Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Χρ. Σταϊκούρας: Συμπληρωματικός προϋπολογισμός για την επιπλέον στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων

  • Aug 05, 2022

Την κατάθεση συμπληρωματικού προϋπολογισμού, καθώς η οικονομία κινείται ικανοποιητικά, για την επιπλέον στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών. Ο κ. Σταϊκούρας δεν θέλησε να προσδιορίσει το ύψος του συμπληρωματικού προϋπολογισμού. Είπε, ωστόσο, ότι η ανταπόκριση των φορολογουμένων στις υποχρεώσεις τους (φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, επιστρεπτέες προκαταβολές- με τους πολίτες να πληρώνουν την προηγούμενη εβδομάδα 3 δισ. ευρώ χωρίς να μειωθούν οι καταθέσεις) και η πορεία του τουρισμού δημιουργούν πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο για περισσότερες δαπάνες για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων από το φθινόπωρο.

Περισσότερα


ΤΕΚΑ: Πώς θα εκδίδεται η ασφαλιστική ενημερότητα

  • Aug 05, 2022

Σε ένα κοινό έντυπο, θα αποτυπώνονται οι πληρωμές των εισφορών στον ΕΦΚΑ και το νεοσύστατο Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ), με αποτέλεσμα, οι εργοδότες που θέλουν ασφαλιστική ενημερότητα να πρέπει να μην έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές σε κανένα από τα δύο ταμεία, όπως ισχύει άλλωστε και σήμερα για το παλαιό επικουρικό. Το ενιαίο αποδεικτικό ασφαλιστικής ενημερότητας που θα λαμβάνουν από τον ΕΦΚΑ οι εργοδότες που απασχολούν νέους και κατά συνέπεια οφείλουν να τους ασφαλίζουν για επικουρική ασφάλιση στο ΤΕΚΑ ορίζεται σε Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ. Η νέα αυτή ΚΥΑ ξεκαθαρίζει ότι τις εισφορές, τουλάχιστον για τα επόμενα έτη θα τις εισπράττει ο e-ΕΦΚΑ και στη συνέχεια θα τις αποδίδει στο ΤΕΚΑ. Όταν δε, ο εργοδότης ζητεί ασφαλιστική ενημερότητα, θα του εκδίδουν και θα του χορηγούν ενιαίο αποδεικτικό ενημερότητας τόσο ως προς τις εισφορές προς τον e-ΕΦΚΑ όσο και ως προς το ΤΕΚΑ.

Περισσότερα


Κ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εξαντλεί τα δημοσιονομικά περιθώρια

  • Aug 03, 2022

Την εξάντληση των δημοσιονομικών περιθωρίων προκειμένου να στηρίξει η κυβέρνηση τους πολίτες επανέλαβε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην αντιπεριφέρεια Κεφαλονιάς, επισημαίνοντας παράλληλα τους "πολύ ισχυρούς ανέμους" που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία. "Η οικονομία στη χώρα μας αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς σε μεγάλο βαθμό ως αποτέλεσμα της εξαιρετικής τουριστικής κίνησης αλλά και των σημαντικών επενδύσεων που γίνονται στη χώρα μας. Μην έχουμε καμία αμφιβολία όμως ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με πολύ ισχυρούς ανέμους, οι οποίοι δημιουργούν μεγάλο βαθμό ανασφάλειας στην παγκόσμια οικονομία. Το κόστος ζωής, ο πληθωρισμός, είναι φαινόμενα τα οποία είναι παγκόσμια, χτυπούν και την ελληνική οικονομία, ροκανίζουν και το ελληνικό διαθέσιμο εισόδημα. Γι΄ αυτό και η κυβέρνηση, διά του κρατικού προϋπολογισμού, θα εξακολουθεί να εξαντλεί τα δημοσιονομικά περιθώρια, προκειμένου να στηρίξει τους πολίτες να αντιμετωπίσουν αυτήν την "εισβολή" του εισαγόμενου πληθωρισμού που μας δημιουργεί, σήμερα, αρκετά προβλήματα και αρκετούς βαθμούς ανασφάλειας" τόνισε.

Περισσότερα


Προειδοποίηση ΡΑΕ για παραπλανητικές διαφημίσεις από προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας

  • Aug 03, 2022

Παραπλανητικές διαφημίσεις από Προμηθευτές Ηλεκτρικής Ενέργειας σε σχέση με τις επιδοτήσεις των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας που χορηγεί η Πολιτεία μέσω του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης εντόπισε η ΡΑΕ και προειδοποιεί ότι την Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022 θα δημοσιοποιήσει στην ιστοσελίδα της αυτές τις περιπτώσεις. Η ΡΑΕ δημοσιοποίησε εξάλλου στην ιστοσελίδα της τον κατάλογο με τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας που ανακοίνωσαν προχθές οι προμηθευτές και ισχύουν για όλο τον Αύγουστο. 

Περισσότερα


ΤτΕ: Ανοδικά τα επιτόκια των δανείων τον Ιούνιο

  • Aug 03, 2022

Ανοδικά κινήθηκαν τα επιτόκια των δανείων τον Ιούνιο, ενώ αμετάβλητα παρέμειναν τα επιτόκια των καταθέσεων, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσίευσε η Τράπεζα της Ελλάδος. Ειδικότερα, σχεδόν αμετάβλητο στο 0,03% παρέμεινε το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο των νέων καταθέσεων, τον Ιούνιο του 2022, ενώ το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο των νέων δανείων αυξήθηκε στο 3,98%. Το περιθώριο επιτοκίου μεταξύ των νέων καταθέσεων και δανείων αυξήθηκε στις 3,95 εκατοστιαίες μονάδες.  Αμετάβλητο στο 0,03% παρέμεινε το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των υφιστάμενων καταθέσεων, ενώ το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο των υφιστάμενων δανείων παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο στο 3,48%. Το περιθώριο επιτοκίου μεταξύ των υφιστάμενων καταθέσεων και δανείων παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο στις 3,45 εκατοστιαίες μονάδες.

Περισσότερα


Οι νέοι τιμοκατάλογοι για το ηλεκτρικό ρεύμα που ισχύουν από 1η Αυγούστου

  • Aug 02, 2022

Αναπροσαρμογές στα τιμολόγια ρεύματος που ισχύουν για όλο τον Αύγουστο έφερε η ρύθμιση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την οποία τέθηκε πλαφόν στις πάγιες χρεώσεις ύψους 5 ευρώ το μήνα και παράλληλα απαγορεύτηκε η έμμεση εφαρμογή της ρήτρας αναπροσαρμογής. Όσοι προμηθευτές υπερέβαιναν τα όρια που έθεσε το ΥΠΕΝ προχώρησαν σε αλλαγές των τιμοκαταλόγων τους που τέθηκε σε εφαρμογή από 1η Αυγούστου. Υπενθυμίζεται ότι με το νέο καθεστώς που ισχύει στην αγορά ενέργειας τα τιμολόγια ανακοινώνονται κάθε μήνα και ισχύουν για τον επόμενο, χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής. Τα τιμολόγια του Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθούν ως τις 20 Αυγούστου κ.ο.κ. Παράλληλα οι καταναλωτές έχουν δικαίωμα αλλαγής προμηθευτή χωρίς προϋποθέσεις και χωρίς "πέναλτυ" αποχώρησης. Με το νέο καθεστώς έχει επιβληθεί επίσης πλαφόν στα έσοδα που εισπράττουν οι ηλεκτροπαραγωγοί, το οποίο ομοίως αναπροσαρμόζεται κάθε μήνα με απόφαση της ΡΑΕ.

Περισσότερα


ΙΟΒΕ: Νέα υποχώρηση του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Ιούλιο

  • Aug 02, 2022

Στις 101,1 μονάδες διαμορφώθηκε τον Ιούλιο ο δείκτης οικονομικού κλίματος, χαμηλότερα από ό,τι τον προηγούμενο μήνα (104,1 μονάδες), καθώς και έναντι του Ιουλίου του 2021. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, επικράτησαν επίσης πτωτικές τάσεις, τόσο στην ΕΕ όσο και στην Ευρωζώνη. Σύμφωνα με έρευνα οικονομικής συγκυρίας του ΙΟΒΕ οι επιχειρηματικές προσδοκίες υποχώρησαν κυρίως στις κατασκευές, ενώ ηπιότερες ήταν οι μεταβολές στις υπηρεσίες και τη βιομηχανία. Άνοδο παρουσίασε ο σχετικός δείκτης στο λιανικό εμπόριο, συνεχίζοντας τις διακυμάνσεις του κατά τους τελευταίους μήνες. Η παρατεταμένη ενεργειακή κρίση και η επιβράδυνση της ανάκαμψης στην ΕΕ και άλλες οικονομίες κατά το β' τρίμηνο, ασκούν πλέον σημαντικές πιέσεις στη ζήτηση της βιομηχανίας. σύμφωνα με το ΙΟΒΕ. Από την άλλη πλευρά, η δυναμική του τουρισμού παραμένει ιδιαίτερα ισχυρή, βάσει των προσδοκιών στον τομέα, με όποιες ευρύτερες θετικές επιδράσεις συνεπάγεται αυτή η εξέλιξη για επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Περισσότερα


e-ΕΦΚΑ: Νέα ψηφιακή υπηρεσία για την προαιρετική συνέχιση της ασφάλισης μη μισθωτών

  • Aug 02, 2022

Μια νέα ψηφιακή υπηρεσία έθεσε σε λειτουργία η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ με στόχο την διευκόλυνση των μη μισθωτών που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη και χρειάζονται πρόσθετο χρόνο ασφάλισης. Η ψηφιακή υπηρεσία "Προαιρετική συνέχιση της ασφάλισης ν.4387/2016" επιτρέπει την ηλεκτρονική υποβολή αίτησης για την προαιρετική συνέχιση της ασφάλισης Μη Μισθωτών (Ελεύθεροι Επαγγελματίες-Αυτοαπασχολούμενους, Αγρότες), που η τελευταία ασφάλισή τους ήταν με την ιδιότητα του Μη Μισθωτού, έχουν διακόψει την ασφάλισή τους και επιθυμούν να συνεχίσουν προαιρετικά την ασφάλιση για Κλάδο Κύριας Σύνταξης ή/και Ασθένειας ή/και Επικουρικής Ασφάλισης.Μια νέα ψηφιακή υπηρεσία έθεσε σε λειτουργία η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ με στόχο την διευκόλυνση των μη μισθωτών που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη και χρειάζονται πρόσθετο χρόνο ασφάλισης. Η ψηφιακή υπηρεσία "Προαιρετική συνέχιση της ασφάλισης ν.4387/2016" επιτρέπει την ηλεκτρονική υποβολή αίτησης για την προαιρετική συνέχιση της ασφάλισης Μη Μισθωτών (Ελεύθεροι Επαγγελματίες-Αυτοαπασχολούμενους, Αγρότες), που η τελευταία ασφάλισή τους ήταν με την ιδιότητα του Μη Μισθωτού, έχουν διακόψει την ασφάλισή τους και επιθυμούν να συνεχίσουν προαιρετικά την ασφάλιση για Κλάδο Κύριας Σύνταξης ή/και Ασθένειας ή/και Επικουρικής Ασφάλισης.

Περισσότερα


S&P Global: Επιδείνωση της μεταποίησης στην Ελλάδα για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο του 2021

  • Aug 02, 2022

Στις 49,1 μονάδες διαμορφώθηκε τον Ιούλιο ο εποχικά προσαρμοσμένος δείκτης υπευθύνων προμηθειών της S&P Global για τον τομέα μεταποίησης στην Ελλάδα (Purchasing Managers' Index - PMI), τιμή χαμηλότερη από τις 51,1 μονάδες του Ιουνίου. "Η τελευταία τιμή του κύριου δείκτη ήταν η πρώτη που καταγράφεται κάτω από το σημείο μηδενικής μεταβολής των 50,0 μονάδων από τον Φεβρουάριο του 2021 και υπέδειξε την ταχύτερη επιδείνωση της υγείας του ελληνικού μεταποιητικού τομέα από τον Δεκέμβριο του 2020", σημειώνεται στην έρευνα της S&P Global. Η υποχώρηση της παραγωγής για δεύτερο συνεχή μήνα συνέβαλε στη συνολική πτώση. Η μείωση της παραγωγής επιταχύνθηκε με τον δριμύτερο ρυθμό που έχει καταγραφεί από τα τέλη του 2020, καθώς οι επιχειρήσεις δήλωσαν, στο πλαίσιο της έρευνας, ότι οι χαμηλότερες εισροές νέων παραγγελιών και οι δύσκολες συνθήκες ζήτησης οδήγησαν σε μειωμένες απαιτήσεις παραγωγής

Περισσότερα


Νέο χρηματοδοτικό εργαλείο από την HDB για την υποστήριξη της καινοτομίας

  • Aug 02, 2022

Πρόσβαση σε δάνειο για καινοτόμες επιχειρήσεις μέχρι και €400.000 με δυνατότητα επιχορήγησης έως και 20% του δανειακού κεφαλαίου για πρώτη φορά από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDB. Τι προσφέρει το Ταμείο Εγγυοδοσίας Καινοτομίας:

  • Εγγύηση κατά 80% από το Ταμείο Εγγυοδοσίας Καινοτομίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.
  • Επιχορήγηση έως και 20% με μείωση υπολοίπου του δανειακού σας κεφαλαίου με την επίτευξη κριτηρίων καινοτομίας και ESG
  • Κάλυψη επενδυτικών αναγκών σε πάγια ή/και κεφάλαιο κίνησης στηρίζοντας νεοσύστατες, υφιστάμενες και νεοφυείς επιχειρήσεις
  • Χαμηλότερο επιτόκιο
  • Χαμηλότερες εξασφαλίσεις που μπορούν να φτάσουν το μέγιστο μέχρι το 20% του κεφαλαίου 

						</p>
                                                                                                						<p>
							<a href= Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR