Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Άδ. Γεωργιάδης: Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων έχει φτιάξει την πλατφόρμα e-katanalotis.gov.gr για να μπορούν όλοι να αγοράζουν τα φθηνότερα προϊόντα

  • Feb 07, 2022

Να χρησιμοποιούν οι καταναλωτές την ηλεκτρονική εφαρμογή e-katanalotis.gov.gr, με την οποία μπορούν να βρουν και να συγκρίνουν τιμές προϊόντων της αγοράς, προτείνει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης. Όπως έγραψε στο twitter: "Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων έχει φτιάξει αυτήν την πλατφόρμα στην οποία προσθέτουμε συνεχώς προϊόντα και βάλαμε και τα καύσιμα για να μπορούν όλοι να αγοράζουν τα φθηνότερα προϊόντα που υπάρχουν στην γειτονιά τους. Σας καλώ να το χρησιμοποιείτε και θα κερδίσετε, e-katanalotis.gov.gr".

Περισσότερα


ΥΠΑ: Χωρίς υποχρεωτικό τεστ από σήμερα η είσοδος στην Ελλάδα όσοι έχουν ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό

  • Feb 07, 2022

Άφιξη στην Ελλάδα χωρίς την υποχρέωση αρνητικού τεστ, προβλέπουν οι νέες αεροπορικές οδηγίες πτήσεων εξωτερικού, για όλους τους επιβάτες που προέρχονται από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και της Συμφωνίας Σένγκεν, καθώς και από τις 33 χώρες εκτός της ΕΕ που έχουν προσχωρήσει στο σύστημα ψηφιακού πιστοποιητικού COVID-19 της Ευρωπαϊκής Ένωσης (European Union Digital Covid Certificate, EUDCC). Η ισχύς είναι από σήμερα Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου έως την Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022.

Περισσότερα


Προθεσμίες υποβολής δηλώσεων στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ για το Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

  • Feb 04, 2022

Ανοίγει το Πληροφοριακό Σύστημα "ΕΡΓΑΝΗ" για την υποβολή δηλώσεων για τον Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ (Α' φάση Φεβρουάριος 2022, Β' φάση Ιανουάριος 2022 και Δεκέμβριος 2021), καθώς και για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων από επιχειρήσεις σε πυρόπληκτες περιοχές της Εύβοιας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
 
Αναλυτικά οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων

Περισσότερα


ΕΚΤ: Ανοικτό το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων, τον Μάρτιο οι αποφάσεις

  • Feb 04, 2022

Ανοικτό άφησε για πρώτη φορά το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων εντός του έτους η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Κριστίν Λαγκαρντ. Η οριστική απόφαση θα ληφθεί το Μάρτιο υπό το φώς των νέων δεδομένων που έχει δημιουργήσει η εκρηκτική άνοδος του πληθωρισμού, ωστόσο η επικεφαλής της ΕΚΤ απέφυγε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου να δεσμευτεί -όπως είχε πράξει μέχρι τώρα- για το πάγωμα των επιτοκίων έως το τέλος του έτους. Αντιθέτως, υποστήριξε ότι οι δεσμεύσεις θα πρέπει να στηρίζονται σε δεδομένα και δεν μπορεί να τίθενται "άνευ όρων". Νωρίτερα η επικεφαλής της ΕΚΤ παραδέχθηκε ότι τόσο η ίδια όσο και οι υπόλοιποι κεντρικοί τραπεζίτες που μετέχουν στο ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας εξεπλάγησαν δυσάρεστα από την άνοδο που κατέγραψε ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο.

Περισσότερα


Β. Κικίλιας: Ρεκόρ αφίξεων κρουαζιερόπλοιων όλων των εποχών για την Ελλάδα το 2022

  • Feb 04, 2022

"Το 2022 θα έχουμε ρεκόρ αφίξεων κρουαζιερόπλοιων όλων των εποχών για την Ελλάδα. Μιλάμε για πολυτελείς κρουαζιέρες με ταξιδιώτες και τουρίστες, οι οποίοι αφήνουν πολύ υψηλό εισόδημα", δήλωσε μιλώντας χθες στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο υπουργός Τουρισμού, σημειώνοντας ότι η έναρξη για την κρουαζιέρα γίνεται στις 5 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας ότι η αύξηση που σημειώνεται στην Βόρεια Ελλάδα αγγίζει το 300% ενώ σημαντική είναι και η αύξηση στον Πειραιά με δεκάδες παραπάνω κρουαζιερόπλοια. "Η φετινή εικόνα για τον τουρισμό κρουαζιέρας διαμορφώνεται με home ports τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη, με αύξηση στην Κρήτη, την Κέρκυρα, τη Σαντορίνη, τη Μύκονο και σε όλους τους ελληνικούς προορισμούς και με τεράστια ζήτηση, υπερπολλαπλάσια από άλλες χρονιές", συνέχισε ο κ. Κικίλιας.

Περισσότερα


ΤτΕ: Αμετάβλητο το επιτόκιο των νέων καταθέσεων τον Δεκέμβριο

  • Feb 04, 2022

Αμετάβλητο ήταν το επιτόκιο των νέων καταθέσεων τον Δεκέμβριο του 2021, ενώ το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο των νέων δανείων διαμορφώθηκε στο 3,76%, όπως ανακοίνωσε χθες η Τράπεζα της Ελλάδας. Παράλληλα, το περιθώριο επιτοκίου μεταξύ των νέων καταθέσεων και δανείων αυξήθηκε στις 3,71 εκατοστιαίες μονάδες. Το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των υφιστάμενων καταθέσεων παρέμεινε αμετάβλητο στο 0,04%, ενώ το αντίστοιχο επιτόκιο των δανείων παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο στο 3,50%. Το περιθώριο επιτοκίου μεταξύ των υφιστάμενων καταθέσεων και δανείων παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο στις 3,46 εκατοστιαίες μονάδες.

Περισσότερα


Κ. Μητσοτάκης: Μόνιμη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 13%

  • Feb 03, 2022

"Η κυβέρνηση προχωράει σε μία νέα γενναία μόνιμη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 13%. Υπερκαλύπτει, έτσι, τη δέσμευσή της για συνολική ελάφρυνση κατά 30% της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας" ανέφερε ο πρωθυπουργός σε δήλωση του για τη νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ, την οποία χαρακτήρισε "μία σαφή επιλογή υπέρ της μεσαίας τάξης και των πιο αδύναμων". Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε την απόφαση ως "μια απόφαση δίκαιη για την κοινωνία και επωφελής για την οικονομία", η οποία, όπως είπε, "σημαίνει ότι οι Έλληνες θα κληθούν να πληρώνουν, πλέον, κάθε χρόνο, 860.000.000 ευρώ λιγότερα σε σχέση με το 2018. Και 350.000.000 λιγότερα, μόνο μέσα στο 2022".

Περισσότερα


Χρ. Σταϊκούρας: Ο ΕΝΦΙΑ μειώνεται για τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών

  • Feb 03, 2022

Μείωση στο εκκαθαριστικό τους θα δουν οκτώ στους δέκα ιδιοκτήτες ακινήτων για το 2022, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας κατά τη διάρκεια της εξειδίκευσης της μείωσης κατά 13% του νέου ΕΝΦΙΑ. Όπως είπε, "η μείωση γίνεται στο πλαίσιο μιας συνολικής μεταρρύθμισης στη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας". Σύμφωνα με τον υπουργό, η μεταρρύθμιση αλλάζει δραστικά τη δομή του φόρου, καθώς αναπροσαρμόζονται αντικειμενικές αξίες, οι οποίες στην πλειοψηφία τους ήταν αυξητικές, εντάσσονται νέες περιοχές, επεκτείνονται ζώνες αντικειμενικού προσδιορισμού αξίας ακινήτων, μειώνονται σημαντικά οι συντελεστές προσδιορισμού του βασικού φόρου και ενσωματώνεται στον βασικό φόρο ο συμπληρωματικός φόρος. Η συνολική μείωση του ΕΝΦΙΑ ανέρχεται στο 34% σε σχέση με το 2018.

Περισσότερα


myAADE: Άμεση πίστωση πληρωμών και μέσω IRIS

  • Feb 03, 2022

Στη διάθεση των φορολογουμένων βρίσκεται ο νέος τρόπος πληρωμής οφειλών και ρυθμίσεων, στο myAADE (myaade.gov.gr). Πλέον, μπορούν να πληρώνουν τις οφειλές τους μέσω της online υπηρεσίας πληρωμών, IRIS, που υποστηρίζεται από την ΔΙΑΣ (Διατραπεζικά Συστήματα).
Αναλυτικά οι οδηγίες της ΑΑΔΕ

Περισσότερα


Νέο ρεκόρ καταγράφει ο ετήσιος πληθωρισμός στην ευρωζώνη με 5,1% τον Ιανουάριο του 2022, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Eurostat

  • Feb 03, 2022

Νέο ρεκόρ καταγράφει ο ετήσιος πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ με 5,1% τον Ιανουάριο του 2022, από 5% τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Eurostat, που δόθηκε στη δημοσιότητα. Οι κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού στην ευρωζώνη για τον Ιανουάριο είναι, σύμφωνα με τη Eurostat, η ενέργεια (28,6%, έναντι 25,9% τον Δεκέμβριο), ακολουθούμενη από τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (3,6%, έναντι 3,2% τον Δεκέμβριο), τις υπηρεσίες (2,4%, σταθερό σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο) και τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (2,3%, έναντι 2,9% τον Δεκέμβριο). Στην Ελλάδα ο εναρμονισμένος πληθωρισμός αναμένεται να διαμορφωθεί τον Ιανουάριο στο 5,5% από 4,4% το Δεκέμβριο του 2021.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR