Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Ενημέρωση για κυκλοφορία επικίνδυνου ηλεκτρολογικού (φορτιστής USB) με τα χαρακτηριστικά προϊόντος «φορτιστής μάρκας LDNIO – White plastic USB power supply unit with one USB A and one USB C connectors – τύπος: Α2316C».

  • Jun 06, 2022

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ενημερώνει για την κυκλοφορία επικίνδυνου ηλεκτρολογικού προϊόντος (φορτιστής USB) με τα χαρακτηριστικά προϊόντος «Φορτιστής μάρκας LDNIO – White plastic USB power supply unit with one USB A and one USB C connectors – τύπος: Α2316C».
Για το εν λόγω προϊόν εκδόθηκε η με αρ. A12/00197/22 Κοινοποίηση στο Σύστημα Ασφάλειας Προϊόντων – Ευρωπαϊκή Πύλη Safety Gate RAPEX, κατηγοριοποιημένη στο μέγιστο επίπεδο κινδύνου.

Η ενημέρωση γίνεται λόγω πιθανών εγκαυμάτων ή ηλεκτροπληξίας ή πυρκαγιάς, που μπορεί να προκαλέσει η χρήση του προϊόντος.
Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί στην Ελλάδα καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.
Όσοι όμως καταναλωτές έχουν προμηθευτεί το εν λόγω ηλεκτρολογικό προϊόν να το επιστρέψουν στον πωλητή από τον οποίο το προμηθεύτηκαν, ενημερώνοντας σχετικά την υπηρεσία μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση dasyp@ggb.gr ή στα τηλέφωνα 210-3893 695, 210-3893 690 & 210-3893978.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο σύνδεσμο: https://ec.europa.eu/safety-gate-alerts/screen/webReport/alertDetail/10005416.

Περισσότερα


Ενημέρωση για κυκλοφορία επικίνδυνου μασητικού προϊόντος σε σχήμα μανιταριού από σιλικόνη με τα χαρακτηριστικά προϊόντος στη συσκευασία: «Mushroom Teether Toys for Newborn Babies, Toddlers, Infants, Relieve Sore Gum - BPA-Free Chew Toy»

  • Jun 06, 2022


Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι η διαδικτυακή πλατφόρμα AMAZON.EU προέβη σε απόσυρση από την αγορά και ανάκληση από τον τελικό καταναλωτή του μασητικού προϊόντος (είδους παιδικής φροντίδας, παιχνίδι), σε σχήμα μανιταριού από σιλικόνη με τα χαρακτηριστικά προϊόντος στη συσκευσία: «Mushroom Teether Toys for Newborn Babies, Toddlers, Infants, Relieve Sore Gum - BPA-Free Chew Toy».
Για το εν λόγω προϊόν εκδόθηκε η αρ. ΕΜ/00001/22 κοινοποίηση, κατηγοριοποιουμένη στο μέγιστο επίπεδο κινδύνου, στο Σύστημα Ασφάλειας Προϊόντων – Ευρωπαϊκή Πύλη Safety Gate RAPEX.

Η ανωτέρω εταιρεία Amazon προέβη σε ανακοίνωση ανάκλησης του μασητικού προϊόντος (είδους παιδικής φροντίδας, παιχνίδι) σε σχήμα μανιταριού, λόγω του τραγικού γεγονότος απώλειας βρέφους από ασφυξία από τη χρήση του μασητικού προϊόντος σε σχήμα μανιταριού με τα αναφερόμενα στοιχεία, το οποίο διατέθηκε προς πώληση από την διαδικτυακή πλατφόρμα της σε τρίτο πωλητή.
Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί στην Ελλάδα καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.
Όσοι όμως καταναλωτές έχουν προμηθευτεί το εν λόγω μασητικό προϊόν να το επιστρέψουν στον πωλητή από τον οποίο το προμηθεύτηκαν, ενημερώνοντας σχετικά την υπηρεσία μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση dasyp@ggb.gr ή στα τηλέφωνα 210-3893695 & 210-3893955.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο σύνδεσμο: Safety Gate for dangerous non-food products (europa.eu).

Περισσότερα


ΤτΕ: Αυξήθηκαν τον Απρίλιο του 2022 τα επιτόκια των δανείων

  • Jun 03, 2022

Αμετάβλητο στο 0,04% παρέμεινε το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο των νέων καταθέσεων, τον Απρίλιο του 2022, ενώ το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο των νέων δανείων αυξήθηκε στο 4,14%, με αποτέλεσμα το επιτοκιακό περιθώριο να διερυνθεί στο 4,10% από 3,78% που ήταν τον προηγούμενο μήνα. Πιο αναλυτικά σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος τα μέσα επιτόκια των καταθέσεων μίας ημέρας από νοικοκυριά και από επιχειρήσεις παρέμειναν αμετάβλητα στο 0,02% και 0,00% αντίστοιχα. Το μέσο επιτόκιο των καταθέσεων με συμφωνημένη διάρκεια έως 1 έτος από νοικοκυριά παρέμεινε επίσης αμετάβλητο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, στο 0,13%. Το μέσο επιτόκιο των νέων επιχειρηματικών δανείων με συγκεκριμένη διάρκεια και κυμαινόμενο επιτόκιο αυξήθηκε κατά 65 μονάδες βάσης, τον Απρίλιο του 2022, και διαμορφώθηκε στο 3,49%. Το μέσο επιτόκιο των δανείων τακτής λήξης με κυμαινόμενο επιτόκιο προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις αυξήθηκε κατά 37 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 3,54%.
 

Περισσότερα


Eurostat: Στο 37,2% ο πληθωρισμός χονδρικής στην ευρωζώνη τον Απρίλιο

  • Jun 03, 2022

Άνοδο 1,2% σημείωσαν οι τιμές ον Απρίλιο του 2022, οι τιμές παραγωγού στη βιομηχανία στην ευρωζώνη και 1,3% στην ΕΕ, σε σύγκριση με τον Μάρτιο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Eurostat, της στατιστικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τον Μάρτιο οι τιμές είχαν αυξηθεί κατά 5,3% στην ευρωζώνη και κατά 5,4% στην ΕΕ. Σε ετήσια βάση, ο πληθωρισμός χονδρικής έφτασε στο 37,2% τον Απρίλιο στην ευρωζώνη, από 36,8% που ήταν έναν μήνα πριν, και στο 37,0% στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο πληθωρισμός έφτασε σε μηνιαία βάση στο 3,8% για τα ενδιάμεσα αγαθά, στο 2,7% για τα μη διαρκή καταναλωτικά αγαθά και στο 1,0% για τα κεφαλαιουχικά αγαθά και τα διαρκή προϊόντα.

Περισσότερα


Χρ. Σταϊκούρας: Αναποτελεσματικό μέτρο η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα

  • Jun 03, 2022

"Η Ελλάδα θα έχει πρωτογενές έλλειμμα και φέτος, δηλαδή οι δαπάνες θα είναι περισσότερες από τα έσοδα. Όσοι λοιπόν με ευκολία ζητούν πρόσθετα μέτρα στήριξης, όπως η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, σημαίνει ότι υποστηρίζουν την αύξηση του ελλείμματος της χώρας, αυξανόμενους τόκους και τριπλάσιο κόστος, μέτρα που οδηγούν στην επιβάρυνση, μεσοπρόθεσμα, των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Δηλαδή στο να κυλήσουμε σε καταστάσεις που πρόσφατα βιώσαμε". Αυτό τόνισε στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, απαντώντας στις κατηγορίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης, "για μη επαρκή μέτρα στήριξης της κυβέρνησης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις που δοκιμάζονται σκληρά από την ενεργειακή κρίση", ενώ απέρριψε ως μη αποτελεσματικό το μέτρο για τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα που πρότειναν.

Περισσότερα


Κ. Χατζηδάκης: Νέο πρόγραμμα για 10.000 ανέργους – Μηνιαία επιδότηση ίση με τον κατώτατο μισθό

  • Jun 03, 2022

Περισσότερα από 10 προγράμματα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) θα προχωρήσουν εντός του έτους, δημιουργώντας συνολικά πάνω από 86.000 νέες θέσεις εργασίας. Σήμερα ξεκινάει ένα από αυτά. Πρόκειται για το "Πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για 10.000 ανέργους νέους, 18-29 ετών, στις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας". Συγκεκριμένα, 6.500 νέοι άνεργοι στην Αττική και 3.500 στην Κεντρική Μακεδονία θα έχουν την ευκαιρία να αναβαθμίσουν τα προσόντα τους και να προετοιμαστούν για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος επιδότησης της εργασίας. Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 7 μήνες και η ΔΥΠΑ θα καταβάλει στους ωφελούμενους μηνιαία αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο καθαρό μισθό (με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές), καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας. Η υποβολή αιτήσεων ξεκινά σήμερα Παρασκευή 3 Ιουνίου και ώρα 12.00.

Περισσότερα


Δημοσιεύθηκε ο νόμος 4937/2022 για την ηλεκτρονική επίδοση δικογράφων

  • Jun 03, 2022

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 106/Α/2-6-2022 ο νόμος 4937/2022 με τίτλο «Ψηφιοποίηση των διαδικασιών επιδόσεων εγγράφων και αποδέσμευση της Ελληνικής Αστυνομίας από τη διενέργεια επιδόσεων εγγράφων της ποινικής και πολιτικής δίκης και λοιπές επείγουσες διατάξεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη» με το οποίο καθιερώνεται η διενέργεια επιδόσεων στους ενδιαφερομένους (διαδίκους, μάρτυρες, κατηγορούμενους) με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων. Συγκεκριμένα, η επίδοση με ηλεκτρονικά μέσα συντελείται με την ηλεκτρονική αποστολή εγγράφων στην ψηφιακή θυρίδα του πολίτη στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-ΕΨΠ) ή σε διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είναι καταχωρημένη σε φορείς του δημόσιου τομέα ή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του ενδιαφερομένου.

Περισσότερα


Δημοσιεύθηκε ο νόμος 4935/2022 με τα Κίνητρα ανάπτυξης επιχειρήσεων μέσω συνεργασιών και εταιρικών μετασχηματισμών

  • May 30, 2022

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 103/Α/26-5-2022 ο Νόμος 4935/2022 με τίτλο "Κίνητρα ανάπτυξης επιχειρήσεων, μέσω συνεργασιών και εταιρικών μετασχηματισμών και άλλες διατάξεις". Σκοπός της νομοθετικής πρωτοβουλίας είναι η παροχή σημαντικών και καινοτόμων κινήτρων για τη δημιουργία οικονομιών κλίμακας, μέσα από μετασχηματισμούς πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και συνεργασίες προσώπων, για όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας. Τα κίνητρα του νομοσχεδίου αφορούν κάθε μορφής μετασχηματισμούς, συμπεριλαμβανομένης και της περίπτωσης εισφοράς ατομικής επιχείρησης σε οποιασδήποτε μορφής εταιρία, καθώς και συνεργασίες προσώπων, είτε με τη μορφή δεσμευτικών συμβάσεων - συμφωνιών είτε με την από κοινού ίδρυση νέων εταιριών.

Περισσότερα


ΤτΕ: Αυξήθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Απρίλιο

  • May 30, 2022

Αύξηση κατά 991 εκ. ευρώ παρουσίασαν, τον Απρίλιο του 2022, οι καταθέσεις των νοικοκυριών και των ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων, έναντι αύξησης κατά 201 εκ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής μειώθηκε σε 4,3% από 5,0% τον προηγούμενο μήνα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, συνολικά οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα αυξήθηκαν τον ίδιο μήνα κατά 1,350 δισ. ευρώ, ενώ αυτές του Δημοσίου αυξήθηκαν κατά 181 εκ. ευρώ. Πιο αναλυτικά, αύξηση κατά 359 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, τον Απρίλιο του 2022, οι καταθέσεις των επιχειρήσεων, έναντι μείωσης κατά 1.191 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής μειώθηκε σε 10,8% από 13,8% τον προηγούμενο μήνα.

Περισσότερα


Γ. Τσακίρης: Το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου αναμένεται να εγκριθεί το επιχειρησιακό πρόγραμμα "Ανταγωνιστικότητα" του νέου ΕΣΠΑ

  • May 30, 2022

Το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου αναμένεται να εγκριθεί από την ευρωπαϊκή επιτροπή το επιχειρησιακό πρόγραμμα "Ανταγωνιστικότητα" του νέου ΕΣΠΑ που αφορά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αυτό σημειώνει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης, ενώ υπογραμμίζει ότι το πρόγραμμα εγκρίνεται πρώτο ανάμεσα στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. "Αμέσως μετά αναμένεται να ξεκινήσουν εμβληματικές δράσεις" προσθέτει ο ίδιος.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR