Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ με τα νέα μέτρα που ισχύουν από 19 Φεβρουαρίου 2022

  • Feb 21, 2022

Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ 766/Β/18-2-2022 με τα "Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας από το Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 6:00". Οι αλλαγές με τα νέα μέτρα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την άρση της απαγόρευσης ορθίων στον κλάδο της εστίασης και διασκέδασης, την εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20% από 50 %. Παράλληλα, εξακολουθεί να ισχύει το περιοριστικό μέτρο στην εστίαση και διασκέδαση μόνο για εμβολιασμένουσ ή νοσήσαντες για τους εσωτερικούς χώρους. Υποχρεωτική παραμένει η διπλή μάσκα ή η μάσκα υψηλής προστασίας σε σούπερ μάρκετ και μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και η χρήση μάσκας σε κλειστούς και εξωτερικούς χώρους.

Αναλυτικά το ΦΕΚ 766/Β/18-2-2022

Περισσότερα


ΥΠΑ: Παρατείνονται έως την Καθαρά Δευτέρα 7 Μαρτίου οι αεροπορικές οδηγίες πτήσεων εξωτερικού

  • Feb 21, 2022

Παρατείνονται έως την Καθαρά Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022, οι αεροπορικές οδηγίες πτήσεων εξωτερικού με τις προϋποθέσεις εισόδου στην Ελλάδα προς περιορισμό της διασποράς της νόσου COVID-19. Οι notams (οδηγίες) πτήσεων εξωτερικού, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, προβλέπουν τα ακόλουθα: Υποχρεωτική συμπλήρωση PLF για όλους τους επιβάτες: Όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, συμπληρώνουν την ηλεκτρονική φόρμα PLF, στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr οποιαδήποτε ώρα πριν την αναχώρηση της πτήσης προς Ελλάδα. Η απόδειξη συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής φόρμας PLF, που αποστέλλεται αυτόματα με ηλεκτρονικό μήνυμα στον επιβάτη από το σύστημα, θεωρείται αναγκαίο ταξιδιωτικό έγγραφο.

Περισσότερα


ΤτΕ: Μικρότερο το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού τον Ιανουάριο 2022

  • Feb 18, 2022

Σε έλλειμμα 434 εκ. ευρώ διαμορφώθηκε το πρωτογενές αποτέλεσμα του κρατικού προϋπολογισμού τον Ιανουάριο του 2022 από έλλειμμα 1,6 δισ. τον Ιανουάριο του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η Τράπεζα της Ελλάδας. Για το 2021 τα στοιχεία της ΤτΕ δείχνουν έλλειμμα 11,8 δισ. στο πρωτογενές αποτέλεσμα του κρατικού προϋπολογισμού από 18,9 δισ. το 2020. Τον Ιανουάριο του 2022, το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 1,682 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 1,726 δισ. ευρώ τoν αντίστοιχο μήνα του 2021. Τον Ιανουάριο τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 3,157 δισ. ευρώ, από 3,046 δισ. ευρώ πέρυσι. Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, αυτές διαμορφώθηκαν σε 4,333 δισ. ευρώ, από 4,366 δισ. ευρώ τον  Ιανουάριο του 2021.

Περισσότερα


Β. Κικίλιας: Η Ελλάδα ξεκινά νωρίτερα την τουριστική σεζόν για να καλύψει τη "μεγάλη ζήτηση"

  • Feb 18, 2022

Ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού δήλωσε χθες ότι η τουριστική περίοδος θα ξεκινήσει επίσημα τον Μάρτιο, νωρίτερα σε σχέση με άλλες χρονιές, και ότι υπάρχουν "θετικές ενδείξεις" για ένα καλό καλοκαίρι φέτος. "Υπάρχει μεγάλη ζήτηση και μεγάλη δυναμική για τον ελληνικό τουρισμό το 2022", δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας. "Μεγάλοι ταξιδιωτικοί πράκτορες, μεγάλες αεροπορικές εταιρίες, θέλουν να παρατείνουν την περίοδο (από τον Μάρτιο έως τον Δεκέμβριο)". "Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για τον ελληνικό τουρισμό", δήλωσε σε συνέντευξή του στο Reuters.

Περισσότερα


Επιπλέον χαλάρωση των μέτρων για τον κορωνοϊό, από το Σάββατο 19/2

  • Feb 17, 2022

Επιπλέον χαλάρωση των μέτρων που ισχύουν για τον κορωνοϊό αποφάσισε η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων μετά από εισήγηση της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης σε χθεσινή δήλωσή του αναφέρει τα εξής: "Στη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης, εισηγήθηκε την άρση της απαγόρευσης της όρθιας διασκέδασης, την έναρξη πραγματοποίησης των σχολικών εκδρομών, την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50% και την εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%". Οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ. Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 19.02.22.

Περισσότερα


Οι κυριότερες ρυθμίσεις των τροπολογιών που κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ

  • Feb 17, 2022

Η ρύθμιση για την παράταση της ασφαλιστικής ικανότητας για έναν χρόνο χωρίς προϋποθέσεις σε ειδικές κατηγορίες ασφαλισμένων περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, στις τροπολογίες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ. Ταυτόχρονα, διευκολύνεται η χορήγηση του επιδόματος ανεργίας σε εποχιακές επιχειρήσεις και επιλύονται οργανωτικά ζητήματα του ΝΑΤ, με στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας του.

Αναλυτικά, οι ρυθμίσεις των τροπολογιών 

Περισσότερα


Β. Κικίλιας: Στις 2 Απριλίου ξεκινούν οι απευθείας πτήσεις από τον Καναδά προς την Αθήνα

  • Feb 17, 2022

Στις 2 Απριλίου ξεκινούν οι απευθείας πτήσεις από τον Καναδά προς την Αθήνα. Αυτό έγινε γνωστό μετά τη συνάντηση του υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια με τον πρέσβη του Καναδά Μάρκ Άλεν. Επισημαίνεται ότι οι απευθείας πτήσεις θα διεξάγονται για πρώτη φορά έως τα τέλη Νοεμβρίου, ενώ τα προηγούμενα χρόνια διεξάγονταν μέχρι τον Οκτώβριο, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό αναφορικά με τον στόχο της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου.

Περισσότερα


ΕΛΣΤΑΤ: Στο 6,2% ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο 2022

  • Feb 16, 2022

Αύξηση 6,2% σημείωσε ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο εφέτος, από άνοδο 5,1% τον περασμένο Δεκέμβριο και έναντι μείωσης 2% τον Ιανουάριο πέρυσι. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε έναν μόνο μήνα, (Ιανουάριος 2022- Δεκέμβριος 2021), ανατιμήσεις σημειώθηκαν σε όλα τα είδη που συνθέτουν το λεγόμενο «καλάθι της νοικοκυράς», με εξαίρεση το αρνί και κατσίκι (μείωση 7,3%). Ειδικότερα, οι τιμές αυξήθηκαν σε: Αλεύρι και άλλα δημητριακά (7,8%), Λαχανικά νωπά (6,6%), Χυμοί φρούτων (5%), Πατάτες (4,4%), Γιαούρτι (3,5%), Γλυκά κουταλιού- μαρμελάδες- μέλι (3,1%), Ψάρια νωπά (2,4%), Οινοπνευματώδη ποτά (2,4%), Κρασιά (2,4%), Χοιρινό (2,1%), Γάλα νωπό πλήρες (2,1%), Τυριά (1,5%) και Φρούτα νωπά (0,8%). Ανατιμήσεις καταγράφηκαν επίσης σε: Φυσικό αέριο (14,2%), Ηλεκτρισμό (8,8%), Πετρέλαιο θέρμανσης (5,2%), Ξενοδοχεία- μοτέλ- πανδοχεία (4,4%), 'Αλλα είδη ατομικής φροντίδας (2,5%), Καύσιμα και λιπαντικά (2,3%), Είδη άμεσης κατανάλωσης νοικοκυριού (1,5%) και Αυτοκίνητα καινούργια (0,9%).

Περισσότερα


Συστάθηκε μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας το Ταμείο Εγγυοδοσίας Καινοτομίας για τη στήριξη επενδυτικών σχεδίων ΜΜΕ

  • Feb 16, 2022

Τη σύσταση, μέσω της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, του Ταμείου Εγγυοδοσίας Καινοτομίας με σκοπό την στήριξη και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των καινοτόμων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) για τη υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων έρευνας και καινοτομίας, υπέγραψε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης. Σύμφωνα με ανακοίνωση, μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας Καινοτομίας και σε συνεργασία με τις τράπεζες θα χορηγούνται επενδυτικά δάνεια έως και 400.000 ευρώ για επενδύσεις σε ενσώματα ή άυλα πάγια περιουσιακά στοιχεία απαραίτητα για την ολοκλήρωση του επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης. 

Περισσότερα


Σε λειτουργία το Open Car για την αναζήτηση πληροφοριών σχετικά με οχήματα

  • Feb 16, 2022

Σε λειτουργία τέθηκε η νέα υπηρεσία Open Car σύμφωνα με την ανακοίνωση των υπουργείων Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Πρόκειται για την πλατφόρμα μέσω της οποίας οι πολίτες μπορούν να αναζητούν πληροφορίες σχετικά με οχήματα τα οποία διαθέτουν πινακίδες που έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα. Η υπηρεσία βρίσκεται στο gov.gr, στην ενότητα «Πολίτης και καθημερινότητα» και την υποενότητα «Μετακινήσεις». Εναλλακτικά, οι πολίτες μπορούν να εισέλθουν στην υπηρεσία απευθείας, στο opencar.services.gov.gr.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR