Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Υπερταμείο: Άμεσες επενδύσεις 50 εκ. ευρώ έως το 2024 στην ελληνική οικονομία

  • Jul 01, 2022

Το στρατηγικό σχέδιο του Υπερταμείου υπό το πρίσμα της Βιώσιμης Ανάπτυξης και των κριτηρίων ESG παρουσίασε χθες η διοίκηση του Ομίλου, υπό τον τίτλο "ΥΠΕΡαξία για την οικονομία, το περιβάλλον και τους πολίτες". Η διοίκηση του Υπερταμείου ανακοίνωσε άμεσες επενδύσεις 50 εκατ. ευρώ έως το 2024 στην ελληνική οικονομία, μέσα από την άσκηση -για πρώτη φορά- του επενδυτικού ρόλου του στη χώρα. Στοχεύει να βελτιώσει την απόδοση μερισμάτων προς το Ελληνικό Δημόσιο κατά 60% την τριετία 2022-2024 και να επιτύχει αύξηση της καθαρής αξίας των περιουσιακών στοιχείων κατά 15% έως το 2024. Παράλληλα επιδιώκει να εξορθολογήσει τα λειτουργικά έξοδα και να σταθεροποιήσει την κερδοφορία όλου του Ομίλου σε ποσοστό πάνω από 30%.

Περισσότερα


Χ. Σταϊκούρας: Η Ελλάδα δεν αποτελεί πλέον εξαίρεση στην ευρωζώνη

  • Jun 30, 2022

Η Ελλάδα δεν αποτελεί πλέον εξαίρεση στην ευρωζώνη, υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας χθες στο συνέδριο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς "Το μέλλον της Βιώσιμης Χρηματοδότησης". Όπως σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας, "αυτό αποτυπώνεται στην ιστορική απόφαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο για την έξοδο της Ελλάδας από το καθεστώς Ενισχυμένης Εποπτείας και την επιστροφή της – μετά από 12 χρόνια – στην ευρωπαϊκή κανονικότητα". Αποτυπώνεται επίσης "στις 12 αναβαθμίσεις της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας τα 3 τελευταία χρόνια, που τη φέρνουν ένα, μόλις, "σκαλοπάτι" πριν από την επενδυτική βαθμίδα. Πριν από την κατάκτηση, δηλαδή, και του τελευταίου μεγάλου στόχου αυτής της τετραετίας, ο οποίος έχει τεθεί για το 2023, και ο οποίος αναμένεται να επιτευχθεί".

Περισσότερα


ΤτΕ: Αυξήθηκαν οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα και τα δάνεια τον Μάιο του 2022

  • Jun 30, 2022

Μειώθηκαν κατά 336 εκ. ευρώ οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών τον Μάιο. Αντιθέτως, οι καταθέσεις επιχειρήσεων (στις οποίες περιλαμβάνονται και πιστωτικά ιδρύματα και χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις) αυξήθηκαν κατά 1,64 δισ. ευρώ. Έτσι συνολικά σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα αυξήθηκαν κατά 1,3 δισ. ευρώ έναντι αύξησης κατά 1,350 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής ανήλθε σε 6,3% από 5,8% τον προηγούμενο μήνα. Αντιθέτως, μείωση κατά 48 εκ. ευρώ παρουσίασαν, τον Μάιο του 2022, οι καταθέσεις της γενικής κυβέρνησης, έναντι αύξησης κατά 181 εκ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής μειώθηκε σε 2,2% από 3% τον προηγούμενο μήνα.

Περισσότερα


Με παράταση της ισχύουσας σύμβασης έως 30/6/2023 η νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

  • Jun 30, 2022

Υπεγράφη χθες από τους κοινωνικούς εταίρους (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ, ΣΒΕ) η νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, με παράταση χρόνου της ισχύουσας σύμβασης μέχρι 30/6/2023. Στους όρους που θα συνεχίσουν να ισχύουν είναι και η δέσμευση των συμβαλλόμενων μερών ότι αν κατά τη διάρκεια ισχύος της νέας ΕΓΣΣΕ αρθεί με οποιοδήποτε τρόπο οποιαδήποτε περιοριστική διάταξη που έχει επιβληθεί με νομοθετική παρέμβαση στην καθολικότητα ισχύος των μισθολογικών όρων των Εθνικών Γενικών ΣΣΕ, τότε θα ξεκινήσουν άμεσα διαπραγματεύσεις για τον καθορισμό των μισθολογικών όρων της ΕΓΣΣΕ. Η νέα σύμβαση διατηρεί επίσης σε ισχύ επιδόματα τριετιών, γάμου, δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, ετήσια άδεια, καθώς και όλες τις άδειες που αφορούν στη συμφιλίωση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.

Περισσότερα


myAADE: Νέα υπηρεσία για τους πολίτες με τον Μηνιαίο Φορολογικό Λογαριασμό

  • Jun 30, 2022

Την παροχή μιας νέας υπηρεσίας προς τους φορολογουμένους ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Πρόκειται για την έκδοση της Μηνιαίας Ενημέρωσης Φορολογικού Λογαριασμού. Με αυτή, ο φορολογούμενος μπορεί να έχει κάθε μήνα την πλήρη εικόνα των οφειλών και των επιστροφών του, για τον προηγούμενο μήνα, δηλαδή τις πληρωμές που έκανε, τους συμψηφισμούς στους οποίους προχώρησε η ΑΑΔΕ και τυχόν διαγραφές στις οφειλές του. Η Μηνιαία Ενημέρωση Φορολογικού Λογαριασμού αναρτάται κάθε 2η Δευτέρα του μήνα, στην επιλογή: "Οφειλές, Πληρωμές, Επιστροφές", της ψηφιακής πύλης myAADE (myaade.gov.gr).

Περισσότερα


Κομισιόν: Υποχώρησε ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην ευρωζώνη

  • Jun 30, 2022

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην ευρωζώνη υποχώρησε ελαφρώς λιγότερο από ό,τι αναμενόταν τον Ιούνιο, καθώς οι καταναλωτές και το λιανικό εμπόριο έγιναν πιο απαισιόδοξοι αλλά βελτιώθηκε το κλίμα στους τομείς υπηρεσιών και βιομηχανίας. Η μηνιαία έρευνα της Κομισιόν έδειξε ότι το οικονομικό κλίμα στην ευρωζώνη υποχώρησε στις 104 μονάδες τον Ιούνιο από τις 105 μονάδες τον Μάιο. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι ο δείκτης θα διαμορφωνόταν στις 103 μονάδες τον Ιούνιο. Το κλίμα στη βιομηχανία βελτιώθηκε στις 7,4 μονάδες από τις 6,5 μονάδες τον Μάιο και για τις υπηρεσίες, τον μεγαλύτερο κλάδο της οικονομίας, στις 14,8 μονάδες από τις 14,1 μονάδες τον Μάιο.

Περισσότερα


Παρατείνεται ως τις 5 Ιουλίου η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στο power pass

  • Jun 29, 2022

Λόγω συνεχούς ροής αιτήσεων και προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες, δίνεται παράταση ως τις 5 Ιουλίου για την υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης για την αντιμετώπιση της αύξησης κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος (power pass) στη σχετική πλατφόρμα, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Η προθεσμία έληγε στις 30 Ιουνίου.

Περισσότερα


Ψηφιακή Διακυβέρνηση: 1,3 δισ. ευρώ σε βάθος 5ετίας το όφελος από το gov.gr

  • Jun 29, 2022

Σε κάθε επίσκεψη που κάνουν οι πολίτες στην ψηφιακή πύλη gov.gr, προκύπτει όφελος για τους ίδιους και για το Δημόσιο ύψους 1 ευρώ. Συνολικά κατά την διετία Μαρτίου 2020 (οπότε ξεκίνησε η λειτουργία της πύλης) έως τον Μάρτιο του 2022 πραγματοποιήθηκαν 273 εκατομμύρια επισκέψεις στη σελίδα και το συνολικό όφελος όπως αυτό εκτιμήθηκε από μελέτη ήταν 270 εκατ. ευρώ. Η μελέτη παρουσιάστηκε χθες σε εκδήλωση για την ψηφιακή διακυβέρνηση, στην οποία συμμετείχε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης. Σε βάθος πενταετίας το όφελος θα φτάσει στο 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ, καθώς αυξάνονται οι υπηρεσίες που παρέχει η ψηφιακή πύλη του Δημοσίου αλλά και η χρήση της από τους πολίτες.

Περισσότερα


Εκτέλεση προϋπολογισμού: Φορολογικά έσοδα 20,6 δισ. το διάστημα Ιανουαρίου - Μαΐου 2022

  • Jun 28, 2022

Αυξημένα κατά 2,843 δισ. ευρώ ή 16% έναντι του στόχου που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2022, εμφανίζονται τα έσοδα από φόρους για το διάστημα, Ιανουαρίου - Μαΐου 2022, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, για την περίοδο του Ιανουαρίου - Μαΐου 2022, παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 4,066 δισ. ευρώ έναντι στόχου για έλλειμμα 6,500 δισ. ευρώ που έχει περιληφθεί για το αντίστοιχο διάστημα του 2022 στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2022 και ελλείμματος 10,800 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2021. Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε έλλειμμα ύψους 1,487 δισ. ευρώ, έναντι στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 3,913 δισ. ευρώ και πρωτογενούς ελλείμματος 8,139 δισ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2021.

Περισσότερα


Πρόγραμμα ύψους 445 εκατ. ευρώ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

  • Jun 28, 2022

Σε λειτουργία βρίσκεται η πλατφόρμα https://digitalsme.gov.gr για τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων για τη δράση "Ψηφιακός Μετασχηματισμός Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων". Πρόκειται για έργο που υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας "Ελλάδα 2.0" με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης- NextGenerationEU και συνολικό προϋπολογισμό ύψους 445.000.000 ευρώ. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσαν στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, με το πρόγραμμα δίνονται πολλά λειτουργικά εργαλεία σε παρά πολλούς. Όπως επισημάνθηκε, "οι επιχειρήσεις που θα επωφεληθούν από την πρωτοβουλία θα υπερβούν τις 200.000, αποδεικνύοντας ότι το πρόγραμμα Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας "Ελλάδα 2.0" απευθύνεται στους πολλούς". Να σημειωθεί ότι η υποβολή των αιτήσεων έχει ήδη αρχίσει, η διαδικασία είναι απλή, με προσθήκη, ηλεκτρονικά, των στοιχείων και κωδικών των εταιρειών στη σχετική πλατφόρμα.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR