Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

YΠΑ: ΔΕΚΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΔΙΑΚΙΝΗΘΗΚΑΝ ΤΟ Α' ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2018 ΣΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

  • May 25, 2018

Σταθερή ανοδική πορεία με μεγάλη αύξηση στις αφίξεις εξωτερικού εμφανίζει η αεροπορική κίνηση της χώρας μας, με βάση τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ για την κίνηση των αεροδρομίων το α' τετράμηνο του 2018. Ο συνολικός αριθμός των διακινηθέντων επιβατών το α' τετράμηνο του 2018 έφθασε τα 9.939.154, παρουσιάζοντας αύξηση 6,4% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017 οπότε είχαν διακινηθεί 9.345.106 επιβάτες.

Περισσότερα


ΥΠ. ΟΙΚ.: ΣΤΑ 2,28 ΔΙΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΣΤΟ 4ΜΗΝΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ

  • May 25, 2018

Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2,286 δισ. ευρώ, παρουσίασε ο προϋπολογισμός στο τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου 2018 έναντι στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα 374 εκατ. ευρώ και πρωτογενούς πλεονάσματος 1,726 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο το 2017. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, για την περίοδο Ιανουαρίου - Απριλίου 2018 κατά την οποία, παρουσιάζεται πλεόνασμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 145 εκατ. ευρώ έναντι στόχου για έλλειμμα 1,763 δισ. ευρώ που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2018, για το αντίστοιχο διάστημα του 2018 και ελλείμματος 1,142 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2017

Περισσότερα


ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΤΩΝ CAPITAL CONTROLS

  • May 24, 2018

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για περαιτέρω άρση των capital controls. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σχετικά με τους ιδιώτες, η πρόταση είναι το μηνιαίο όριο να πάει στα 3.000 ευρώ. Αναφορικά με την ελάφρυνση των κεφαλαιακών περιορισμών για τις επιχειρήσεις, σχεδιάζεται πλήρης απελευθέρωση των εσόδων τους που προέρχονται από το εξωτερικό, καθώς και διπλασιασμός των ποσών που θα μπορούν να εκτελούνται απευθείας από τις τράπεζες, χωρίς την προϋπόθεση της προηγούμενης ιστορικότητας, από τις 20.000 στις 40.000 ευρώ ανά πελάτη ανά ημέρα.

Περισσότερα


ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ: ΡΥΘΜΙΣΗ «ΑΝΑΣΑ» ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

  • May 24, 2018

Χρέη 125.000 ευρώ από 50.000 που είναι σήμερα προς ΑΑΔΕ και ασφαλιστικά ταμεία θα μπορούν να ρυθμίζουν μέσω εξωδικαστικού μηχανισμού οι ελεύθεροι επαγγελματίες ενώ στις ρυθμίσεις θα μπορούν να μπαίνουν και οφειλές που δημιουργήθηκαν έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2017. Αυτό προβλέπουν μεταξύ άλλων οι αλλαγές που συμφώνησαν κυβέρνηση και θεσμοί και αναμένεται να θεσμοθετηθούν έως τις αρχές Ιουνίου για τον εξωδικαστικό ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών των επιχειρήσεων.

 

 

Περισσότερα


ΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

  • May 23, 2018

Στοχευμένες παρεμβάσεις για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος περιλαμβάνει το κυβερνητικό σχέδιο για την ολιστική στρατηγική ανάπτυξης της χώρας, όπως: Χρηµατοδότηση επιχειρηµατιών και ΜµΕ µε τα νέα χρηµατοδοτικά µέσα, ολοκλήρωση της εφαρµογής του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τις Εξαγωγές, ολοκλήρωση του έργου «Ολοκληρωµένο Σύστηµα Διαχείρισης Δικαστικών Υποθέσεων για την Ποινική και Πολιτική Διαδικασία» (ΟΣΔΔΥ-ΠΠ), απλοποίηση αδειοδότησης για επιπλέον τοµείς οικονοµικής δραστηριότητας, επέκταση των λειτουργιών και περαιτέρω ψηφιοποίηση των υπηρεσιών OneStopShop για Επιχειρήσεις.

Περισσότερα


ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΟΙ ΤΕΛΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ

  • May 23, 2018

Την ικανοποίησή του για την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας το Σάββατο μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών, στο πλαίσιο της τέταρτης αξιολόγησης, εξέφρασε ανώτερος Ευρωπαίος αξιωματούχος που ενημέρωσε τον Τύπο στις Βρυξέλλες ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup της Πέμπτης.  Ο ίδιος αξιωματούχος δήλωσε βέβαιος ότι όλες οι αποφάσεις για την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο, συμπεριλαμβανομένων των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους, θα ληφθούν στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου, ανεξάρτητα με το αν θα συμμετάσχει τελικά το ΔΝΤ με χρηματοδότηση ή όχι.

Περισσότερα


ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΚΑΤΑ 13,8% ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ

  • May 23, 2018

Aύξηση κατά 13,8% εμφάνισαν τα έσοδα από τον τουρισμό στο πρώτο τρίμηνο του έτους φθάνοντας τα 557 εκατ. ευρώ. Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος αντανακλά την αύξηση της τουριστικής κίνησης κατά 12,8%. Ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκε τη χώρα μας την περίοδο αυτή έφθασε το 1,59 εκατομμύρια.

 

 

Περισσότερα


ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΑΞΟΝΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ

  • May 22, 2018

Σε τρεις άξονες στηρίζεται το ολοκληρωμένο σχέδιο της κυβέρνησης για τη ρύθμιση των οφειλών. Σύμφωνα με πληροφορίες από παράγοντες του υπουργείου Οικονομίας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι αλλαγές που προωθούνται στο νόμο 4469/2017 για τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών στοχεύουν στους παρακάτω 3 άξονες: Ο πρώτος άξονας αποσκοπεί στη διεύρυνση του πεδίου του νόμου, με σκοπό την ένταξη ακόμη περισσότερων δυνητικών δικαιούχων. Ο δεύτερος άξονας αποσκοπεί στη ρύθμιση και βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ οφειλέτη, καθώς και των πιστωτών μεταξύ τους (π.χ. τράπεζες, δημόσιο). Ο τρίτος άξονας αποσκοπεί στην απλοποίηση των διαδικασιών, με σκοπό τη διευκόλυνση και υποστήριξη των επιχειρήσεων και των συνεργατών τους.

Περισσότερα


ΑΛΛΑΖΕΙ ΡΙΖΙΚΑ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ

  • May 22, 2018

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε, από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, το νομοσχέδιο το οποίο αφορά τη λειτουργία των ανώνυμων εταιρειών.  Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, καταργούνται οι ανώνυμες μετοχές από την 1 Ιανουαρίου 2020. Η ρύθμιση αυτή οδηγεί στη απλοποίηση, αφού πλέον οι κανόνες θα είναι ενιαίοι χωρίς διάκριση μεταξύ ονομαστικών και ανώνυμων μετοχών. Το ελάχιστο ύψος του κεφαλαίου της ανώνυμης εταιρείας ορίζεται πλέον στο ποσό των 25.000 ευρώ και θα πρέπει να καταβάλλεται ολόκληρο κατά τη σύσταση της εταιρείας. Επίσης προβλέπεται ότι το  διοικητικό συμβούλιο μιας ΑΕ μπορεί, για τις μικρές και πολύ μικρές εταιρείας, να είναι και μονομελές από τριμελές που είναι σήμερα.

Περισσότερα


Γ. ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ: ΣΥΝΕΚΤΙΚΟΣ ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2030

  • May 22, 2018

Το αναπτυξιακό σχέδιο συνιστά έναν «ολοκληρωμένο και συνεκτικό οδικό χάρτη», που θα αποτελέσει τη στέρεη βάση ευρύτερων συγκλίσεων και συναινέσεων, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κατά την τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο. Ο κ. Δραγασάκης, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε ότι η Αναπτυξιακή Στρατηγική καλύπτει ένα διαχρονικό έλλειμμα, καθώς η ανάγκη για μια συγκροτημένη αναπτυξιακή στρατηγική υπήρχε και πριν από την κρίση.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR