Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Ως το τέλος Αυγούστου μπορούν να πληρωθούν μαζί η πρώτη και η δεύτερη δόση

  • Jul 28, 2022

Έως και την 31η Αυγούστου θα μπορούν να πληρώσουν την πρώτη δόση (μαζί με τη δεύτερη δόση) οι δικαιούχοι όλων των κύκλων της "Επιστρεπτέας προκαταβολής", για τους οποίους η βεβαίωση του επιστρεπτέου ποσού ολοκληρώνεται μετά την 25η Ιουλίου. Παράλληλα, με την έκδοση της σχετικής απόφασης από το υπουργείο Οικονομικών, θα προβλεφθεί ότι για τους δικαιούχους αυτούς παρατείνεται η δυνατότητα εφάπαξ καταβολής του επιστρεπτέου ποσού της ενίσχυσης που έχει ληφθεί έως και την 31η Αυγούστου, με έκπτωση 15% επί του επιστρεπτέου ποσού της ενίσχυσης. Υπενθυμίζεται ότι η έκπτωση 15% ισχύει μόνο για επιχειρήσεις που έχουν υποβάλει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά έως και την 25η Ιουλίου και με την προϋπόθεση της τήρησης των όρων των αποφάσεων. Οι ειδοποιήσεις για την καταβολή του επιστρεπτέου ποσού θα αναρτηθούν στο πληροφοριακό σύστημα της ΑΑΔΕ myAADE, στην επιλογή "Μητρώο & Επικοινωνία / e-Κοινοποιήσεις", ενώ θα αποσταλεί και σχετικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη δηλωθείσα από τον υπόχρεο ηλεκτρονική διεύθυνση.

Περισσότερα


Gov.gr Wallet – Πώς λειτουργεί, ποια θα είναι η χρήση του

  • Jul 28, 2022

Στο κινητό τηλέφωνο περνά η αστυνομική ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης από σήμερα μέσα από τη νέα επίσημη εφαρμογή, η οποία αφορά στη δημιουργία, αποθήκευση και στον έλεγχο γνησιότητας των ψηφιακών αντιγράφων της αστυνομικής ταυτότητας και του διπλώματος οδήγησης στο κινητό μας τηλέφωνο. Τα ψηφιακά αντίγραφα έχουν ακριβώς την ίδια ισχύ με τα έγχαρτα πιστοποιητικά εντός της χώρας, με μόνη εξαίρεση τα διεθνή ταξίδια. Το Gov.gr Wallet είναι ήδη διαθέσιμο στα app stores των λογισμικών iOS και Android και η χρήση του θα είναι δυνατή τμηματικά σύμφωνα με το τελευταίο ψηφίο στον ΑΦΜ του πολίτη αρχής γενομένης σήμερα από τον αριθμό 1, την Πέμπτη το 2 κ.ο.κ.. Εναλλακτικά, οι πολίτες μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή μέσω της σελίδας wallet.gov.gr.

Περισσότερα


ΤτΕ: Αυξήθηκαν κατά 2,7 δισ. ευρώ οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων

  • Jul 28, 2022

H μηνιαία καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης ήταν θετική κατά 2.419 εκατ. ευρώ, τον Ιούνιο του 2022, έναντι θετικής καθαρής ροής 2.124 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τη γενική κυβέρνηση, τον Ιούνιο του 2022, ήταν θετική κατά 360 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 1.547 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης της γενικής κυβέρνησης μειώθηκε σε 14,0% από 15,4% τον προηγούμενο μήνα. Τον Ιούνιο του 2022, o ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης του ιδιωτικού τομέα αυξήθηκε σε 4,5% από 3,3% τον προηγούμενο μήνα. Η μηνιαία καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης προς τον ιδιωτικό τομέα ήταν θετική κατά 2.059 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 577 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα (αναθεωρημένα στοιχεία). 

Περισσότερα


Από σήμερα οι αιτήσεις για επιδότηση αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων

  • Jul 28, 2022

Σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την επιδότηση αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων (αυτοκίνητα, δίκυκλα, τρίκυκλα, ποδήλατα), στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου του προγράμματος "Κινούμαι ηλεκτρικά", όπως ανακοίνωσαν ο υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας και η γ. γρ. Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου. Η επιδότηση για τα φυσικά πρόσωπα φθάνει στο 30 % επί της λιανικής τιμής προ φόρων, ενώ έξτρα επιδότηση προβλέπεται για την αγορά οικιακού φορτιστή, όπως επίσης και αν αποσυρθεί παράλληλα το παλιό αυτοκίνητο. Όπως τόνισε ο κ. Σκρέκας, το πρόγραμμα εξυπηρετεί ταυτόχρονα τέσσερις στόχους, που είναι η ανανέωση του στόλου των οχημάτων, η ανάπτυξη έξυπνων υποδομών φόρτισης, η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και η εξοικονόμηση πόρων για τους πολίτες. Πληροφορίες στο https://kinoumeilektrika2.gov.gr/.

Περισσότερα


Παύει για τις προσωπικές εταιρείες η υποχρέωση δημοσίευσης των οικονομικών τους καταστάσεων στο ΓΕΜΗ

  • Jul 27, 2022

Με σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μεταξύ άλλων διατάξεων, καταργείται, για τις οριζόμενες προσωπικές εταιρείες, η υποχρέωση τους για την καταχώριση και δημοσίευση στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.) των ετήσιων οικονομικών τους καταστάσεων. Ειδικότερα, με την σκοπούμενη ρύθμιση επέρχεται η τροποποίηση του άρθρου 34 του Ν.4919/2022, το οποίο προβλέπει για τις προσωπικές εταιρείες, τα πρόσθετα στοιχεία, τα οποία οφείλουν να δημοσιεύουν στο Γ.Ε.ΜΗ., μεταξύ των οποίων στην περ. 1α) του άρθρου αυτού αναφέρονται και οι ετήσιες οικονομικές τους καταστάσεις, εφόσον συντρέχουν οι περιστάσεις των περ. β) και γ) της παρ. 2 του άρθρου 1 του Ν.43408/2014 (ΦΕΚ Α' 251), περί εφαρμογής των ελληνικών λογιστικών προτύπων. Σημειώνεται δε ότι, η περίπτωση γ του ως άνω άρθρου του Ν.4308/2014 αφορά στις προσωπικές εταιρείες (ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες εταιρείες, αλλά και στις ατομικές επιχειρήσεις).

Περισσότερα


ΔΝΤ: Αναθεώρησε πτωτικά τις προβλέψεις για την παγκόσμια ανάπτυξη

  • Jul 27, 2022

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναθεώρησε ξανά προς τα κάτω τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη, προειδοποιώντας ότι οι καθοδικοί κίνδυνοι από τον υψηλό πληθωρισμό και τον πόλεμο στην Ουκρανία υλοποιούνται και μπορούν να ωθήσουν την παγκόσμια οικονομία στο χείλος της ύφεσης, αν δεν ελεγχθούν. Στις αναθεωρημένες προβλέψεις του για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, το ΔΝΤ αναφέρει ότι ο ρυθμός αύξησης του παγκόσμιου ΑΕΠ θα επιβραδυνθεί φέτος στο 3,2% έναντι 3,6% που προέβλεπε τον Απρίλιο, ενώ αναθεώρησε προς τα κάτω και την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη το 2023 στο 2,9% έναντι 3,6% στην προηγούμενη έκθεσή του.

Περισσότερα


ΕΕ: Τα κράτη-μέλη συμφώνησαν να μειώσουν τη ζήτηση φυσικού αερίου κατά 15% τον επόμενο χειμώνα

  • Jul 27, 2022

Σε μια προσπάθεια να αυξηθεί η ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού της ΕΕ, τα κράτη μέλη κατέληξαν χθες σε πολιτική συμφωνία για εθελοντική μείωση της ζήτησης φυσικού αερίου κατά 15% αυτόν τον χειμώνα, αναφέρει η ανακοίνωση του Συμβουλίου. Ο κανονισμός του Συμβουλίου προβλέπει επίσης τη δυνατότητα ενεργοποίησης "ενωσιακής προειδοποίησης" σχετικά με την ασφάλεια του εφοδιασμού, οπότε η μείωση της ζήτησης φυσικού αερίου θα καταστεί υποχρεωτική. Η μείωση θα γίνει μεταξύ 1ης Αυγούστου 2022 και 31ης Μαρτίου 2023, με μέτρα δικής τους επιλογής. Ενώ, το Συμβούλιο διευκρίνισε ορισμένες εξαιρέσεις και δυνατότητες να ζητηθεί παρέκκλιση από τον υποχρεωτικό στόχο μείωσης, προκειμένου να αντικατοπτρίζονται οι ιδιαίτερες καταστάσεις των κρατών μελών και να διασφαλίζεται ότι οι μειώσεις φυσικού αερίου είναι αποτελεσματικές σε ενίσχυση της ασφάλειας του εφοδιασμού στην ΕΕ. "Η ΕΕ έκανε ένα αποφασιστικό βήμα για να αντιμετωπίσει την απειλή πλήρους διακοπής του αερίου από τον Πούτιν. Χαιρετίζω θερμά την έγκριση από το Συμβούλιο του κανονισμού του Συμβουλίου σχετικά με τα συντονισμένα μέτρα μείωσης της ζήτησης για φυσικό αέριο" δήλωσε σχετικά η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Περισσότερα


Πανευρωπαϊκό μηχανισμό αποζημίωσης βιομηχανικών καταναλωτών προτείνει ο Κ. Μητσοτάκης

  • Jul 27, 2022

Πανευρωπαϊκό μηχανισμό μέσω του οποίου θα αποζημιώνονται οι βιομηχανικοί καταναλωτές για τη μείωση στη χρήση φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας για τον ερχόμενο χειμώνα προτείνει ο πρωθυπουργός, μέσω της επιστολής του στην πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν. "Η ιδέα χρησιμοποιεί ως βάση το καίριας σημασίας έργο που έχει αναλάβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με το σχέδιο "Save Gas for a Safe Winter". Αποτελεί κάτι ενδιάμεσο ανάμεσα στην εθελοντική μείωση της ζήτησης, που πρέπει όλοι μας να διασφαλίσουμε, και την υποχρεωτική μείωση που ενδέχεται να προκύψει σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Η πρόταση αυτή έχει μεγαλύτερη πιθανότητα να οδηγήσει σε μία σημαντική ανταπόκριση από την πλευρά της βιομηχανίας, καθώς προσφέρει οικονομικά κίνητρα, αντί να βασίζεται σε διακοπές στην παροχή στη διάρκεια μιας έκτακτης ανάγκης", τονίζει ο κ. Μητσοτάκης.  

Περισσότερα


Καταργούνται οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

  • Jul 27, 2022

Καταργούνται οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι και επιτρέπεται η διενέργεια προσφοράς ειδών των οποίων η ποσότητα υπερβαίνει το 50% του συνόλου των ειδών που διαθέτει κάθε κατάστημα. Αυτό προβλέπεται σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που κατατέθηκε στη Βουλή.  Όπως αναφέρεται στο άρθρο 6 του νομοσχεδίου "καταργούνται οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι και επιτρέπεται η διενέργεια προσφοράς ειδών των οποίων η ποσότητα υπερβαίνει το 50% του συνόλου των ειδών που διαθέτει κάθε κατάστημα". Ως εκπτωτικές περίοδοι, κατά τη διάρκεια των οποίων επιτρέπεται η πώληση εμπορευμάτων ή η παροχή υπηρεσιών με μειωμένες τιμές, ορίζονται οι εξής: α) χειμερινές εκπτώσεις, από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου και β) Θερινές εκπτώσεις, από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου μέχρι το τέλος του Αυγούστου.

Περισσότερα


Συμφωνία των κρατών – μελών της ΕΕ για το σχέδιο έκτακτης ανάγκης όσον αφορά το φυσικό αέριο

  • Jul 26, 2022

Τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέληξαν σε συμφωνία για το σχέδιο έκτακτης ανάγκης όσον αφορά την κατανάλωση φυσικού αερίου, το οποίο καταρτίστηκε με σκοπό να αμβλυνθεί ο αντίκτυπος της δυνητικής πλήρους διακοπής του εφοδιασμού των 27 από τη Ρωσία, μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο (DPA). Το σχέδιο προβλέπει οικειοθελή μείωση κατά 15% της κατανάλωσης φυσικού αερίου από τα κράτη μέλη της ΕΕ κατά την περίοδο από την 1η Αυγούστου 2022 ως την 31η Μαρτίου του 2023, εξήγησαν διπλωμάτες στο DPA νωρίς σήμερα το πρωί. Επιπλέον, προβλέπει τη δημιουργία μηχανισμού που θα σημαίνει συναγερμό σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση σε περίπτωση εκτεταμένων ελλείψεων αερίου και την εφαρμογή δεσμευτικών στόχων ως προς την εξοικονόμηση και τη δημιουργία στρατηγικών αποθεμάτων.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR