Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Στα 350 ευρώ το επίδομα θέρμανσης - Ενίσχυση 250 ευρώ σε 2,3 εκατομμύρια πολίτες

  • Sep 12, 2022

Διευκρινίσεις για τα 21 μέτρα ύψους 5,5 δισ. ευρώ που ανακοίνωσε από το βήμα της ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσαν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος ανακοινώνοντας, μεταξύ άλλων, τους δικαιούχους για την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση των 250 ευρώ, την αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων για το επίδομα θέρμανσης.

Ξεκινώντας τη συνέντευξη τύπου ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι η εκτίμηση για την ανάπτυξη στο 2022 αναθεωρείται στο 5,3% για φέτος και στο 2,1% για το 2023 προσθέτοντας ότι «με τα σημερινά δεδομένα το ΑΕΠ της χώρας θα υπερβεί φέτος τα 200 δισ. ευρώ και αναμένεται να προσεγγίσει τα 205 εκατ. ευρώ». Όπως είπε «η ανάπτυξη στηρίζεται στην εντυπωσιακή αύξηση επενδύσεων και εξαγωγών».

«Η χώρα αναβαθμίστηκε 11 φορές μέσα στην τελευταία 3ετια και βρίσκεται κοντά στην απόκτηση βαθμίδας» είπε ο κ. Σταϊκούρας και εξήγησε ότι «η ένταση του προβλήματος της ακρίβειας θα είναι σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα είναι οξύτερο από τις αρχικές εκτιμήσεις και με μεγαλύτερη διάρκεια. Στο βασικό σενάριο ο ευρωπαϊκός πληθωρισμός θα είναι 8,8% το 2022 και 5,5% για το 2023 ενώ στο δυσμενές σενάριο ο ευρωπαϊκός πληθωρισμός θα αυξηθεί σημαντικά και η ευρωπαϊκή οικονομία θα μπει σε ύφεση το 2023»

Όπως τόνισε το κόστος της παρέμβασης ανέρχεται στα 13,2 δισ. ευρώ το 2022 εκ των οποίων τα 10 δισ. ευρώ είναι το κόστος επιδότησης ρεύματος και φυσικού αερίου για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Το 80% των συνολικών παρεμβάσεων κατευθύνονται στη γενναία επιδότηση με 4,1 δισ. ευρώ για τα νοικοκυριά και τα υπόλοιπα για επιχειρήσεις

 

Έκτακτη ενίσχυση 250 ευρώ

Η εφάπαξ επιδότηση αφορά συνολικά 2,3 εκατομμύρια πολίτες με συνολικό κόστος 496 εκατ. ευρώ. Δικαιούχοι είναι:

- 1 εκατ. συνταξιούχοι με μηνιαίο εισόδημα 800 ευρώ

- 35.000 ανασφάλιστοι υπερήλικες ΟΠΕΚΑ

- 172.000 δικαιούχοι επιδόματος ΑΜΕΑ

- 225.000 δικαιούχοι ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα δουν διπλή δόση

- 800.000 δικαιούχοι επιδόματος παιδιού ΟΠΕΚΑ θα δουν 1,5 δόση

- Αυξάνονται κατά 200.000 οι δικαιούχοι του προγράμματος Ανακυκλώνω Συσκευή με κόστος 140 εκατ. ευρώ

 

Επίδομα θέρμανσης

Για το επίδομα θέρμανσης το οποίο θα καλύψει περισσότερους από 1,3 εκατομμύρια πολίτες αυξάνονται τα εισοδηματικά κριτήρια και ορίζονται ως εξής:

-16.000 ευρώ για άγαμο

- 24.000 ευρώ για έγγαμο προσαυξημένο 3.000 για κάθε τέκνο

- το επίδομα αυξάνεται από 300 ευρώ σε 350 ευρώ

- όσοι καταναλώσουν φέτος πετρέλαιο θα δουν διπλάσιο επίδομα θέρμανσης

Παράλληλα ανακοινώθηκε η μείωση του κόστους του πετρελαίου θέρμανσης για 1,3 εκατ. νοικοκυριά με μείωση της τάξης του 0,25 ευρω/λίτρο και συνολικό κόστος 250 εκατ. ευρώ

- Επέκταση μειωμένου ΦΠΑ μέχρι τον Ιούνιο του 2023 στον καφέ, τα γυμναστήρια σχολές χορού, τουρισμό, κινηματογράφο με κόστος 246 εκατ. ευρώ

Μέτρα ύψους 1,7 δισ. ευρώ για τη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας

- Νέα τρίτη αύξηση του κατώτατου μισθού με εφαρμογή από τον Μάιο. Αναμένεται να επηρεαστεί το μισθολόγιο 1 εκατομμυρίου εργαζομένων

- Μονιμοποίηση μείωσης κατά 3 μονάδες των ασφαλιστικών εισφορών αυξάνοντας το διαθέσιμο εισόδημα 2,3 εκατ. εργαζομένων με κόστος 81 εκατ. ευρώ

- Μόνιμη κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα που επηρεάζει 2,3 εκατ. εργαζομένων με κόστος 765 εκατ. ευρώ

- Απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος για επιτηδευματίες και μικρές επιχειρήσεις με ακαθάριστα έσοδα έως 2 εκατ. ετησίως . πρόκειται για μόνιμο μέτρο που αφορά 900.000 επιτηδευματίες και επιχειρήσεις με την απώλεια εσόδων στον τακτικό προϋπολογισμό να αντισταθμίζεται από τα αυξημένα έσοδα ασφαλιστικών εισφορών.

- Ως το τέλος του 2023 όσες επιχειρήσεις έχουν ποσοστό συμβάσεων μερικής απασχόλησης άνω του 50%, για συμβάσεις που έχουν συναφθεί πριν από την 10η Σεπτεμβρίου και θα γίνουν πλήρους απασχόλησης απαλλάσσονται για ένα έτος από το 40% των εισφορών.

- Επέκταση επιδόματος μητρότητας για 32.000 γυναίκες σε 9 μήνες με κόστος 63 εκατ. ευρώ

Μέτρα 1,2 δισ. ευρώ για συνταξιούχους

Για τους συνταξιούχους, πέραν της εφάπαξ ενίσχυσης των 250 εκατ. ευρώ σε 1 εκατ. δικαιούχους, ανακοικνώθηκαν:

- Μόνιμη κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης

- Αύξηση κύριων συντάξεων το 2023. Αφορά 1,5 εκατ. συνταξιούχους με μηδενική ή χαμηλή προσωπική διαφορά που θα είναι της τάξης του 6% για το 2023.

Παράλληλα επεκτείνεται το πρόγραμμα Τουρισμός για όλους ώστε να καλύψουμε 200.000 νέους δικαιούχους και ένα πρόγραμμα διαφήμισης του ΕΟΤ με κόστος 50 εκατ. ευρώ

Μέτρα για δημοσίους υπαλλήλους

Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι προχωρά η άμεση διευθέτηση πάγιων μισθολογικών αιτημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων όπως η μισθολογική εξέλιξη εθελοντών μακράς διάρκειας, η επέκταση της μάχιμης 5ετίας ένστολων και άλλα.

Αναμορφώνεται, επίσης, το ειδικό μισθολόγιο των 20.000 γιατρών του ΕΣΥ από 1η Ιανουαρίου 2023 με αύξηση βασικού μισθού, αύξηση επιδόματος νοσοκομειακής απασχόλησης και του επιδόματος θέσης ευθύνης. Η μεσοσταθμική αύξηση εκτιμάται στο 10% και το κόστος ανέρχεται στα 53 εκατ. ευρώ.

Αναμορφώνεται το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων με έμφαση στους χαμηλόμισθους και όσους έχουν θέση ευθύνης από 1η Ιανουαρίου 2024. Το μέτρο καλύπτει περίπου 600.000 πολίτες και το κόστος ανέρχεται στα 500 εκατ. ευρώ.

 

Μέτρα για αγρότες

- Προχωρά η επιδότηση 250.000 αγροτών για το αυξημένο κόστος λιπασμάτων με κόστος στα 60 εκατ. ευρώ

- Θα υπάρξει επιδότηση 50.000 κτηνοτρόφων για τις αυξημένες τιμές στις ζωοτροφές με κόστος στα 89 εκατ. ευρώ.

 

Σκυλακάκης

Από την πλευρά του ο Θεόδωρος Σκυλακάκης είπε ότι ο στόχος για πρωτογενές έλλειμα 2% του ΑΕΠ στο τέλος του 2022 παραμένει όπως παραμένει και η προβλεψη για αποκλιμάκωση χρέους γενικής κυβέρνησης φτάνοντας στα επίπεδα κάτω του 2019 που ήταν στο 180,7% του ΑΕΠ

Όπως εξήγησε η μετάβαση μακριά από το φυσικό αέριο είναι προσωρινή και αφορά το φετινό επίδομα. Το βασικότερο κίνητρο για την μετάβαση αυτή είναι το γεγονός ότι για τους νέους δικαιούχους, αυτούς, δηλαδή, που θερμαίνονταν σε ηλεκτρισμό και θα μεταβούν στο φυσικό αέριο δίνουμε επιδότηση αυξημένη 100% και θα είναι στα 700 ευρώ.

Για το ειδικό μισθολόγιο των γιατρών εξήγησε ότι ένα 5% αφορά αύξηση του βασικού μισθού, μια αύξηση του επιδόματος νοσοκομειακής απασχόλησης κατά 120 ευρώ και μια αύξηση της θέσης του επιδόματος ευθύνης κατά 30%. Το επίδομα νοσοκομειακής απασχόλησης δεν θα συγχωνευθεί με την προσωπική διαφορά. Η μεσοσταθμική αύξηση είναι 10%.

 

 

Περισσότερα


Στις 14 Σεπτεμβρίου οι προτάσεις της ΕΕ για πλαφόν στις τιμές της ενέργειας

  • Sep 09, 2022

Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα παρουσιάσει τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επιβολή πλαφόν στις τιμές της ενέργειας σε ομιλία της στις 14 Σεπτεμβρίου, δήλωσε ανώτερος Ευρωπαίος αξιωματούχος. "Η φον ντερ Λάιεν, η πρόεδρός μας, θα το παρουσιάσει με περισσότερες λεπτομέρειες στις 14 Σεπτεμβρίου", δήλωσε ο Μέχτιλντ Βέρσντέρφερ, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της υπηρεσίας ενέργειας της Κομισιόν στη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής Ενέργειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Περισσότερα


"Όπλο" στα χέρια των πολιτών για την μη έκδοση αποδείξεων η νέα ψηφιακή εφαρμογή της ΑΑΔΕ "Appodixi"

  • Sep 08, 2022

Ως άλλο ένα "όπλο" στα χέρια των πολιτών, που, με τη βοήθειά του, μπορούν να συμβάλουν ακόμη πιο ενεργά, ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά κρούσματα μη έκδοσης νόμιμων παραστατικών ή μη ορθής διαβίβασης στοιχείων στη Φορολογική Αρχή για καθημερινές συναλλαγές χαρακτήρισε την νέα εφαρμογή Appodixi που παρουσιάστηκε και θα τεθεί σε λειτουργία τις επόμενες ημέρες, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Παράλληλα σημείωσε ότι η νέα εφαρμογή αποτελεί ένα καινοτόμο, εύχρηστο και έξυπνο πρόσθετο εργαλείο για την περιστολή της φοροδιαφυγής, ενώ σημείωσε ότι με την εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνεται έμπρακτα η σταθερή προσήλωση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ στον δραστικό περιορισμό της φοροδιαφυγής, μέσω της βέλτιστης αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών, καθώς και στην ψηφιοποίηση φορολογικών διαδικασιών με φιλικό προς τους πολίτες τρόπο.

Περισσότερα


Εγκρίθηκε από την ΕΕ το σύνολο των περιφερειακών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2021-2027

  • Sep 07, 2022

Οκτώ ακόμη περιφερειακά προγράμματα του ΕΣΠΑ 2021-2027 έλαβαν χθες έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης, "οι πόροι του ΕΣΠΑ 2021-2027 για τα 13 Περιφερειακά Προγράμματα, που έχουν πλέον λάβει έγκριση στο σύνολό τους, είναι αυξημένοι κατά 2,2 δισ. ευρώ (από 5,9 δισ. ευρώ σε 8,1 δισ. ευρώ)".

Περισσότερα


Ενεργειακή κρίση: Έρχεται μείωση κατανάλωσης 10% στο Δημόσιο με κίνητρα και συνέπειες

  • Sep 07, 2022

Από το δημόσιο τομέα ξεκινά το εθνικό σχέδιο για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, ένα μέτρο που ανοίγει την βεντάλια της εξοικονόμησης ενέργειας, και βρίσκεται στον πυρήνα και των ευρωπαϊκών κατευθύνσεων για την αντιμετώπιση της ενεργειακής καταιγίδας.

Οι υπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ανακοίνωσαν την δέσμη των προτάσεων που έχει ως στόχο να κινητοποιήσει τον δυσκίνητο δημόσιο τομέα και να δώσει το σήμα του επείγοντας για την καταπολέμηση της ενεργειακής σπατάλης.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ανοίγοντας την συνέντευξη τύπου το σχέδιο είναι σε δύο άξονες: η στήριξη των επιχειρήσεων και νοικοκυριών και η εξοικονόμηση ενέργειας στο δημόσιο.

Ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας έκανε λόγο για μια τριπλή ενεργειακή κρίση με κύριο χαρακτηριστικό ιλιγγιώδεις τιμές στο φυσικό αέριο.

Η Ελλάδα θα ζητήσει την Παρασκευή στο Συμβούλιο των υπουργών Ενέργειας της ΕΕ γενναίες αποφάσεις που να ανταποκρίνονται στο εύρος και το μέγεθος της κρίσης. Είναι κοινή παραδοχή ότι η Ευρώπη καθυστέρησε δραματικά, έχουμε ξεπεράσει το σημείο μηδέν, πρόσθεσε ο κ. Σκρέκας.

Ο κ. Σκρέκας ανακοίνωσε τρεις βασικές δράσεις


-Προωθούμε άμεσα μέτρα με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης 10% το επόμενο διάστημα με τελικό στόχο τη μείωση το 30% μέχρι το 2030
-Δημιουργούμε ψηφιακό σύστημα παρακολούθησης της κατανάλωσης
- Θεσπίζουμε κίνητρα και αντικίνητρα.

Ο υπουργός Ενέργειας ζήτησε επίσης:
-Για τα κτήρια του δημοσίου αρχικά οι δημόσιοι φορείς να ορίσουν ενεργειακό υπεύθυνο για τον έλεγχο των κτηρίων και των εγκαταστάσεων.
-Συστήνουμε συντήρηση κλιματιστικών και ρύθμιση για την ορθολογική ενεργειακή κρίση.
-Ζητάμε από όσους εργάζονται στο δημόσιο να λάβουν μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας.
-Κατά την αποχώρηση των εργαζομένων θα πρέπει να μεριμνούν για κλείσιμο ηλεκτρικών υπολογιστών και φωτισμού. Ο ενεργειακός υπεύθυνος θα ορίζει ανά όροφο έναν υπάλληλο που θα αποχωρεί τελευταίος.

-Για τον οδοφωτισμό των πόλεων προτείνουμε τη βελτιστοποίηση του οδοφωτισμού, την περιορισμένη λειτουργία καλλωπιστικού φωτισμού που μπορεί να μειώσει 35-50% την κατανάλωση.

-Τη Δευτέρα 12/9 ξεκινά η πλατφόρμα του προγράμματος Ηλέκτρα για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων του δημοσίου με προϋπολογισμό 640 εκατ. ευρώ.
-Ανάλογες συστάσεις και κίνητρα θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα και για ιδιωτικό τομέα και νοικοκυριά.

Από την πλευρά του ο κ. Βορίδης ανακοίνωσε ότι από 2.495 φορείς του δημοσίου αυτοί που έχουν ενεργοποιηθεί για το θέμα της εξοικονόμησης ενέργειας με ενεργειακό υπεύθυνο και καταχώριση στοιχείων στην πλατφόρμα ήταν μόλις 221.
Όπως τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών «εκδώσαμε εγκύκλιο στις 31 Αυγούστου η οποία αναφέρει ότι σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των φορέων με όσα προβλέπονται από τη σχετική ΚΥΑ θα υπάρξουν κυρώσεις που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν τη μη ένταξή τους στον προγραμματισμό προσλήψεων του Σεπτεμβρίου ή τη μη ένταξή τους στον δεύτερο κύκλο κινητικότητας».
«Θα είμαστε αρκετά αυστηροί σε αυτό γιατί μιλάμε για κάτι απλό» διεμήνυσε ο Μάκης Βορίδης εξηγώντας ότι από τους 2.495 οι 1.800 είναι είτε ΟΤΑ είτε εταιρείες που σχετίζονται με αυτούς. «Είναι σημαντικό για ηθικούς και οικονομικούς λόγους. Δεν ζητάμε κάτι υπερβολικό, ζητάμε έναν ορισμό ενός ενεργειακού υπεύθυνου για τη ρύθμιση των κλιματιστικών, των θερμαντικών, να σβήνουν τα φώτα όταν δεν υπάρχουν εργαζόμενοι» πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Τις κυρώσεις εξειδίκευσε ακόμα περισσότερο ο Θεόδωρος Σκυλακάκης ο οποίος αρχικά είπε ότι «αν επιτευχθεί η εξοικονόμηση θα γλιτώσουμε πληρωμές με 240 ευρώ/μεγαβατώρα, δηλαδή 12-14 φορές πάνω από ό,τι συνέβαινε πριν. Αν μιλάγαμε για βενζίνη δηλαδή θα είχαμε βενζίνη στα 10 ευρώ/λίτρο».

«Στην προσπάθεια αυτή φτιάξαμε μια πλατφόρμα στην οποία πρέπει να ενταχθούν όλα τα κτήρια και οι δομές του Δημοσίου λογαριασμό-λογαριασμό και θέλουμε να ταυτίσουμε αυτούς τους λογαριασμούς με πρόσωπα και τα μέτρα εξοικονόμησης ώστε να παρακολουθούμε τι επιτυγχάνεται. Η πλατφόρμα ήδη λειτουργεί εδώ και 1,5 μήνα» πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Περισσότερα


Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ θα βοηθήσει νοικοκυριά κι επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν τις υψηλές τιμές ενέργειας

  • Sep 06, 2022

"Ο Πούτιν χρησιμοποιεί την ενέργεια ως όπλο μειώνοντας την προσφορά και χειραγωγώντας τις ενεργειακές μας αγορές" τονίζει η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με ανάρτησή της στο twitter σημειώνοντας ότι η Eυρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζει προτάσεις, που θα έχουν ως στόχο τη "μείωση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας, ανώτατο όριο τιμής στο ρωσικό φυσικό αέριο, βοήθεια τους ευάλωτους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις με έσοδα από τον ενεργειακό τομέα, καθώς και ενεργοποίηση υποστήριξης σε παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες ρευστότητας που συνδέονται με την αστάθεια".

Περισσότερα


Πρατήρια υγρών καυσίμων: Κατηγοριοποίηση παραβάσεων και καθορισμός διαδικασίας επιβολής κυρώσεων

  • Sep 06, 2022

Δημοσιεύθηκε η Α.1119/2022 απόφαση με θέμα "Κατηγοριοποίηση παραβάσεων και καθορισμός διαδικασίας επιβολής κυρώσεων για παραβάσεις των διατάξεων που αφορούν στα ολοκληρωμένα συστήματα παρακολούθησης και ηλεκτρονικής μετάδοσης δεδομένων εισροών εκροών σε πρατήρια υγρών καυσίμων και εγκαταστάσεις πωλητών πετρελαίου θέρμανσης". 
Αναλυτικά η απόφαση

Περισσότερα


ΕΕ: Οι υπουργοί Ενέργειας θα συζητήσουν την επιβολή πλαφόν στην τιμή του αερίου

  • Sep 05, 2022

Οι υπουργοί Ενέργειας της ΕΕ θα συναντηθούν στις 9 Σεπτεμβρίου προκειμένου να συζητήσουν έκτακτα πανευρωπαϊκά μέτρα απόκρισης στην απότομη αύξηση των τιμών του αερίου και της ενέργειας που πλήττει τη βιομηχανία της Ευρώπης και αυξάνει τους λογαριασμούς των νοικοκυριών αφότου η Ρωσία μείωσε τις προμήθειες αερίου στην ΕΕ. Έγγραφο που είδε το Reuters αναφέρει πως οι υπουργοί θα εξετάσουν επιλογές που περιλαμβάνουν την επιβολή πλαφόν στην τιμή του εισαγόμενου αερίου, πλαφόν στην τιμή του αερίου που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρισμού, ή προσωρινά την αφαίρεση των μονάδων παραγωγής ενέργειας από αέριο από το τρέχον σύστημα προσδιορισμού των τιμών του ηλεκτρισμού στην ΕΕ.

Περισσότερα


Δημοσιεύθηκε η Απόφαση για τις παραβάσεις Εργατικής νομοθεσίας

  • Sep 05, 2022

Με την 80016/2022 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 4629/Β/1-9-2022 κατηγοριοποιούνται οι παραβάσεις της Εργατικής Νομοθεσίας και καθορίζεται το ύψος των προστίμων που επιβάλλονται από τους Επιθεωρητές Εργασιακών Σχέσεων και τους Επιθεωρητές Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία της Επιθεώρησης Εργασίας. Επιπλέον περιλαμβάνονται Ρυθμίσεις που αφορούν στην παράβαση της παρεμπόδισης ελέγχου των Επιθεωρητών Εργασιακών Σχέσεων και των Επιθεωρητών Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία.

Περισσότερα


Υπ. Εργασίας: Ο "χάρτης" των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 9 Σεπτεμβρίου

  • Sep 05, 2022

Συνολικά 68 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε περίπου 108.000 δικαιούχους κατά την εβδομάδα 5-9 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR