Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

e-παράβολο: Οδηγίες Χρήσης για πολίτες, επιχειρήσεις

  • Aug 22, 2022

Εγχειρίδιο που απευθύνεται στους πολίτες και τις επιχειρήσεις για την έκδοση ηλεκτρονικού παραβόλου (e-Παράβολο) και κωδικού πληρωμής του. Το Εγχειρίδιο με τις Οδηγίες Χρήσης για το e-παράβολο περιγράφει αναλυτικά βήμα- βήμα τη διαδικασία για τη Δημιουργία - ηλεκτρονική Πληρωμή - Κατάθεση του παραβόλου στο φορές για τον οποίο εκδόθηκε.

Αναλυτικά η σχετική παρουσίαση

Περισσότερα


Υπουργείο Εργασίας: Τι καταβάλλεται από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 26 Aυγούστου

  • Aug 22, 2022

Την έναρξη της καταβολής των κύριων και των επικουρικών συντάξεων Σεπτεμβρίου, (με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται τη μεθεπόμενη εβδομάδα), περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ο προγραμματισμός των καταβολών από τον e-ΕΦΚΑ και τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για την εβδομάδα 22-26  Αυγούστου. Συνολικά εκτιμάται ότι θα καταβληθούν περί τα 646,3 εκατ. ευρώ σε πάνω από 1,2 εκατομμύρια δικαιούχους.
 
Αναλυτικά ο προγραμματισμός του υπ. Εργασίας
.

Περισσότερα


Σε υψηλά επίπεδα οι νέες αρχικές τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας για τον Σεπτέμβριο

  • Aug 22, 2022

Σε υψηλά επίπεδα, όπως αναμενόταν διαμορφώνονται τα ονομαστικά τιμολόγια ρεύματος για τον Σεπτέμβριο που ανακοινώνουν από αργά χθες το βράδυ οι προμηθευτές. Το ενδιαφέρον στρέφεται τώρα στο ύψος της επιδότησης που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση για τον επόμενο μήνα με την οποία επιδιώκεται η διατήρηση των τελικών τιμών καταναλωτή κοντά στο επίπεδο του Αυγούστου. 

Περισσότερα


Εξοικονομώ 2021: Στο πρόγραμμα εντάσσονται και οι επιλαχόντες

  • Aug 18, 2022

"Στο Πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021» εντάσσονται ως καταρχήν επιλέξιμοι κι οι 47.433 επιλαχόντες, δηλαδή το σύνολο της σχετικής λίστας", αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ο προϋπολογισμός του «Εξοικονομώ 2021», συνεχίζει η ανακοίνωση, αυξάνεται κατά 591,7 εκατ. ευρώ και ανέρχεται συνολικά σε 1,2 δισ. ευρώ. Συνολικά οι δικαιούχοι του Προγράμματος είναι πλέον 87.578 νοικοκυριά. Επίσης, το υπουργείο επισημαίνει, ότι "όσοι από τους δικαιούχους έχουν ολοκληρωμένη ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου μπορούν να ξεκινήσουν τις παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης, που σχετίζονται με το ποσοστό της δικής τους συμμετοχής στο Πρόγραμμα". Οι νέες λίστες με τα ονόματα των επιλαχόντων θα επικαιροποιηθούν μόλις βγει ο νέος οδηγός του Προγράμματος.

Περισσότερα


ΑΑΔΕ: Τι αλλάζει για όσους υποβάλλουν δήλωση μέχρι 30 Αυγούστου

  • Aug 18, 2022

Διευκρινίσεις και οδηγίες στους φορολογούμενους που θα υποβάλλουν την τελευταία στιγμή τη φορολογική τους δήλωση εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Οι φορολογούμενοι μπορούν να υποβάλλουν τη δήλωσή τους μέχρι τις 30 Αυγούστου και να πληρώσουν τον φόρο τους μέχρι και τις 31/8, ενώ όσοι αποφασίσουν να πληρώσουν εφάπαξ έχουν έκπτωση 3%. Η καταβολή του φόρου, που προσδιορίζεται από δηλώσεις φορολογουμένων που συμμετέχουν σε νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες που τηρούν απλογραφικά βιβλία γίνεται σε 6 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μηνός Σεπτεμβρίου 2022 και η καθεμία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των 5 επόμενων μηνών.

Αναλυτικά η απόφαση Α. 1111 /11-08-2022

Περισσότερα


Προϋπολογισμός: Υπέρβαση 5,1 δισ. στα φορολογικά έσοδα το 7μηνο 2022

  • Aug 17, 2022

Υπέρβαση έναντι του στόχου παρουσιάζουν τα έσοδα από φόρους το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου - Ιουλίου του 2022, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού που ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών. Συγκεκριμένα, η υπέρβαση έναντι του στόχου έφτασε τα 5,1 δισ. ευρώ με τα συνολικά φορολογικά έσοδα να ανέρχονται στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στα 31,094 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 19,9% έναντι του στόχου που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2022. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν επίσης η υπέρβαση των εσόδων, έναντι του στόχου και για τον Ιούλιο. Συγκεκριμένα η υπέρβαση ήταν 1,582 δισ. ευρώ φθάνοντας συνολικά 6,421 δισ. ευρώ, με αύξηση έναντι του στόχου κατά 32,7%.

Περισσότερα


Κ. Χατζηδάκης: Παραγραφή χρεών προς τον ΕΦΚΑ που δεν έχουν αναζητηθεί

  • Aug 16, 2022

Διάταξη η οποία θα προβλέπει την παραγραφή χρεών προς τον ΕΦΚΑ θα περιλαμβάνει το επόμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, η ευεργετική διάταξη αφορά μόνο τους οφειλέτες "που δεν έχουν αναζητηθεί μετά την παρέλευση της δεκαετίας". "Προσπαθούμε να παίρνουμε μέτρα στα πλαίσια της λογικής", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης, προσθέτοντας ότι "εάν ο ΕΦΚΑ χάριζε τα χρέη, δεν θα είχε εισφορές για να δίνει συντάξεις. Εμείς γνωρίζοντας το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί θα προχωρήσουμε με εναρμόνιση των ρυθμίσεων που υπάρχουν από την Εφορία, με τις αντίστοιχες ρυθμίσεις στον ΕΦΚΑ. Για παράδειγμα, όπου υπάρχει στην ΑΑΔΕ ρύθμιση χρεών σε 24 δόσεις και στον ΕΦΚΑ ρύθμιση σε 12 δόσεις, θα εναρμονιστούν και οι δύο οφειλές στις 24 δόσεις «για να υπάρχει εκλογίκευση του συστήματος» τόνισε ο υπουργός.

Περισσότερα


Χρ. Σταϊκούρας: Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης και αύξηση επιδόματος θέρμανσης

  • Aug 16, 2022

Τα μέτρα που θα ληφθούν για το τελευταίο τρίμηνο του έτους είναι σε λίστα και ποσοτικοποιημένα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. "Έχουμε μπροστά μας", πρόσθεσε, "την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης (το 2023 για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους, κόστους 450 εκατ. ευρώ), το επίδομα θέρμανσης κ.ά.". Η προτεραιότητα θα δοθεί από τον πρωθυπουργό για το ποια από αυτά θα ληφθούν, συμπλήρωσε. Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ο υπουργός ανέφερε ότι "με ασφάλεια τα στοιχεία δείχνουν ότι θα υπάρχει δημοσιονομικός χώρος τον Σεπτέμβριο, που δημιουργήθηκε τους μήνες Ιούλιο- Αύγουστο". Ωστόσο, επεσήμανε, πως η μεγάλη υπέρβαση στα έσοδα του Ιουλίου δεν σημαίνει ότι όλα έχουν μόνιμο χαρακτήρα.

Περισσότερα


ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 32,8% σημείωσε ο γενικός δείκτης τιμών εισαγωγών στη βιομηχανία τον Ιούνιο 2022

  • Aug 16, 2022

Περαιτέρω μεγάλη αύξηση, της τάξης του 32,8% σημείωσε ο γενικός δείκτης τιμών εισαγωγών στη βιομηχανία τον Ιούνιο εφέτος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2021, έναντι αύξησης 20,5% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων δεικτών το 2021 με το 2020. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η νέα αύξηση στον λεγόμενο "εισαγόμενο πληθωρισμό" οφείλεται στην αύξηση του δείκτη τιμών εισαγωγών από χώρες εκτός ευρωζώνης κατά 45,1%, και στην αύξηση του δείκτη τιμών εισαγωγών από χώρες ευρωζώνης κατά 10,2%. Παράλληλα, ο γενικός δείκτης παρουσίασε μείωση 1,1% τον Ιούνιο 2022 σε σύγκριση με τον δείκτη του Μαΐου 2022, έναντι αύξησης 2,6% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών το 2021.

Περισσότερα


Προθεσμία μέχρι το τέλος του έτους έχουν οι φορολογούμενοι για να δηλώσουν τα αναδρομικά

  • Aug 16, 2022

Με τον χρόνο υποβολής των φορολογικών δηλώσεων να "τρέχει", μισθωτοί, συνταξιούχοι αλλά και κληρονόμοι συνταξιούχων καλούνται να δηλώσουν τα αναδρομικά ποσά που έλαβαν το 2021. Τα αναδρομικά δηλώνονται με τροποποιητικές δηλώσεις στο έτος που αφορούν και αμέσως μετά εκδίδεται το νέο εκκαθαριστικό με τον φόρο που πρέπει να καταβάλουν. Οι φορολογούμενοι έχουν προθεσμία να δηλώσουν τα αναδρομικά έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022, χωρίς να πληρώσουν πρόστιμα, και ο φόρος που θα βεβαιωθεί θα πρέπει να πληρωθεί εφάπαξ μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2023.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR