Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΣτΕ: Απέρριψε το αίτημα του ΣΕΒ για μη καταβολή των τριετιών στον ιδιωτικό τομέα

  • Feb 15, 2022

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση ακύρωσης του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) και άλλων περιφερειακών εργοδοτικών Ενώσεων που ζητούσαν να ακυρωθεί η εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας της 18ης Φεβρουαρίου 2019, με την οποία δινόντουσαν οδηγίες για την εφαρμογή του νέου κατώτατου μισθού των 586 ευρώ, του ημερομισθίου των 22,83 ευρώ και για την καταβολή τριετιών στους υπαλλήλους και τους εργατοτεχνίτες. Κατά συνέπεια "ξεπάγωσε" η καταβολή του επιδόματος προϋπηρεσίας ("τριετίες").

Περισσότερα


Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για τον ΕΦΚΑ

  • Feb 15, 2022

Ολοκληρώθηκε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής η πρώτη επεξεργασία του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας για την αναβάθμιση και των εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ, το οποίο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. "Εσείς υπερασπίζεστε τις μειοψηφίες στον ΕΦΚΑ και εμείς τους ανυπεράσπιστους πολίτες", δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου.

Περισσότερα


ΟΑΕΔ: Μέχρι τις 17/2 οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για απασχόληση ανέργων στις Περισσότερο Αναπτυγμένες Περιφέρειες

  • Feb 15, 2022

Την Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου, στις 15:00, λήγει η προθεσμία για την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων των επιχειρήσεων για συμμετοχή στο νέο "πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 4.000 ανέργων, ηλικίας 30 ετών και άνω, στις Περισσότερο Αναπτυγμένες Περιφέρειες (ΠΑΠ) της χώρας, με έμφαση στις γυναίκες" και, συγκεκριμένα, στις Περιφερειακές Ενότητες του Δυτικού Τομέα Αθηνών, της Δυτικής Αττικής και του Πειραιά, καθώς και στη Διοικητική Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Περισσότερα


Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ με τα νέα μέτρα που ισχύουν από 12-2-2022 έως και τη Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2022

  • Feb 14, 2022

Με την νέα ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ. 8681/2022 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 607/Β/12-2-2022, διατηρούνται σε ισχύ τα υφιστάμενα μέτρα ενάντια στη διασπορά του κορονοϊού, από 12-2-2022 έως και τη Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 6:00. Παραμένει η απαγόρευση των όρθιων πελατών σε εστίαση και Κέντρα διασκέδασης ενώ καταργείται ο περιοριστικός αριθμός των (6) ατόμων ανά τραπέζι που ίσχυε μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα. Η είσοδος για εσωτερικούς χώρους εξακολουθεί να επιτρέπεται μόνο για τους πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες.

Αναλυτικά, το ΦΕΚ 607/Β/12-2-2022

Περισσότερα


Ο «χάρτης» των πληρωμών από Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

  • Feb 14, 2022

Την καταβολή της ενίσχυσης στους εργαζόμενους που ήταν ενταγμένοι στον Μηχανισμό "ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ" για τον μήνα Ιανουάριο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ο προγραμματισμός των καταβολών από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τον e-ΕΦΚΑ και τον ΟΑΕΔ, για την εβδομάδα 14-18 Φεβρουαρίου.
Αναλυτικά, ο προγραμματισμός των πληρωμών από το υπ. Εργασίας

Περισσότερα


Γύρω στο Πάσχα, θα έχουμε τις πρώτες νέες προσκλήσεις προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ

  • Feb 14, 2022

Γύρω στο Πάσχα, θα έχουμε τις πρώτες νέες προσκλήσεις προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ (2021-2027), με πρώτο, το πρόγραμμα για την Ανταγωνιστικότητα (ΕΠΑνΕΚ) και στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, οι αρμόδιες υπηρεσίες ετοιμάζονται πυρετωδώς. Όπως αναφέρουν στο ΑΠΕ - ΜΠΕ στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, οι υπηρεσίες ήδη δουλεύουν για τις εγκρίσεις του νέου ΕΣΠΑ, για να μην χαθεί καθόλου χρόνος και να μην υπάρξει "κενό χρηματοδότησης" μεταξύ των δύο προγραμματικών περιόδων, ενώ αναμένεται να ψηφιστεί, μέχρι αρχές Μαρτίου, ο νόμος για το νέο ΕΣΠΑ και αναμένονται και οι παρατηρήσεις για το σύνολο των προγραμμάτων από τις Βρυξέλλες.

Περισσότερα


Και οι ταξιδιώτες από Αυστραλία, ΗΠΑ και Καναδά θα εισέρχονται στην Ελλάδα χωρίς την υποχρέωση αρνητικού τεστ

  • Feb 14, 2022

Χωρίς την υποχρέωση αρνητικού τεστ θα εισέρχονται στη χώρα μας και οι ταξιδιώτες που προέρχονται από την Αυστραλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και τον Καναδά με την προϋπόθεση να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή να επιδεικνύουν πιστοποιητικό νόσησης. Η τροποποίηση της αεροπορικής οδηγίας πτήσεων εξωτερικού ισχύει έως τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022.

Περισσότερα


ΕΛΣΤΑΤ: Άνοδος της βιομηχανικής παραγωγής 8,1% τον Δεκέμβριο

  • Feb 11, 2022

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοίνωσε τον Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής, με έτος βάσης 2015=100,0 και μήνα αναφοράς τον Δεκέμβριο 2021, η εξέλιξη του οποίου, σύμφωνα με προσωρινά και διορθωμένα ως προς το πλήθος των εργάσιμων ημερών στοιχεία, έχει ως εξής: Ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του μηνός Δεκεμβρίου 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2020, παρουσίασε αύξηση 8,1% έναντι αύξησης 3,8% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2020 με το 2019. Ο μέσος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2020, παρουσίασε αύξηση 9,9%.

Περισσότερα


Δε θα υπάρχει πλέον όριο στον αριθμό των καθήμενων ανά τραπέζι στην εστίαση και στη διασκέδαση

  • Feb 10, 2022

Δε θα υπάρχει πλέον όριο στον αριθμό των καθήμενων ανά τραπέζι στην εστίαση και στη διασκέδαση.  Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση, τη μόνη αλλαγή που εισηγήθηκε στα μέτρα που ισχύουν είναι στον αριθμό των καθήμενων με κατάργηση των 6 ατόμων ανά τραπέζι στην εστίαση και στη διασκέδαση. Ωστόσο, παραμένουν σε ισχύ τα πρωτόκολλα σχετικά με τις αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων και τους κανόνες υγιεινής.

Περισσότερα


Υπ. Εργασίας: Χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας με οφειλές έως 100 ευρώ προς τον ΕΦΚΑ

  • Feb 10, 2022

H πρόβλεψη για ευκολότερη χορήγηση αποδεικτικού ασφαλιστικής ενημερότητας, (καθώς θα δίνεται για μικρές οφειλές κάτω των 100 ευρώ προς τον e-ΕΦΚΑ), μαζί με μια σειρά άλλων διατάξεων που διευκολύνουν εργαζόμενους και ασφαλισμένους (κατάργηση προεγγραφής μη μισθωτών στον e-ΕΦΚΑ με την έναρξη δραστηριότητας, άδεια μετ' αποδοχών 10 ημερών στους γονείς παιδιών με σπάνια νοσήματα, επιλογή ασφαλιστικού φορέα για ασφαλισμένους με διπλή ιδιότητα), περιλαμβάνονται στις νέες διατάξεις που ενσωματώθηκαν στο νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του e-ΕΦΚΑ, που κατατίθεται στη Βουλή. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR