Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Επίδομα θέρμανσης: Δημοσιεύθηκε η απόφαση για την παράταση υποβολής αιτήσεων μέχρι 15 Φεβρουαρίου

  • Jan 26, 2022

Παρατείνεται μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2022 η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης για την περίοδο 2021-2022. Με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών ανοίγει ξανά η πλατφόρμα της AAΔΕ "myΘΕΡΜΑΝΣΗ" για την υποβολή αιτήσεων από πολίτες που πληρούν τα νέα διευρυμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια προκειμένου να λάβουν το επίδομα θέρμανσης. Υπενθυμίζεται ότι η αρχική προθεσμία έληγε στις 15 Δεκεμβρίου 2021.

Αναλυτικά το ΦΕΚ B 188/2022

Περισσότερα


ΑΑΔΕ: Τώρα "Τα Ραντεβού μου" σε όλες τις ΔΟΥ της χώρας

  • Jan 21, 2022

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ανακοίνωσε ότι επεκτείνει τη λειτουργία της πλατφόρμας "Τα Ραντεβού μου" στο σύνολο των ΔΟΥ της επικράτειας μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE (myaade.gov.gr). Στην πλατφόρμα "Τα Ραντεβού μου" οι φορολογούμενοι και οι εκπρόσωποί τους έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίζουν ψηφιακά τα ραντεβού για τις υποθέσεις, που τους αφορούν, σε ημέρα και ώρα, όπου είναι διαθέσιμη η σχετική Υπηρεσία.

Δείτε ΕΔΩ συνολικά σε ποιες υπηρεσίες της ΑΑΔΕ είναι δυνατός ο προγραμματισμός ραντεβού ψηφιακά μέσα από το https://myaade.gov.gr.

Περισσότερα


Υπερψηφίστηκε το ν/σχ για την ενίσχυση του ανταγωνισμού και οι υπουργικές τροπολογίες

  • Jan 21, 2022

Κατά πλειοψηφία υπερψηφίστηκε επί της αρχής, στην ολομέλεια της Βουλής, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης για τον "εκσυγχρονισμό του δικαίου ανταγωνισμού για την ψηφιακή εποχή", το οποίο ενσωματώνει και ευρωπαϊκή Οδηγία για τις Αρχές Ανταγωνισμού των κρατών μελών. Κατά πλειοψηφία υπερψηφίσθηκαν και οι πέντε υπουργικές τροπολογίες που περιλαμβάνει.  

Περισσότερα


Σε λειτουργία ο Μηχανισμός έγκαιρης προειδοποίησης οφειλετών

  • Jan 21, 2022

Σε πλήρη λειτουργία μπαίνει η πλατφόρμα του Μηχανισμού Έγκαιρης Προειδοποίησης, μέσω του οποίου θα εντοπίζεται ο κίνδυνος αδυναμίας πληρωμής των υποχρεώσεων ενός νοικοκυριού ή μιας επιχείρησης και να προτείνονται συγκεκριμένα μέτρα/δράσεις ώστε να μην καταστεί αφερέγγυο. Πρόκειται για "εργαλείο" που μπορούν να αξιοποιήσουν όσοι επιθυμούν, καθώς παρέχουν μέσω της πλατφόρμας τη συναίνεσή τους για άρση απορρήτου, με σκοπό την αναζήτηση, πρόσβαση, συλλογή στοιχείων που τους αφορούν. Η πλατφόρμα επεξεργάζεται τα οικονομικά στοιχεία, βάσει ειδικών αριθμοδεικτών, όπως για παράδειγμα η κάλυψη βραχυπρόθεσμων οφειλών. Ακολούθως, ο οφειλέτης κατατάσσεται σε ένα από τα τρία επίπεδα κινδύνου αφερεγγυότητας (χαμηλό – μέτριο – υψηλό).

Για περισσότερες πληροφορίες
http://www.keyd.gov.gr/egkairh-proeidopoihsh/
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
Οδηγός Χρήσης (Αιτών)
Οδηγός Χρήσης (Σύμβουλος)
Παρουσίαση Έγκαιρης Προειδοποίησης

Περισσότερα


Παρατείνονται για μια εβδομάδα τα μέτρα για τον έλεγχο της πανδημία

  • Jan 20, 2022

Την παράταση των μέτρων που ισχύουν για μια εβδομάδα αποφάσισε χθες ομόφωνα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, η οποία συνεδρίασε προκειμένου να εξετάσει τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας. Υπενθυμίζεται ότι τα υφιστάμενα μέτρα είναι σε ισχύ έως τις 24/1 και μετά την απόφαση αυτά παρατείνονται έως τις 31/1.

Περισσότερα


ΑΑΔΕ: Παροχή οδηγιών και διευκρινίσεις στη ρύθμιση 72 δόσεων για οφειλές λόγω COVID-19

  • Jan 20, 2022

Με την Εγκύκλιο αριθ. 2006/2022, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, παρέχει στους φορολογούμενους οδηγίες για να ρυθμίσουν οφειλές, βεβαιωμένες στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.) που δημιουργήθηκαν λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19. Αφορά οφειλέτες με αρρύθμιστες οφειλές, βεβαιωμένες στις Δ.Ο.Υ/Ελεγκτικά Κέντρα από 1.3.2020 έως 31.7.2021. 

Αναλυτικά η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ

Περισσότερα


Νέα φορολοταρία: Μηνιαία έπαθλα έως 50.000 από τον Φεβρουάριο

  • Jan 20, 2022

Αλλάζει η φορολοταρία από τον Φεβρουάριο, που θα μοιράζει μηνιαία χρηματικά έπαθλα από 1.000 έως 50.000 ευρώ σε 556 φορολογούμενους. Ειδικά στο τέλος κάθε έτους, θα διεξάγεται μια σούπερ κλήρωση που θα μοιράζει 100.000 ευρώ σε 12 τυχερούς φορολογουμένους. Το χρηματικό έπαθλο είναι αφορολόγητο, δεν αποτελεί εισόδημα και δεν υπόκειται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.

Αναλυτικά η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ

Περισσότερα


Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις στην Ελλάδα: Ειδική ιστοσελίδα και λογότυπο

  • Jan 20, 2022

Στον επίσημο κεντρικό ιστότοπο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και στην ειδική ιστοσελίδα για τις Πράσινες Δημόσιες  Συμβάσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν όλες τις σχετικές με αυτές  πληροφορίες. Η ιστοσελίδα, όπως υπενθυμίζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, είναι προσβάσιμη σε αναθέτουσες αρχές και αναθέτοντες φορείς, σε επιχειρήσεις, σε θεσμικούς και κοινωνικούς φορείς και γενικότερα σε κάθε ενδιαφερόμενο και αποτελεί το βασικό κανάλι για την επικοινωνία και την προβολή του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τις Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις στη χώρα μας.

Περισσότερα


ΑΑΔΕ: Απλήρωτοι φόροι 750 εκ. ευρώ τον Νοέμβριο

  • Jan 19, 2022

Τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων δείχνουν ότι τον Νοέμβριο παλαιά και νέα ληξιπρόθεσμα χρέη έφτασαν τα 110,171 δισ. ευρώ, εκ των οποίων περίπου 25 δισ. ευρώ έχει ήδη χαρακτηριστεί ως ανεπίδεκτο είσπραξης. Τον Νοέμβριο, οι απλήρωτοι φόροι ανήλθαν σε 750 εκατ. ευρώ, διογκώνοντας τα φρέσκα ληξιπρόθεσμα από τις αρχές του 2021 στα 5,135 δισ. ευρώ από 4,385 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο. Ενώ, 4.138.985 φορολογούμενοι είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία με αισθητή μείωση σε σχέση με τον Οκτώβριο, όταν οι ανοιχτοί λογαριασμοί αφορούσαν σχεδόν 4,3 εκατομμύρια φορολογουμένων.

Περισσότερα


Νέο χρονοδιάγραμμα για τη θέσπιση του κατώτατου μισθού

  • Jan 19, 2022

Με τροπολογία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων επισπεύδεται η εκκίνηση και η όλη διεξαγωγή της διαδικασίας για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού για το 2022, προκειμένου η απόφαση για το επίπεδο του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου να ληφθεί νωρίτερα από το προβλεπόμενο χρονικό διάστημα.
 
Δείτε το νέο χρονοδιάγραμμα

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR