Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΕΛ.ΣΤΑΤ.: ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΟΣ Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΣΕ ΕΤΗΣΙΑ ΒΑΣΗ

  • May 11, 2018

Αμετάβλητος παρέμεινε ο πληθωρισμός τον Απρίλιο εφέτος σε σχέση με τον Απρίλιο 2017 (έναντι αύξησης 1,6% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2017 με το 2016), αν και παρουσιάστηκε αυξημένος σε μηνιαία σύγκριση λόγω κυρίως των ανατιμήσεων σε ένδυση- υπόδηση (επαναφορά των τιμών στα επίπεδα πριν τις χειμερινές εκπτώσεις), βενζίνη, φάρμακα και πετρέλαιο θέρμανσης.

Περισσότερα


ΕΡΓΑΝΗ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100.000 ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ

  • May 10, 2018

Την υψηλότερη μηνιαία επίδοση, από το 2001 έως σήμερα, κατέγραψε τον Απρίλιο του 2018 το πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», καθώς το ισοζύγιο προσλήψεων-αποχωρήσεων ήταν θετικό κατά 100.246 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με τις ροές μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα. Παράλληλα, τον Απρίλιο του 2018, καταγράφηκε αύξηση του ποσοστού των προσλήψεων με πλήρη απασχόληση, οι οποίες αποτέλεσαν το 55,6% του συνόλου. Τέλος, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, επίδοση-ρεκόρ αποτελεί και το θετικό ισοζύγιο κατά 155.826 θέσεις εργασίας για το διάστημα Ιανουάριος- Απρίλιος 2018, καθώς συνιστά την υψηλότερη καταγραφή πρώτου τετραμήνου, από το 2001 έως σήμερα.

Περισσότερα


EBRD: ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2,2% ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2018

  • May 10, 2018

Ανάπτυξη 2,2% στην Ελλάδα “βλέπει” το 2018 η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD). Η ανάκαμψη της Ελλάδας αναμένεται σταδιακά να ενισχυθεί περαιτέρω, μετά από μια εξαιρετική σεζόν για τον τουρισμό το 2017 και λόγω της αυξανόμενης απασχόλησης, αναφέρει στις νέες οικονομικές της προβλέψεις για την τρέχουσα χρονιά. Η EBRD εκτιμά πως η βελτίωση των τάσεων στις επενδύσεις, την απασχόληση και το κλίμα θα συνεχιστούν τόσο το 2018 όσο και το 2019 και θα οδηγήσουν σε ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας κατά 2,2% φέτος και κατά 2,3% το 2019.

Περισσότερα


ΕΛ.ΣΤΑΤ.: ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΟΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΟΙ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ

  • May 09, 2018

Ανοδικά κινήθηκαν οι εξαγωγές το Μάρτιο, ενώ αντίθετα οι εισαγωγές εμφάνισαν πτωτικές τάσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, μείωση 23,1% σημείωσε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας τον Μάρτιο εφέτος, καθώς για έναν ακόμη μήνα κινήθηκε ανοδικά η αξία των ελληνικών εξαγωγών ενώ μειώθηκε εκείνη των εισαγωγών. Στο τέλος του α’ τριμήνου, το εμπορικό έλλειμμα εμφανίζεται μειωμένο κατά 17,9%.

 

 

Περισσότερα


ΙΟΒΕ: ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΕΣ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ

  • May 09, 2018

Oριακή βελτίωση των επιχειρηματικών προσδοκιών σημειώθηκε στη Βιομηχανία τον Απρίλιο, σύμφωνα με έρευνα οικονομικής συγκυρίας του ΙΟΒΕ. Σύμφωνα με την έρευνα, «η εξέλιξη αυτή ευθυγραμμίζεται με την ανάκαμψη του οικονομικού κλίματος στην ελληνική οικονομία, καθώς καταγράφεται άνοδος των επιμέρους δεικτών σχεδόν σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς της οικονομίας, αλλά και στην καταναλωτική εμπιστοσύνη. Η τάση που πλέον διαμορφώνεται κατά τους τελευταίους πολλούς μήνες είναι συνεπής με το ρυθμό ανάπτυξης που διαγράφεται στην οικονομία, η οποία ανακάμπτει σταδιακά ακολουθώντας και την ισχυρή ανάπτυξη στο διεθνές περιβάλλον. Πάντως γενικά καθώς πυκνώνει η συζήτηση για τις συνθήκες της οικονομίας στη μεταμνημονιακή εποχή, φαίνεται η διαφαινόμενη ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος να αμβλύνει την απαισιοδοξία».

Περισσότερα


ΑΑΔΕ: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400.000 ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΙΧ

  • May 09, 2018

Άρχισαν να φθάνουν τα σημειώματα της ΑΑΔΕ στους κατόχους ανασφάλιστων οχημάτων. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΑΑΔΕ,  «από τη διασταύρωση εντοπίστηκαν 436.653 ως πιθανά ανασφάλιστα οχήματα, οι κάτοχοι των οποίων ενημερώνονται με μήνυμα στη θυρίδα τους στο TAXISnet και είναι σε εξέλιξη η αποστολή μηνυμάτων στον λογαριασμό του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους. Από την Τρίτη 8 Μαΐου 2018 οι κάτοχοι μπορούν να προβούν στην ασφάλιση των οχημάτων τους, έχοντας προηγουμένως καταβάλει την αξία του προβλεπόμενου από τις διατάξεις παραβόλου. Σημειώνεται ότι, ανάλογα με τον κυλινδρισμό του οχήματος, που εντοπίστηκε ανασφάλιστο με την ανωτέρω διασταύρωση, θα εμφανίζεται στην επιστολή και το αντίστοιχο ποσό, που θα πρέπει να καταβληθεί προκειμένου να ασφαλισθεί».

Περισσότερα


Αποστολή Αμερικανών δημοσιογράφων στο Βόλο

  • May 08, 2018

Με ένα φιλόξενο τραπέζι το βράδυ της Δευτέρας 7 Μαϊου από το Επιμελητήριο Μαγνησίας ολοκληρώθηκε η διήμερη παραμονή ομάδας δημοσιογράφων γαστρονομίας από τις ΗΠΑ στην περιοχή, στο πλαίσιο του προγράμματος Enterprise Greece που στοχεύει στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και της αύξησης των ελληνικών εξαγωγών.

Η δημοσιογραφική ομάδα είχε την ευκαιρία στην ολιγοήμερη παραμονή της να γνωρίσει τα ντόπια προϊόντα της περιοχής του Πηλίου, να δοκιμάσουν την τοπική κουζίνα, να μυηθούν σε αυτήν και να έρθουν σε επαφή με την μακραίωνη κουλτούρα και τον πολιτισμό του βουνού των Κενταύρων.

Της δημοσιογραφικής αποστολής ηγούνταν η γνωστή chef κ. Νταϊάνα Κόχυλα, η οποία και συνεισέφερε στην προβολή των χαρακτηριστικών τοπικών προϊόντων της ελληνικής διατροφής, ώστε τελικά να καταστούν οικεία στον Αμερικανό καταναλωτή. 

Σε δηλώσεις της η κ. Κόχυλα σημείωσε πως «η ξενάγηση των δημοσιογράφων έγινε σε μέρη που είναι λίγο εκτός τουριστικής «συνήθειας», ιδίως για τους ξένους τουρίστες και ειλικρινά έχουν μείνει κατενθουσιασμένοι από τις ομορφιές του τόπου.

Οι επισκέπτες έχουν εντυπωσιαστεί με το ελληνικό φιλότιμο, με τα απίστευτα φαγητά που έχουν δοκιμάσει αυτές τις ημέρες στην περιοχή, με το κρασί και το τσίπουρο που έχουν γευτεί, αλλά και με την ποικιλία και με την παράδοση των μεζέδων της περιοχής…

Θεσμοί, όπως το Επιμελητήριο, σαφώς μπορούν να συμβάλλουν στην κατεύθυνση της προώθησης της ελληνικής παράδοσης και των προϊόντων, στο πλαίσιο της στήριξης των τοπικών επιχειρήσεων, γι’ αυτό και πάντα επιδιώκουμε τη συνεργασία».

Στο περιθώριο της βραδιάς ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης και ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων κ. Βασίλης Καραλής, είχε μία γόνιμη συνομιλία με την κα Κόχυλα και την Προϊσταμένη του Τμήματος Προώθησης και Προβολής Αγροτικών Προϊόντων, Τροφίμων και Ποτών του Enterprise Greece κα Αννίτα Τρυποσκούφη, όπου αποφασίστηκε από κοινού στο πλαίσιο της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας να επαναληφθεί η φιλοξενία της ομάδας των Αμερικανών δημοσιογράφων και του χρόνου και αυτή την φορά, η ξενάγηση θα αφορά τα νησιά των Β. Σποράδων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη δράση έρχεται ως συνέχεια της επιτυχημένης παραμονής του Chamber Music Society του Lincoln Center στη Μαγνησία, με απώτερο σκοπό την τουριστική ανάδειξη της περιοχής.

 

Περισσότερα


ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΖΗΤΗΣΕ Ο Κ. ΜΙΧΑΛΟΣ

  • May 07, 2018

Να αξιοποιηθούν οι δομές, η εμπειρία και η γνώση που διαθέτουν τα Επιμελητήρια της χώρας στο πλαίσιο τροποποίησης της επιμελητηριακής νομοθεσίας -στα σημεία που χρήζουν βελτίωσης- ζήτησε από την πολιτεία ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, Κωνσταντίνος Μίχαλος, στην πρώτη γενική συνέλευση της ΚΕΕ με τη νέα της σύνθεση, που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του ΕΒΕΑ στην Αθήνα. Ο  κ. Μίχαλος επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι ανάγκη να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά όχι μόνο τα μακροοικονομικά προβλήματα της χώρας, αλλά και τα ζητήματα που σε καθημερινή βάση θέτουν προσκόμματα στην επιχειρηματικότητα».

 

 

Περισσότερα


TELEGRAPH: Η ΕΛΛΑΔΑ ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

  • May 07, 2018

H Ελλάδα ξεφεύγει από την οικονομική τραγωδία, επισημαίνει σε άρθρο της η βρετανική εφημερίδα Telegraph, επικαλούμενη τις δηλώσεις του επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Ανχέλ Γκουρία, στην πρόσφατη επίσκεψή του στη χώρα μας και συνολικά τα εύσημα ξένων αξιωματούχων. Η βρετανική εφημερίδα παραθέτει τα στοιχεία για τη συρρίκνωση του ελληνικού ΑΕΠ κατά περισσότερο από 25% στα οχτώ χρόνια ύφεσης και σημειώνει ότι τώρα ο κ. Τσίπρας ετοιμάζεται να ολοκληρώσει τα μνημόνια, με τις οικονομικές προοπτικές να έχουν μεταμορφωθεί πλήρως.

Περισσότερα


ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΑ STRESS TESTS ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

  • May 07, 2018

Με δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας που υπερβαίνουν το 5,6% στο δυσμενές σενάριο πέρασαν το τεστ αντοχής οι τέσσερις ελληνικές τράπεζες. Όπως διευκρινίζει η ΕΚΤ στην ανακοίνωση η συγκεκριμένη άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων δεν περιελάμβανε κάποιο κατώτατο αποδεκτό όριο κεφαλαίου για το δυσμενές σενάριο. Επομένως από τη δοκιμασία δεν προκύπτει «επιτυχία ή αποτυχία» των τραπεζών. Σε κάθε περίπτωση η ΕΚΤ δεν κάνει στην ανακοίνωση της καμία αναφορά για την ανάγκη περαιτέρω κεφαλαιακής ενίσχυσης για κάποια εκ των τεσσάρων τραπεζών.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR