Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Ψηφιακή μεταβίβαση οχήματος: Πλήρης οδηγός

  • Jul 19, 2022

Ψηφιακή και ιδιαίτερα απλή γίνεται η διαδικασία μεταβίβασης οχημάτων που σχεδίασαν και υλοποίησαν τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υποδομών και Μεταφορών. Σύμφωνα με όσα ορίζονται στο άρθρο 82 του νόμου 4954/2022, η διαδικασία θα ολοκληρώνεται μέσω του drivers-vehicles.services.gov.gr, με ελάχιστες ενέργειες από πλευράς τόσο του πωλητή, όσο και του αγοραστή.
Όλη η νέα διαδικασία περιγράφεται αναλυτικά στο εγχειρίδιο χρήσης, το οποίο βρίσκεται στη διεύθυνση drivers-vehicles.services.gov.gr/content/manual-mv.pdf.

Περισσότερα


Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας: Οι προσπάθειες της ΕΕ δεν είναι αρκετές για να επιβιώσει τον χειμώνα χωρίς ρωσικό φυσικό αέριο

  • Jul 19, 2022

Η διαφοροποίηση των προμηθευτών δεν θα είναι αρκετή: η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να μειώσει πιο γρήγορα από ό,τι σήμερα τη ζήτηση φυσικού αερίου για να συγκεντρώσει τα αποθέματά της, εάν θέλει να επιβιώσει τον χειμώνα χωρίς ρωσικό αέριο, προειδοποίησε τη Δευτέρα ο διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ), που "ανησυχεί για τους επόμενους μήνες". "Δεν πρέπει να βασιζόμαστε μόνο στους μη ρωσικούς πόρους φυσικού αερίου: αυτοί απλώς δεν θα επαρκούν σε όγκο για να αντικαταστήσουν τις παραδόσεις από τη Ρωσία", υπογραμμίζει ο Φατίχ Μπιρόλ, σε άρθρο που δημοσίευσε ο οργανισμός του.

Περισσότερα


ΣΕΛΠΕ: Οι λογαριασμοί έγιναν η μεγαλύτερη δαπάνη για τα νοικοκυριά

  • Jul 19, 2022

Επιδείνωση παρουσιάζει το καταναλωτικό κλίμα το τελευταίο εξάμηνο και οι προσδοκίες για τους επόμενους 6 μήνες είναι χαμηλές, ενώ ένας στους δύο καταναλωτές θα μειώσει τις δαπάνες για αγορά προϊόντων το επόμενο εξάμηνο και θα αυξήσει τις δαπάνες για λογαριασμούς όπως δείχνει έρευνα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ). Σύμφωνα με την έρευνα ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος λιανικής (σχήμα 1), τον Ιούνιο του 2022 διαμορφώθηκε στο -64, μειωμένος σε σχέση με τον μήνα βάσης, τον Οκτώβριο του 2019 και μειωμένος σχέση με την αντίστοιχη μέτρηση του Ιουλίου 2021. Την ίδια ώρα, έντονη είναι η αρνητική επίδραση του κόστους ενέργειας στην αγορά  προϊόντων και υπηρεσιών. Το 45% εκτιμά ότι το δεύτερο εξάμηνο 2022 οι δαπάνες για λογαριασμούς κοινής ωφέλειας θα είναι αυξημένες. Αντίθετα, το 53% εκτιμά ότι οι δαπάνες για αγορές προϊόντων το δεύτερο εξάμηνο 2022 θα είναι μειωμένες, και μόλις το 17% ότι θα είναι αυξημένες.

Περισσότερα


Κ. Μητσοτάκης: Θα δοθούν άλλα 40 εκατ. ευρώ για το Power Pass για τους λογαριασμούς που εκδόθηκαν τον Ιούνιο

  • Jul 18, 2022

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του με αφορμή την ενεργοποίηση των αποζημιώσεων του Power Pass στους καταναλωτές για μέρος των αυξήσεων στο ρεύμα από τον περασμένο Δεκέμβριο, τόνισε ότι μέσα σε λίγες εβδομάδες, διεκπεραιώθηκαν 3 εκατομμύρια αιτήσεις, σχεδόν 2 εκατομμύρια δικαιούχοι εισπράττουν, ήδη, ποσά από 18 έως και 600 ευρώ, και συνολικά πιστώνονται 260 εκατομμύρια ευρώ σε λογαριασμούς πολιτών, ενώ όπως είπε, θα δοθούν άμεσα άλλα 40 εκατομμύρια ευρώ για να καλυφθούν και οι λογαριασμοί που εκδόθηκαν τον Ιούνιο. Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι αυτή η ενίσχυση σε συνδυασμό με άλλες εκπτώσεις και επιδοτήσεις, που επίσης ισχύουν, μετριάζει το βάρος των ανατιμήσεων από τον πόλεμο στην Ουκρανία και την παγκόσμια κρίση στην Ενέργεια.

Περισσότερα


ΕΡΓΑΝΗ: Θετικό το ισοζύγιο της απασχόλησης τον Ιούνιο του 2022

  • Jul 18, 2022

Θετικό παρέμεινε το ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης τόσο τον Ιούνιο όσο και κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος "ΕΡΓΑΝΗ". Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κατά τον περασμένο μήνα, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 329.966, ενώ οι αποχωρήσεις σε 310.853 (109.376 οικειοθελείς αποχωρήσεις και 201.477 καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου). Συνεπώς, το ισοζύγιο του Ιουνίου ήταν θετικό κατά 19.113 θέσεις εργασίας. Στο εξάμηνο Ιανουαρίου–Ιουνίου, οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν στις 1.445.560 και οι αποχωρήσεις έφτασαν τις 1.178.368 (658.304 καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων  ορισμένου χρόνου και 520.064 οικειοθελείς αποχωρήσεις). Έτσι, το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης του πρώτου τριμήνου του έτους ήταν θετικό κατά 267.192 θέσεις εργασίας.

Περισσότερα


Μεταβίβαση αυτοκινήτου με ένα κλικ - MyAuto: Πρόσβαση μέσω gov.gr στον ηλεκτρονικό φάκελο του αυτοκινήτου

  • Jul 18, 2022

H ψηφιακή μεταβίβαση οχημάτων και η υπηρεσία MyAuto παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου από τους υπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη και Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή. Όπως τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής "εκμηδενίζουμε τον χρόνο, το κόστος και εκμηδενίζουμε την μεγάλη προσπάθεια που κάνει ένας ιδιοκτήτης για να αποκτήσει την συνολική εικόνα των δεδομένων του οχήματός του". Όσον αφορά στην ψηφιακή μεταβίβαση αυτοκινήτων υπογράμμισε ότι "απλοποιείται μια διαδικασία η οποία πραγματικά ταλαιπωρούσε τους πολίτες. Το ζητούμενο μας είναι κάθε δράση, κάθε απόφαση πρέπει να βελτιώνει την καθημερινότητα των πολιτών".

Περισσότερα


Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την εξοικονόμηση ενέργειας σε επιχειρήσεις – Young Energy Europe 2.0 (04-13/10/2022)

  • Jul 18, 2022

Διαδικτυακό σεμινάριο για την εξοικονόμηση ενέργειας στις επιχειρήσεις προγραμματίζει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, στο πλαίσιο των δράσεων που αναλαμβάνει για τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος των εταιρειών και την προστασία του περιβάλλοντος, προσδιορίζοντας τις κατάλληλες τεχνολογίες, μεθόδους και δράσεις εστιασμένες στην «πράσινη ανάπτυξη», με την διοργάνωση 4ημερου διαδικτυακού σεμιναρίου "Energy Scouts", το οποίο στοχεύει στην εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων την επιχείρηση. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί κατά τη χρονική περίοδο 4 – 13 Οκτωβρίου 2022. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε πατήστε εδώ. Για αιτήσεις συμμετοχής παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Περισσότερα


Υπ. Εργασίας: Ο "χάρτης" των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 22 Ιουλίου

  • Jul 18, 2022

Περί τα 60 εκ. ευρώ θα καταβληθούν σε 54.083 δικαιούχους, την περίοδο 18-22 Ιουλίου, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ). Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων: Από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν, το διάστημα 18-22  Ιουλίου, οι εξής καταβολές: α) 12,7 εκατ. ευρώ σε 520 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ και β) 12,5 εκατ. ευρώ σε 9.063 δικαιούχους για παροχές σε χρήμα (επιδόματα μητρότητας, κυοφορίας, ασθενείας, ατυχήματος, έξοδα κηδείας). Από τη ΔΥΠΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές: α) 11 εκατ. ευρώ σε 29.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων, β) 20 εκατ. ευρώ σε 10.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης, γ) 3 εκατ. ευρώ σε 4.500 δικαιούχους για προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα και δ) 700.000 ευρώ σε 1.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.

Περισσότερα


Επιστροφή επιστρεπτέας προκαταβολής: Οι μη ληξιπρόθεσμες δόσεις της δεν συμψηφίζονται με επιστροφές φόρων και δεν εμποδίζουν τη χορήγηση ενημερότητας

  • Jul 05, 2022

Οι μη ληξιπρόθεσμες δόσεις για την επιστροφή της επιστρεπτέας προκαταβολής εξαιρούνται από τη διαδικασία αυτεπάγγελτου συμψηφισμού με τις χρηματικές απαιτήσεις των επιχειρήσεων έναντι του Δημοσίου, όπως ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ. Με την ίδια απόφαση, ορίζεται ότι οι μη ληξιπρόθεσμες δόσεις για την επιστροφή της επιστρεπτέας προκαταβολής δεν εμποδίζουν τη χορήγηση αποδεικτικού ενημερότητας. Επίσης, οι μη ληξιπρόθεσμες οφειλές για την επιστροφή επιστρεπτέας προκαταβολής δεν αναγράφονται στη βεβαίωση οφειλής, παρά μόνον αν ζητηθεί από τον οφειλέτη, στην αίτηση για τη χορήγησή της.

Περισσότερα


Κ. Σκρέκας: Προετοιμαζόμαστε συστηματικά για την διασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας της χώρας

  • Jul 05, 2022

"Η Ελλάδα αντιμετωπίζει από τους μικρότερους κινδύνους σε όλη την Ευρώπη από άποψη επάρκειας εφοδιασμού, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει διαθέσιμο Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο (LNG)", δήλωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίασης της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων. Στη σύσκεψη εξετάστηκαν σενάρια μείωσης ή και διακοπής της τροφοδοσίας φυσικού αερίου από τη Ρωσία και οι επιπτώσεις τους στον ενεργειακό εφοδιασμό της χώρας. Όπως τόνισε ο κ. Σκρέκας, "προετοιμαζόμαστε συστηματικά για τη διασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας της χώρας, εξετάζοντας και τα δυσμενέστερα σενάρια". Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη συνεδρίαση, προκύπτει ότι η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να ανταπεξέλθει ικανοποιητικά στα σενάρια μείωσης της τροφοδοσίας από τη Ρωσία.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR