Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Χρ. Σταϊκούρας: Έως το τέλος της εβδομάδας θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα Fuel pass

  • Jul 26, 2022

Έως το τέλος της εβδομάδας και κατά πάσα πιθανότητα μέσα στο Σαββατοκύριακο θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα Fuel pass-2 για την επιδότηση των καυσίμων, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 200 εκατ. ευρώ και, σύμφωνα με τον υπουργό, θα καλύψει 3,1 εκατομμύρια οχήματα από 3,5 εκατομμύρια συνολικά, ενώ αναμένεται να αυξηθεί και ο αριθμός των δικαιούχων. Οι δικαιούχοι θα εισπράξουν την οικονομική ενίσχυση στις αρχές του Αυγούστου, ενώ με τη χρήση της ψηφιακής κάρτας θα έχουν μπόνους 15 ευρώ. Ειδικότερα, η οικονομική ενίσχυση με την ψηφιακή κάρτα, ανάλογα με το είδος του οχήματος (αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα) και την περιοχή της κύριας κατοικίας (ηπειρωτική χώρα ή νησιά), κυμαίνεται από 60 έως 100 ευρώ, ενώ με πίστωση στον τραπεζικό λογαριασμό είναι 45- 80 ευρώ. 

Περισσότερα


Κ. Χατζηδάκης: Τον Ιανουάριο ανοίγει η διαδικασία για τον κατώτατο μισθό

  • Jul 26, 2022

Η διαδικασία για το επίπεδο του κατώτατου μισθού να ανοίξει πάλι τον Ιανουάριο, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ. Οι όποιες αποφάσεις για περαιτέρω άνοδο μέσα στο 2023 θα ληφθούν, όπως είπε, την ερχόμενη άνοιξη. Σχετικά με το σε ποιες επιχειρήσεις επεκτείνεται η ψηφιακή κάρτα εργασίας, ανέφερε ότι θα γίνει σε εταιρείες ασφαλιστικές και υπηρεσιών ασφάλειας, ενώ στη βιομηχανία επίσης θα επεκταθεί μέσα στους επόμενους μήνες.

Περισσότερα


Σήμερα τα τιμολόγια ρεύματος του Αυγούστου, νέο ρεκόρ στο Χρηματιστήριο Ενέργειας

  • Jul 25, 2022

Σε τελικές τιμές κάτω από είκοσι λεπτά ανά κιλοβατώρα στοχεύει η κυβέρνηση τον Αύγουστο, μετά την εφαρμογή των επιδοτήσεων στα τιμολόγια ρεύματος που αναμένεται να ανακοινωθούν άμεσα. Σήμερα Δευτέρα ανακοινώνονται πάντως από τους προμηθευτές ρεύματος τα τιμολόγια χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής που θα ισχύσουν από την επόμενη Δευτέρα, 1η Αυγούστου τα οποία αναμένονται αρκετά υψηλότερα - στην περιοχή των 50 λεπτών ανά κιλοβατώρα - αλλά οι τελικές τιμές θα συγκρατηθούν σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα μετά την εφαρμογή των επιδοτήσεων. Στο μεταξύ, σήμερα οι τιμές χονδρικής της ηλεκτρικής ενέργειας σπάνε ρεκόρ για δεύτερη φορά μέσα στην εβδομάδα, καθώς οι καιρικές συνθήκες (άπνοια και υψηλές θερμοκρασίες) ανεβάζουν τη ζήτηση και μειώνουν την παραγωγή των αιολικών πάρκων.

Περισσότερα


Αναπτυξιακός Νόμος: Προκήρυξη Καθεστώτος Ενισχύσεων "Μεταποίηση-Εφοδιαστική Αλυσίδα"

  • Jul 25, 2022

Την πρώτη προκήρυξη του νέου Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022 για το Καθεστώς Ενίσχυσης «Μεταποίηση – Εφοδιαστική Αλυσίδα» υπέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης. Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 74086/2022 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 3890/Β/22-7-2022, προκηρύχθηκε το Καθεστώς "Μεταποίηση – Εφοδιαστική Αλυσίδα", με σκοπό την ενίσχυση των επενδυτικών σχεδίων που ανήκουν στον τομέα της μεταποίησης, πλην της μεταποίησης των γεωργικών προϊόντων, και των επενδυτικών σχεδίων στον κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας, με αντικείμενο την τεχνολογική, παραγωγική, διοικητική και οργανωτική αναβάθμιση, καθώς και την καινοτόμο και εξωστρεφή ανάπτυξη και μεγέθυνση, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικής θέσης των επιχειρήσεων στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Περισσότερα


ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 16,4% σημείωσε ο τζίρος στις επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου τον Μάιο 2022

  • Jul 25, 2022

Αύξηση 16,4% σημείωσε ο τζίρος στις επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, τον Μάιο εφέτος και ανήλθε σε 3,11 δισ. ευρώ, από 2,67 δισ. ευρώ τον Μάιο 2021. Παράλληλα, σημείωσε αύξηση 2,1% σε σχέση με τον Απρίλιο 2022, που είχε διαμορφωθεί σε 3 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, οι δραστηριότητες που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση, είναι το λιανικό εμπόριο καλλυντικών και ειδών καλλωπισμού σε ειδικευμένα καταστήματα (58,1%) και το λιανικό εμπόριο χαλιών, κιλιμιών και επενδύσεων δαπέδου και τοίχου σε ειδικευμένα καταστήματα (49,1%). Αντίθετα, οι δραστηριότητες που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη μείωση, είναι η πώληση άλλων μηχανοκίνητων οχημάτων (14,2%) και το λιανικό εμπόριο ηλεκτρικών οικιακών συσκευών σε ειδικευμένα καταστήματα (3,3%). 

Περισσότερα


Σε λειτουργία το eugo.gov.gr για τους Ευρωπαίους που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στην Ελλάδα

  • Jul 25, 2022

Σε λειτουργία βρίσκεται η Ελληνική Πύλη Ενιαίας Εξυπηρέτησης - EUGO (eugo.gov.gr), μέσω της οποίας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν εύκολα και γρήγορα, να έχουν πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στη χώρα μας, καθώς αποτελεί το κεντρικό σημείο επαφής για Ευρωπαίους πολίτες και επιχειρήσεις που επιθυμούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στην Ελλάδα είτε μέσω φυσικής εγκατάστασης, είτε διασυνοριακά. Ειδικότερα, θα μπορούν να ενημερωθούν για τις σχετικές διαδικασίες, τους αρμόδιους φορείς, το κόστος διεκπεραίωσης της διαδικασίας, τη σχετική κείμενη νομοθεσία και την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2006/123/ΕΚ σχετικά με την υπηρεσίες στην εσωτερική αγορά. 

Περισσότερα


Υπ. Εργασίας: Τι καταβάλλεται από τον e-ΕΦΚΑ, τη ΔΥΠΑ και τον ΟΠΕΚΑ, έως τις 29 Ιουλίου

  • Jul 25, 2022

Την καταβολή των κύριων και των επικουρικών συντάξεων Αυγούστου, την προκαταβολή σύνταξης για τον ίδιο μήνα και τα επιδόματα του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για τον Ιούλιο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ο προγραμματισμός των καταβολών για την εβδομάδα 25-29 Ιουλίου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Συνολικά εκτιμάται ότι θα καταβληθούν περί τα 2,5 δισ. ευρώ σε πάνω από 5,5 εκατομμύρια δικαιούχους.
 
Αναλυτικά, ο προγραμματισμός του υπουργείου

 

Περισσότερα


Αύξηση του επιτοκίου της κατά 0,5% ανακοίνωσε η ΕΚΤ

  • Jul 22, 2022

Με μία επιθετική κίνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει τις οξύτατες πληθωριστικές πιέσεις η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προχώρησε χθες σε μία αύξηση του επιτοκίου της κατά 0,5%. Επομένως μετά την αύξηση αυτή από τις 27 Ιουλίου το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ διαμορφώνεται πλέον στο 0,5%, ενώ αυτό της οριακής χρηματοδότησης στο 0,75%. Παράλληλα το Δ.Σ. αποφάσισε τη δημιουργία ενός Μηχανισμού Προστασίας Μετάδοσης (Transmission Protection Instrument) (της νομισματικής πολιτικής), προκειμένου να αποφευχθούν οι ασύμμετρες αυξήσεις των αποδόσεων (και συνεπώς του κόστους δανεισμού) μεταξύ των επιμέρους κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης. Iστορική χαρακτήρισε την αύξηση αυτή η επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ, καθώς σηματοδοτεί το τέλος των αρνητικών επιτοκίων. Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του ΔΣ της ΕΚΤ, παρουσιάζοντας τον νέο Μηχανισμό Προστασίας Μετάδοσης, ο οποίος θα λειτουργήσει ως "ασπίδα" στην αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων, υπογράμμισε ότι όλες οι χώρες μπορούν να ενταχθούν σε αυτόν, εφόσον όμως πληρούνται τέσσερεις βασικές προϋποθέσεις.

Περισσότερα


ΤτΕ: Αύξηση κατά 68,3% στο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών στο πεντάμηνο Ιανουαρίου - Μαΐου 2022

  • Jul 22, 2022

Αύξηση κατά 4,1 δισ. ευρώ (68,3%) παρουσίασε το έλλειμμα του ισοζυγίου Τρεχουσών Συναλλαγών της χώρας στο πεντάμηνο Ιανουαρίου - Μαΐου 2022, σε σύγκριση πάντα με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, αγγίζοντας τα 10,1 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, η εξέλιξη αυτή αντανακλά κατά κύριο λόγο την αύξηση του ελλείμματος στο Ισοζύγιο Αγαθών καθώς οι εξαγωγές σημείωσαν αύξηση κατά 35,2% σε τρέχουσες τιμές (3,8% σε σταθερές τιμές) και οι εισαγωγές σημείωσαν αύξηση κατά 48,2% σε τρέχουσες τιμές (23,0% σε σταθερές τιμές). Στο Ισοζύγιο καυσίμων όπου παρατηρείται και η μεγαλύτερη πίεση, η δαπάνη για εισαγωγές αυξήθηκε στα 35 δισ. ευρώ από 23,6  δισ. ευρώ πέρυσι ήτοι κατά 48%. Στο Ισοζύγιο Υπηρεσιών, όπου καταγράφεται αύξηση του πλεονάσματος, οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών αυξήθηκαν κατά 552,9% και οι σχετικές εισπράξεις κατά 547,9% σε σχέση με το 2021, αντιπροσωπεύοντας το 81,7% και το 87,8% των αντίστοιχων επιπέδων του 2019. Οι καθαρές εισπράξεις από μεταφορές παρουσίασαν αύξηση κατά 23,4%. 

Περισσότερα


ΕΛΣΤΑΤ: Στα 357 δισ. το δημόσιο χρέος το α΄ 3μηνο 2022

  • Jul 22, 2022

Τα 357 δισ. ευρώ ξεπέρασε το δημόσιο χρέος στα τέλη του πρώτου τριμήνου του 2022, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ΕΛΣΤΑΤ. Το χρέος διαμορφωνόταν στα 353,38 δισ. ευρώ το τέταρτο τρίμηνο του 2021 ενώ στα τέλη του 2020 είχε ανέλθει στα 341 δισ. ευρώ.  Με βάση τα στοιχεία, το πρωτογενές έλλειμμα στα τέλη του πρώτου τριμήνου, κατά ESA, ήταν στα 1,94 δισ. ευρώ.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR