Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Τον επικαιροποιημένο "Οδηγό για τις Ενώσεις Επιχειρήσεων" δημοσίευσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού

  • Jun 20, 2022

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού δημοσίευσε τον επικαιροποιημένο "Οδηγό για τις Ενώσεις Επιχειρήσεων", με στόχο την ενημέρωσή τους για την αποφυγή συμπεριφορών, οι οποίες ενδέχεται να τις φέρουν αντιμέτωπες με τις διατάξεις του δικαίου του ανταγωνισμού. Σύμφωνα με ανακοίνωση, στον οδηγό που έχει το ρόλο "κώδικα συμπεριφοράς" τονίζεται πως με δεδομένο ότι οι επαγγελματικές ενώσεις προσφέρουν μια πλατφόρμα επικοινωνίας μεταξύ επιχειρήσεων που ανταγωνίζονται μεταξύ τους στην αγορά, οι ενέργειές τους θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές όσον αφορά στους κανόνες ανταγωνισμού.

Περισσότερα


Λουκέτο μέχρι και τρεις μήνες και δημοσιοποίηση των στοιχείων τους, για πρατήρια καυσίμων που διακινούν και εμπορεύονται νοθευμένα καύσιμα

  • Jun 20, 2022

Λουκέτο έως και τρεις μήνες θα μπαίνει σε πρατήρια υγρών καυσίμων, τα οποία θα εντοπίζονται να κατέχουν, διακινούν και εμπορεύονται νοθευμένα καύσιμα, σύμφωνα με απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή. Παράλληλα η ΑΑΔΕ θα προχωρά στην δημοσιοποίηση των στοιχείων τους στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ για ένα χρόνο, ώστε να ενημερώνονται οι πολίτες.

Περισσότερα


Αυξημένες οι εξαγωγές των ελληνικών αλκοολούχων ποτών κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022

  • Jun 20, 2022

Σημαντική άνοδο παρουσίασαν οι ελληνικές εξαγωγές αλκοολούχων ποτών και το 2022 εν μέσω των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο κλάδος τα τελευταία 3 χρόνια. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat (Ιούνιος 2022) που επεξεργάστηκε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων & Αλκοολούχων Ποτών (ΣΕΑΟΠ), το πρώτο τρίμηνο του 2022 σε σύγκριση με το αντίστοιχο του 2021, εμφανίζεται αύξηση σε αξία 5% (+1,0 εκατ. ευρώ) και σε ποσότητα 15% (1,2 εκατ. κιλά). Ενώ σε σύγκριση με το 2020 εμφανίζεται αύξηση σε αξία 36% (+5,5 εκατ. ευρώ) και σε ποσότητα 23% (+1,6 εκατ. κιλά).

Περισσότερα


Έξοδος της Ελλάδας από την ενισχυμένη εποπτεία

  • Jun 17, 2022

"H Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να μην παρατείνει την ενισχυμένη εποπτεία, μετά τη λήξη της στις 20 Αυγούστου 2022", σημειώνει το Eurogroup, σε δήλωσή του για την Ελλάδα. Παράλληλα, το Eurogroup ανάβει το πράσινο φως για την εκταμίευση 748 εκατ. ευρώ. "Η ενδεχόμενη λήξη της ενισχυμένης εποπτείας, η εφαρμογή των μεταρρυθμιστικών δεσμεύσεων, η πλήρης αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ και η νωρίτερη άρση των κεφαλαιακών περιορισμών, θα κλείσουν μια περίοδο προκλήσεων από το 2010 που χαρακτηρίστηκε από αυξημένη διεθνή εστίαση στις ελληνικές οικονομικές πολιτικές και θα ολοκληρώσει την επιστροφή της Ελλάδας στο τακτικό πλαίσιο οικονομικής εποπτείας", αναφέρει η δήλωση του Eurogroup. Tην επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην κανονικότητα, με τη λήξη της διαδικασίας ενισχυμένης εποπτείας στις 20 Αυγούστου, χαιρέτησαν ο Πρόεδρος του Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου, ο Επίτροπος Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ. "Η Ελλάδα και οι Έλληνες υποδέχονται, σήμερα, μία σημαντική εθνική επιτυχία: με τη σφραγίδα του Eurogroup, η οικονομία μας απελευθερώνεται, πλέον, από το καθεστώς Ενισχυμένης Εποπτείας", ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του για την έξοδο της χώρας μας από το καθεστώς Ενισχυμένης Εποπτείας, επισημαίνοντας «κλείνει, έτσι, ένας επώδυνος κύκλος που άνοιξε πριν από 12 χρόνια. Και, ταυτόχρονα, ανοίγει μία νέα εποχή αυτόνομων επιλογών για την ανάπτυξη της χώρας και την ευημερία των πολιτών της".

Περισσότερα


Power Pass: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την αποζημίωση έως και 600 ευρώ

  • Jun 17, 2022

Ανοίγει σήμερα, εκτός απροόπτου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων και τη λήψη αποζημίωσης από τις επιπλέον χρεώσεις του ηλεκτρικού ρεύματος, που ξεκινάει από 18 ευρώ και θα φτάνει έως τα 600 ευρώ, και αφορά τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί από την 1η Δεκεμβρίου του 2021 έως και τις 31 Μαΐου του 2022. Η αποζημίωση καταβάλλεται για το 60% των επιπλέον χρεώσεων, αφού πρώτα αφαιρεθούν από αυτές επιδοτήσεις του κράτους και πιθανές επιδοτήσεις από τους παρόχους. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή έως και τις 30 Ιουνίου, ενώ τα χρήματα αναμένεται να πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων έως και τις 15 Ιουλίου.

Περισσότερα


Δύο νέες λειτουργίες σε myDATA και timologio

  • Jun 17, 2022

Δύο νέες δυνατότητες για τις επιχειρήσεις στην πλατφόρμα myDATA και στην εφαρμογή timologio τέθηκαν σε εφαρμογή: 1. Συνοπτικό Βιβλίο: Δυνατότητα αναζήτησης ανά ΑΦΜ αντισυμβαλλόμενου. Παρέχεται η δυνατότητα εξαγωγής και αποθήκευσης σε αρχείο excel που περιέχει, σε μηνιαία βάση, αναλυτικά όλες των συναλλαγές εσόδων και εξόδων της επιχείρησης, ανά ΑΦΜ αντισυμβαλλόμενου και τύπο παραστατικού. Επιπλέον, από τις 23 Ιουνίου θα είναι διαθέσιμη η δυνατότητα εξαγωγής, σε επίπεδο έτους συγκεντρωτικά, του πλήθους και της συνολικής αξίας συναλλαγών ανά ΑΦΜ αντισυμβαλλόμενου. 2. Timologio: Δυνατότητα προσωρινής αποθήκευσης πριν την έκδοση του παραστατικού. Προστίθεται η δυνατότητα προσωρινής αποθήκευσης των παραστατικών κατά την έκδοσή τους μέσα από την εφαρμογή timologio, ώστε ο χρήστης να μπορεί να ανακτήσει σε δεύτερο χρόνο τα προσωρινά αποθηκευμένα παραστατικά του και να ολοκληρώσει τη διαδικασία έκδοσης.

Περισσότερα


Παρατείνεται για ακόμη έξι μήνες, έως το τέλος του 2022, το καθεστώς του μειωμένου ΦΠΑ σε εστίαση, μεταφορές, εισιτήρια, γυμναστήρια, σχολές χορού

  • Jun 15, 2022

Παρατείνεται για έξι ακόμη μήνες, δηλαδή έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2022, το καθεστώς του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στον καφέ, στα μη αλκοολούχα ποτά στην εστίαση, στα εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς, στα εισιτήρια κινηματογράφου, αθλητικών αγώνων, στις σχολές χορού και τα γυμναστήρια. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η περίοδος εφαρμογής των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ έληγε κανονικά στο τέλος Ιουνίου αλλά με διάταξη που περιλαμβάνεται σε νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση παρατείνεται για ακόμη έξι μήνες η εφαρμογή του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ σε αγαθά και υπηρεσίες.

Περισσότερα


ΓΕΜΗ: Διευκρινίσεις για αναστολή καταχώρισης και από τον Οκτώβριο έρχονται και πρόστιμα

  • Jun 15, 2022

Διευκρινίσεις και παραδείγματα για την αναστολή καταχώρισης εμπορικού σήματος περιλαμβάνονται σε απόφαση που υπογράφει ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή  Σωτήρης Αναγνωστόπουλος. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη νομοθεσία, από την 1η Ιουλίου 2022, εφόσον εκκρεμεί η δημοσίευση συγκεκριμένων πράξεων στο Γ.Ε.ΜΗ., οι υπόχρεοι εγγραφής θα τίθενται σε αναστολή καταχώρισης, δηλαδή, δεν θα δύνανται να υποβάλλουν οποιαδήποτε νέα αίτηση καταχώρισης πράξης ή στοιχείου είτε στο Πληροφοριακό Σύστημα του Γ.Ε.ΜΗ. είτε στην Υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ., έως την ολοκλήρωση της καταχώρισης των πράξεων που εκκρεμούν. Περαιτέρω επισημαίνεται ότι πέραν της αναστολής καταχώρισης, από την 1η Οκτωβρίου 2022, σε περίπτωση μη ανταπόκρισης των υπόχρεων θα επιβληθούν και πρόστιμα.

Περισσότερα


Άδ. Γεωργιάδης: Θα υπάρξει νέα παρέμβαση για τα καύσιμα όταν θα είναι ξεκάθαρο το δημοσιονομικό περιθώριο

  • Jun 15, 2022

Θα υπάρξει και νέα παρέμβαση για τα καύσιμα, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, "αλλά αυτή θα ανακοινωθεί όταν θα είναι ξεκάθαρο το δημοσιονομικό περιθώριο που υπάρχει" όπως σημείωσε. Ο κ. Γεωργιάδης, εστιάζοντας στο θέμα της ακρίβειας, έκανε λόγο για ένα παγκόσμια φαινόμενο και σύνθετο πρόβλημα, καθώς πέρα από τις παγκόσμιες πληθωριστικές πιέσεις και τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία, θα πρέπει να συνυπολογιστεί και η αύξηση του κόστους δανεισμού που προκάλεσαν οι ανακοινώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ για τον τερματισμό του προγράμματος της ποσοτικής χαλάρωσης.

Περισσότερα


Υπ. Εργασίας: Ο "χάρτης" των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 17 Ιουνίου

  • Jun 14, 2022

Συνολικά 49,7 εκ. ευρώ θα καταβληθούν σε 65.781 δικαιούχους, κατά την εβδομάδα 13-17 Ιουνίου, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών από τον e-ΕΦΚΑ και τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, από τον e-ΕΦΚΑ  θα καταβληθούν 8,9 εκ. ευρώ σε 430 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ και 324.707 ευρώ σε 351 δικαιούχους για παροχές σε χρήμα. Από τη ΔΥΠΑ θα καταβληθούν 17 εκ. ευρώ σε 50.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων, 22 εκ. ευρώ σε 12.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης, καθώς και 1,5 εκ. ευρώ σε 3.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR