Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΑΪΟΥ Η ΔΡΑΣΗ «ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ»

  • May 22, 2018

Ξεκινάει μέχρι το τέλος Μαΐου η δράση του ΕΣΠΑ «Ποιοτικός Εκσυγχρονισμός». Πρόκειται για να στοχευμένο πρόγραμμα που θα ενισχύει μεσαίες επιχειρήσεις για την παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και για τη βελτίωση των εξαγωγικών τους δυνατοτήτων. Προβλέπεται χρηματοδότηση μέχρι και 100% και ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 120 εκατ. ευρώ. Δικαιούχοι είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και των 9 στρατηγικών κλάδων προτεραιότητας του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) (Αγροδιατροφή/ Βιομηχανία τροφίμων, ενέργεια, εφοδιαστική αλυσίδα, πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες, περιβάλλον, τουρισμός, τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών (ΤΠΕ), υγεία: και υλικά - κατασκευές).

Περισσότερα


ΑΥΞΗΣΗ 3,4% ΣΗΜΕΙΩΣΕ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΚΥΚΛΟΥ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ

  • May 22, 2018

Αύξηση 3,4% σημείωσε ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) τον Μάρτιο εφέτος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2017, έναντι αύξησης 25,6% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2017 με το 2016. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η αύξηση στον τζίρο των εγχώριων βιομηχανιών προήλθε από αύξηση 3,7% του δείκτη κύκλου εργασιών μεταποιητικών βιομηχανιών και αύξηση 9,8% του δείκτη κύκλου εργασιών εγχώριας αγοράς.

 

 

Περισσότερα


ΔΕΗ: ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ

  • May 21, 2018

Μεγαλύτερη προκαταβολή και λιγότερες δόσεις για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών από λογαριασμούς ρεύματος αποφάσισε η ΔΕΗ στο πλαίσιο της προσπάθειας να περιοριστούν τα χρέη, που στερούν πολύτιμη ρευστότητα από την επιχείρηση. Παράλληλα, αποφασίστηκε πιο λεπτομερές σύστημα ρυθμίσεων, που συνδέεται αφενός με τον βαθμό συνέπειας στην πληρωμή των λογαριασμών κατά το παρελθόν (όπως ήδη ίσχυε) αλλά και, επιπλέον, με το ύψος του λογαριασμού, ούτως ώστε όσοι έχουν χαμηλότερη κατανάλωση να πληρώνουν μικρότερο ποσοστό προκαταβολής και αντίστροφα. Επίσης, διατηρούνται τα μέτρα (από εξώδικα μέχρι διακοπή ρεύματος και ένδικα μέσα) για όσους δεν πληρώνουν τις δόσεις των διακανονισμών.

Περισσότερα


ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ

  • May 21, 2018

Την επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο (Staff Level Agreement) με τους θεσμούς για την τέταρτη αξιολόγηση ανακοίνωσε μετά από επτά ώρες συζητήσεων ο υπουργός Οικονομικών, κ. Τσακαλώτος. «Όλα τα προαπαιτούμενα πρέπει να υλοποιηθούν πριν την 21η Ιουνίου» το μήνυμα των θεσμών. «Ανοικτά μέτωπα σε δημοσιονομικό και μεταρρυθμίσεις» αναφέρει το ΔΝΤ. Ο υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι το Staff Level Agreement θα επικυρωθεί στο Eurogroup της 24ης Μαΐου, οπότε εκτίμησε ότι ενδεχομένως θα υπάρξουν περισσότερες λεπτομέρειες για το χρέος.

Περισσότερα


«ΚΛΕΙΔΩΣΕ» Η ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

  • May 21, 2018

Οριστικοποιήθηκε, κατά τη συνάντηση της υπουργούς Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών στο πλαίσιο των τελικών διαβουλεύσεων για τη δ’ αξιολόγηση, η διαδικασία για τη μονομερή προσφυγή στη διαιτησία και παράλληλα ενισχύεται η διαδικασία της μεσολάβησης. Αυτό ανέφερε αξιωματούχος του υπουργείου Εργασίας, επισημαίνοντας ότι συμφωνήθηκε, επίσης, στην αιτιολόγηση της διαιτητικής απόφασης να προστεθεί ως προϋπόθεση και η αγοραστική δύναμη του μισθού, γεγονός το οποίο -όπως πρόσθεσε ο αξιωματούχος- ενισχύει τη θέση των εργαζομένων.

 

 

Περισσότερα


ΤτΕ: ΣΤΑ 7,5 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΤΟ ΤΑΜΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΣΤΟ 4ΜΗΝΟ

  • May 18, 2018

Πρωτογενές πλεόνασμα 7,5 δισ. ευρώ εμφανίζει σε ταμειακή βάση ο Κρατικός Προϋπολογισμός στο τετράμηνο Ιανουαρίου – Απριλίου 2018, έναντι ελλείμματος 404 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 599 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 188 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2017. Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 14,530 δισ. ευρώ, από 13,468 δισ. ευρώ πέρυσι. Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, στις οποίες περιλαμβάνονται και δαπάνες ύψους περίπου 464 εκατ. ευρώ που αφορούν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών (έναντι 544 εκατ. ευρώ πέρυσι), αυτές διαμορφώθηκαν σε 15,380 δισ. ευρώ, από 16,512 δισ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου 2017.

Περισσότερα


ΕΦΚΑ: ΛΗΓΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΤΡΕΧΟΥΣΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ

  • May 18, 2018

Λήγει σήμερα, Παρασκευή 18 Μαΐου, η προθεσμία εμπρόθεσμης καταβολής των τρεχουσών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολουμένους και αγρότες. Μάλιστα, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), περισσότεροι από 300.000 ασφαλισμένοι, που σύμφωνα με την εκκαθάριση των εισφορών του 2017 έχουν «πιστωτικό υπόλοιπο», μπορούν να το συμψηφίσουν με τις τρέχουσες εισφορές. Αναλυτικά, ο ΕΦΚΑ με ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι ακόμη και με την εισφορά Μαρτίου 2018, η εμπρόθεσμη πληρωμή της οποίας λήγει στις 18 Μαΐου, μπορούν να συμψηφίσουν το πιστωτικό υπόλοιπό τους όσοι ασφαλισμένοι έχουν επιστροφές από τις εισφορές του 2017.

Περισσότερα


ΤΑΙΠΕΔ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ 30 ΜΑΪΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΠΕ

  • May 18, 2018

Παράταση στην καταληκτική ημερομηνία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου συμμετοχής (50,1%) των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) έδωσε το ΤΑΙΠΕΔ. Η καταληκτική ημερομηνία έληγε σήμερα, Παρασκευή 18 Μαΐου. Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε ότι παρατείνει τη σχετική προθεσμία ως τις 30 Μαΐου στις 17:00. Όλοι οι υπόλοιποι όροι της διαγωνιστικής διαδικασίας παραμένουν ως έχουν.

Περισσότερα


ΑΙΤΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΥΠΕΒΑΛΕ Η ΑΛΛΑΝΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΒΙΚΗ

  • May 18, 2018

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την παραίτησή της από το δικόγραφο για υπαγωγή της στο άρθρο 106α παρ. 6, του πτωχευτικού κώδικα, η αλλαντοβιομηχανία ΒΙΚΗ κατέθεσε αίτηση πτώχευσης. Η αίτηση κατατέθηκε την Τρίτη 15 Μαΐου προκειμένου η εταιρεία να λάβει προστασία από τους πιστωτές της η οποία είχε αρθεί στις 11 Μαΐου μετά την παραίτησή της από το δικόγραφο. Για τον λόγο της παραίτησής της από το δικόγραφο η εταιρεία αναφέρει στην αίτηση της ότι δεν ευοδώθηκαν οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της για την υπογραφή συμφωνίας εξυγίανσης με την οποία θα ρυθμίζονται οι υποχρεώσεις της προς τους συμβαλλόμενους στη συμφωνία.

Περισσότερα


ΑΑΔΕ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ 190.000 ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΤΟ 2018

  • May 17, 2018

Σχέδιο για τη διενέργεια 190.000 φορολογικών και τελωνειακών ελέγχων το 2018 θέτει σε εφαρμογή η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για την πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου. Αυτό προβλέπει το Επιχειρησιακό Σχέδιο της ΑΑΔΕ για το 2018 το οποίο επίσης θέτει ως στόχο την είσπραξη 2,8 δισ. ευρώ από παλαιά ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο και το 24% των νέων οφειλών που θα δημιουργηθούν φέτος. Το σχέδιο περιλαμβάνει κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών ενώ σχεδιάζεται και η καθιέρωση απλούστερων διαδικασιών για το άνοιγμα θυρίδων.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR