Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΕΦΚΑ: ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ ΠΟΣΟΥ ΠΡΟΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕ ΕΙΣΦΟΡΕΣ

  • May 17, 2018

Η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) ενημερώνει, με σχετική ανακοίνωση, τους ασφαλισμένους που δικαιούνται ποσό προς επιστροφή- ως αποτέλεσμα της εκκαθάρισης εισφορών 2017 -ότι συμψηφίζεται με τρέχουσες εισφορές, συμπεριλαμβανομένης και της εισφοράς Μαρτίου 2018, ως εξής: Αν είναι μικρότερο των 50 ευρώ, θα συμψηφισθεί αυτόματα. Αν είναι μεγαλύτερο των 50,01 ευρώ, μπορεί να συμψηφισθεί, εφόσον υποβληθεί σχετικό αίτημα έως τις 31 Μαΐου 2018. Η αίτηση υποβάλλεται διαδικτυακά, μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΕΦΚΑ ή στις αρμόδιες υπηρεσίες μη μισθωτών.

Περισσότερα


ΕΣΕΕ: ΥΠΟΤΟΝΙΚΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΙΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΑΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ 2018

  • May 17, 2018

«Η εμπορική κίνηση στις ενδιάμεσες εκπτώσεις, βαίνει μειούμενη σε σύγκριση με πέρυσι, στις περισσότερες περιοχές (42 από τις 67 περιοχές της χώρας). Σε ένα σημαντικό μέρος (20/67 αγορές) οι πωλήσεις κινήθηκαν στα ίδια επίπεδα με τα περυσινά, ενώ σε δυο περιοχές της Αττικής, Γαλάτσι και Μοσχάτο και στον Πόρο, στη Σαντορίνη και στις Σέρρες σημειώθηκε αύξηση της κίνησης σε σύγκριση με την περυσινή αντίστοιχη περίοδο».  Αυτό σημειώνεται στο Ινστιτούτο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της ΕΣΕΕ (ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ) σε ανακοίνωση με αφορμή τα συμπεράσματα της περιοδικής έρευνας για την κίνηση της αγοράς κατά την εαρινή εκπτωτική περίοδο του 2018 που πραγματοποιείται το πρώτο δεκαπενθήμερο Μαΐου.

Περισσότερα


ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΦΟΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ

  • May 17, 2018

Η κυβέρνηση θα επανεξετάσει το φόρο 2% για τα κινητά: στην απόφαση αυτή κατέληξαν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς και ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, μετά από επικοινωνία που είχαν νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Καθώς, ως φαίνεται, υπήρξαν διαφορετικές προσεγγίσεις κατά τη διάρκεια σύνταξης της τροπολογίας, οι δύο υπουργοί επικοινώνησαν, αφού είχε προηγηθεί η δημόσια τοποθέτηση του κ. Παππά για το θέμα. Στην επικοινωνία των δύο υπουργών, ο κ. Βερναρδάκης πρότεινε την επανεξέταση της ρύθμισης μόνο για τα κινητά, και ο κ. Παππάς δέχθηκε αμέσως την πρόταση.

Περισσότερα


ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΟ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΟ 2017, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΙΕΛΚΑ

  • May 17, 2018

Αύξηση 2,9% παρουσίασε η απασχόληση στο λιανεμπόριο τροφίμων και το 2017 με κύριο πυλώνα τα σουπερμάρκετ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ). Συγκεκριμένα το ΙΕΛΚΑ ολοκλήρωσε πρόσφατα ανάλυση της απασχόλησης στο λιανεμπόριο τροφίμων και προκύπτει ότι το λιανεμπόριο τροφίμων εν μέσω της έντονης οικονομικής ύφεσης αποτελεί έναν από τους πιο δυναμικούς κλάδους της οικονομίας σε σχέση με τη διατήρηση και την αύξηση της απασχόλησης στην Ελλάδα τη δεκαετία του 2010-2020.

Περισσότερα


ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

  • May 17, 2018

O χρόνος κυλά αντίστροφα για την ανακοίνωση των νέων αντικειμενικών τιμών των ακινήτων από το υπουργείο Οικονομικών. Όπως διευκρινίζουν αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών, το αργότερο έως τις 14 Ιουνίου θα έχει υπογραφεί η υπουργική απόφαση με τις νέες τιμές ζώνης σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, θα έχουν γίνει και οι όποιες διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ, εφόσον χρειασθεί, προκειμένου να διασφαλισθεί ο ετήσιος στόχος είσπραξης εσόδων από την κατηγορία αυτή.

Περισσότερα


Τέλος ΑΕΠΙ-GEA-ΔΙΟΝΥΣΟΣ από τα δωμάτια των ξενοδοχείων

  • May 17, 2018

Τέλος στην είσπραξη και την προστασία ραδιοτηλεοπτικών, πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων για τις τηλεοράσεις στα δωμάτια των ξενοδοχείων μπαίνει μετά από απόφαση του Εμπορικού Πρωτοδικείου της Βιέννης-Αυστρία.

Όπως είναι γνωστό η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος έχει συνάψει συμφωνία με την «Αυτοδιαχείριση», όπου σε σύντομο χρονικό διάστημα από σήμερα θα εκπροσωπεί το σύνολο του παγκόσμιου ρεπερτορίου και το 90% του ελληνικού.

Οι τιμές μετά τη συμφωνία είναι εντελώς προνομιακές και οι συμβαλλόμενες επιχειρήσεις με ελάχιστο κόστος έχουν νόμιμη άδεια χρήσης πνευματικών δικαιωμάτων.

Να σημειωθεί ωστόσο ότι η απόφαση δεν ισχύει για τους χώρους εστίασης π.χ. μπαρ, καφετέριες, εστιατόρια και εξωτερικούς χώρους των ξενοδοχείων.

Περισσότερα


ΥΠ. ΟΙΚ.: ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ 2,3 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ

  • May 15, 2018

Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2,334 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός το τετράμηνο Ιανουάριος- Απρίλιος 2018 έναντι στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 374 εκατ. ευρώ και πρωτογενούς πλεονάσματος 1,726 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο το 2017.Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία για την πορεία εξέλιξης του προϋπολογισμού, σύμφωνα με τα οποία το τετράμηνο Ιανουαρίου- Απριλίου 2018, παρουσιάζεται πλεόνασμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού (γενική κυβέρνηση) ύψους 193 εκατ. ευρώ έναντι στόχου για έλλειμμα 1,763 δισ. ευρώ που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2018, για το αντίστοιχο διάστημα του 2018 και ελλείμματος 1,142 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2017.

Περισσότερα


ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΗ Η ΣΥΣΤΑΣΗ ΜΙΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

  • May 15, 2018

Η σύσταση μιας Εταιρείας Περιορισμένης Ευθύνης (ΕΠΕ) γίνεται ευκολότερη, ενώ εισάγεται η δυνατότητα αναβίωσής της, με βάση τις αλλαγές που προβλέπονται στο νομοθετικό πλαίσιο που κατέθεσε στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. Επίσης, μειώνεται η γραφειοκρατία και γίνεται απλούστερη η διαδικασία για τη σύσταση ΕΠΕ καθώς μειώνεται το ποσό του μετοχικού κεφαλαίου και ορίζεται ότι η ονομαστική αξία των εταιρικών μεριδίων της εταιρείας δεν θα μπορεί να είναι μικρότερη του 1 ευρώ από 30 ευρώ που είναι σήμερα. Η σύσταση της θα μπορεί πλέον να γίνει και με τη χρήση πρότυπου καταστατικού και όχι αποκλειστικά με συμβολαιογραφικό έγγραφο όπως ισχύει σήμερα, ενώ πλέον η ΕΠΕ θα αποκτά νομική προσωπικότητα μόνο με την εγγραφή της στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ).

Περισσότερα


ΕΦΚΑ: ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1ΕΚ. ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ

  • May 11, 2018

Σε διευκρινίσεις για την εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών έτους 2017 των μη μισθωτών προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), ο οποίος ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση ασφαλιστικών εισφορών έτους 2017 των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολουμένων και των αγροτών, που ασκούσαν αποκλειστικά επιχειρηματική ή αγροτική δραστηριότητα, κατά το έτος εκκαθάρισης. Στην ανακοίνωσή του, ο ΕΦΚΑ επισημαίνει ότι έχουν ήδη αναρτηθεί στον ιστότοπο του Οργανισμού 1.155.534 ειδοποιητήρια εκκαθάρισης, ενώ είναι σε εξέλιξη η διαδικασία εκκαθάρισης για τις υπόλοιπες κατηγορίες (παράλληλη μισθωτή απασχόληση, αμειβόμενος με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών (ΔΠΥ) παρ. 9 αρ. 39 Ν. 4387/2016).

Περισσότερα


ΕΛ.ΣΤΑΤ.: ΣΤΟ 20,8% ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ

  • May 11, 2018

Στο 20,8% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας τον Φεβρουάριο, μειωμένο μεν κατά 1,8 μονάδες από το αναθεωρημένο προς τα κάτω 22,6% τον Φεβρουάριο 2017, αλλά αυξημένο, έστω και οριακά, από το αναθεωρημένο προς τα άνω 20,7% τον Ιανουάριο 2018. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 978.072 άτομα και μειώθηκαν κατά 102.296 άτομα σε σχέση με τον Φεβρουάριο 2017 (μείωση 9,5%) και κατά 2.045 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο 2018 (μείωση 0,2%).

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR