Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΑΑΔΕ: Στοχευμένοι έλεγχοι σε 25.000 υποθέσεις

  • Jun 07, 2022

Αγοραπωλησίες ακινήτων που δεν εντάσσονται στο σύστημα των αντικειμενικών αξιών, υποθέσεις γονικών παροχών και δωρεών σε χρήμα, υποθέσεις που παραγράφονται στο τέλος του έτους και εισαγγελικές παραγγελίες μπαίνουν στο στόχαστρο των ελεγκτών της φορολογικής διοίκησης για το 2022. Ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γ. Πιτσιλής, ζητεί από τους ελεγκτές να προχωρήσουν κατά προτεραιότητα διενεργώντας 25.000 στοχευμένους ελέγχους και επίσης 2.500 σε υποθέσεις φορολογίας ακινήτων. Οι προτεραιοποιημένες προς έλεγχο υποθέσεις κατατάσσονται ανά ελεγκτική υπηρεσία, βάσει αυτοματοποιημένου μοντέλου αντικειμενικής αξιολόγησης υποθέσεων κατόπιν εφαρμογής κριτηρίων ανάλυσης κινδύνων, καθώς και στοιχεία από εσωτερικές και εξωτερικές πηγές πληροφόρησης που είναι διαθέσιμα στην ΑΑΔΕ, αναφέρεται στις οδηγίες του κ. Πιτσιλή.

Περισσότερα


Χρ. Σταϊκούρας: Eντός του Ιουνίου θα ξέρουμε εάν θα μπορούμε να κάνουμε νέες παρεμβάσεις στα καύσιμα

  • Jun 06, 2022

"Αναζητούμε δημοσιονομικό χώρο για νέα μέτρα στήριξης από τον Ιούλιο", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, προσθέτοντας ότι εντός του τρέχοντος μηνός "θα ξέρουμε εάν θα μπορούμε να κάνουμε νέες παρεμβάσεις στα καύσιμα". Ωστόσο, απέκλεισε τη μείωση του ΕΦΚ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως "το θέμα των καυσίμων θα το δούμε μελλοντικά, δεν θα αφορά σε μείωση στους φόρους". Είπε, παράλληλα, ότι "εάν πάμε και μειώσουμε τον φόρο 20 λεπτά, το κόστος για το κράτος είναι 1,5 δισ. ευρώ, άρα θα πρέπει να βρούμε αυτά τα χρήματα". Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ο υπουργός επεσήμανε ότι για να ληφθούν νέα μέτρα στήριξης της κοινωνίας υπάρχουν δύο προϋποθέσεις: αφ' ενός να βρεθεί δημοσιονομικός χώρος, διότι ο υπάρχων δημοσιονομικός χώρος εξαντλήθηκε στον ΕΝΦΙΑ και στο ρεύμα και αφ' ετέρου να υλοποιηθούν τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί.

Περισσότερα


Υπ. Οικονομικών: Κατατέθηκε νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

  • Jun 06, 2022

Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών με το οποίο επικαιροποιείται το πλαίσιο λειτουργίας του ΤΧΣ, το νομοθετικό πλαίσιο πού αφορά στο Συνεγγυητικό Κεφάλαιο Εξασφάλισης Επενδυτικών Υπηρεσιών και ρυθμίζονται θέματα οργάνωσης και λειτουργίας του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (Ο.Δ.ΔΗ.Χ.). Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, με το εν λόγω νομοσχέδιο, εισάγονται σημαντικές και στοχευμένες μεταρρυθμίσεις που αποσκοπούν στην ανάπτυξη του ελληνικού χρηματοπιστωτικού τομέα, ενώ παράλληλα δημιουργείται το πλαίσιο, ώστε ο Ο.Δ.ΔΗ.Χ. να ανταποκριθεί με αρτιότερη οργάνωση και κατάλληλα εργαλεία στις σύγχρονες απαιτήσεις που επιβάλλουν οι συναλλαγές με τις διεθνείς χρηματαγορές.

Περισσότερα


Φορολογικά κίνητρα για την πράσινη μετάβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

  • Jun 06, 2022

Έκπτωση δαπανών θα κερδίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που πραγματοποιούν πράσινες, ψηφιακές και ενεργειακές επενδύσεις. Συγκεκριμένα, διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ορίζει ότι οι δαπάνες που αφορούν σε πράσινη οικονομία, ενέργεια και ψηφιοποίηση εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, κατά το χρόνο πραγματοποίησής τους, προσαυξημένες κατά ποσοστό 100%, με αποτέλεσμα τα περιορίζεται η φορολογική τους επιβάρυνση. Έτσι, μετά το "κούρεμα" 30%  στο φόρο εισοδήματος για 9 χρόνια που προβλέπεται για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θα  συγχωνευθούν και θα μεγαλώσουν, έρχεται μια νέα ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών που δίνει γενναίες εκπτώσεις δαπανών για τα έτη 2023, 2024 και 2025. Από την έξτρα έκπτωση κατά 100% των δαπανών εξαιρούνται όσες μικρομεσαίες δραστηριοποιούνται στους τομείς της πρωτογενούς γεωργικής παραγωγής, της αλιείας και υδατοκαλλιέργειας.

Περισσότερα


ΠΟΞ: Εφικτός ο στόχος για έσοδα περί τα 15 δισ. ευρώ από τον τουρισμό φέτος

  • Jun 06, 2022

Ποδαρικό με αισιόδοξα νέα έκανε ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού για την ελληνική τουριστική βιομηχανία, τόσο στο μέτωπο των αφίξεων, όσο και στο επενδυτικό. Πλέον τα μηνύματα για μια καλή πορεία των αφίξεων ξένων επισκεπτών έχουν γίνει κρατήσεις για το επόμενο διάστημα και την ίδια στιγμή η Ελλάδα γίνεται πόλος έλξης για νέες τουριστικές επενδύσεις, από διεθνείς επενδυτές. Μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων,  ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος ανέφερε ότι ο Ιούνιος εξελίσσεται καλά για όλους του ελληνικούς προορισμούς και η πληρότητα στα ξενοδοχεία είναι πολύ καλή.  Υπό το πρίσμα αυτό, ο πρόεδρος της ΠΟΞ εκτίμησε ότι είναι εφικτός ο στόχος των τουριστικών εσόδων στα 15 δισ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι θα έχει επιτευχθεί το 80% των εσόδων του 2019. Μάλιστα αυτή η εκτίμηση ευθυγραμμίζεται με τις προβλέψεις του κρατικού προϋπολογισμού για το 2022.

Περισσότερα


Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Κατά 142% αυξήθηκε η πρόσβαση των πολιτών σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες με κωδικούς Taxisnet κατά το πρώτο πεντάμηνο του 2022

  • Jun 06, 2022

Εκθετική παραμένει και για το 2022 η αύξηση της πρόσβασης των  πολιτών σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, το πρώτο πεντάμηνο του τρέχοντος έτους η αυθεντικοποίηση των  πολιτών σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες με κωδικούς Taxisnet αυξήθηκε κατά 142% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021. Συγκεκριμένα, από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Μάιο του 2022 οι πολίτες αυθεντικοποιήθηκαν σε πλατφόρμες ψηφιακών υπηρεσιών χρησιμοποιώντας κωδικούς Taxisnet 154.315.749 φορές, έναντι 63.617.253 αυθεντικοποιήσεων που είχαν πραγματοποιηθεί την ίδια περίοδο του 2021. Η αύξηση αυτή βασίζεται στη διαρκή διεύρυνση των φορέων του Δημοσίου που αυθεντικοποιούν τους πολίτες  μέσω του Taxisnet.

Περισσότερα


Ανάκληση Φωτοβολταϊκών Πάνελ MS05 και PS 05 της γερμανικής εταιρείας Shueco International KG

  • Jun 06, 2022

 

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία Schueco International KG, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης ορισμένων τύπων Φωτοβολταϊκών Πανέλων Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας, υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Συμμόρφωσης Βιομηχανικών Προϊόντων, βάσει των διατάξεων του άρθρου 31 του ν. 4072/12 (Α΄ 86) και των άρθρων 5, 6 και 8 της κ.υ.α. Ζ3/2810/2004 (Β' 1885).

Το πρόγραμμα αφορά την προληπτική ανάκληση φωτοβολταϊκών πανέλων από τις σειρές /

τύπους MPE 175/180/185/190 MS 05 και MPE 200/205/210/215/220 PS 05, που έχουν διατεθεί στην Ελληνική αγορά από τη γερμανική εταιρεία Schueco International KG στο χρονικό διάστημα από το 2010 έως 2012.

Η ανάκληση οφείλεται σε πρόβλημα ρωγμών που μπορεί να εμφανιστεί στην πίσω μεμβράνη των ανωτέρω τύπων φωτοβολταϊκών πανέλων.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής υπάρχει μόνο μία αναφορά βλάβης, περιορισμένης έκτασης, η οποία δεν προκάλεσε ζημίες, πλην όμως η εταιρεία, για λόγους ασφαλείας και πρόληψης ενδεχόμενων ατυχημάτων ανακαλεί τα προϊόντα της που έχουν διατεθεί στην Ελληνική αγορά από το 2010 έως το 2012, με αριθμό lot MPE 175/180/185/190 MS 05 και MPE 200/205/210/215/220 PS 05.

Η εταιρεία Schueco ενημερώνει ότι μεγάλο ποσοστό των ελαττωματικών τεμαχίων έχουν

εντοπισθεί, έχει γίνει ήδη η σχετική επαφή με τους χρήστες, ώστε να απόσχουν από τη χρήση τους και να προβούν σε διαδικασίες επιστροφής τους, ενώ ένα μεγάλο μέρος των εντοπισθέντων τεμαχίων έχει ήδη επιστραφεί από τους τελικούς καταναλωτές, διαμέσου του δικτύου, κατόπιν των ενεργειών, στις οποίες προέβη η εταιρεία, για την ανάκληση και την επιστροφή τους.

Οι καταναλωτές που επιθυμούν να λάβουν περαιτέρω πληροφορίες για τη διαδικασία επιστροφής των προϊόντων που έχουν προμηθευτεί παρακαλούνται να επικοινωνούν με την εταιρεία στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: solartf@schueco.com.

Σύντομα θα επικοινωνήσει μαζί τους ένας υπάλληλος της Schüco.

Περισσότερα


Ενημέρωση σχετικά με κυκλοφορία επικίνδυνων προϊόντων, τα οποία δημοσιεύθηκαν σε Δελτία Τύπου στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας /ΥΠΑΝΕΠ

  • Jun 06, 2022

Η Δ/νση Ασφάλειας και Συμμόρφωσης Βιομηχανικών Προϊόντων της Γενικής Γραμματείας

Βιομηχανίας (Γ.Γ.Β.), στο πλαίσιο των δράσεων για την προστασία των πολιτών και την

ελαχιστοποίηση της έκθεσης καταναλωτών σε προϊόντα που ενδεχομένως μπορούν να

δημιουργήσουν προβλήματα για την υγεία τους, ενημερώνει τους οικονομικούς φορείς που

σχετίζονται με τη διακίνηση (εισαγωγή και εμπορία) των ακόλουθων επικίνδυνων προϊόντων αποστέλλοντας συνημμένα τα σχετικά Δελτία Τύπου, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας (www.ggb.gr) του ΥΠΑΝΕΠ.

α) Το προϊόν, είδος παιδικής φροντίδας - μασητικό, παιχνίδι σε σχήμα μανιταριού από σιλικόνη με τα χαρακτηριστικά προϊόντος στη συσκευσία: «Mushroom Teether Toys for Newborn Babies, Toddlers, Infants, Relieve Sore Gum - BPA-Free Chew Toy». Εφιστούμε την προσοχή σας, ότι το εν λόγω προϊόν ευθύνεται για το τραγικό γεγονός απώλειας βρέφους από ασφυξία (συν.1) https://www.ggb.gr/el/node/1967

Για το εν λόγω προϊόν εκδόθηκε Κοινοποίηση στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Ταχείας Ειδοποίησης για επικίνδυνα μη εδώδιμα προϊόντα – Ευρωπαϊκή Πύλη Safety Gate RAPEX με αριθμό RAPEX ΕΜ/00001/22.

β) Τα προϊόντα ηλεκτρολογικού υλικού:

  1. i) Φορτιστής USB με τα χαρακτηριστικά προϊόντος «φορτιστής μάρκας LDNIO – White plastic USB power supply unit with two USB A and one USB C connectors- model A3510Q» (συν.2) https://www.ggb.gr/el/node/1969
  2. ii) Φορτιστής USB με τα χαρακτηριστικά προϊόντος «φορτιστής μάρκας LDNIO – White plastic USB power supply unit with one USB A and one USB C connectors – τύπος: Α2316C» (συν.3) https://www.ggb.gr/el/node/1970

iii) «LED striplight, μάρκας Eurolamp DS-10W, 12VDC, class III, IP20. Control gear: 220V, 50/60Hz, 12VDC / 5A / 60W» (συν.4) https://www.ggb.gr/el/node/1971

  1. iv) Φωτοβολταϊκά Πάνελ MS05 και PS 05 της γερμανικής εταιρείας Shueco. (συν.5)

https://www.ggb.gr/el/node/1952

  1. v) Επαναφορτιζόμενη σκούπα AEG FX9-1-ANIM. (συν.6) https://www.ggb.gr/el/node/1962

Για τα προϊόντα i) έως iii) εκδόθηκαν Κοινοποιήσεις στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Ταχείας Ειδοποίησης για επικίνδυνα μη εδώδιμα προϊόντα – Ευρωπαϊκή Πύλη Safety Gate RAPEX, με αριθμούς RAPEX A12/00198/22, A12/00197/22 και A12/00245/22 αντίστοιχα, ενώ για τα προϊόντα iv) και v) υπήρξε προληπτική ανάκληση.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί στην Ελλάδα καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με τα συγκεκριμένα προϊόντα.

 

 

Περισσότερα


Ανάκληση επαναφορτιζόμενης σκούπας AEG FX9-1-ANIM

  • Jun 06, 2022

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία ΕΛΕΚΤΡΟΛΟΥΞ ΕΛΛΑΣ Α.Ε ΕΜΠΟΡΙΚΗ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης της επαναφορτιζόμενης σκούπας FX9-1-ANIM, υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Συμμόρφωσης Βιομηχανικών Προϊόντων, βάσει των διατάξεων του άρθρου 31 του ν.4072/12 (Α΄86) και των άρθρων 5, 6 και 8 της κ.υ.α. Ζ3/2810/2004 (Β' 1885).
Το πρόγραμμα αφορά την προληπτική ανάκληση του κωδικού FX9-1-ANIM με αριθμό (PNC) 900277607, κατασκευής Κίνας εταιρείας Electrolux, που έχουν διατεθεί στην Ελληνική αγορά από τον Αύγουστο 2021 έως Φεβρουάριο 2022.

Η ανάκληση οφείλεται στην πιθανότητα υπερθέρμανσης της συσκευής, που θα είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί ανάφλεξη της σκούπας.
Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία αναφορά βλάβης, πλην όμως η εταιρεία, για λόγους ασφαλείας, ανακάλεσε το ένα (1) τεμάχιο που είχε διατεθεί στην Ελληνική αγορά, αφού πρώτα ενημέρωσε μέσο της ιστοσελίδας της για την ανάκληση του προϊόντος. Eν συνεχεία επικοινώνησε με τα καταστήματα που είχαν προμηθευτεί το προϊόν και μας τα έστειλαν πίσω.
Η εταιρεία Electrolux Hellas ενημερώνει ότι έχει πάρει πίσω το ως άνω τεμάχιο, αφού έγινε η σχετική επαφή μέσο του call center με τον τελικό καταναλωτή.
Στοιχεία υπευθύνου της επιχείρησης.
Ανδρεάδης Μιχάλης
Head of Sales ESA Greece
Tel: +30 6936102039
michalis.andreadis@electrolux.com

Περισσότερα


Ενημέρωση για κυκλοφορία επικίνδυνου ηλεκτρολογικού προϊόντος LED striplight μάρκας Eurolamp

  • Jun 06, 2022

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ενημερώνει για την κυκλοφορία επικίνδυνου ηλεκτρολογικού προϊόντος «LED striplight, μάρκας Eurolamp DS-10W, 12VDC, class III, IP20. Control gear: 220V, 50/60Hz, 12VDC / 5A / 60W».
Για το εν λόγω προϊόν εκδόθηκε η με αρ. A12/00245/22 Κοινοποίηση στο Σύστημα Ασφάλειας Προϊόντων – Ευρωπαϊκή Πύλη Safety Gate RAPEX.

Η ενημέρωση γίνεται λόγω πιθανής ηλεκτροπληξίας που μπορεί να προκαλέσει η χρήση του προϊόντος.
Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί στην Ελλάδα καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.
Όσοι όμως καταναλωτές έχουν προμηθευτεί το εν λόγω ηλεκτρολογικό προϊόν να το επιστρέψουν στον πωλητή από τον οποίο το προμηθεύτηκαν, ενημερώνοντας σχετικά την υπηρεσία μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση dasyp@ggb.gr ή στα τηλέφωνα 210-3893 695, 210-3893 690 & 210-3893978.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο σύνδεσμο: https://ec.europa.eu/safety-gate alerts/screen/webReport/alertDetail/10005511?origin=PDF

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR