Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Στα €3,2 δισ. το συνολικό κόστος των παρεμβάσεων για τη μείωση των λογαριασμών ρεύματος

  • May 06, 2022

Συνολικού ύψους 3,2 δισ. ευρώ για το υπόλοιπο του έτους (εκ των οποίων το 1,1 δισ. θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό) είναι οι τέσσερις παρεμβάσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στην αγορά της ενέργειας, προκειμένου να απορροφηθεί το 70%-80% του κόστους για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Παράλληλα, από τις παρεμβάσεις αυτές θα επέλθει μείωση στον πληθωρισμό κατ' ελάχιστο μισή μονάδα και έως μια μονάδα.

Εξειδικεύοντας τις εν λόγω παρεμβάσεις ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Θόδωρος Σκυλακάκης, ανέφεραν ότι αυτές έχουν ως εξής:

  1. Συνεχίζονται τον Μάιο και τον Ιούνιο οι επιδοτήσεις των λογαριασμών ρεύματος για όλες τις κατοικίες (κύριες και δευτερεύουσες) και για πρώτη φορά καλύπτονται και οι καταναλώσεις άνω των 300 Kwh. Το κόστος θα ανέλθει σε 900 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης και το Ειδικό Τέλος 90% στους παραγωγούς ενέργειας.
  2. Τον Ιούνιο επιδοτείται το 60% της αύξησης για όλους τους λογαριασμούς ρεύματος που εκδόθηκαν από τον Δεκέμβριο 2021 έως και τον Μάιο 2022 και η οποία δεν έχει καλυφθεί από τις εκπτώσεις. Αφορά στους οικιακούς καταναλωτές για την κύρια κατοικία και για οικογενειακά εισοδήματα έως 45.000 ευρώ. Καλύπτονται το 90% των νοικοκυριών, με την ελάχιστη επιστροφή να ανέρχεται σε 18 ευρώ και την ανώτατη σε 600 ευρώ. Το ποσό θα καταβληθεί (μέσω ειδικής πλατφόρμας) στον τραπεζικό λογαριασμό του καταναλωτή. Σημειώνεται ότι έως τώρα έχουν επιδοτηθεί οι καταναλώσεις για την α' κατοικία με 755 εκατ. ευρώ, ενώ οι καταναλωτές έχουν επωμισθεί επιπλέον κόστος 464 εκατ. ευρώ. Οπότε, το κόστος της παρέμβασης ανέρχεται σε 280 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό.
  3. Συνεχίζεται να επιδοτείται στην πηγή το πετρέλαιο κίνησης (diesel) για τον Μάιο και τον Ιούνιο με 15 λεπτά το λίτρο. Το κόστος ανέρχεται σε 45 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό.
  4. Από τον Ιούλιο και έως ένα έτος ενισχύεται οριζόντια ο λογαριασμός εκπτώσεων στο ρεύμα για να σταθεροποιηθεί η τιμή λιανικής. Εισάγεται μηχανισμός απορρόφησης των επιπλέον εσόδων των παραγωγών στη χονδρική. Ταυτόχρονα, θα προσαρμόζεται σε μηνιαία βάση η επιδότηση στη λιανική, προκειμένου οι τιμές να παραμένουν μεσοσταθμικά σταθερές σε συγκεκριμένα επίπεδα, χαμηλότερες από αυτές τους προηγούμενους μήνες και ελαφρά υψηλότερα από τα προ κρίσης επίπεδα. Στόχος είναι, οι τιμές λιανικής να παραμένουν σταθερές σε χαμηλότερα επίπεδα ανεξάρτητα από την τιμή του φυσικού αερίου.

Θα επιδοτηθούν σημαντικά τα οικιακά τιμολόγια, οι καταναλωτές για το σύνολο των κατοικιών τους, όλες ανεξαιρέτως οι επιχειρήσεις (μικρές, μικρομεσαίες, μεγάλες) και οι αγροτικές επιχειρήσεις. Το κόστος αναμένεται να διαμορφωθεί σε 2 δισ. ευρώ για το β' εξάμηνο του έτους. Ο προϋπολογισμός θα καταβάλει 800 εκατ. και το υπόλοιπο θα καλυφθεί από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης και τον μηχανισμό απορρόφησης των επιπλέον εσόδων των παραγωγών στη χονδρική αγορά ρεύματος.

Απορροφάται το 100% της αύξησης στους ευάλωτους και έως 85% στα οικιακά τιμολόγια

Στο πλαίσιο των κυβερνητικών μέτρων υιοθετείται και ένα μοντέλο δραστικής παρέμβασης στην ελληνική αγορά ενέργειας που "αποσυνδέει" τη λιανική τιμή ηλεκτρικής ενέργειας από την διεθνή χρηματιστηριακή τιμή του φυσικού αερίου.

Πιο αναλυτικά όπως δήλωσε ο υπουργός η καταστροφική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, πέρα από χιλιάδες νεκρούς πολλούς από αυτούς αμάχους, έχει δημιουργήσει σοβαρές αναταράξεις στην παγκόσμια οικονομία και ανατροφοδοτεί μια πρωτόγνωρη ενεργειακή κρίση τη μεγαλύτερη ίσως τα τελευταία 50 χρόνια. Μια κρίση που απειλεί την Ευρωπαϊκή οικονομία αλλά και την συνοχή της Ευρωπαϊκής κοινωνίας. Μια κρίση που απειλεί και τη χώρα μας, τροφοδοτεί τον πληθωρισμό, και επιβαρύνει δυσβάσταχτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι από την έναρξη του πολέμου, έχουν σημειωθεί διαδοχικά ρεκόρ υψηλών διεθνών τιμών στο φυσικό αέριο, στο πετρέλαιο και την ηλεκτρική ενέργεια. Και βεβαίως η διακοπή της ροής φυσικού αερίου από τη Ρωσία προς την Βουλγαρία και την Πολωνία τις προηγούμενες ημέρες έχει προκαλέσει σοβαρό προβληματισμό για την ασφάλεια εφοδιασμού. Για αυτόν τον λόγο η κυβέρνηση έχει κινηθεί σε δύο άξονες: Σε μέτρα στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων και σε ένα σχέδιο αντιμετώπισης ακόμη και των πιο δυσμενών σεναρίων διαταραχής στις ροές φυσικού αερίου προς την Ελλάδα.

Ο υπουργός υπενθύμισε ότι η χώρα μας ήταν η πρώτη, μεταξύ των κρατών - μελών της Ε.Ε. που ίδρυσε το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης και από τον περασμένο Σεπτέμβριο έως και τον Απρίλιο, έχουν διατεθεί 3,3 δισ. ευρώ σε επιδοτήσεις και εκπτώσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, για να αντισταθμιστεί το βάρος που έχουν επωμισθεί οικιακοί και επαγγελματικοί καταναλωτές από τις εκρηκτικές αυξήσεις.

Συγκεκριμένα τον Απρίλιο, με τις επιδοτήσεις της κυβέρνησης, η τιμή μειώθηκε σε σχέση με τον Μάρτιο κατά 11% σε 0,21 ευρώ/kWh, αισθητά χαμηλότερη από τον μέσο όρο των 27 κρατών - μελών που ανήλθε σε 0,274 ευρώ/kWh. Αντίστοιχα, η τιμή στην Ισπανία ήταν 60% ακριβότερη (0,338 ευρώ/kWh) και στην Πορτογαλία 22% (0,257 ευρώ/kWh).

"Παρά τα μέτρα που έχουμε λάβει, τα οποία είναι τα σημαντικότερα στην Ευρώπη, αντιλαμβανόμαστε ότι αυτή η πρωτοφανής σε ένταση κρίση απαιτεί ακόμα πιο γενναίες παρεμβάσεις" είπε ο υπουργός και πρόσθεσε: "Έχουμε πλήρη επίγνωση της αγωνίας και της ανησυχίας των πολιτών, οι οποίοι βλέπουν ότι είναι αναγκασμένοι να διαθέτουν ολοένα και μεγαλύτερο μέρος των εισοδημάτων τους για να καλύψουν το κόστος ενέργειας. Για αυτό το λόγο και για να περιορίσουμε δραστικά την επιβάρυνση των καταναλωτών, πέρα από τις επιδοτήσεις για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, υιοθετούμε ένα μοντέλο δραστικής παρέμβασης στην Ελληνική αγορά ενέργειας που "αποσυνδέει" τη λιανική τιμή ηλεκτρικής ενέργειας από την διεθνή χρηματιστηριακή τιμή του φυσικού αερίου, αφού τα έσοδα των μονάδων παραγωγής για όσο διάστημα διαρκεί ο νέος μηχανισμός προκύπτουν από το πραγματικό κόστος λειτουργίας αποκλείοντας τη δημιουργία μελλοντικών υπερεσόδων".

Επιδοτήσεις Μαΐου - Ιουνίου

Τον Μάιο και τον Ιούνιο θα συνεχιστούν οι επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου στα οικιακά και επαγγελματικά τιμολόγια, όπως τόνισε ο υπουργός. Η επιδότηση αφορά όλες τις κατοικίες, κύριες και μη κύριες, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και για το σύνολο της κατανάλωσης. Ειδικότερα:

  • Στις κύριες κατοικίες, για τις πρώτες 300 kWh θα απορροφηθεί το 86% της αύξησης στο κόστος ηλεκτρισμού, καθώς η μέση ενίσχυση θα ανέλθει σε 56,6 ευρώ ανά μήνα.
  • Για τις πρώτες 150 kWh η επιδότηση διαμορφώνεται σε 205 ευρώ/MWh.
  • Για μηνιαία κατανάλωση από 151 έως 300 kWh σε 160 ευρώ/MWh.
  • Για το σύνολο της κατανάλωσης πάνω από 300 kWh τον μήνα το ύψος της επιδότησης ανέρχεται σε 100 ευρώ/MWh.
  • Για όλες τις μη κύριες κατοικίες, επιδοτούμε τη συνολική κατανάλωση με 100 ευρώ/MWh προκειμένου να απορροφήσουμε το 50% της αύξησης.
  • Για τους δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, η επιδότηση θα ανέλθει σε 215 ευρώ/MWh για το σύνολο της κατανάλωσης, με στόχο την απορρόφηση του 100% των αυξήσεων.
  • Το συνολικό ποσό της επιδότησης για τους οικιακούς καταναλωτές τον Μάιο θα διαμορφωθεί σε 200 εκατ. ευρώ. Η επιδότηση του Ιουνίου θα ανακοινωθεί στο τέλος Μαΐου.
  • Με τις παρεμβάσεις αυτές όλα τα νοικοκυριά θα δουν σημαντική μείωση στους λογαριασμούς τους.

Ο υπουργός ανέφερε μερικά παραδείγματα για τον Μάιο:

  • Οικιακό τιμολόγιο με κατανάλωση 300 kWh τον μήνα. Χωρίς επιδότηση θα πλήρωνε για ρεύμα 100 ευρώ και με την επιδότηση 43,5 ευρώ - έκπτωση 56,5% στη χρέωση ενέργειας.
  • Οικιακό τιμολόγιο με κατανάλωση 400 kWh τον μήνα. Χωρίς επιδότηση θα πλήρωνε 129,2 ευρώ και με την επιδότηση 63,6 ευρώ - έκπτωση 51%.

 

Περισσότερα


ESM: Πρόταση για τη σύσταση Ταμείου Σταθερότητας της Ευρωζώνης συνολικού ύψους 250 δισ. ευρώ

  • May 06, 2022

O Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας πρότεινε τη σύσταση ενός Ταμείου Σταθερότητας της Ευρωζώνης, συνολικού ύψους έως 250 δισ. ευρώ, το οποίο θα μπορεί να δίνει χαμηλότοκα δάνεια σε κράτη - μέλη που αντιμετωπίζουν προβλήματα από εξωτερικά σοκ. Σύμφωνα με την πρόταση, η χορήγηση δανείων μπορεί να φθάνει έως το 4% του ΑΕΠ των χωρών, οι οποίες αντιμετωπίζουν πρόβλημα λόγω εξωτερικού σοκ, όπως για παράδειγμα του πολέμου στην Ουκρανία. Για να είναι επιλέξιμη μία χώρα δεν θα πρέπει να υπάγεται στη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος ή υπερβολικών ανισορροπιών. Η διάρκεια των δανείων θα είναι έως 10 έτη και το κόστος τους θα καθορίζεται από το επιτόκιο για τα 10ετή ομόλογα που εκδίδει ο ESM συν ένα μικρό περιθώριο 0,1%.

Περισσότερα


Ξεκινούν οι αιτήσεις των επιχειρήσεων για τον Β’ κύκλο του προγράμματος απασχόλησης 4.000 ανέργων 30 ετών και άνω

  • May 06, 2022

Σήμερα, Παρασκευή, 6 Μαΐου 2022 και ώρα 13:00, ξεκινούν οι αιτήσεις επιχειρήσεων για το «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 4.000 ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω στις Περισσότερο Αναπτυγμένες Περιφέρειες (ΠΑΠ) της χώρας, με έμφαση στις γυναίκες» και συγκεκριμένα στις Περιφερειακές Ενότητες του Δυτικού Τομέα Αθηνών, της Δυτικής Αττικής και του Πειραιά καθώς και στη Διοικητική Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μέχρι την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022 και ώρα 15:00.
Δείτε περισσότερα εδώ

Περισσότερα


Ένα υποχρεωτικό rapid test την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους στον ιδιωτικό τομέα

  • May 05, 2022

Τη διενέργεια ενός rapid test σε εβδομαδιαία βάση (από δύο) προβλέπει νέα ΚΥΑ, που ισχύει από την 1η Μαΐου 2022 και τροποποιεί το μέχρι πρότινος ισχύον πλαίσιο (Β' 4766/16/10/2021). Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με φυσική παρουσία στον χώρο εργασίας που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν νοσήσει από κορονοϊό το τελευταίο εξάμηνο, υποβάλλονται υποχρεωτικά -και με δική τους επιβάρυνση- σε διαγνωστικό έλεγχο νόσησης από τον κορονοϊό (rapid test) μια φορά την εβδομάδα. Ο έλεγχος ισχύει μια εβδομάδα από την ημέρα διενέργειάς του.

Αναλυτικά το ΦΕΚ 2193/Β/4-5-2022

Περισσότερα


Πιστοποιητικό νόσησης από τον κορωνοϊό και βεβαίωση rapid test από φαρμακοποιούς και ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα

  • May 05, 2022

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η ΚΥΑ 2828/2022 που ορίζει πώς θα γίνεται η έκδοση για ψηφιακό πιστοποιητικό νόσησης ή ψηφιακή βεβαίωση σε έλεγχο covid μέσω rapid test από φαρμακεία ή διαγνωστικά κέντρα. Κάθε φυσικό πρόσωπο που υποβάλλεται σε δοκιμασία ταχέων μοριακών ελέγχων (rapid test) ή μοριακής μεθόδου ανάλυσης (pcr test) σε φαρμακείο ή σε κάθε ιδιωτικό διαγνωστικό θα μπορεί να λαμβάνει Πιστοποιητικό νόσησης από τον κορωνοϊό και βεβαίωση θετικού ή αρνητικού rapid test σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ. Η χορήγηση δεν είναι υποχρεωτική για τους φαρμακοποιούς ή τα διαγνωστικά κέντρα, αλλά όπως ορίζει το σχετικό άρθρο εξηκοστό του Νόμου 4917/2022 ΦΕΚ τεύχος Α 67/31.03.2022, δύναται να χορηγεί, κατά περίπτωση, στον ενδιαφερόμενο που το επιθυμεί.

Αναλυτικά το ΦΕΚ 2172/Β/4-5-2022

Περισσότερα


Από 6 έως 9 Μαΐου εκτός λειτουργίας τα πληροφοριακά συστήματα Γ.Ε.ΜΗ. και Υ.Μ.Σ.

  • May 04, 2022

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημερώνει όλες τις επιχειρήσεις που είναι εγγεγραμμένες στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.) ότι για το χρονικό διάστημα από την Παρασκευή 06-05-2022 έως και τη Δευτέρα 09-05-2022 τα πληροφοριακά συστήματα  Γ.Ε.ΜΗ. και Υ.Μ.Σ. θα είναι εκτός λειτουργίας λόγω εκτέλεσης εργασιών μετάβασης των Πληροφοριακών Συστημάτων  στις υποδομές του G–CLOUD.
Συνεπώς, για το διάστημα αυτό δεν θα είναι διαθέσιμη καμία από τις παρακάτω υπηρεσίες:
1. Σύσταση εταιρείας μέσω της Υπηρεσίας μιας Στάσης (στα Επιμελητήρια ή στους συμβολαιογράφους) ή μέσω της ηλεκτρονικής Υπηρεσίας μιας Στάσης (e-ΥΜΣ),
2. υποβολή αιτήσεων καταχώρισης πράξεων και στοιχείων στο Γ.Ε.ΜΗ,
3. δημοσίευση πράξεων και στοιχείων στο διαδικτυακό τόπο του Γ.Ε.ΜΗ. και
4. έκδοση πιστοποιητικού ή αντιγράφου πράξεων και στοιχείων που είναι καταχωρισμένα στο Γ.Ε.ΜΗ.

Περισσότερα


IOΒΕ: Ισχυρή επιδείνωση του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Απρίλιο

  • May 04, 2022

Στις 105 μονάδες διαμορφώθηκε ο δείκτης οικονομικού κλίματος τον Απρίλιο, σημαντικά χαμηλότερα από ό,τι τον προηγούμενο μήνα (112,1 μονάδες) και στο χαμηλότερο επίπεδο των 12 τελευταίων μηνών. Σύμφωνα με έρευνα οικονομικής συγκυρίας του ΙΟΒΕ, οι επιχειρηματικές προσδοκίες επιδεινώθηκαν έντονα στις υπηρεσίες, τις κατασκευές και τη βιομηχανία και σχετικά λιγότερο στο λιανικό εμπόριο. Μεταξύ των επιμέρους κλάδων των υπηρεσιών, οι χερσαίες μεταφορές παρουσιάζουν την ισχυρότερη υποχώρηση, υπό το έντονα αυξημένο κόστος των καυσίμων. Σημειώνεται ότι οι προσδοκίες στο λιανικό εμπόριο επιδεινώθηκαν τον Απρίλιο για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, καθώς οι πληθωριστικές πιέσεις που ήδη ξεκίνησαν το φθινόπωρο, κλιμακώνονται μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Περισσότερα


ΕΕΤ: Με μάσκα και τήρηση των αποστάσεων η επίσκεψη στα τραπεζικά καταστήματα

  • May 04, 2022

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ενημερώνει ότι μετά τον επαναπροσδιορισμό των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού, και για όσους συναλλασσόμενους επιθυμούν να πραγματοποιήσουν συναλλαγή σε τραπεζικό κατάστημα με φυσική παρουσία, οι περιορισμοί πρόσβασης παύουν να ισχύουν. Για όσους επιλέξουν την πραγματοποίηση συναλλαγών με φυσική παρουσία τονίζεται ότι εξακολουθεί να ισχύει η υποχρέωση χρησιμοποίησης προστατευτικής μάσκας και συνιστάται η τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας. Σε κάθε περίπτωση, υπενθυμίζεται ότι οι συναλλασσόμενοι έχουν πάντα τη δυνατότητα άμεσης και ασφαλούς εξυπηρέτησής τους, με την ηλεκτρονική τραπεζική και τη χρήση των καρτών τους.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΕΤ

Περισσότερα


myAADE «Τα Αιτήματά Μου»: Τέλος τα e-mail προς τις ΔΟΥ από 9 Μαΐου

  • May 04, 2022

Αποκλειστικά ψηφιακά θα γίνεται από τις 9 Μαΐου η επικοινωνία με τις ΔΟΥ για τις διαδικασίες που έχουν ή πρόκειται να ενταχθούν στην ψηφιακή εφαρμογή "Τα Αιτήματά μου". Έτσι, η ψηφιακή υποβολή των αιτημάτων, των εντύπων δηλώσεων προς τις ΔΟΥ και των προβλεπόμενων δικαιολογητικών για αυτές τις διαδικασίες θα γίνεται μόνο από τη συγκεκριμένη εφαρμογή.  Από την ίδια ημερομηνία, παύει η διεκπεραίωση αιτημάτων που υποβάλλονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail). Όσα αιτήματα θα υποβάλλονται στις ΔΟΥ μέσω e-mail από τις 9/5/2022 και μετά, για διαδικασίες που έχουν ενταχθεί στην εφαρμογή "Τα Αιτήματά μου", θα θεωρούνται ως μη υποβαλλόμενα και δεν επιφέρουν κανένα έννομο αποτέλεσμα. 
Δείτε εδώ τις νέες λειτουργίες εντοπισμού Διαδικασιών, για τις οποίες μπορείτε να υποβάλλετε αίτημα ή να προγραμματίσετε ραντεβού στις ΔΟΥ.

Περισσότερα


Προθεσμίες υποβολής δηλώσεων για τον Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»

  • May 04, 2022

Δηλώσεις για τις οικονομικές ενισχύσεις 25.000 εργαζομένων μπορούν να υποβάλλουν ως τις 31 Μαΐου οι επιχειρήσεις που είναι ενταγμένες στον μηχανισμός "ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ". ΟΙ υποβολές έχουν ξεκινήσει ήδη μέσω του συστήματος "ΕΡΓΑΝΗ", σύμφωνα με χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινώσει το αρμόδιο υπουργείο.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR