Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Άδ. Γεωργιάδης: Στη δημοσιότητα οι επιχειρήσεις για αισχροκέρδεια, πλαφόν στις αυξήσεις των ενοικίων των επαγγελματικών μισθώσεων

  • Apr 06, 2022

Τρία μέτρα που θα προωθήσει η κυβέρνηση προς ψήφιση, ενόψει των έκτακτων συνθηκών, προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Έχει έρθει η ώρα να προστατεύσουμε τον καταναλωτή από φαινόμενα αισχροκέρδειας, είπε ο κ. Γεωργιάδης και ανακοίνωσε ότι εισάγεται προς ψήφιση διάταξη για τη δημοσιοποίηση των επιχειρήσεων για αισχροκέρδεια. Ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι θα εισαχθεί διάταξη που θα θέτει πλαφόν 3% στις αυξήσεις επαγγελματικών μισθώσεων από 1-1-2022 και μέχρι το τέλος του χρόνου, ώστε οι επιχειρήσεις να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις πιέσεις που δέχονται από τον "εισαγόμενο κυρίως πληθωρισμό". Το υπουργείο εισηγείται επίσης διάταξη με την οποία παρατείνεται η θητεία των διοικήσεων των Επιμελητηρίων για ακόμη έναν χρόνο, δηλαδή μέχρι το τέλος του 2023. "Θα ψηφίσουμε κάνοντας δεκτό το αίτημα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ, την παράταση της θητείας των διοικήσεων για έναν ακόμη χρόνο. Οι εκλογές, δηλαδή, στα επιμελητήρια δεν θα γίνουν στο τέλος του 2022 αλλά στο τέλος του 2023", δήλωσε ο υπουργός.

Περισσότερα


Κ. Σκρέκας: Διπλασιάζεται η επιδότηση φυσικού αερίου σε νοικοκυριά κι επιχειρήσεις τον Απρίλιο

  • Apr 06, 2022

Διπλάσια θα είναι η κρατική επιδότηση στους λογαριασμούς φυσικού αερίου νοικοκυριών και επιχειρήσεων για τον Απρίλιο σε σχέση με το Μάρτιο, δηλαδή θα διαμορφωθεί τον Απρίλιο σε 40 ευρώ ανά θερμική MWh, από 20 ευρώ τον Μάρτιο. Την ενημέρωση αυτή έκανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, με επιστολή προς τις εταιρείες προμήθειας φυσικού αερίου. Δικαιούχοι της επιδότησης είναι όλοι οι οικιακοί καταναλωτές, που ανέρχονται σε 540.000, για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης και όλοι οι εμπορικοί και βιομηχανικοί καταναλωτές, ανεξαρτήτως μεγέθους, κύκλου εργασιών και αριθμού εργαζομένων, εκτός από τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας.

Περισσότερα


Χ. Σταϊκούρας: Θετικό μήνυμα στις αγορές η αποπληρωμή των οφειλών προς το ΔΝΤ

  • Apr 05, 2022

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε τη Δευτέρα 4 Απριλίου την αποπληρωμή των οφειλών προς το ΔΝΤ και όπως τόνισε με αφορμή το γεγονός αυτό ο υπουργός Οικονομικών, "κλείνει ένα κεφάλαιο που άνοιξε τον Μάιο του 2010, με την προσφυγή της Ελλάδας στο Ταμείο, για χρηματοδοτική στήριξη". Όπως σημειώνει στην δήλωσή του ο κ. Σταϊκούρας "πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη, απόρροια της αποτελεσματικής οικονομικής πολιτικής που ασκεί η σημερινή Κυβέρνηση, η οποία, όπως ανέφερε και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, στέλνει ένα θετικό μήνυμα στις αγορές για την χρηματοοικονομική κατάσταση της χώρας, ενισχύει το προφίλ του δημοσίου χρέους και αποφέρει εξοικονομήσεις στον κρατικό προϋπολογισμό, συνολικού ύψους 230 εκ. ευρώ, προς όφελος της Ελληνικής κοινωνίας".

Περισσότερα


Ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα δήλωσης αποθεμάτων των αγαθών

  • Apr 05, 2022

Ενεργοποιήθηκε από χθες η πλατφόρμα δήλωσης αποθεμάτων των αγαθών. Η πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή δηλώσεων από τους υπόχρεους γίνεται μέσω της διεύθυνσης https://supplies.businessportal.gr ή μέσω της κεντρικής ιστοσελίδας του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων (https://www.mindev.gov.gr/), στην οποία μπορούν να επιλέξουν τον σύνδεσμο: "Δήλωση Αποθεμάτων". Τα στοιχεία αποθεμάτων μπορούν να δηλώνονται από τους υπόχρεους έως και την Τετάρτη 06/04/2022, και στη συνέχεια τουλάχιστον μία φορά ανά πέντε (5) εργάσιμες ημέρες σύμφωνα με όσα προβλέπονται από την Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Περισσότερα


ΑΑΔΕ: Με τέσσερις νέες καινοτομίες διευκολύνεται η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

  • Apr 01, 2022

Με τέσσερις νέες καινοτομίες διευκολύνεται ακόμα περισσότερο η διαδικασία υποβολής δήλωσης φόρου εισοδήματος για τους πολίτες. Συγκεκριμένα:
1. Για πρώτη φορά, οι πολίτες μπορούν να βλέπουν σε έναν συγκεντρωτικό πίνακα και ξεχωριστά για τον κάθε σύζυγο/μέλος συμφώνου συμβίωσης, τα βασικά στοιχεία που έχουν ληφθεί από φορείς, τόσο για εισοδήματα, όσο και για δαπάνες. 2. Οι φορολογούμενοι οφείλουν να ενημερώσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους στην ΑΑΔΕ πριν την υποβολή της δήλωσης. 3. Συμπληρώνονται σε διακριτούς κωδικούς, τόσο τα κοινά τέκνα, όσο και τα μη κοινά τέκνα. 4. Διευκολύνεται άμεσα η επιδότηση των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος των μισθωμένων φοιτητικών κατοικιών
.

Περισσότερα


Υπ. Εργασίας: Ξεκινά η υποβολή δηλώσεων για το "ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ" για τον μήνα Απρίλιο

  • Apr 01, 2022

Ξεκινά σήμερα 1η Απριλίου η υποβολή δηλώσεων για τον Μηχανισμό Ενίσχυσης της Απασχόλησης "ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ" (Α' φάση) για τον μήνα Απρίλιο, σε συνέχεια της παράτασης του προγράμματος έως τις 31 Μαΐου 2022. Για την περίοδο Απριλίου-Μαΐου 2022, στο "ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ" εντάσσονται οι εργαζόμενοι που έχουν εξαρτημένη σχέση εργασίας πλήρους απασχόλησης, κατά την 31η Οκτωβρίου 2021, (τα στοιχεία των οποίων αντλούνται από το Πληροφοριακό Σύστημα "ΕΡΓΑΝΗ"), σε επιχειρήσεις που πληρούν τα οικονομικά στοιχεία που θα οριστούν στη σχετική υπουργική απόφαση, τα οποία παραμένουν ίδια με αυτά που ίσχυαν για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2022. Παράλληλη, ανακοινώθηκε η παράταση του προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ μέχρι την 31η Μαΐου 2022 με τους υφιστάμενους όρους και προϋποθέσεις.
 
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του υπ. Εργασίας

Περισσότερα


ΕΛΣΤΑΤ: Αυξημένες οι πωλήσεις λιανικής τον Ιανουάριο

  • Apr 01, 2022

Σημαντικά ενισχυμένες ήταν σε ετήσια βάση οι πωλήσεις λιανικής στην Ελλάδα τον Ιανουάριο. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ, ο όγκος των πωλήσεων αυξήθηκε κατά 8,9% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2021. Ήταν πάντως μειωμένος κατά 14% σε σχέση με τον Δεκέμβριο. Ο τζίρος του κλάδου λιανεμπορίου τον Ιανουάριο ήταν αυξημένος κατά 13,9% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα. Κατέγραψε ωστόσο μείωση 15,8% σε σχέση με τον αμέσως προηγούμενο μήνα.

Περισσότερα


Άνοιξε η εφαρμογή για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων

  • Mar 31, 2022

Άνοιξε η εφαρμογή για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2021. Υποχρέωση υποβολής φορολογικών δηλώσεων έχουν περίπου 6,4 εκατομμύρια φορολογούμενοι, θα έχουν τον χρόνο να υποβάλουν τις δηλώσεις τους έως και το καλοκαίρι. Να σημειωθεί ότι και εφέτος παραμένει παγωμένη η εισφορά αλληλεγγύης για εισοδήματα από μισθούς του ιδιωτικού τομέα, επιχειρηματική δραστηριότητα, ακίνητα και μερίσματα, αλλά και η πλήρης επαναφορά των τεκμηρίων διαβίωσης και του μέτρου των ηλεκτρονικών αποδείξεων για όλους τους φορολογούμενους. Ενώ, με τέσσερις νέες καινοτομίες διευκολύνεται ακόμα περισσότερο η διαδικασία υποβολής δήλωσης φόρου εισοδήματος για τους πολίτες, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΑΔΕ.

Περισσότερα


Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου "Σύσταση εταιρειών μέσω των Υπηρεσιών Μιας Στάσης (Υ.Μ.Σ.) και τήρηση του Γ.Ε.ΜΗ"

  • Mar 31, 2022

Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου "Σύσταση εταιρειών μέσω των Υπηρεσιών Μιας Στάσης (Υ.Μ.Σ.) και τήρηση του Γ.Ε.ΜΗ", με το οποίο επικαιροποιείται το θεσμικό πλαίσιο σύστασης και λειτουργίας των Υ.Μ.Σ. και των Γ.Ε.ΜΗ. Στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που κατατέθηκε στη Bουλή, προβλέπεται η εξ ολοκλήρου επιγραμμική σύσταση εταιρειών και η καταχώριση υποκαταστημάτων, καθώς και η εξ ολοκλήρου επιγραμμική υποβολή πράξεων και στοιχείων με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας μέσω της απλούστευσης των διαδικασιών και της χρήσης νέων τεχνολογιών, ως προς τους κανόνες σύστασης εταιρειών. 
 
Αναλυτικά το νομοσχέδιο "Σύσταση εταιρειών μέσω των Υπηρεσιών Μιας Στάσης (Υ.Μ.Σ.) και τήρηση του Γ.Ε.ΜΗ"

 

Περισσότερα


ΕΛΣΤΑΤ: Ετήσια αύξηση 33,6% στις τιμές παραγωγού τον Φεβρουάριο

  • Mar 31, 2022

Αύξηση 33,6% παρουσίασε ο γενικός δείκτης Τιμών Παραγωγού στη Βιομηχανία τον Φεβρουάριο του 2022 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2021, έναντι μείωσης 0,03% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του έτους 2021 με το 2020, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ. Ο Γενικός Δείκτης κατά τον μήνα Φεβρουάριο 2022, σε σύγκριση με τον δείκτη του Ιανουαρίου 2022, παρουσίασε αύξηση 4,9% έναντι αύξησης 3,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του έτους 2021. 

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR