Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Επανεκκίνηση Τουρισμού: Τα ενταγμένα έργα ανέρχονται σε 4.991 και η πλειοψηφία τους είναι ΜμΕ

  • Dec 22, 2021

Δημοσιεύθηκε η 4η τροποποίηση της απόφασης έγκρισης αιτήσεων χρηματοδότησης στο πλαίσιο της δράσης "Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης Πληττόμενων από την Πανδημία Τουριστικών Επιχειρήσεων Φιλοξενίας - ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ". Η απόφαση αφορά στην συμπληρωματική ένταξη 1.637 αιτήσεων χρηματοδότησης, δημόσιας δαπάνης 57.547.970,57 ευρώ. Ειδικότερα: α) οι 1.565 αιτήσεις αφορούν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις συνολικής δημόσιας δαπάνης 34.670.110,59 ευρώ, β) οι 59 αιτήσεις αφορούν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις με χρηματοδότηση άνω των 200.000 ευρώ ανά επιχείρηση, δημόσιας δαπάνης 19.136.530,46 ευρώ και γ) οι 13 αιτήσεις αφορούν σε μεγάλες επιχειρήσεις δημόσιας δαπάνης 3.741.329,52 ευρώ. Με την τροποποίηση, τα συνολικά ενταγμένα έργα στη δράση ανέρχονται σε 4.991 και η συνολική δημόσια δαπάνη διαμορφώνεται σε 196.554.371,01 ευρώ.

Περισσότερα


e-ΕΦΚΑ: Σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας για το 2022

  • Dec 21, 2021

Σε λειτουργία τέθηκε στον διαδικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα (https://www.efka.gov.gr/el/asphalismenoi/me-misthotoi/epilogi-asfalistikis-katigorias), μέσω της οποίας οι ασφαλισμένοι ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενοι και αγρότες, μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα την ασφαλιστική κατηγορία στην οποία επιθυμούν να καταταχθούν για το νέο έτος 2022. Σύμφωνα με ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ, η επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας δηλώνεται για τους κλάδους κύριας και επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχής σε ενιαία αίτηση και ισχύει για όλο το έτος. Η προθεσμία υποβολής της αίτησης-δήλωσης επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας έχει καταληκτική ημερομηνία την 31η/1/2022.

Περισσότερα


ΔΙΜΕΑ: Πρόστιμα 78.000 ευρώ για παράνομο εμπόριο

  • Dec 21, 2021

Συνολικά 58 παραβάσεις που αφορούσαν το παράνομο εμπόριο βεβαιώθηκαν στη διάρκεια 238 ελέγχων που πραγματοποίησε η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς την περασμένη εβδομάδα. Στο πλαίσιο των ελέγχων επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 78.000 ευρώ για παραβάσεις των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων Υπηρεσιών, του ν. 4712/2020 που αφορά την τροποποίηση του άρθρου 11 του ν. 3377/2005 Διοικητικές κυρώσεις για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης απομιμητικών/παραποιημένων προϊόντων και του ν.4446/16 που αφορά στη χρήση τερματικού αποδοχής καρτών και μέσων πληρωμής με κάρτα. Επίσης κατασχέθηκαν 4.757 τεμάχια απομιμητικών ειδών, τα οποία πωλούνταν από ηλεκτρονικά καταστήματα (eshop).

Περισσότερα


Τρία μέτρα στήριξης των νοικοκυριών και επιχειρήσεων ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

  • Dec 20, 2021

Τρία μέτρα στήριξης των νοικοκυριών και επιχειρήσεων ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη συζήτηση για την κύρωση του προϋπολογισμού του 2022. "Πρώτον, θα υπάρχει πρόσθετη αύξηση της κρατικής ενίσχυσης στα τιμολόγια ρεύματος για τον μήνα Δεκέμβριο και αντίστοιχα στα κοινωνικά τιμολόγια και στα ευάλωτα νοικοκυριά. Δεύτερον, θα υπάρχει αύξηση της έκπτωσης στους λογαριασμούς φυσικού αερίου κατά 40% το μήνα Δεκέμβριο. Και τρίτον, όσον αφορά τους αγρότες μας θα υπάρξει κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους από τη ρήτρα αναπροσαρμογής στα αγροτικά τιμολόγια ενέργειας από τον Αύγουστο μέχρι και τον μήνα Δεκέμβριο" είπε.

Περισσότερα


ΤτΕ: Έλλειμμα 8,8 δισ. ευρώ στο πρωτογενές αποτέλεσμα του κρατικού προϋπολογισμού

  • Dec 20, 2021

Έλλειμμα 8,8 δισ. ευρώ παρουσίασε το πρωτογενές αποτέλεσμα του κρατικού προϋπολογισμού για την περίοδο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου του 2021 από 14 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδας. Το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 12,950 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 19,464 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2020. Όπως ανακοίνωσε η ΤτΕ, κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 42.059 εκατ. ευρώ, από 38.041 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Περισσότερα


Από σήμερα τα νέα μέτρα για την είσοδο ταξιδιωτών στην Ελλάδα

  • Dec 20, 2021

Εκδόθηκε το ΦΕΚ για τις προϋποθέσεις εισόδου στην Ελλάδα που τέθηκαν σε ισχύ από την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου στις 6:00 πμ λόγω της μετάλλαξης Όμικρον. Όπως έχει ανακοινωθεί, με αρνητικό μοριακό τεστ 72 ωρών ή rapid test 24 ωρών, θα επιτρέπεται η είσοδος επισκεπτών στην Ελλάδα. Σημειώνεται επίσης ότι οι αεροπορικές και ναυτιλιακές εταιρίες καθώς και οι εταιρίες οδικών και σιδηροδρομικών μεταφορών υποχρεούνται στον έλεγχο του ταξιδιώτη πριν από την επιβίβασή του, ώστε να επιβεβαιωθεί ότι φέρει τα απαραίτητα έγγραφα.

Περισσότερα


Νέα μέτρα στήριξης για τους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου προανήγγειλε ο πρωθυπουργός

  • Dec 17, 2021

Νέα μέτρα προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τη στήριξη των νοικοκυριών και θα αφορούν στις αυξήσεις σε φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα. Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός προσερχόμενος στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες έκανε την εξής δήλωση: "Θα ζητήσουμε και πάλι από την ευρωπαϊκή επιτροπή να εξετάσει όλες τις επιλογές έτσι ώστε να μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις ενδεχομένως σε ευρωπαϊκό επίπεδο προκειμένου να συγκρατηθούν οι αυξήσεις των τιμών του φυσικού αερίου. Σε κάθε περίπτωση η ελληνική κυβέρνηση, όπως το έχει ήδη κάνει, θα εξακολουθεί να προνοεί έτσι ώστε να περιορίσει τις αυξήσεις των τιμών και στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου. Περισσότερες ανακοινώσεις θα έχω την ευκαιρία να κάνω στη συζήτηση του προϋπολογισμού το Σάββατο το οποίο μας έρχεται".

Περισσότερα


Έως τέλος Ιανουαρίου με τις παλιές αντικειμενικές οι μεταβιβάσεις ακινήτων

  • Dec 17, 2021

Προθεσμία έναν επιπλέον μήνα δίνει το υπουργείο Οικονομικών για φθηνές μεταβιβάσεις ακινήτων. Πιο συγκεκριμένα, για όσες πράξεις γίνουν έως τις 31 Ιανουαρίου του 2022, για αγορά ακινήτου, γονική παροχή ή δωρεά, θα λαμβάνονται υπόψη οι ισχύουσες αντικειμενικές αξίες και όχι οι αυξημένες που θα τεθούν σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου. Προϋπόθεση είναι να έχουν γίνει οι σχετικές δηλώσεις για τον υπολογισμό του φόρου έως και τις 31 Δεκεμβρίου του 2021. Η σχετική ρύθμιση προβλέπεται σε πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Περισσότερα


Σε πιλοτική λειτουργία το myergani.gov.gr

  • Dec 17, 2021

Σε πιλοτική λειτουργία τέθηκε χθες η νέα υπηρεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων myergani.gov.gr και αποτελεί το πρώτο βήμα για την υλοποίηση της ψηφιακής κάρτας εργασίας. "Το myergani είναι δύναμη στα χέρια του εργαζόμενου. Αποτελεί εγγύηση για την τήρηση του ωραρίου του αλλά και των υπερωριών του. Πλέον, κάθε εργαζόμενος θα μπορεί να δει ο ίδιος όσα έχει δηλώσει ο εργοδότης του για εκείνον", υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κατά την παρουσίαση της νέας υπηρεσίας. Όπως σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης, «στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εφαρμόζουμε ένα ολιστικό σχέδιο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της αγοράς εργασίας, με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση της "μαύρης" και της υποδηλωμένης εργασίας”.

Περισσότερα


Με PCR test θα μπαίνουν οι ταξιδιώτες στην Ελλάδα

  • Dec 16, 2021

Η χώρα μας θα δέχεται επισκέπτες από όλες τις χώρες με την επίδειξη αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR) 48 ωρών, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο της προσπάθειας ελέγχου της πανδημίας Covid-19. Από το μέτρο εξαιρούνται οι ταξιδιώτες που παρέμειναν στις χώρες για διάστημα μικρότερο των 48 ωρών. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από την Κυριακή 19/12 και ώρα 06:00.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR