Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΗΠΑ-ΕΕ: Task force για τη μείωση της εξάρτησης της Ευρώπης από το ρωσικό αέριο

  • Mar 28, 2022

Η ΕΕ και οι ΗΠΑ δεσμεύονται να κάνουν συγκεκριμένα βήματα από κοινού για την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού και τη μείωση της εξάρτησης από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα, σύμφωνα με την κοινή δήλωση του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και της Προέδρου της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Η Task Force θα προεδρεύεται από έναν εκπρόσωπο από τον Λευκό Οίκο και έναν εκπρόσωπο του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας με διεθνείς εταίρους, πρόσθετους όγκους υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) για την αγορά της ΕΕ τουλάχιστον 15 bcm το 2022 με αναμενόμενες αυξήσεις στο μέλλον.

Περισσότερα


Άδ. Γεωργιάδης: Σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ το μεγαλύτερο πρόστιμο στην ιστορία της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή

  • Mar 28, 2022

Διοικητικό πρόστιμο ύψους 647.000 ευρώ, επιβλήθηκε με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνι Γεωργιάδη, σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ διότι, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, σε έλεγχο που διενήργησαν ελεγκτές της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) διαπιστώθηκε ότι πωλούσε με μεγαλύτερο μεικτό περιθώριο κέρδους κατά παράβαση της νομοθεσίας.

Περισσότερα


REPowerEU: Το σχέδιο της ΕΕ για πιο οικονομικά προσιτή, εξασφαλισμένη και βιώσιμη ενέργεια

  • Mar 09, 2022

Τις προτάσεις της για τη σταδιακή απεξάρτηση της ΕΕ από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα πριν το 2030, REPowerEU, αλλά και μέτρα για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων τιμών της ενέργειας στην Ευρώπη παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπό το φως της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. "Πρέπει να δράσουμε τώρα για να αμβλύνουμε τον αντίκτυπο της αύξησης των τιμών της ενέργειας, να διαφοροποιήσουμε τον εφοδιασμό μας με φυσικό αέριο για τον επόμενο χειμώνα και να επιταχύνουμε τη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια" δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Tο σχέδιο της Επιτροπής περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη διαφοροποίηση των προμηθειών φυσικού αερίου, μέσω υψηλότερων εισαγωγών LNG και αγωγών από μη Ρώσους προμηθευτές και μεγαλύτερο όγκο παραγωγής και εισαγωγών βιομεθανίου και ανανεώσιμων πηγών υδρογόνου.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΕ για το REPowerEU

Περισσότερα


Bloomberg: Η EE θα ανακοινώσει σχέδιο κοινής έκδοσης ομολόγων για τη χρηματοδότηση ενεργειακών και αμυντικών δαπανών

  • Mar 09, 2022

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ανακοινώσει εντός της εβδομάδας σχέδιο για την κοινή έκδοση ομολόγων, το οποίο θα είναι πιθανόν πολύ μεγάλης κλίμακας, για τη χρηματοδότηση των ενεργειακών και αμυντικών δαπανών των χωρών - μελών, καθώς η ΕΕ έχει να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Το σχέδιο αποκαλύπτει δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο επικαλείται αξιωματούχους με γνώση της προετοιμασίας που γίνεται. Σύμφωνα με αυτό, η πρόταση μπορεί να παρουσιαστεί μετά την έκτακτη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, στις 10-11 Μαρτίου. Οι αξιωματούχοι συνεχίζουν να επεξεργάζονται τις λεπτομέρειες σχετικά με την πώληση των ομολόγων και το ύψος των κεφαλαίων που θα αντληθούν με αυτά, αναφέρει το δημοσίευμα.

Περισσότερα


Eurostat: Το 2021 η ενέργεια αντιπροσώπευε το 62% των εισαγωγών της ΕΕ από τη Ρωσία (99 δισ. ευρώ), έναντι 77% το 2011 (148 δισ. ευρώ)

  • Mar 09, 2022

Το 2021, η Ρωσία ήταν ο πέμπτος μεγαλύτερος εταίρος εξαγωγών της ΕΕ (89 δισ. ευρώ) και ο τρίτος μεγαλύτερος εταίρος για τις εισαγωγές αγαθών από την ΕΕ (158 δισ. ευρώ), σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat. Η κρίση της COVID-19 προκάλεσε μείωση τόσο των εξαγωγών όσο και των εισαγωγών μεταξύ ΕΕ και Ρωσίας το 2020, φέρνοντας το εμπορικό έλλειμμα κοντά στα 16 δισ. ευρώ. Τη δεκαετία μεταξύ 2011-2021, το εμπορικό έλλειμμα της ΕΕ με τη Ρωσία μειώθηκε από 89 δισ. ευρώ το 2011 σε 69 δισ. ευρώ το 2021.Τόσο οι εξαγωγές προς τη Ρωσία όσο και οι εισαγωγές από τη Ρωσία μειώθηκαν μεταξύ 2011 και 2021.

Περισσότερα


Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για την επιβολή πλαφόν μέχρι 30 Ιουνίου 2022 σε καύσιμα, φάρμακα, διατροφή και άλλα είδη

  • Mar 04, 2022

Για την περιστολή φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που βιώνουμε, κατατέθηκε η τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με την οποία απαγορεύεται μέχρι και τις 30 Ιουνίου του 2022 "η αποκόμιση μικτού κέρδους από την πώληση οποιουδήποτε προϊόντος ή την παροχή οποιασδήποτε υπηρεσίας που είναι απαραίτητη για την υγεία, τη διατροφή, τη διαβίωση, τη μετακίνηση και την ασφάλεια του καταναλωτή, όταν το περιθώριο μικτού κέρδους ανά μονάδα υπερβαίνει το αντίστοιχο περιθώριο μικτού κέρδους ανά μονάδα προ της 1ης.9.2021". Τα πρόστιμα, αναλόγως της περίπτωσης ξεκινούν από 5.000 ευρώ και φτάνουν έως 1.000.000 ευρώ. "Αποκτούμε ένα εργαλείο για να γίνει σε όλους σαφές ότι η κρίση δεν μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία σε κάποιους για να αποκτήσουν υπερκέρδη", δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στην τροπολογία.
 
Αναλυτικά η τροπολογία του υπ. Ανάπτυξης

Περισσότερα


Eurostat: Στο 13,3% διαμορφώθηκε το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα τον Ιανουάριο

  • Mar 04, 2022

Στο 13,3% διαμορφώθηκε το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα τον Ιανουάριο (από 13% το Δεκέμβριο του 2021), έναντι 6,8% στην ευρωζώνη και 6,2% στην ΕΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα. Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στην ΕΕ καταγράφουν τον Ιανουάριο, η Ελλάδα (13,3%), η Ισπανία (12,7%) και η Ιταλία (8,8%). Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας καταγράφουν η Πολωνία (2,8%) και η Γερμανία (3,1%). 

Περισσότερα


Β. Κικίλιας: Καταργείται η συμπλήρωση του PLF για τους επισκέπτες της Ελλάδας

  • Mar 04, 2022

"Έπειτα από εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, καταργείται από τις 15 Μαρτίου 2022 η συμπλήρωση της φόρμας Passenger Locator Form (PLF) από τους επισκέπτες όλων των χωρών για την είσοδό τους στην Ελλάδα. "Η υιοθέτηση των νέων υγειονομικών πρωτοκόλλων για τις τουριστικές επιχειρήσεις, φέρνει την Ελλάδα μπροστά από τον ανταγωνισμό. Για ακόμη μία χρονιά, είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τους επισκέπτες μας με ασφάλεια", δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας. Επίσης, η Επιτροπή εισηγήθηκε και την αύξηση της χωρητικότητας των τουριστικών λεωφορείων από 85% σε 100%, από το Σάββατο 5 Μαρτίου 2022, με τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας-φυσικός αερισμός, χρήση μάσκας – να παραμένουν ως έχουν.
 
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του υπ. Τουρισμού

Περισσότερα


ΙΝΣΕΤΕ: 1 στις 5 θέσεις εργασίας δεν καλύφθηκε στα ξενοδοχεία στην αιχμή της θερινής σεζόν 2021

  • Mar 04, 2022

Σημαντικά προβλήματα εύρεσης προσωπικού αντιμετώπισε ο τουριστικός τομέας στην Ελλάδα το 2021. Σε εθνικό επίπεδο, εκτιμάται ότι στην αιχμή της θερινής σεζόν του 2021, 53.249 θέσεις εργασίας δεν καλύφθηκαν από τις 244.124 θέσεις εργασίας που προβλέπονται βάσει οργανογράμματος στα ξενοδοχεία. Δηλαδή το ποσοστό έλλειψης ανέρχεται σε 22% ή περισσότερες από 1 στις 5 θέσεις δεν καλύφθηκαν. Το ποσοστό είναι παρόμοιο σε όλα τα τμήματα λειτουργίας των ξενοδοχείων και κυμαίνεται από 21% έως 24%. Αυτό αναφέρεται σε μελέτη του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ) με θέμα "Απασχόληση και ελλείψεις εργατικού δυναμικού στα ελληνικά ξενοδοχεία στην αιχμή της θερινής σεζόν 2021".

Περισσότερα


Στα 2,3 εκατ. ευρώ αυξάνεται το συνολικό ποσό δημόσιας χρηματοδότησης για Εστίαση και Τουρισμό

  • Mar 04, 2022

Αυξάνεται το συνολικό ποσό δημόσιας χρηματοδότησης για Εστίαση και Τουρισμό στα 2,3 εκατ. ευρώ και επεκτείνεται ο χρόνος υλοποίησης της ενίσχυσης τουριστικών ΜΜΕ στους 45 μήνες. Σύμφωνα με ανακοίνωση, στην υπογραφή δύο αποφάσεων που αυξάνουν το συνολικό ποσό δημόσιας χρηματοδότησης που λαμβάνουν οι επιχειρήσεις της Εστίασης και Τουρισμού που επλήγησαν από την πανδημία της Covid 19 αλλά και την επέκταση του χρόνου υλοποίησης της ενίσχυσης Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, προχώρησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR