Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΕΕ: Είδος 'πολυτελείας' τείνει να γίνει ο καφές, σύμφωνα με τη Eurostat, με την τιμή του να αυξάνεται κατά 16,9% τον Αύγουστο

  • Oct 07, 2022

"Οι πρόσφατες αυξήσεις τιμών καθιστούν αυτό το βασικό προϊόν σχεδόν είδος πολυτελείας" ανέφερε η Eurostat, ανακοινώνοντας ότι οι τιμές του καφέ κατά μέσο όρο κατέγραψαν άλμα 16,9% τον Αύγουστο συγκριτικά με ένα χρόνο νωρίτερα. Το φρέσκο πλήρες γάλα κοστίζει τώρα 24,3% πιο ακριβά κατά μέσο όρο, ενώ οι καταναλωτές πλήρωσαν 22,2% περισσότερο για φρέσκο γάλα χαμηλών λιπαρών, ανέφερε η Eurostat. Η ζάχαρη κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση, με τη μέση τιμή να σημειώνει άλμα 33,4%. Τα στοιχεία έδειξαν ότι οι τιμές αυξήθηκαν για τα τέσσερα αυτά προϊόντα σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ, εκτός της Μάλτας, όπου η τιμή του φρέσκου γάλακτος χαμηλών λιπαρών έμεινε αμετάβλητη.  

Περισσότερα


Eurostat: Συνεχίστηκε και τον Αύγουστο η υποχώρηση των λιανικών πωλήσεων

  • Oct 07, 2022

Λίγο μεγαλύτερη της προσδοκώμενης ήταν η μείωση που κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη τον Αύγουστο, καταδεικνύοντας την εξασθένιση της καταναλωτικής ζήτησης και εντείνοντας τις προσδοκίες για επικείμενη ύφεση. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat, οι λιανικές πωλήσεις στις 19 χώρες που μοιράζονται το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα μειώθηκαν κατά 0,3% σε επίπεδο μήνα και κατά 2% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους. Οι λιανικές πωλήσεις εξαιρουμένων των τροφίμων αυξήθηκαν συνολικά κατά 0,2% τον Αύγουστο, αν και ήταν μειωμένες κατά 3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Περισσότερα


Άδ. Γεωργιάδης: Δέσμευση σούπερ μάρκετ για συγκράτηση ανατιμήσεων σε 50 προϊόντα

  • Oct 06, 2022

Ένα "καλάθι της νοικοκυράς" με 50 διαφορετικά προϊόντα, απαραίτητα για τη διαβίωση του νοικοκυριού, στις τιμές των οποίων θα γίνει προσπάθεια συγκράτησης αυξήσεων, στο μέγιστο δυνατόν βαθμό, θα παρουσιάσουν τα σούπερ μάρκετ, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Αυτό συμφωνήθηκε στη συνάντηση που είχε χθες ο υπουργός κ. Γεωργιάδης με τους εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ, του ΣΕΛΠΕ και της ΕΣΕΕ. Σε αυτό το καλάθι, το οποίο θα προκύψει από 20 βασικές κατηγορίες και θα είναι διαφορετικό για κάθε αλυσίδα, όπως είπε ο υπουργός θα συμπεριλαμβάνονται 50 προϊόντα απαραίτητα, για τη διαβίωση ενός νοικοκυριού στο οποίο και θα δοθεί η μάχη να συγκρατηθούν οι τιμές. Επίσης, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων δήλωσε για το θέμα του ωραρίου των καταστημάτων: "Δεν είναι πρόθεση της κυβέρνησης η μείωση του ωραρίου των καταστημάτων. Δεν συζητείται αυτό το ενδεχόμενο, το οποίο αν εφαρμοζόταν θα είχε δυσμενείς συνέπειες και στην αγορά εργασίας και στον τζίρο των καταστημάτων".

Περισσότερα


Ενημέρωση για τις απαιτήσεις για την διάθεση στην αγορά φωτεινών πηγών

  • Oct 05, 2022

Ενημέρωση αναφορικά στις απαιτήσεις για την διάθεση στην αγορά φωτεινών πηγών (λάμπες, χριστουγεννιάτικα λαμπάκια, κλπ.) παρέχει με έγγραφό του προς όλα τα Επιμελητήρια της χώρας η Διεύθυνση Ασφάλειας και συμμόρφωσης βιομηχανικών προϊόντων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Στο συνημμένο κείμενο που ακολουθεί θα μπορέσετε να διαβάσετε αναλυτικά τις συγκεκριμένες οδηγίες.

Περισσότερα


Το ενδεχόμενο μείωσης του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων στο επίκεντρο συνάντησης του Άδ. Γεωργιάδη με φορείς της αγοράς

  • Oct 05, 2022

Το ενδεχόμενο μείωσης του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, εξετάζει η κυβέρνηση. Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί σήμερα, Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, στη συνάντηση που θα έχει το μεσημέρι ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης με εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ και του ΣΕΛΠΕ, ενώ θα τεθεί σε επαφές που θα έχει το προσεχές διάστημα και με άλλους εκπροσώπους επιχειρήσεων που επηρεάζονται από ένα τέτοιο μέτρο. Η πρόταση που βρίσκεται υπό συζήτηση και αφορά στην ενδεχόμενη μείωση της λειτουργίας των καταστημάτων κατά 2 ώρες ημερησίως, όπως εκτιμούν στελέχη του λιανεμπορίου, υπολογίζεται ότι θα επιφέρει μείωση κατά 50% της κατανάλωσης ενέργειας για αυτές τις ώρες ή 5-7,5% του συνολικού ημερήσιου κόστους.

Περισσότερα


Η Κομισιόν ενέκρινε ελληνικό πρόγραμμα ύψους 800 εκατ. ευρώ για την ενεργειακή στήριξη ΜμΕ

  • Oct 05, 2022

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε ελληνικό πρόγραμμα ύψους 800 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των μη οικιακών καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας στο πλαίσιο του πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, βάσει του προσωρινού πλαισίου κρίσης για τις κρατικές ενισχύσεις. Η αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Μαργκρέιτε Βέστεϊγιερ, αρμόδια για την πολιτική ανταγωνισμού, δήλωσε: "Ο αδικαιολόγητος επιθετικός πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας εξακολουθεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία της ΕΕ και στην ελληνική οικονομία. Το πρόγραμμα των 800 εκατ. ευρώ που εγκρίθηκε θα δώσει τη δυνατότητα στην Ελλάδα να στηρίξει τους πληττόμενους τομείς και τις πληττόμενες επιχειρήσεις, ιδίως τις μικρότερες, διασφαλίζοντας ότι παραμένει διαθέσιμη επαρκής ρευστότητα".

Περισσότερα


Παράταση Περιόδου Υποβολής Αιτήσεων των Προγραμμάτων της Δράσης “Ψηφιακός Μετασχηματισμός Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων”

  • Oct 05, 2022

Το ΕΒΕΑ κάνει γνωστό ότι δόθηκε παράταση στα Προγράμματα της Δράσης Ψηφιακός Μετασχηματισμός Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων”. Η Δράση “Ψηφιακός Μετασχηματισμός Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων” είναι μέρος του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 και στοχεύει στην ενίσχυση της ψηφιακής ωριμότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) της χώρας. Οι περίοδοι υποβολής Αιτήσεων Χρηματοδότησης για τα παραπάνω Προγράμματα παρατείνονται ως ακολούθως: Το Πρόγραμμα «Ψηφιακά Εργαλεία ΜΜΕ» έως τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022, το Πρόγραμμα «Ψηφιακές Συναλλαγές» και για τις κατηγορίες αιτήσεων 1, 2 και 3 έως τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022 και το Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ψηφιακών Προϊόντων και Υπηρεσιών» έως το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022. Πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Δράσης https://digitalsme.gov.gr

Περισσότερα


Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιβάλλει τον ενιαίο φορτιστή για όλα τα smartphones και τις άλλες φορητές ηλεκτρονικές συσκευές

  • Oct 05, 2022

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έδωσε το τελικό πράσινο φως του για την εισαγωγή στην ΕΕ ενός γενικού καθολικού φορτιστή για όλες τις μικρού και μεσαίου μεγέθους φορητές ηλεκτρονικές συσκευές - κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ και άλλες κονσόλες. Το USB-C θα γίνει έως το φθινόπωρο του 2024 ο μοναδικός φορτιστής για τις φορητές ηλεκτρονικές συσκευές που πωλούνται στην ΕΕ, παρά τη ζωηρή αντίθεση της Apple. Το ίδιο μέτρο πρόκειται να ισχύσει και για τους φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές από τις αρχές του 2026.

Περισσότερα


Κατατίθεται σήμερα το προσχέδιο του προϋπολογισμού

  • Oct 03, 2022

Κατατίθεται σήμερα, Δευτέρα, στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2023, του οποίου κύρια χαρακτηριστικά θα είναι η πρόβλεψη για επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, έστω και οριακού, όπως επίσης και η συνέχιση της ανάπτυξης κόντρα στο δυσμενές κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην Ευρώπη. Βασική επιδίωξη του υπουργείου Οικονομικών θα είναι να σταλεί ένα μήνυμα δημοσιονομικής σταθερότητας προς πάσα κατεύθυνση. Όπως αναφέρουν πηγές από το υπουργείο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, κρίσιμο στοιχείο για το 2023 είναι να πειστούν οι αγορές ότι η χώρα προφυλάσσει με κάθε κόστος ό,τι με κόπο και θυσίες έχει χτιστεί όλα τα προηγούμενα χρόνια. Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις στις οποίες έχει προβεί πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, η ανάπτυξη για το 2022 θα διαμορφωθεί στο 5,3%, από 3,1% που ήταν η πρόβλεψη στον προϋπολογισμό και 3,1% που αναμένεται ο ευρωπαϊκός μέσος όρος. Για το 2023 η ανάπτυξη της οικονομίας θα είναι στο 2,1% έναντι 0,9% του μέσου ευρωπαϊκού όρου. Σε ό,τι αφορά το τελικό αποτέλεσμα θα προβλέπεται η δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος, αλλά σε χαμηλότερα επίπεδα από αυτά που προβλέπονται στο μεσοπρόθεσμο.

Περισσότερα


Eurostat: Στο 12,1% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο

  • Oct 03, 2022

Ο ετήσιος πληθωρισμός της ευρωζώνης αναμένεται να φτάσει το 10% τον Σεπτέμβριο από 9,1% τον Αύγουστο, σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση της Eurostat. Η ενέργεια εμφανίζει και πάλι τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο με άλμα 40,8% σε σύγκριση με 38,6% τον Αύγουστο, όπως ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία. Ακολουθούν τα τρόφιμα, αλκοόλ και καπνό με 11,8% σε σύγκριση με 10,6% τον Αύγουστο, τα βιομηχανικά αγαθά εκτός ενέργειας με 5,6% σε σύγκριση με 5,1% τον Αύγουστο και οι υπηρεσίες με 4,3% σε σύγκριση με 3,8% τον Αύγουστο. Για την Ελλάδα τα στοιχεία της Eurostat δείχνουν ενίσχυση του ετήσιου πληθωρισμού στο 12,1% τον Σεπτέμβριο μετά από δύο μήνες μικρής αποκλιμάκωσης των τιμών (11,2% τον Αύγουστο και 11,3% τον Ιούλιο από 11,6% τον Ιούνιο).

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR