συμφωνία του Eurogroup της 21ης Ιουνίου 2018 για το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, μειώνει σημαντικά τις ανάγκες εξυπηρέτησής του για την επόμενη 15ετία. Έτσι δημιουργείται σχετική ασφάλεια σε επιχειρήσεις και επενδυτές ως προς την ικανότητα της χώρας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της». Αυτά μεταξύ άλλων επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας σε δήλωση - τοποθέτηση για τη συμφωνία που επήλθε στο Eurogroup αναφορικά με το χρέος.

Περισσότερα


ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟ Α' ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2018 ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ

  • Jun 29, 2018

Αυξητικά κινήθηκε το α' τρίμηνο εφέτος το κόστος παραγωγής στην πλειονότητα των επιχειρήσεων της χώρας που δραστηριοποιούνται στον τομέα των υπηρεσιών, σύμφωνα με τη σχετική έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ. Ειδικότερα, οι δείκτες τιμών παραγωγού αυξήθηκαν σε: Υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών (8,7%), Υπηρεσίες παροχής συμβουλών διαχείρισης (4,7%), Υπηρεσίες διακίνησης φορτίων (2,1%), Υπηρεσίες αποθήκευσης (1,5%), Υπηρεσίες απασχόλησης (1,5%), Υπηρεσίες προγραμματισμού ηλεκτρονικών συστημάτων, παροχής συμβουλών και συναφείς υπηρεσίες (1%) κ.ά.

Περισσότερα


ΤτΕ: ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟ ΜΑΪΟ

  • Jun 28, 2018

Το κρίσιμο «στοίχημα» της επιστροφής καταθέσεων, καλούνται να κερδίσουν οι τράπεζες φέτος. Πρόκειται για ένα «στοίχημα» το οποίο θα κριθεί από την πορεία της ανάπτυξης της οικονομίας και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης. Οι καταθέσεις το Μάιο παρουσίασαν αύξηση, ενώ την ίδια στιγμή ο ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης της οικονομίας ήταν αρνητικός. Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος το Μάιο ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης της οικονομίας διαμορφώθηκε σε -3,2% από -3,0% τον προηγούμενο μήνα, ενώ η μηνιαία καθαρή ροή ήταν αρνητική κατά 831 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 1.163 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR