Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΕΤΕπ: ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΥΨΟΥΣ 400 ΕΚ. ΕΥΡΩ

  • Jun 28, 2018

​Πρόγραμμα χρηματοδότησης ύψους 400 εκατ. ευρώ για επιχειρήσεις ανά την Ελλάδα, που θέλουν να μισθώσουν εξοπλισμό και εγκαταστάσεις, προωθεί η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ). «Η διασφάλιση πρόσβασης των επιχειρήσεων σε χρηματοδότηση είναι καθοριστικής σημασίας για την οικονομική ανάπτυξη. Η πρόσβαση σε υπηρεσίες leasing finance είναι το κλειδί για τις εταιρείες, που εμπλέκονται στην παραγωγή, τον αγροτικό τομέα, τις κατασκευές και άλλους οικονομικούς κλάδους» επισημαίνει η ΕΤΕπ και εκφράζει την ικανοποίησή της για τη δυνατότητα να ενισχύσει τη συνεργασία της με τις τέσσερις συστημικές τράπεζες της χώρας προς αυτή την κατεύθυνση.

 

 

Περισσότερα


ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

  • Jun 27, 2018

Παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων έως τις 26 Ιουλίου αποφάσισε η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Δεν προβλέπεται καμία αλλαγή στις δόσεις καταβολής του φόρου εισοδήματος από τα φυσικά πρόσωπα, ενώ ο αριθμός των δόσεων για τα νομικά πρόσωπα θα είναι πέντε αντί για έξη. Υπενθυμίζεται ότι η εξόφληση του φόρου γίνεται σε τρεις διμηνιαίες δόσεις (Ιούλιο, Σεπτέμβριο, Νοέμβριο) αλλά φέτος για πρώτη φορά οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να σπάσουν το φόρο σε 12 δόσεις πριν η οφειλή γίνει ληξιπρόθεσμη.

Περισσότερα


ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

  • Jun 27, 2018

Ξεκινά σήμερα η υποβολή αιτήσεων του νέου προγράμματος του ΕΣΠΑ «Ποιοτικός εκσυγχρονισμός». Στο πλαίσιο του προγράμματος αναμένεται να ενισχυθούν δαπάνες για την απόκτηση νέων σύγχρονων μηχανημάτων και εν γένει εξοπλισμού, απαραίτητου για τη λειτουργία της επιχείρησης και την άσκηση της οικονομικής δραστηριότητάς της και για την εισαγωγή συστημάτων πιστοποίησης – διαχείρισης ποιότητας, τον σχεδιασμό, την τυποποίηση και πιστοποίηση προϊόντων. Συμπληρωματικά ενισχύονται δαπάνες προμήθειας μεταφορικών μέσων, υπηρεσιών συμβούλων για την παρακολούθηση του επενδυτικού σχεδίου καθώς και πλήρους μισθολογικού κόστους νεοπροσλαμβανόμενου προσωπικού.

Περισσότερα


Γ. ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ: Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΤΟ 2019

  • Jun 27, 2018

Η Αναπτυξιακή Τράπεζα θα θεσμοθετηθεί εντός του 2018 και θα είναι πλήρως λειτουργική το 2019, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δραγασάκης, στον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών και Nομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Γκαλτιέρι, σε χθεσινή τους συνάντηση. «Τώρα, μετά την έξοδο από τα μνημόνια, είναι καιρός να συζητήσουμε για το μέλλον» υπογράμμισε  ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Ο  αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέπτυξε το χρονοδιάγραμμα για τη συγκρότηση της Αναπτυξιακής Τράπεζας και ανέλυσε τον συντονιστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην επιτάχυνση της ανάπτυξης.

Περισσότερα


ESM: Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΑΣΕ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΞΑΝΑΣΤΑΘΕΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΗΣ

  • Jun 27, 2018

Στις αποφάσεις του Eurogroup για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, το ενημερωτικό σημείωμα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας προς τους επενδυτές, τονίζοντας ότι η χώρα αποκαθίσταται πλήρως ως εκδότης στην αγορά κρατικών ομολόγων. Ο ESM ενημερώνει τους επενδυτές για τα «καλά νέα», ότι δηλαδή «η Ελλάδα πέρασε τις τελικές εξετάσεις» του τρίτου προγράμματος και «σύντομα θα μπορέσει να σταθεί και πάλι στα πόδια της». «Από το 2015, η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει πολλές μεταρρυθμίσεις, επέστρεψε στην οικονομική ανάπτυξη και έχει πλεόνασμα στον προϋπολογισμό της» σημειώνει.

Περισσότερα


FITCH: Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ EUROGROUP ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΗ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

  • Jun 27, 2018

Η ολοκλήρωση της τελικής αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος και τα συνοδευτικά μέτρα για το χρέος βελτιώνουν τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους, αναφέρει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch σε ανάλυσή του. Τα μέτρα αυτά, σημειώνει, «είναι σε γενικές γραμμές ευθυγραμμισμένα με τις προσδοκίες μας, όταν αναβαθμίσαμε το αξιόχρεο της Ελλάδα σε Β με θετικές προοπτικές τον Φεβρουάριο».

Περισσότερα


Η S&P ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ «Β+» ΑΠΟ «Β»

  • Jun 26, 2018

Σε «B+» από «Β» αναβάθμισε την αξιολόγηση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας η Standard and Poor’s, στον απόηχο της συμφωνίας του Eurogroup για το χρέος. Παράλληλα υποβάθμισε το outlook σε σταθερό από θετικό. Ο διεθνής οίκος, όπως υπογραμμίζει, αναβάθμισε την Ελλάδα λόγω των μειωμένων κινδύνων για την εξυπηρέτηση του χρέους της. Προσθέτει ότι η δημιουργία μαξιλαριών ρευστότητας αλλά και η περαιτέρω επιμήκυνση χρέους θα μειώσουν τους κινδύνους που σχετίζονται με το χρέος τα προσεχή δυο χρόνια.

Περισσότερα


ΑΑΔΕ: ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΩΣ 40% ΜΕ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ

  • Jun 26, 2018

Μειωμένα πρόστιμα ως 40% προβλέπονται για τους φορολογούμενους που υποβάλλουν τροποποιητική δήλωση μετά την έκδοση της εντολής ελέγχου και μέχρι την κοινοποίηση του προσωρινού προσδιορισμού του φόρου. Εγκύκλιος του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων παρέχει αναλυτικά παραδείγματα για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται η μείωση των προστίμων. Σημειώνεται ότι οι ευνοϊκές αυτές διατάξεις για τους φορολογούμενους ισχύουν για δηλώσεις που υποβάλλονται από την ημερομηνία δημοσίευσης του ν.4512/2018, δηλαδή από 17.1.2018 και μετά.

Περισσότερα


Η ΕΛΛΑΔΑ 22η ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΙΝΑΚΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ 2018

  • Jun 26, 2018

Η Ελλάδα κατατάσσεται στις ευρωπαϊκές χώρες μέτριας καινοτομίας και οι καινοτομικές επιδόσεις της έχουν παραμείνει περίπου οι ίδιες σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2010 μέχρι σήμερα. Η χώρα μας κατατάσσεται στην 22η θέση μεταξύ των 28 κρατών της ΕΕ. Ο δείκτης καινοτομίας για την Ελλάδα διαμορφώθηκε το 2017 στο 68,5, έναντι 69,4 το 2010. Αυτό προκύπτει από τον νέο ευρωπαϊκό πίνακα αποτελεσμάτων καινοτομίας (European Innovation Scoreboard 2018), που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. H Δανία, η Φινλανδία, το Λουξεμβούργο, οι Κάτω Χώρες, η Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πρωτοπόροι της καινοτομίας.

Περισσότερα


ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΥΨΟΥΣ 1,525 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟ 5ΜΗΝΟ

  • Jun 26, 2018

Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 1,525 δισ. ευρώ, παρουσίασε ο Προϋπολογισμός το πεντάμηνο Ιανουαρίου – Μαΐου 2018, έναντι στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 180 εκατ. ευρώ και πρωτογενούς πλεονάσματος 1,84 δισ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2017. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού Προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, σύμφωνα με τα οποία την περίοδο Ιανουαρίου - Μαΐου 2018, παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού Προϋπολογισμού ύψους 813 εκατ. ευρώ έναντι στόχου για έλλειμμα 2,163 δισ. ευρώ που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2018 και ελλείμματος 1,242 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2017.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR