Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Υπ. Εργασίας: Αυξήσεις για το 94,6% των συνταξιούχων σταδιακά από τον Δεκέμβριο

  • Oct 12, 2022

Aυξήσεις σε περίπου 100.000 και μία επιπλέον σύνταξη σε 1 στους 2 συνταξιούχους, προκύπτουν από την ανάλυση των στοιχείων που ολοκληρώθηκε από τις υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ, η οποία λαμβάνει υπ' όψιν όλες τις επικείμενες αυξήσεις στις αποδοχές τους, που πρόκειται να εφαρμοστούν σταδιακά από τα τέλη του 2022.  Όπως αναφέρει το υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε ανακοίνωσή του, από την ανάλυση προκύπτει ότι  η συντριπτική πλειονότητα των συνταξιούχων και, συγκεκριμένα, τα 2.472.939 σε σύνολο 2.613.747 (94,6%) θα δουν μία, δύο ή και τρεις αυξήσεις στο εισόδημά τους. Μάλιστα, οι αυξήσεις είναι τέτοιες που εξασφαλίζουν ότι 1 στους 2 συνταξιούχους θα λάβει τουλάχιστον μία επιπλέον σύνταξη (αρκετοί και ποσά μεγαλύτερα από μία επιπλέον σύνταξη).

Περισσότερα


ΑΑΔΕ: 4 βήματα απλοποίησης των διαδικασιών απόδοσης ΑΦΜ και μεταβολών στοιχείων επιχειρήσεων

  • Oct 11, 2022

Απλοποιούνται οι διαδικασίες απόδοσης ΑΦΜ και μεταβολών στοιχείων επιχειρήσεων, με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή (Α.1134/2022). Ειδικότερα, οι μεταβολές στοιχείων επιχειρήσεων και στοιχείων εγκατάστασης εσωτερικού που είναι ενταγμένες στην ψηφιακή πύλη myAADE υποβάλλονται από 17.10.2022 κι εφεξής αποκλειστικά μέσα από την ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr). Οι δηλώσεις και τα δικαιολογητικά για όσες διαδικασίες Μητρώου είναι ενταγμένες στην εφαρμογή «Τα Αιτήματά μου» της ψηφιακής πύλης myAADE, υποβάλλονται από 01.11.2022 κι εφεξής αποκλειστικά μέσα από την εφαρμογή αυτή. Για τις δύο παραπάνω περιπτώσεις, σχετικές δηλώσεις και αιτήματα δεν θα εξυπηρετούνται πλέον μέσω επίσκεψης στις ΔΟΥ. Παρέχεται πλέον η δυνατότητα απόδοσης ΑΦΜ σε φυσικό πρόσωπο από οποιαδήποτε ΔΟΥ, ανεξαρτήτως της διεύθυνσης κατοικίας του ή της διεύθυνσης κατοικίας του εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου του. Σε εναρμόνιση με όσα προβλέπονται στον Κώδικα Δικηγόρων (ν. 4194/2013), δεν απαιτείται η προσκόμιση εξουσιοδότησης, σε περιπτώσεις συναλλαγής για ζητήματα μεταβολών Μητρώου ή χορήγησης ΑΦΜ με πληρεξούσιο δικηγόρο για λογαριασμό εντολέα του.

Περισσότερα


Ν. Παπαθανάσης: Ειδική σήμανση θα έχουν τα προϊόντα που θα περιλαμβάνονται στο "καλάθι της νοικοκυράς"

  • Oct 11, 2022

Θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει τη δυνατότητα στον υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων να προσδιορίζει τα είδη που θα περιλαμβάνονται στο "καλάθι της νοικοκυράς" με τα 50 προϊόντα, και θα ψηφιστεί εντός της εβδομάδας, στο νομοσχέδιο για τα επιχειρηματικά πάρκα. Αυτό σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1, ενώ ανέφερε ότι και για τα 50 προϊόντα θα είναι καθημερινά αναρτημένες οι τιμές τους στα σούπερ μάρκετ, ενώ ο καταναλωτής θα μπορεί να ενημερώνεται και από την εφαρμογή e-καταναλωτής. «Το μέτρο θα αφορά καταστήματα που είναι αλυσίδες και έχουν τζίρο άνω των 70 εκατομμυρίων ευρώ. Μέχρι στιγμής είναι πάνω από 15 αλυσίδες που έχουν χιλιάδες καταστήματα», είπε ο κ. Παπαθανάσης.

Περισσότερα


Eurostat: οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας στο πρώτο 6μηνο του έτους

  • Oct 11, 2022

Στη δέκατη θέση μεταξύ των χωρών της ΕΕ κατατάσσεται η Ελλάδα ως προς το κόστος του ρεύματος για τα νοικοκυριά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για το πρώτο 6μηνο του 2022. Συγκεκριμένα η τελική (μαζί με φόρους και επιδοτήσεις) τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στο πρώτο εξάμηνο του έτους ήταν στη χώρα μας 23,05 σεντς ανά κιλοβατώρα, έναντι 19,74 σεντς κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2021. Ακριβότερα από την Ελλάδα διαμορφώνεται η τιμή του ρεύματος, μεταξύ άλλων, στο Βέλγιο, την Ιταλία, την Ισπανία και την Ιρλανδία.

Περισσότερα


Εξοικονομώ για τις επιχειρήσεις: Οι επιδοτήσεις και τα κριτήρια υπαγωγής

  • Oct 10, 2022

Επενδύσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων και του εξοπλισμού μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων από τους κλάδους του εμπορίου, των υπηρεσιών και του τουρισμού εντάσσονται στο πρόγραμμα "Εξοικονομώ-Επιχειρώ" ύψους 200 εκατ. ευρώ που αναμένεται να προκηρυχθεί ως το τέλος του χρόνου. Με αφορμή την προδημοσίευση του οδηγού του Προγράμματος "Εξοικονομώ - Επιχειρώ", στο site του ΥΠΕΝ, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Σκρέκας δήλωσε: "Δρομολογούμε ένα ακόμα πολύ σημαντικό πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης, αυτή τη φορά για ελληνικές επιχειρήσεις. Μετά το "Εξοικονομώ 2021" για τα νοικοκυριά και το "ΗΛΕΚΤΡΑ" για τον δημόσιο τομέα, κάνουμε πραγματικότητα το "Εξοικονομώ – Επιχειρώ". Με αυτό, οι πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις, που αποτελούν τη συντριπτική πλειονότητα της ελληνικής οικονομίας, θα έχουν τη δυνατότητα -με μια σειρά από παρεμβάσεις- να βελτιώσουν την ενεργειακή τους απόδοση, με αποτέλεσμα την αντίστοιχη μείωση του κόστους ενέργειας των επιχειρήσεων".

Περισσότερα


Την Παρασκευή ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης

  • Oct 10, 2022

Με αυξημένη τιμή, παρά την απόφαση για επιδότηση στην αντλία με 25 λεπτά το λίτρο (με τον ΦΠΑ) ξεκινά την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης. Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, η τιμή με την οποία θα ξεκινήσει φέτος θα είναι πάνω από 1,5 ευρώ το λίτρο, εξαιτίας της ανοδικής πορείας που ακολουθούν το τελευταίο διάστημα οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι τέτοια εποχή η τιμή διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης είχε ξεκινήσει στα 1,15 ευρώ. Θα ακολουθήσει το άνοιγμα της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ «MyΘΕΡΜΑΝΣΗ» προκειμένου οι δικαιούχοι, με βάση τα νέα διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια αλλά και με βάση συγκεκριμένα περιουσιακά κριτήρια (ίδια με πέρυσι) να υποβάλλουν αίτηση για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης. 
 

Περισσότερα


ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκε 60,5% το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου κατά το οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2022

  • Oct 10, 2022

Αύξηση 60,5% παρουσίασε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου 2022, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ. Ειδικότερα, η συνολική αξία των εισαγωγών - αφίξεων, κατά τον μήνα Αύγουστο 2022 ανήλθε στο ποσό των 7.688,7 εκατ. ευρώ  έναντι 5.042,9 εκατ. ευρώ κατά τον ίδιο μήνα του έτους 2021 παρουσιάζοντας αύξηση, σε ευρώ, 52,5%. Η αντίστοιχη αξία χωρίς τα πετρελαιοειδή κατά τον μήνα Αύγουστο 2022 παρουσίασε αύξηση κατά 963,2 εκατ. ευρώ, δηλαδή 26,6%, ενώ η αντίστοιχη αξία χωρίς τα πετρελαιοειδή και τα πλοία κατά τον μήνα Αύγουστο 2022 παρουσίασε αύξηση κατά 941,8 εκατ. ευρώ, δηλαδή 26,1%, σε σχέση με τον μήνα Αύγουστο 2021. Η συνολική αξία των εξαγωγών - αποστολών, κατά τον μήνα Αύγουστο 2022 ανήλθε στο ποσό των 4.790,0 εκατ. ευρώ έναντι 2.810,7 εκατ. ευρώ κατά τον ίδιο μήνα του έτους 2021 παρουσιάζοντας αύξηση, σε ευρώ, 70,4%.

Περισσότερα


Ο οίκος Fitch διατηρεί το αξιόχρεο της Ελλάδας στη βαθμίδα "ΒΒ" με θετικές προοπτικές

  • Oct 10, 2022

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch διατήρησε το αξιόχρεο της Ελλάδας στη βαθμίδα "ΒΒ" με θετικές προοπτικές. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι το κατά κεφαλήν εισόδημα της Ελλάδας είναι πολύ υψηλότερο από το διάμεσο εισόδημα των χωρών που έχουν βαθμίδα αξιολόγησης 'BB' και 'BBB' και ότι οι επιδόσεις στη διακυβέρνηση και οι δείκτες ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού είναι από τις υψηλότερες μεταξύ των χωρών που δεν έχουν επενδυτική βαθμίδα. Τα ισχυρά αυτά στοιχεία σταθμίζονται με τα κατάλοιπα της κρίσης κρατικού χρέους της Ελλάδας, ιδίως τον μεγάλο όγκο του δημόσιου και εξωτερικού χρέους και το ακόμα υψηλό, αν και γρήγορα μειούμενο, επίπεδο των μη εξυπηρετούμενων δανείων, εξηγείται.

Περισσότερα


Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τον εξορθολογισμό της ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής νομοθεσίας

  • Oct 07, 2022

Αναρτήθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων το νομοσχέδιο "Εξορθολογισμός ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής νομοθεσίας, ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και άλλες διατάξεις". Οι βασικές κατευθύνσεις των προτεινόμενων ρυθμίσεων εστιάζουν σε τρεις βασικούς άξονες: Πρώτον, στην προώθηση προστατευτικών διατάξεων για ευάλωτες ομάδες. Δεύτερον, στον εξορθολογισμό ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών διατάξεων και, τρίτον, στην προστασία της μητρότητας και την προώθηση της ισότητας και της κατάργησης των διακρίσεων στο πεδίο των εργασιακών σχέσεων. Περιλαμβάνεται σειρά ρυθμίσεων όπως, ενδεικτικά, η μείωση του χρόνου παραγραφής μη βεβαιωμένων οφειλών στον e-ΕΦΚΑ σε 10 χρόνια (από 20) και ο διπλασιασμός των δόσεων για πάγια ρύθμιση ασφαλιστικών οφειλών σε 24 δόσεις (από 12), ρυθμίζονται η επέκταση της άδειας μητρότητας σε εννέα μήνες (από έξι) και τα κίνητρα μετατροπής συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε συμβάσεις πλήρους απασχόλησης.

Περισσότερα


ΥΠΕΝ: Τέσσερα επιδοτούμενα προγράμματα για φωτοβολταϊκά, θερμοσίφωνες και εξοικονόμηση ενέργειας

  • Oct 07, 2022

Σειρά επιδοτούμενων προγραμμάτων για μείωση της ενεργειακής δαπάνης νοικοκυριών και επιχειρήσεων προκηρύσσει εντός του έτους το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δήλωσε ο υπουργός Κώστας Σκρέκας. Πρόκειται για τα προγράμματα που αφορούν την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, την αγορά ηλιακών θερμοσίφωνων και οικιακών συσκευών καθώς και την εξοικονόμηση ενέργειας από μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ειδικότερα, το πρόγραμμα για τα φωτοβολταϊκά που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ θα προβλέπει επιδότηση για εγκατάσταση συστημάτων παραγωγής ρεύματος από τον ήλιο από νοικοκυριά, επαγγελματίες και αγρότες. Εντός των ημερών θα γίνει η προδημοσίευση του οδηγού του προγράμματος "Εξοικονομώ για επιχειρήσεις", ύψους 200 εκατ. ευρώ, από τα οποία 100 εκατ. θα διατεθούν σε τουριστικές επιχειρήσεις και τα υπόλοιπα στους τομείς εμπορίου και τουρισμού.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR