Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Παρατείνεται για έξι μήνες η προθεσμία ολοκλήρωσης των χρηματοδοτούμενων επενδύσεων της δράσης "e-λιανικό"

  • May 19, 2022

Παρατείνεται, για έξι μήνες, η προθεσμία ολοκλήρωσης των χρηματοδοτούμενων επενδύσεων της δράσης "e-λιανικό". Πιο συγκεκριμένα δημοσιεύθηκε η 7η τροποποίηση της πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων στη δράση "e-λιανικό - Επιχορήγηση υφιστάμενων ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου, για την ανάπτυξη/αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος" (Α' κύκλος), σχετικά με την παράταση της προθεσμίας ολοκλήρωσης των χρηματοδοτούμενων επενδύσεων στους 18 μήνες, από τους 12 μήνες που ίσχυε, από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης ένταξης. Σύμφωνα με την τροποποίηση της πρόσκλησης, το αίτημα επαλήθευσης - πιστοποίησης θα πρέπει να έχει υποβληθεί το αργότερο εντός μηνός από την ημερομηνία λήξης της δεκαοκτάμηνης διάρκειας του έργου.

Περισσότερα


Θ. Σκυλακάκης: Στόχος μας η μεγέθυνση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

  • May 18, 2022

"Η μεγέθυνση της επιχειρηματικότητας, μεγεθύνει και την οικονομία της χώρα μας" τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κατά την έναρξη της συζήτησης του σχεδίου νόμου "Κίνητρα ανάπτυξης επιχειρήσεων, μέσω συνεργασιών και εταιρικών μετασχηματισμών" στην Επιτροπή Οικονομικών. Ο κ. Σκυλακάκης, στην επί της αρχής συζήτηση του σχεδίου νόμου στην Επιτροπή, ανέφερε πως το βασικό πρόβλημα που έρχεται η κυβέρνηση με αυτή τη νομοθετική ρύθμιση να αντιμετωπίσει είναι η δυνατότητα μεγέθυνσης της επιχειρηματικότητας στη χώρα, καθώς με βάση όλες τις ευρωπαϊκές στατιστικές, οι επιχειρήσεις μας είναι πολύ μικρότερες από αντίστοιχες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις. Επισήμανε πως το πολύ μικρό μέγεθος μιας επιχείρησης την κάνει να μην είναι ανταγωνιστική και να μην μπορεί να έχει οικονομίες κλίμακος. Το πρόβλημα των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, ανέφερε, είναι καίριο για την ελληνική οικονομία και κυρίως της δυνατότητας στο να μπορούμε να τις βοηθήσουμε καθώς έχουν έλλειψη τραπεζικού προφίλ και πρόσβασης σε χρηματοπιστωτικά εργαλεία.

Περισσότερα


e-ΕΦΚΑ: Λήγει στις 31 Μαΐου η καθολική παράταση ασφαλιστικής ικανότητας

  • May 18, 2022

Στις 31 Μαΐου 2022 λήγει η καθολική παράταση ασφαλιστικής ικανότητας σε όλους τους μη μισθωτούς ασφαλισμένους του e-ΕΦΚΑ όπως αναφέρει η διοίκηση του φορέα σε σχετική ανακοίνωση. Από την 1η Ιουνίου, ασφαλιστική ικανότητα θα συνεχίσουν να έχουν όλοι οι μη μισθωτοί που δεν έχουν οφειλές προς το ΚΕΑΟ και όλοι οι μη μισθωτοί που, παρόλο που έχουν οφειλές, τις έχουν ρυθμίσει. Υπενθυμίζεται πως κατ' εξαίρεση για φέτος δίνεται η δυνατότητα παράτασης ασφαλιστικής ικανότητας σε όσους μη μισθωτούς χρωστούν, εφόσον έχουν καταβάλει εντός του 2021 ή καταβάλλουν εντός του 2022 -αναδρομικά για το έτος 2021- το ποσό που αντιστοιχεί στην ετήσια εισφορά για παροχές σε είδος και σε χρήμα, σύμφωνα με την ασφαλιστική κατηγορία την οποία είχαν επιλέξει για το έτος 2021.

Περισσότερα


ΥΠΟΙΚ: Φορολογικά κίνητρα ανάπτυξης επιχειρήσεων, μέσω συνεργασιών και εταιρικών μετασχηματισμών

  • May 16, 2022

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, με τίτλο «Κίνητρα ανάπτυξης επιχειρήσεων, μέσω συνεργασιών ή/και εταιρικών μετασχηματισμών», με τις διατάξεις του οποίου θεσπίζονται φορολογικά κίνητρα για συγχωνεύσεις και συνεργασίες μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και ελεύθερων επαγγελματιών. Βραχυπρόθεσμος στόχος του νομοσχεδίου είναι η προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των επιχειρήσεων, ιδίως των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, είτε μέσω της συμμετοχής τους σε οποιασδήποτε μορφής μετασχηματισμό, είτε μέσω της μεταξύ τους σύναψης συμβατικών σχέσεων δεσμευτικού χαρακτήρα ή της από κοινού ίδρυσης νέων νομικών προσώπων ή οντοτήτων. Μακροπρόθεσμος στόχος είναι η βελτίωση της παραγωγικότητας όλων των επιχειρήσεων, η αύξηση του μεγέθους των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, η επιδίωξη οικονομιών κλίμακας και η διατηρήσιμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Περισσότερα


Κορονοϊός: Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ με τα μέτρα που ισχύουν από 16 Μαΐου 2022 έως και 1 Ιουνίου 2022

  • May 16, 2022

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2369/Β/14-5-2022 η απόφαση με τα Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας από τη Δευτέρα, 16 Μαΐου 2022 και ώρα 06:00 έως και την Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2022 και ώρα 06:00. Παραμένει σε ισχύ η υποχρέωση χρήσης μάσκας στους εσωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων εργασίας, εξαιρουμένων όσων εργάζονται σε ατομικό χώρο χωρίς την παρουσία οποιουδήποτε άλλου προσώπου αλλά και στα μέσα μεταφοράς. Στους εξωτερικούς χώρους δε χρειάζονται μάσκες. Παραμένει η σύσταση για χρήση μάσκας όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

Περισσότερα


ΤτΕ: Πώς επηρεάζουν το μέσο νοικοκυριό ο πληθωρισμός, τα επιτόκια και η αγορά των ακινήτων

  • May 16, 2022

Οι νέες προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν τα νοικοκυριά που σχετίζονται με τον υψηλό πληθωρισμό και τις πιέσεις που δέχονται στο διαθέσιμο εισόδημα τους, η επικείμενη αύξηση των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) καθώς και οι αυξήσεις στις τιμές των ακινήτων βρίσκονται στο επίκεντρο του προϋπολογισμού κάθε οικογένειας. Στην έκθεση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) δίνει απαντήσεις σε μια σειρά θεμάτων που απασχολούν τα νοικοκυριά και εκτιμά το πραγματικό κίνδυνο για μια σειρά επιμέρους ζητημάτων, κάνοντας μια αναδρομή από το 2021 στο σήμερα.

Περισσότερα


Ν. Παπαθανάσης: Με την κατάργηση της ρήτρας θα υπάρξουν μειώσεις στα τιμολόγια ρεύματος της τάξεως από 60-80%

  • May 16, 2022

Από την 1η Ιουλίου αναστέλλεται η ρήτρα αναπροσαρμογής, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στην ΕΡΤ1, επισημαίνοντας ότι με την κατάργηση της ρήτρας θα υπάρξουν μειώσεις στα τιμολόγια ρεύματος της τάξεως από 60-80%, αλλά και στα αγροτικά τιμολόγια που θα φτάνουν το 90%.

Περισσότερα


ΚΕΑΟ: Νέο επιχειρησιακό σχέδιο, στα 42,8 δισ. οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία

  • May 13, 2022

Σε τέσσερις (4) άξονες δράσεων κινείται το νέο επιχειρησιακό σχέδιο του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) για το 2022. Οι κυριότεροι άξονες δράσεις προβλέπουν διαχείριση και ανάλυση του χαρτοφυλακίου οφειλών καθώς και εντατικοποίηση των μηχανισμών είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών-αύξηση εσόδων, ενώ οι άλλοι δύο άξονες δράσης προβλέπουν αναβάθμιση των πληροφοριακών συστημάτων και υποδομής καθώς και την ενίσχυση της διοικητικής ικανότητας του ΚΕΑΟ. Tα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία στο τέλος του 2021 άγγιξαν το ποσό των 41 δισ.€, ενώ αυξήθηκαν περαιτέρω κατά 1,8 δισ. σε ένα τρίμηνο, από τον Δεκέμβριο του 2021 έως τον Μάρτιο του 2022. Για την είσπραξη των ποσών, θα σταλούν 300.000 Ατομικά Ειδοποιητήρια εντός του τρέχοντος έτους. Παράλληλα, θα λαμβάνονται άμεσα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης κατά των οφειλετών που δεν προχωρούν σε ρύθμιση ή εξόφληση, δηλαδή το αργότερο εντός τριών μηνών από την ένταξη των οφειλετών στο ΚΕΑΟ. Επιπλέον, θα προβλέπεται λήψη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης εντός 70 ημερών μετά την απώλεια της ρύθμισης χρεών. Ο στόχος, είναι η είσπραξη 1,2 δισ. € εντός του τρέχοντος έτους.

Περισσότερα


Έρχεται το ενιαίο πιστοποιητικό οικονομικής ενημερότητας

  • May 13, 2022

Με διαδικασίες εξπρές μέσω ειδικής ψηφιακής πύλης στο gov.gr θα εκδίδεται το νέο ηλεκτρονικό πιστοποιητικό οικονομικής ενημερότητας για φυσικά και νομικά πρόσωπα, σύμφωνα με νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή. Mε το άρθρο 22  σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για το Κτηματολόγιο, προβλέπεται η συγχώνευση της φορολογικής και της ασφαλιστικής ενημερότητας σε ένα ενιαίο έγγραφο, το οποίο θα εκδίδεται σε ψηφιακή μορφή μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου. Το νέο ηλεκτρονικό πιστοποιητικό οικονομικής ενημερότητας θα περιλαμβάνει τα στοιχεία τόσο της φορολογικής όσο και της ασφαλιστικής ενημερότητας και θα είναι έγκυρο για κάθε προβλεπόμενη χρήση ενώ θα γίνεται υποχρεωτικά αποδεκτό από φορείς του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα, όπου κατά νόμο απαιτείται.

Περισσότερα


ΤτΕ: Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει επηρεάσει τις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας

  • May 13, 2022

Αμελητέα είναι η έκθεση των ελληνικών τραπεζών στις εμπόλεμες χώρες (Ρωσία, Ουκρανία), ωστόσο, όπως εκτιμά η Τράπεζα της Ελλάδος στην Έκθεση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που δημοσιοποίησε, οποιαδήποτε πρόβλεψη για την έκταση των τελικών επιδράσεων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, δεδομένου ότι εμπεριέχεται υψηλός βαθμός αβεβαιότητας ως προς την έκβαση και τη διάρκεια του πολέμου, καθίσταται εξαιρετικά πρόωρη και επισφαλής. Σε κάθε περίπτωση οι επιπτώσεις από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχουν επηρεάσει τις προοπτικές για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και εντείνουν τις προκλήσεις για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR