Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ Η ΚΥΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

  • Jun 25, 2018

Μέσω του ηλεκτρονικού τους υπολογιστή μπορούν πλέον να συστήσουν την επιχείρησή τους και οι Έλληνες, καθώς τέθηκε σε εφαρμογή η Ηλεκτρονική Υπηρεσία Μίας Στάσης (e-ΥΜΣ). Στην e-ΥΜΣ, η σύσταση εταιρείας πραγματοποιείται εξ ολοκλήρου ηλεκτρονικά από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους, με τη χρήση εξειδικευμένης ψηφιακής πλατφόρμας, μέσω του διαδικτυακού τόπου του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (https://eyms.businessportal.gr). Ηλεκτρονικά, ωστόσο, θα πρέπει να κατατεθούν και τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά που προβλέπονται από το νόμο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην Ηλεκτρονική Υπηρεσία Μίας Στάσης συστήνονται μόνο εταιρείες οι οποίες χρησιμοποιούν το πρότυπο καταστατικό που προβλέπεται στο άρθρο 9 του ν. 4441/2016 και στην υπουργική απόφαση 31637/ 2017 (Β΄928). Το πρότυπο καταστατικό υπογράφεται από τους ιδρυτές της επιχείρησης ηλεκτρονικά.

Περισσότερα


ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΟΥ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ

  • Jun 25, 2018

Σε παραγωγική λειτουργία τίθεται από την Τετάρτη 27 Ιουνίου η νέα έκδοση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποστήριξης της διαδικασίας εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών (OCW). Η νέα αυτή ηλεκτρονική πλατφόρμα θα περιλαμβάνει νέες αιτήσεις με δυνατότητα υποβολής από αγρότες, κριτήρια υπαγωγής οφειλετών με ημερομηνία 31-12-2017 και οφειλές προς ρύθμιση που γεννήθηκαν/βεβαιώθηκαν μέχρι 31-12-2017. Επίσης, ο οφειλέτης θα ενημερώνεται για τις ενέργειες που πρέπει να κάνει ανάλογα με το στάδιο που βρίσκεται η αίτηση. Στις οφειλές προς ρύθμιση θα περιλαμβάνονται και αυτές που γεννήθηκαν/βεβαιώθηκαν μέχρι 31-12-2017. Τέλος, θα δίνεται δυνατότητα επανυποβολής αιτήσεων που περατώθηκαν ως άκαρπες μετά από υπεύθυνη δήλωση του οφειλέτη ότι επιθυμεί να συμπεριλάβει στη ρύθμιση οφειλές που γεννήθηκαν/βεβαιώθηκαν μέχρι 31-12-2017.

Περισσότερα


ΣΥΜΦΩΝΙΑ EUROGROUP: EΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΜΕ 10ΕΤΗ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΧΡΕΟΥΣ

  • Jun 22, 2018

Συμφωνία επετεύχθη στο Eurogroup για την Ελλάδα και τα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Σύμφωνα με την τελική δήλωση του Eurogroup για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους οι υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ευρώ έφτασαν σε συμφωνία για το ύψος της τελικής δόσης των δανείων για την Ελλάδα στα 15 δισ. ευρώ και για την επιμήκυνση της ωρίμανσης των δανείων του EFSF κατά 10 χρόνια καθώς και 10 χρόνια χάριτος. Είναι μία ιστορική αλλά και ευτυχισμένη στιγμή για την Ελλάδα και την Ευρώπη, δήλωσε κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου μετά το πέρας του ιστορικού Εurogroup ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Περισσότερα


H ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

  • Jun 22, 2018

«Η Ελλάδα βγαίνει από το πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας με μια ισχυρότερη οικονομία που στηρίζεται στις δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που εφαρμόστηκαν» αναφέρει η δήλωση του Eurogroup, η οποία χαιρετίζει την ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης, περιγράφει τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους και το πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας. Επισημαίνεται, παράλληλα, πως «είναι σημαντικό να συνεχιστούν αυτές οι μεταρρυθμίσεις, οι οποίες αποτελούν τη βάση για μια βιώσιμη πορεία ανάπτυξης». Σε ό,τι αφορά τους στόχους πρωτογενούς πλεονάσματος για το μέλλον, το Eurogroup χαιρετίζει τη δέσμευση της Ελλάδας να διατηρήσει πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022 και τη μετέπειτα ευθυγράμμισή της με τους κανόνες της ΕΕ.

Περισσότερα


ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΛΕΓΧΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

  • Jun 22, 2018

Οι αγοραπωλησίες ακινήτων, η αλλαγή του καταστατικού ή οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου των εταιρειών καθώς και οι συναλλαγές των μη κερδοσκοπικών οργανισμών, μπαίνουν στη λίστα των δραστηριοτήτων που θεωρούνται «ευάλωτες» και ύποπτες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Αυτό προκύπτει από τις διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικής δραστηριότητες που κατατέθηκε στη Βουλή, και το οποίο ενσωματώνει σχετική κοινοτική οδηγία.

Περισσότερα


ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: ΘΕΤΙΚΗ Η ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ Δ' ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

  • Jun 21, 2018

Τη σφραγίδα της στην υλοποίηση του συνόλου των προαπαιτουμένων για την ολοκλήρωση της τέταρτης και τελευταίας αξιολόγησης του τρίτου προγράμματος του ESM, βάζει η Κομισιόν, με την έκθεση συμμόρφωσης που δημοσιεύτηκε χθες, παραμονή του κρίσιμου Eurogroup. Όλα τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης έχουν πραγματοποιηθεί, αναφέρεται στην έκθεση, ενώ,  σημειώνεται ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος. Ωστόσο αναφορά γίνεται και στους κινδύνους που ελλοχεύουν, τονίζοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και μετά το τέλος του προγράμματος για να πετύχει βιώσιμη ανάπτυξη. Επίσης μιλά για ανάγκη διασφάλισης των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων και Ενισχυμένη Εποπτεία.

Περισσότερα


ΣΤΟΝ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 50.000 ΕΥΡΩ

  • Jun 21, 2018

Τη δυνατότητα ρύθμισης οφειλών προς το Δημόσιο άνω των 50.000 ευρώ στο πλαίσιο του νόμου για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, δίνει νέα απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (τροποποίηση της ΠΟΛ 1223/29.12.2017 ΦΕΚ 2319 ΤΕΥΧΟΣ Β). Με την απόφαση αυτή, δίνεται πλέον η δυνατότητα να ρυθμίζονται οφειλές ανεξαρτήτως του ύψους αυτών αντί του ορίου των 50.000 ευρώ, που ίσχυε έως σήμερα. Ιδιαίτερα για οφειλές έως 125.000 ευρώ χορηγούνται ρυθμίσεις με τα ίδια ακριβώς κριτήρια, που ισχύουν ήδη για οφειλές έως 50.000 ευρώ και με την ίδια απλοποιημένη διαδικασία. Επίσης στη ρύθμιση υπάγονται πλέον οφειλές, που είχαν βεβαιωθεί έως και την 31η Δεκεμβρίου 2017, αντί της 31ης Δεκεμβρίου 2016.

Περισσότερα


ΟΑΕΔ: ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΟΙ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΤΟ ΜΑΪΟ

  • Jun 21, 2018

Μειώθηκε κατά 50.916 το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, το Μάιο του 2018, σε σύγκριση με τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). Αναλυτικότερα, το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας (αναζητούντων εργασία), για τον Μάιο 2018, ανήλθε σε 804.601 άτομα. Από αυτά, 486.346 (ποσοστό 60,45%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών.

 

 

Περισσότερα


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ 10% ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΗΣ ΕΩΣ ΤΟ 2020

  • Jun 21, 2018

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Αναψυκτικών (ΣΕΒΑ) αναλαμβάνει εθελοντική δέσμευση για μείωση κατά 10% της ζάχαρης σε ανθρακούχα και μη ανθρακούχα αναψυκτικά (με περιεχόμενο φρούτου 0-24,9%), παγωμένο τσάι και προϊόντα έτοιμου καφέ, αθλητικά και ενεργειακά ποτά των εταιρειών-μελών του μέχρι το 2020. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η πρωτοβουλία ανταποκρίνεται στις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των καταναλωτών σχετικά με την πρόσληψη ζάχαρης και στην πρόσκληση των κρατών-μελών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μία συντονισμένη προσέγγιση στην ανασύνθεση των προϊόντων τροφίμων, στην οποία περιλαμβάνεται η μείωση της ζάχαρης.

 

 

Περισσότερα


EUROSTAT : ΣΤΟ 77% ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΜΕΣΟΥ ΟΡΟΥ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2017

  • Jun 20, 2018

Το 2017 η πραγματική κατά κεφαλήν κατανάλωση στην Ελλάδα ανήλθε στο 77% του κοινοτικού μέσου όρου, ενώ το μέσο κατά κεφαλήν Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) έφτασε στο 67% του μέσου κοινοτικού, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat), που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. H πραγματική κατά κεφαλήν κατανάλωση ορίζεται ως κατανάλωση αγαθών και υπηρεσιών από τους πολίτες. Ο υψηλότερος δείκτης κατά κεφαλήν κατανάλωσης στην «ΕΕ των 28» καταγράφηκε στο Λουξεμβούργο (130% του ευρωπαϊκού μέσου όρου) και στη Γερμανία (122%) και την Αυστρία (118%).

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR