Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΥΠΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ «ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»

  • May 02, 2018

Παράταση έως τις 21 Μαΐου 2018 στην προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στον 2ο κύκλο του καθεστώτος του αναπτυξιακού νόμου 4399/2016 «Γενική Επιχειρηματικότητα», ενέκρινε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Χαρίτσης, για τη διευκόλυνση του μεγάλου αριθμού υποψήφιων επενδυτών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μετά την ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση του επενδυτικού κοινού στους δύο πρώτους κύκλους προκηρύξεων του καθεστώτος, το υπουργείο Οικονομίας προχωρά στην ενεργοποίηση του 3ου κύκλου τον Σεπτέμβριο του 2018.

Περισσότερα


ΑΑΔΕ: ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ 2.027 ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ

  • May 02, 2018

Στο στόχαστρο των αρχών μπαίνουν 2.027 υποθέσεις φυσικών προσώπων για το έτος 2018. Κι αυτό γιατί αναδείχθηκαν και επιλέχθηκαν προς έλεγχο από το «ειδικό λογισμικό ελέγχου προσαύξησης περιουσίας» που «τρέχει« στην Ανεξάρτητη Αρχήν Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) από τον Μάιο του 2017. Σύμφωνα με το taxheaven, με βάση τα πρώτα αποτελέσματα του λογισμικού το Κ.Ε.ΦΟ.ΜΕ.Π. κατάφερε να ολοκληρώσει 953 υποθέσεις το έτος 2017, έναντι 252 του έτους 2016.

Περισσότερα


Γ. ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ: ΜΕΙΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ

  • May 02, 2018

Βελτιώσεις στο νόμο για τον εξωδικαστικό μηχανισμό, προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία υποβολής αιτήσεων, εξήγγειλε από τη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της κ. Ντόρας Μπακογιάννη. Συγκεκριμένα, το προσεχές διάστημα, για την αίτηση για υπαγωγή στον εξωδικαστικό μηχανισμό, θα είναι απαραίτητα 10 λιγότερα δικαιολογητικά. Η παρέμβαση αυτή κρίθηκε επιβεβλημένη, αφού μια σειρά δικαιολογητικών που καλούνται να υποβάλουν οι επιχειρήσεις βρίσκονται ήδη αναρτημένα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ), οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να κατατίθενται υποχρεωτικά από τους επιχειρηματίες.

Περισσότερα


ΟΟΣΑ: ΚΑΛΠΑΖΕΙ Η ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  • Apr 27, 2018

Τη δραματική αύξηση της συνολικής φορολογικής επιβάρυνσης των Ελλήνων μισθωτών για το 2017 καταγράφει έκθεση του ΟΟΣΑ που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Οι οικογένειες με έναν εργαζόμενο γονέα και δύο παιδιά βρίσκονται στη δεύτερη θέση των πλέον επιβαρυμένων στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, η Έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης δείχνει άνοδο του συνολικού φορολογικού βάρους στους μισθούς ως αποτέλεσμα της αύξησης της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών. Αντίθετα, στις περισσότερες χώρες του ΟΟΣΑ η συνολική φορολογική επιβάρυνση μειώθηκε το 2017.

Περισσότερα


ΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ 1.000 ΤΥΧΕΡΟΙ ΤΗΣ ΛΟΤΑΡΙΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ

  • Apr 27, 2018

Ολοκληρώθηκε η 15η Δημόσια Κλήρωση από το υπουργείο Οικονομικών και την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με βάση τις συναλλαγές που έκαναν οι φορολογούμενοι το μήνα Μάρτιο, με τη χρήση πλαστικού χρήματος ή άλλων μέσων ηλεκτρονικών συναλλαγών. Από την κλήρωση προέκυψαν 1.000 τυχεροί οι οποίοι κερδίζουν από 1.000 ευρώ ο καθένας τα οποία είναι αφορολόγητα και ακατάσχετα, δεν θεωρούνται εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.
Οι φορολογούμενοι μπορούν να πληροφορηθούν για τα αποτελέσματα κλήρωσης από την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ στην ηλεκτρονική διεύθυνση aade.gr.

Περισσότερα


ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2,1% «ΒΛΕΠΕΙ» Ο ΙΟΒΕ ΓΙΑ ΤΟ 2018

  • Apr 27, 2018

Επιτάχυνση ανάπτυξης στην Ελλάδα το 2018, περίπου 2,1% προβλέπει η τριμηνιαία έκθεση του ΙΟΒΕ που παρουσιάστηκε χθες. Επίσης, εκτιμά περαιτέρω αποκλιμάκωση της ανεργίας το 2018, από την ενίσχυση της απασχόλησης στους περισσότερους από τους τομείς οι οποίοι συνέβαλαν το περασμένο έτος στην πτώση της. Αναμένεται συμβολή στη νέα κάμψη της ανεργίας και από τον Κατασκευαστικό τομέα.

Περισσότερα


ΘΕΤΙΚΕΣ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΞΙΟΧΡΕΟΥ, ΕΚΤΙΜΑ Ο FITCH

  • Apr 27, 2018

To πλεόνασμα που σημείωσε η Ελλάδα πέρυσι στον προϋπολογισμό της, για δεύτερο κατά σειρά έτος, δείχνει τη συνεχιζόμενη δέσμευση των Αρχών της για δημοσιονομική προσαρμογή, αναφέρει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch σε σημερινό σημείωμά του. «Δεν αναμένουμε κούρεμα του επίσημου χρέους, αλλά η προοπτική άλλων σημαντικών μέτρων ελάφρυνσης του χρέους αντανακλάται στις θετικές προοπτικές του ελληνικού αξιόχρεου", αναφέρει ο Fitch.

Περισσότερα


ΑΑΔΕ: ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

  • Apr 26, 2018

Οδηγό για τις οφειλές προς την εφορία και γενικά το δημόσιο, τις οποίες οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώνουν μέσω των τραπεζών και των ΕΛΤΑ εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Πρόκειται για 5 ερωτήσεις - απαντήσεις με τις οποίες παρέχονται διευκρινίσεις, όχι μόνο για τις κατηγορίες των οφειλών που εξοφλούνται μέσω πιστωτικών ιδρυμάτων ή των ΕΛΤΑ, αλλά και για τους τρόπους που μπορεί να γίνει αυτό, καθώς και για το πώς μπορεί να αποφευχθεί η καταβολή προμήθειας.

 

 

Περισσότερα


ΑΑΔΕ: ΝΕΑ ΛΟΤΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΟΥ

  • Apr 26, 2018

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η λοταρία του υπουργείου Οικονομικών και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για τις συναλλαγές του Μαρτίου των φορολογούμενων με κάρτες και άλλες μορφές ηλεκτρονικών συναλλαγών. Υπενθυμίζεται ότι από τη λοταρία προκύπτουν 1.000 τυχεροί οι οποίοι κερδίζουν από 1.000 ευρώ ο καθένας.

Περισσότερα


Η ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΗ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ-ΓΙΟΥΝΚΕΡ

  • Apr 26, 2018

Η πορεία των τελικών διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση του προγράμματος και την καθαρή έξοδο της χώρας από τα μνημόνια αλλά και την "επόμενη μέρα", αναμένεται να τεθεί στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των σημερινών συνομιλιών αναμένεται να τεθούν όλα τα ζητήματα που άπτονται της οικονομίας. Συζήτηση που γίνεται υπό το πρίσμα των επιδόσεων της ελληνικής οικονομίας, η οποία -όπως επανειλημμένα έχει σημειώσει η Αθήνα - για δεύτερη συνεχή χρονιά υπεραποδίδει των στόχων, ενισχύοντας τη διαπραγματευτική θέση της χώρας και διαψεύδοντας για ακόμη μία φορά τις υπεραπαισιόδοξες προβλέψεις και τα σενάρια για πρόσθετα μέτρα.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR