Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Κ. Μητσοτάκης: Από 1η Μαΐου του 2022 θα ισχύσει η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού

  • Jan 14, 2022

"Από 1η Μαΐου του 2022 θα ισχύσει η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία εκτιμώ πως θα είναι σημαντική, πολύ μεγαλύτερη από την αντίστοιχη του 2%, που ισχύει από την 1η Ιανουαρίου. Υπάρχει η ανάγκη να στηρίξουμε το εισόδημα των πιο αδύναμων συμπολιτών μας το συντομότερο δυνατόν", ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό. Επιπλέον, συμπλήρωσε πως η βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματος προκύπτει από τη μείωση της φορολογίας, τη σημαντικότατη αύξηση των καταθέσεων, αλλά και από το γεγονός πως η κυβέρνηση δεν δίστασε να δαπανήσει πρωτοφανή για την ελληνική οικονομία ποσά χάριν της στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων εν μέσω πανδημίας.

Περισσότερα


Χρ. Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση θα αναλάβει πρωτοβουλίες για τη μείωση του κόστους στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς

  • Jan 13, 2022

"Δεν υφίσταται αυτήν τη στιγμή οποιοδήποτε ενδεχόμενο μείωσης των συντελεστών ΦΠΑ", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών. Επεσήμανε, δε, χαρακτηριστικά ότι "δεν μπορούμε να εκτροχιάσουμε τον προϋπολογισμό τον Ιανουάριο". Όπως ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, υπάρχουν οι μειώσεις φόρων, όπως στις ασφαλιστικές εισφορές και στην εισφορά αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα, που επεκτείνονται εφέτος και πρέπει να υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος αφ' ενός για τη μονιμοποίησή τους και αφ' ετέρου για επιπλέον παρεμβάσεις. Ερωτηθείς για ενδεχόμενες "συμφωνίες κυρίων" για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, είπε ότι "η κυβέρνηση θα αναλάβει πρωτοβουλίες για τη μείωση του κόστους στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, κυρίως των χαμηλότερων εισοδημάτων". 

Περισσότερα


Μέσω gov.gr οι βεβαιώσεις θετικού rapid test για άδεια από την εργασία

  • Jan 13, 2022

Βεβαίωση θετικού διαγνωστικού ελέγχου κορονοϊού μέσω του gov.gr για απουσία από την εργασία μπορούν να εκδίδουν πλέον οι εργαζόμενοι που είναι θετικοί στην covid-19 εφόσον έχουν διενεργήσει rapid test. Οι νοσήσαντες εργαζόμενοι μπορούν να δηλώνουν στην εν λόγω εφαρμογή το θετικό αποτέλεσμα του τεστ ώστε να θεωρείται δικαιολογημένη η απουσία τους. Οι εργαζόμενοι μπορούν να λάβουν τη βεβαίωση θετικού αποτελέσματος σε διαγνωστικό έλεγχο κορονοϊού χρησιμοποιώντας είτε τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet, είτε τον ΑΜΚΑ τους. Σε περίπτωση που έχουν κάνει περισσότερους του ενός διαγνωστικούς ελέγχους, η βεβαίωση εκδίδεται για το τελευταίο θετικό αποτέλεσμα.

Περισσότερα


Πληροφόρηση για το νέο σύστημα κεφαλαιοποιητικής ασφάλισης με ένα «κλικ» στο teka.gov.gr

  • Jan 11, 2022

Μέσω της ιστοσελίδας του νέου Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ) teka.gov.gr, που είναι από χθες στον "αέρα", μπορούν πλέον να ενημερώνονται οι ασφαλισμένοι για το νέο δημόσιο σύστημα κεφαλαιοποιητικής ασφάλισης. Το ΤΕΚΑ ξεκίνησε να λειτουργεί από 1.1.2022 και σε αυτό ασφαλίζονται πλέον οι νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας με υποχρέωση υπαγωγής στην επικουρική ασφάλιση. Υπενθυμίζεται πως από 1.1.2023, όλοι ανεξαιρέτως οι ασφαλισμένοι κάτω των 35 ετών, θα μπορούν προαιρετικά να ενταχθούν στο ΤΕΚΑ.

Περισσότερα


Πέθανε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι

  • Jan 11, 2022

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Ιταλός σοσιαλδημοκράτης Νταβίντ Σασόλι, πέθανε κατά τη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας προς Τρίτη στην πατρίδα του, σε ηλικία 65 ετών, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του. Τη θλίψη της για την απώλεια του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ντάβιντ Σασόλι, εκφράζει η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, με ανάρτησή της στο twitter, τονίζοντας ότι ήταν "ένας σπουδαίος Ευρωπαίος" και ένας "περήφανος Ιταλός".

Περισσότερα


Μobilefees.gov.gr: Άνοιξε η πλατφόρμα για απαλλαγή τελών κινητής τηλεφωνίας για τους συνδρομητές 15-29 ετών

  • Jan 11, 2022

Απαλλαγή από τα τέλη κινητής και καρτοκινητής τηλεφωνίας μπορούν να έχουν από σήμερα οι νέοι ηλικίας 15-29 ετών, καθώς τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Οικονομικών έθεσαν σε παραγωγική λειτουργία το mobilefees.gov.gr. Την πλατφόρμα υλοποίησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης με τη συνδρομή της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Μέσω αυτής, οι νέοι ηλικίας 15-29 ετών μπορούν να δηλώσουν το κινητό τους τηλέφωνο στο Μητρώο Δικαιούχων Απαλλαγής Τελών Συνδρομητών Κινητής Τηλεφωνίας και Καρτοκινητής Τηλεφωνίας (Μη.Δ.Α.Τε.), ώστε να απαλλάσσονται από τα τέλη κινητής και καρτοκινητής.

Περισσότερα


ΑΑΔΕ: Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για χωριστές φορολογικές δηλώσεις από τους συζύγους

  • Jan 11, 2022

Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την υποβολή χωριστών φορολογικών δηλώσεων από τα παντρεμένα ζευγάρια που το επιθυμούν. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωστοποιήσουν την πρόθεσή τους για ξεχωριστή υποβολή δηλώσεων εισερχόμενοι στη σχετική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου.
 
20 ερωτήσεις – απαντήσεις

Περισσότερα


ΙΟΒΕ: Μικρή επιδείνωση του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Δεκέμβριο

  • Jan 11, 2022

Υποχώρησε ελαφρά τον Δεκέμβριο ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα, όπως συνέβη συνολικά στην Ευρώπη, και διαμορφώθηκε στις 110,3 μονάδες (από 113,4 μονάδες). Σύμφωνα με έρευνα οικονομικής συγκυρίας του ΙΟΒΕ, ο δείκτης εξακολουθεί να κινείται σε υψηλά επίπεδα και δεν ενσωματώνει τις πολύ πρόσφατες εξελίξεις της πανδημίας, με την έξαρση της νέας μετάλλαξης και τα μέτρα πολιτικής για την αντιμετώπισή της. Η υποχώρηση προήλθε κυρίως από την έντονη επιδείνωση των επιχειρηματικών προσδοκιών στις υπηρεσίες και στις κατασκευές, ενώ η μεταβολή στη βιομηχανία ήταν ήπια.

Περισσότερα


Eurostat: Στο 13,4% η ανεργία στην Ελλάδα τον Νοέμβριο

  • Jan 11, 2022

Τη δεύτερη θέση με το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη- πίσω από την Ισπανία- διατήρησε η Ελλάδα τον Νοέμβριο καταγράφοντας ποσοστό 13, 4%. Σύμφωνα με τα στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, το ποσοστό ανεργίας σημείωσε ελαφρώς αύξηση από το 13,3% τον Οκτώβριο και 13,1% τον Σεπτέμβριο. Απέχει, ωστόσο, αρκετά από το 16,2% στο οποίο βρισκόταν ένα χρόνο νωρίτερα, τον Νοέμβριο του 2020. Στο σύνολο της Ευρωζώνης το ποσοστό της ανεργίας υποχώρησε στο 7,2% τον Νοέμβριο, από 7,3% τον Οκτώβριο, 7,4% τον Σεπτέμβριο και 8,1% έναν χρόνο νωρίτερα. Στην Ε.Ε. των 27 μειώθηκε στο 6,5% τον Νοέμβριο, από 6,7% έναν μήνα νωρίτερα.

Περισσότερα


Κ. Σκρέκας: 395 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο για τη στήριξη νοικοκυριών και επαγγελματιών

  • Jan 10, 2022

Με ένα νέο πακέτο μέτρων ύψους 395 εκ. ευρώ στηρίζει η κυβέρνηση για τον Ιανουάριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις έναντι των ανατιμήσεων στην ενέργειας.  Όπως είπε ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας για αυτόν τον μήνα θα επιδοτηθούν όλες οι παροχές ρεύματος κύριας κατοικίας και τον Φεβρουάριο θα επανεξεταστεί η κατάσταση. Στα νοικοκυριά η επιδότηση θα είναι κλιμακωτή και στις επιχειρήσεις οριζόντια. Σημειώνεται ότι οι πόροι των νέων μέτρων στήριξης προέρχονται από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR