Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ 1,9% ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ 20% ΓΙΑ ΤΟ 2018 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  • May 04, 2018

Με ρυθμό 1,9% του ΑΕΠ αναμένεται να «τρέξει» η ελληνική οικονομία το 2018, σύμφωνα με τις εαρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας. Για το 2017 η Επιτροπή διαπιστώνει ανάπτυξη ύψους 1,4% του ΑΕΠ, σημειώνοντας ότι για πρώτη φορά από το 2007 ξεπερνά το 1%. Για το 2019 η πρόβλεψη της Επιτροπής φτάνει στο 2,3% του ΑΕΠ. Πάντως, οι προβλέψεις της εαρινής έκθεσης της Επιτροπής για την ανάπτυξη είναι ελαφρώς αναθεωρημένες προς τα κάτω, σε σχέση με τον περασμένο χειμώνα οπότε εκτιμούσε ότι η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 2,5%, τόσο το 2018 όσο και το 2019.

Περισσότερα


ΣΤΑ 2,734 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΟΙ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ

  • May 04, 2018

Στα 2,734 δισ. ευρώ ανήλθαν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του δημοσίου προς τους ιδιώτες το Μάρτιο του 2018, έναντι 2,620 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο. Αντίθετα, οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων τον Μάρτιο περιορίστηκαν στα 675 εκατ. ευρώ από 776 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία για την πορεία εξέλιξης των μεγεθών της γενικής κυβέρνησης που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Περισσότερα


EUROSTAT: ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΘΗΚΕ Ο ΡΥΘΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ

  • May 03, 2018

Ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης στην ευρωζώνη επιβραδύνθηκε, όπως αναμενόταν, στις αρχές του 2018, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat. Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) στην ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 0,4% το πρώτο τρίμηνο συγκριτικά με το τελευταίο τρίμηνο του 2017 και κατά 2,5% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τη Eurostat. Τα στοιχεία συμβάδιζαν με τις προβλέψεις των οικονομολόγων, αλλά ήταν πολύ χαμηλότερα των τριμηνιαίων αυξήσεων κατά 0,7% που καταγράφηκαν τα τρία προηγούμενα τρίμηνα.

Περισσότερα


ΙΟΒΕ: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ

  • May 03, 2018

Υψηλότερα διαμορφώθηκε τον Απρίλιο, σε σύγκριση με τον Μάρτιο, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης, στις -48,8 (από -52,8) μονάδες, σύμφωνα με έρευνα οικονομικής συγκυρίας του ΙΟΒΕ. Σχετικά με τις εκτιμήσεις για την τρέχουσα οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού, το ποσοστό των καταναλωτών που δηλώνει ότι «μόλις τα βγάζει πέρα» αυξάνεται τον Απρίλιο στο 70% (από 67%), ενώ διατηρείται σχεδόν σταθερό στο 10-11%, το ποσοστό όσων αναφέρουν ότι αντλούν από τις αποταμιεύσεις τους. Οι καταναλωτές που δηλώνουν ότι αποταμιεύουν λίγο ή πολύ αυξάνονται στο 10% (από 7%) του συνόλου, ενώ όσοι δηλώνουν ότι «έχουν χρεωθεί» μειώνονται στο 9% (από 15%).

Περισσότερα


ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΙΧ ΜΕ ΤΟ ΜΗΝΑ

  • May 03, 2018

Ενεργοποιείται και για το 2018 η δυνατότητα των ιδιοκτητών αυτοκινήτων που τα έχουν θέσει σε ακινησία να αίρουν την ακινησία του οχήματος τους καταβάλλοντας τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με τη διάρκειά της χρήσης του. Αυτό προβλέπεται σε τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών με στόχο τη διευκόλυνση των φορολογούμενων.

Περισσότερα


EUROSTAT: Η ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  • May 03, 2018

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η ανεργία διαμορφώθηκε στο 20,6% στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2018, σε σχέση με 20,8% το Δεκέμβριο του 2017. Ειδικότερα, ο αριθμός των ανέργων στην Ελλάδα διαμορφώθηκε τον Ιανουάριο σε 977.000. Συνολικά στην Ευρωζώνη, το Μάρτιο του 2018, η ανεργία έμεινε σταθερή στο 8,5% σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2018, ποσοστό που είναι το χαμηλότερο από το Δεκέμβριο του 2008.

Περισσότερα


ΑΑΔΕ: ΑΝΟΙΞΕ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ

  • May 03, 2018

Άνοιξε χθες η εφαρμογή του «Μητρώου Δεξαμενών Ενεργειακών Προϊόντων», μέτρο το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής στα καύσιμα. Η εφαρμογή βρίσκεται στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ και της ΓΓΠΣ μαζί με τις οδηγίες για τη χρήση της. Στο «Μητρώο Δεξαμενών Ενεργειακών Προϊόντων» θα καταγραφούν όλες οι Δεξαμενές που αναφέρονται στην προαναφερθείσα νομοθεσία, προκειμένου να είναι δυνατή η παρακολούθηση και ο έλεγχος των αποθηκευμένων σε δεξαμενές ενεργειακών προϊόντων. Όπως διευκρινίζεται σε σχετική εγκύκλιο, το μέτρο σε πρώτη φάση θα αφορά τις Δεξαμενές που ανήκουν σε Φορολογικές Αποθήκες ή Αποθήκες Τελωνειακής Αποταμίευσης.

Περισσότερα


Κ.ΜΙΧΑΛΟΣ: Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ

  • May 03, 2018

«Η εφαρμογή της ηλεκτρονικής τιμολόγησης θεωρείται επιβεβλημένη, τόσο λόγω της ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου, όσο και της ευρείας χρήσης του διαδικτύου και θα δώσει τη δυνατότητα περιορισμού της φοροδιαφυγής προς όφελος τόσο των υγειών επιχειρήσεων, όσο και του Δημοσίου. Άλλωστε, η εφαρμογή της ηλεκτρονικής τιμολόγησης είναι επιβεβλημένη και από σχετικές κοινοτικές οδηγίες που πρέπει να ενταχθούν στην ελληνική φορολογική νομοθεσία. Ωστόσο, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή κατά την εφαρμογή της, προκειμένου για τις επιχειρήσεις να μην υπάρξει επιβάρυνση νέων μηχανισμών και νέων λογιστικών εργαλείων (μηχανημάτων και λογισμικού) και επίσης να μην υπάρξει επιβάρυνση του λογιστηρίου και των συνεργαζόμενων εξωτερικών συνεργατών με νέες υποχρεώσεις».

Περισσότερα


ΣΕ ΙΣΧΥ ΤΟ ΘΕΡΙΝΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΔΕΗ

  • May 03, 2018

Σε ισχύ τέθηκε από 1η Μαΐου, το θερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ και θα διαρκέσει έως και την 31η Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα, η εταιρεία με ανακοίνωσή της υπενθυμίζει στους πελάτες που κάνουν χρήση του οικιακού τιμολογίου με χρονοχρέωση (μειωμένο – νυχτερινό), ότι θα αρχίσει να ισχύει για την καλοκαιρινή περίοδο το συνεχές ωράριο 23:00 έως 07:00.

 

 

Περισσότερα


ΟΟΣΑ: ΟΥΡΑΓΟΣ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΑΛΕΝΤΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ

  • May 02, 2018

Την τελευταία θέση μεταξύ των κρατών - μελών του καταλαμβάνει η Ελλάδα στο επιχειρηματικό περιβάλλον σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ  που δόθηκε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα. Η Ελλάδα επιτυγχάνει επίσης ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά αξιοποίησης ταλαντούχων ανθρώπων. Ο Οργανισμός επισημαίνει μεν ότι οι πρόσφατες μεταρρυθμίσεις βελτίωσαν το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα, το οποίο όμως παραμένει φτωχό. Όπως σημειώνει η Έκθεση, οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά προϊόντων έχουν σημειώσει πρόοδο αλλά η δημόσια διοίκηση και η υπερβολική γραφειοκρατία συνεχίζουν να καταστρέφουν το επιχειρηματικό περιβάλλον.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR