Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Υπεγράφη η ΚΥΑ για τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στο Δημόσιο

  • Jul 05, 2022

Εξειδικεύτηκαν τα μέτρα για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και την εξοικονόμηση ενέργειας σε κτίρια και εγκαταστάσεις φορέων του δημοσίου τομέα, με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ - ΦΕΚ Β3424/2-7-2022). Ειδικότερα, με εικοσιδύο παρεμβάσεις η κυβέρνηση επιχειρεί τη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας κατά 10% τουλάχιστον στο Δημόσιο, σε σχέση με τις καταναλώσεις της ίδιας χρονικής περιόδου του 2019, για τον πρώτο χρόνο εφαρμογής των μέτρων. Η νέα Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ - ΦΕΚ Β3424/2-7-2022) προβλέπει, μεταξύ άλλων, εσωτερική θερμοκρασία των κτιρίων γραφείων του δημόσιου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα, κατά τη θερινή περίοδο στους 27ο C και κατά τη χειμερινή στους 19ο C. Ενώ, προβλέπεται και η αναβάθμιση των συστημάτων φωτισμού και η προμήθεια συσκευών υψηλής ενεργειακής απόδοσης.

Περισσότερα


Κυρ. Μητσοτάκης: "Σημαντική κατάκτηση για τους εργαζόμενους" η ψηφιακή κάρτα εργασίας

  • Jul 05, 2022

Τα υποκαταστήματα αλυσίδας σούπερ μάρκετ και τράπεζας όπου από την 1η Ιουλίου εφαρμόζεται η ψηφιακή κάρτα εργασίας, με αποτέλεσμα να καταγράφεται με διαφάνεια και σε πραγματικό χρόνο η προσέλευση, η αποχώρηση και το ωράριο κάθε εργαζόμενου και συνεπώς να διασφαλίζεται η προστασία των δικαιωμάτων τους, επισκέφτηκε χθες το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. "Είναι μία σημαντική κατάκτηση για τους εργαζόμενους να μπορούμε να γνωρίζουμε, ως κράτος, πόσο χρόνο ακριβώς δουλεύουν έτσι ώστε να αποφεύγεται οποιαδήποτε καταστρατήγηση του χρόνου εργασίας", δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά τη συζήτηση που είχε με υπαλλήλους του σούπερ μάρκετ, στο κέντρο της Αθήνας, σημειώνοντας πως πλέον υπάρχει αυτόματη διασύνδεση με το ΠΣ Εργάνη.

Περισσότερα


Επιδοτήσεις λογαριασμών ρεύματος για τον Ιούνιο: Μειώνονται οι επιδοτήσεις τον Ιούνιο για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

  • Jul 05, 2022

Δημοσιεύθηκαν σε ΦΕΚ οι Υπουργικές Αποφάσεις με τις επιδοτήσεις για την κατανάλωση του Ιουνίου που θα είναι ελαφρώς μειωμένες σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες.Για τον Ιούνιο οι κρατικές επιδοτήσεις του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης διαμορφώνονται ως εξής: Για τα οικιακά τιμολόγια επιδότηση 185 ευρώ (από 205 τον Ιούνιο) ανά μεγαβατώρα για κατανάλωση έως 150 κιλοβατώρες, 140 ευρώ (από 160 τον Ιούνιο) από 151-300 κιλοβατώρες και 100 ευρώ (ίδιο με τον Ιούνιο) πάνω από 300 κιλοβατώρες. Για τις δευτερεύουσες κατοικίες 100 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και το Τιμολόγιο Υπηρεσιών Αλληλεγγύης, 195 ευρώ (από 215 τον Ιούνιο) ανά μεγαβατώρα. Για τα επαγγελματικά τιμολόγια 100 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Περισσότερα


Χωρίς επιπλέον φόρο 7 στα 10 εκκαθαριστικά

  • Jul 04, 2022

Ανεβαίνει η ταχύτητα στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων με αποτέλεσμα οι έξι στους δέκα να έχουν κλείσει τις εκκρεμότητες με την εφορία σε ό,τι αφορά αυτό το συγκεκριμένο κομμάτι.  Όπως προκύπτει από την ανάλυση των μέχρι στιγμής στοιχείων, που δημοσιεύει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σχεδόν οι επτά στους δέκα δε θα πληρώσουν επιπλέον φόρο για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2021. Παράλληλα όσοι θα κληθούν να καταβάλλουν επιπλέον φόρο, οι τρεις στους δέκα φορολογούμενους, θα πληρώσουν κατά μέσο όρο ο καθένας, όσα και πέρυσι, ενώ αντίθετα αυξημένο κατά περίπου 20% είναι η μέση επιστροφή για εκείνους που το εκκαθαριστικό στους είναι πιστωτικό. Έχουν υποβληθεί 4.070.561 φορολογικές δηλώσεις Ε1, ενώ πέρυσι συνολικά είχαν υποβληθεί περίπου 6,4 εκατ. Το ποσοστό υποβολής είναι στο 60%. Απομένει να υποβληθούν άλλες 2,3 εκατ. δηλώσεις, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να υποβάλλονται κατά μέσο όσο κάθε ημέρα 82 χιλ. δηλώσεις.

Περισσότερα


ΚΕΠΕ: Ακόμη και αν μετριαστεί ο πληθωρισμός το 2023, η ακρίβεια θα παραμείνει

  • Jul 04, 2022

H ελληνική οικονομία εμφανίζει εντυπωσιακές αντοχές, όπως σημειώνεται στο τετραμηνιαίο περιοδικό του ΚΕΠΕ "Οικονομικές Εξελίξεις" (τεύχος 48-Ιούνιος 2022). "Οι πρόσφατες αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας αποτυπώνουν την εμπιστοσύνη των αγορών στην ελληνική οικονομία και φέρνουν την Ελλάδα ένα βήμα πριν από τον στόχο επιστροφής σε επενδυτική βαθμίδα. Παρ' όλα αυτά, οι προκλήσεις και οι κίνδυνοι λόγω της διεθνούς συγκυρίας και της συνδεόμενης αβεβαιότητας παραμένουν, με την ενδυνάμωση της ελληνικής κεφαλαιαγοράς να αποτελεί προτεραιότητα". Αυτό αναφέρει το ΚΕΠΕ, ενώ σημειώνει ότι τρεις είναι οι εκτιμώμενοι βραχυχρόνιοι και μακροχρόνιοι κίνδυνοι για την ελληνική οικονομία: ο πληθωρισμός, η άνοδος των επιτοκίων και η γεωπολιτική αστάθεια. Στο μεταξύ, υπογραμμίζεται ότι "ακόμη και αν μετριαστεί ο πληθωρισμός το 2023, η ακρίβεια θα παραμείνει".

Περισσότερα


Υπ. Εργασίας: Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 8 Ιουλίου

  • Jul 04, 2022

Συνολικά 59,3 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 78.865 δικαιούχους κατά την εβδομάδα 4-8 Ιουλίου στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών από τον e-ΕΦΚΑ και τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).
Αναλυτικά, ο "χάρτης" των πληρωμών

Περισσότερα


ΤτΕ: Στο 3,2% ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας το 2022

  • Jul 01, 2022

Χαμηλώνει τον πήχη της ανάπτυξης για το 2022 η Τράπεζα της Ελλάδος. Το βασικό σενάριο για φέτος προβλέπει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης αναμένεται να διαμορφωθεί στο 3,2% από 3,8% που ήταν η προγενέστερη πρόβλεψη. Όπως αναφέρεται στην Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, η αναθεώρηση αντανακλά την περαιτέρω αύξηση της αβεβαιότητας στην οικονομία, λόγω της συνεχιζόμενης πολεμικής σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, και την αύξηση του κόστους και των τιμών εν γένει. Οι προβλέψεις οικονομικής μεγέθυνσης του βασικού σεναρίου θα μπορούσαν διαμορφωθούν υψηλότερα του 3,2% εάν ο ισχυρός ρυθμός μεγέθυνσης του πρώτου τριμήνου συνεχιστεί και κατά τα επόμενα τρίμηνα του έτους. Ωστόσο, οι κίνδυνοι υπερισχύουν σε σχέση με τα θετικά ενδεχόμενα.

Περισσότερα


Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Πρεμιέρα σήμερα σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ

  • Jul 01, 2022

Σε εφαρμογή τέθηκε από σήμερα η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας από σε όλες τις τράπεζες και τα σούπερ μάρκετ που απασχολούν περισσότερους από 250 εργαζόμενους.  Έτσι, οι εργαζόμενοι στις τράπεζες και τα σούπερ μάρκετ, κατά την είσοδό τους στον χώρο εργασίας, θα "σκανάρουν" στο Ergani CardScanner τον προσωπικό κωδικό QR code που εμφανίζει η εφαρμογή myErgani mobile app, προκειμένου να δηλώνουν τη έναρξη και λήξη της εργασίας. Ήδη από τις προηγούμενες μέρες ενεργοποιήθηκε η εφαρμογή CardScanner app που συνδέεται στο παραγωγικό Πληροφοριακό Σύστημα "ΕΡΓΑΝΗ", η οποία "διαβάζει" την Ψηφιακή Κάρτα του εργαζομένου κατά την είσοδο και την αποχώρηση από την εργασία, κατά παρόμοιο τρόπο με τη διαδικασία που ακολουθείτο για το "σκανάρισμα" των πιστοποιητικών εμβολιασμού. Ενώ, είχαν "κατεβάσει" στο κινητό τους τηλέφωνο την εφαρμογή myErgani app, στην οποία περιλαμβάνεται ως επέκταση η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, 40.368 εργαζόμενοι, δηλαδή περίπου το ένα τρίτο των εργαζομένων που απασχολούνται σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ.

Περισσότερα


Επιστρεπτέα προκαταβολή: Επανεξέταση αιτήσεων που απορρίφθηκαν

  • Jul 01, 2022

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση σχετικά με την επανεξέταση αιτήσεων χορήγησης ενίσχυσης με τη μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης της νόσου του κορωνοϊού COVID-19. Το Υπουργείο Οικονομικών προβαίνει στην επανεξέταση των αιτήσεων χορήγησης που έχουν απορριφθεί αποκλειστικά βάσει των δηλωθέντων από τις επιχειρήσεις στοιχείων, βάσει των στοιχείων που της αποστέλλονται εγγράφως από την ΑΑΔΕ μαζί με το οικείο αίτημα στο οποίο αφορούν, καθώς και με βάση τα στοιχεία που περιέχονται στις βάσεις δεδομένων της ΑΑΔΕ.
Αναλυτικά το ΦΕΚ 3350/Β/29-6-2022

Περισσότερα


Εκ νέου αίτηση στο power pass για όσους πολίτες αλλάξουν στοιχεία κατοικίας

  • Jul 01, 2022

Προκειμένου το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης να απλοποιήσει τη διαδικασία υποβολής της αίτησης για το power pass, προχώρησε σε προσαρμογή του συστήματος, με στόχο να διευκολυνθούν οι πολίτες οι οποίοι αλλάζουν τη διεύθυνση κατοικίας τους στην ΑΑΔΕ μετά την υποβολή της αίτησης για την επιδότηση. Έτσι, για τις υπό εκκαθάριση αιτήσεις, προσωρινά δεν γίνεται ενημέρωση με τα στοιχεία τα οποία οι πολίτες άλλαξαν στη φορολογική δήλωση που κατέθεσαν μετά την υποβολή της αίτησης για την επιδότηση. Η συγκεκριμένη δυσλειτουργία αφορά 2.500 πολίτες σε σύνολο 2.600.000 αιτήσεων για power pass που ήδη έχουν υποβληθεί. Συγκεκριμένα, αφορά πολίτες οι οποίοι υπέβαλαν πρώτα την αίτηση για το power pass και ακολούθως τη φορολογική δήλωσή τους, αλλάζοντας στη φορολογική δήλωση τη διεύθυνση κατοικίας τους, και κάνοντας εκ νέου ταυτοποίηση στην πλατφόρμα για το power pass. Σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάστηκε επανυποβολή της αίτησης για το power pass. Σε όλες τις υπόλοιπες η αίτηση προχώρησε κανονικά.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR