Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Παρουσιάστηκε το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Εξωστρέφειας

  • May 27, 2022

Με 670 δράσεις σε 47 χώρες-στόχους, με συγκεκριμένους στόχους σε κάθε γεωγραφική περιοχή του κόσμου και σε κάθε πεδίο επιχειρηματικής δραστηριότητας, με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, για μετρήσιμα αποτελέσματα παρουσιάστηκε χθες σε ειδική εκδήλωση το 2ο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Εξωστρέφειας. Όπως και πέρυσι, το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Εξωστρέφειας δομείται γύρω από 3 στρατηγικούς άξονες: την ανάδειξη της οικονομικής και εμπορικής θέσης της χώρας σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, την αναβάθμιση της εξωστρέφειας και ενίσχυση των δράσεων της οικονομικής διπλωματίας και την ενδυνάμωση του ρόλου και της παρουσίας της χώρας μας στο πλαίσιο των πολυμερών οικονομικών σχέσεων. Το Σχέδιο παρουσίασαν ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης και ο γγ και πρόεδρος της Enterprise Greece Ιωάννης Σμυρλής.

Περισσότερα


Προϋπολογισμός: 1,7 δισ. υψηλότερα του στόχου τα φορολογικά έσοδα το α΄ τετράμηνο

  • May 27, 2022

Σημαντικά χαμηλότερο, έναντι του στόχου εμφανίζεται το έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού για το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου - Απριλίου 2022, σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού. Συγκεκριμένα το έλλειμμα διαμορφώνεται σε 3,316 δισ. ευρώ έναντι στόχου για έλλειμμα 4,973 δισ. ευρώ και ελλείμματος 8,797 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2021. Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε έλλειμμα ύψους 799 εκατ. ευρώ, έναντι στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 2,453 δισ. ευρώ και πρωτογενούς ελλείμματος 6,201 δισ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2021. Η καλύτερη εικόνα για την εκτέλεση του προϋπολογισμού οφείλεται στο γεγονός ότι παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση στα φορολογικά έσοδα, τα οποία για το 4μηνο έτους, είναι πάνω από τον στόχο κατά 1,748 δισ. ευρώ.

Περισσότερα


ΑΑΔΕ: Παράταση προθεσμίας μέχρι τις 15 Ιουνίου για διαβίβαση δεδομένων στο myDATA

  • May 27, 2022

Παρατείνεται μέχρι τις 15 Ιουνίου του 2022, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, η προθεσμία διαβίβασης των δεδομένων εσόδων τιμολόγησης, εξόδων αυτοτιμολόγησης και τίτλων κτήσης, στην πλατφόρμα myDATA, που έληγε σήμερα Παρασκευή 27 Μαΐου.

Περισσότερα


ΕΝΦΙΑ: Στα 761,38 δισ. η συνολική περιουσία που έχουν οι 7.206.608 ιδιοκτήτες ακινήτων

  • May 24, 2022

Ακίνητη περιουσία ύψους 761,38 δισ. ευρώ έχουν στην κατοχή τους 7.206.608 φυσικά και νομικά πρόσωπα, σύμφωνα τα στατιστικά στοιχεία για τον ΕΝΦΙΑ του 2022 που έδωσε στην δημοσιότητα η ΑΑΔΕ. Η ακίνητη περιουσία το 2021 ήταν στα 643 δισ. ευρώ και η σημαντική αύξηση που προκύπτει οφείλεται στην αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών. Από την ανάλυση των στοιχείων προκύπτει, όπως είναι φυσικό άλλωστε ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων που κατοικούν στο Νομό Αττικής και είναι 2.557.631, έχουν στα χέρια τους περιουσία που ανέρχεται στα 403 δισ. ευρώ, δηλαδή το 53% του συνόλου. Οι ιδιοκτήτες που κατοικούν στο Λεκανοπέδιο, παρά το γεγονός ότι η αξία των ακινήτων, λόγω της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών, αυξήθηκε κατά 24,64%, είδαν το ύψος του φετινού ΕΝΦΙΑ να μειώνεται κατά 8,47%. Έτσι διαμορφώνεται σε 1,2 δισ. ευρώ από 1,31 δισ. ευρώ που ήταν το 2021.

Περισσότερα


Κ. Σκρέκας: Συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον προτεινόμενο μηχανισμό στήριξης των καταναλωτών ρεύματος

  • May 24, 2022

Συμφωνία για τις βασικές αρχές του νέου μηχανισμού, που θα εφαρμοστεί από τον Ιούλιο προκειμένου να οδηγήσει σε αποκλιμάκωση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας επιτεύχθηκε τη Δευτέρα 23/05 στις Βρυξέλλες, ύστερα από συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα και της γ.γ. Ενέργειας & Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρας Σδούκου, με την Επίτροπο Ενέργειας, Kadri Simson και τη Γενική Διευθύντρια Ενέργειας, Ditte Juul Jorgensen. O κ. Σκρέκας τόνισε ότι ο "νέος μηχανισμός σε συνδυασμό με τις οριζόντιες επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρισμού, θα δημιουργήσει ένα αποτελεσματικό δίχτυ προστασίας για την κοινωνία που δοκιμάζεται από τις εκρηκτικές ανατιμήσεις στην ενέργεια".

Περισσότερα


ΟΔΔΗΧ: Η Ελλάδα άντλησε 500 εκατ. ευρώ μέσω επανέκδοσης ομολόγου

  • May 24, 2022

Έντονη ζήτηση που υπερκάλυψε κατά περισσότερο από τρεις φορές την προσφορά εκδηλώθηκε για την επανέκδοση ομολόγου λήξεως το 2033 που πραγματοποίησε σήμερα ο ΟΔΔΗΧ. Ειδικότερα, όπως ενημέρωσε ο Οργανισμός, διενεργήθηκε επανέκδοση μέσω δημοπρασίας Ελληνικών τίτλων απόδοσης 3,90% και λήξεως 30 Ιανουαρίου 2033, ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ. Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βα­σικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers). Οι συνολικές προσφορές ανήλθαν σε 1.595 εκατ. ευρώ και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Δευτέρα 30 Μαΐου 2022. 

Περισσότερα


ΕΕ: Πράσινο φως για αποδέσμευση 748 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα, προς έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία τον Αύγουστο

  • May 24, 2022

Πράσινο φως για την αποδέσμευση ποσού ύψους 748 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα, από το Eurogroup, "ανάβει" η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, βάσει της 14ης Έκθεσης Μεταμνημονιακής Ενισχυμένης Εποπτείας που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Στην έκθεση, η Επιτροπή διαπιστώνει ότι η Ελλάδα έχει λάβει τις απαραίτητες ενέργειες για την επίτευξη των συμφωνημένων δεσμεύσεων, παρά τις δύσκολες συνθήκες που προκλήθηκαν από τις οικονομικές επιπτώσεις των νέων κυμάτων της πανδημίας, καθώς και της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.  Το ποσό των 748 εκατ. ευρώ αφορά την εφαρμογή των μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους και συγκεκριμένα την επιστροφή των κερδών από ελληνικά ομόλογα που έχουν στην κατοχή τους οι κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης (ANFAs και SNPs), κ.ά. Η Επιτροπή τονίζει ότι δεν μπορεί να παρατείνει την ενισχυμένη εποπτεία για την ελληνική οικονομία, μετά τη λήξη της στις 20 Αυγούστου 2022.

Περισσότερα


Πρόστιμα άνω των 7 εκατ. ευρώ έχει επιβάλλει η ΔΙΜΕΑ μέσα σε μία διετία

  • May 24, 2022

Πρόστιμα άνω των 7 εκατομμυρίων ευρώ για 5.783 παραβάσεις έχει επιβάλλει η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ), μετά από συνολικά 65.123 ελέγχους από τον Αύγουστο του 2020 έως και τις 15 Μαΐου 2022, που αφορούσαν παράνομο εμπόριο-αισχροκέρδεια και παράβαση μέτρων κατά της COVID-19. Αυτό αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας στην αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου, μεταξύ της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και της ΔΙΜΕΑ. Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση, είναι η πρώτη φορά που η Επιτροπή Παρεμπορίου συνεδριάζει εκτός Αθηνών.

Περισσότερα


ΓΕΜΗ: Ποιοι είναι υπόχρεοι εγγραφής, μεταβατικές διατάξεις και τα νέα Μητρώα

  • May 24, 2022

Διευκρινίσεις, αναφορικά με τους υπόχρεους εγγραφής στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.), τις μεταβατικές διατάξεις και τα νέα μητρώα που προβλέπονται στο νόμο 4919/2022, περιλαμβάνει εγκύκλιος που υπογράφει ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Σωτήρης Αναγνωστόπουλος.
Αναλυτικά η Εγκύκλιος 52871/23-5-2022

Περισσότερα


Άδ. Γεωργιάδης: Πιθανότητα στοχευμένων μέτρων για τα καύσιμα και το καλοκαίρι

  • May 23, 2022

"Πολύ πιθανόν να υπάρξουν μέτρα για τα καύσιμα και το καλοκαίρι, στοχευμένα, όχι οριζόντια" επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης 'Αδωνις Γεωργιάδης. "Στα νησιά υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα καύσιμα, πρώτον λόγω μεταφορικών που έχει αυξηθεί το κόστος, δεύτερον υπάρχουν νησιά χωρίς ανταγωνισμό, με ένα - δύο πρατήρια. Συζητάμε σενάρια για τα νησιά, θα γίνουν ανακοινώσεις από τον αρμόδιο υπουργό. Το πρόβλημα με τα καύσιμα απασχολεί πάρα πολύ την κυβέρνηση" τόνισε. "Το πρόβλημα που υπάρχει για τα καύσιμα είναι μεγάλο, και δεν οφείλεται στην αισχροκέρδεια, βέβαια θα βρούμε παραβάτες, αλλά το βασικό πρόβλημα είναι ότι έχουμε διπλή αύξηση, από τη μία αύξηση της τιμής του αργού, αλλά από την άλλη και μεγάλη πτώση του ευρώ. Το 2011 είχε 147 δολάρια το βαρέλι, όμως το ευρώ είχε 1,50" εξήγησε ο υπουργός.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR