Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Πρόεδρος της ΕΣΕΕ επανεκλέχθηκε ο Γ. Καρανίκας

  • Nov 30, 2021

Επανεκλέχθηκε στη θέση του προέδρου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας ο Γιώργος Καρανίκας. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΕΕ που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 28ης Νοεμβρίου συνεδρίασε και μετά το πέρας της ψηφοφορίας, στο προεδρείο της ΕΣΕΕ εξελέγησαν οι κάτωθι: Πρόεδρος Γιώργος Καρανίκας, Α’ αντιπρόεδρος Σταύρος Καφούνης, Β´ αντιπρόεδρος Θοδωρής Καπράλος, Γ´ αντιπρόεδρος Σπύρος Γεροντίτης, γενικός γραμματέας Νίκος Μπόνης, αναπληρωτής γενικός γραμματέας Κώστας Μουζακίτης, οικονομικός επόπτης Χρήστος Μπλουγούτας και αναπληρωτής οικονομικός επόπτης Γιώργος Βαγενάς.

Περισσότερα


ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία εντόκων γραμματίων την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου

  • Nov 30, 2021

Δημοπρασία Εντόκων Γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων του Ελληνικού Δημοσίου, σε άυλη μορφή, ποσού 625 εκατομμυρίων ευρώ, λήξεως 3 Ιουνίου 2022, θα διενεργηθεί την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), η ημερομηνία διακανονισμού θα είναι η Παρασκευή  3 Δεκεμβρίου 2021 (Τ+2).

Περισσότερα


Χρ. Σταϊκούρας: Τα ταμειακά διαθέσιμα είναι επαρκή και ασφαλή

  • Nov 29, 2021

Δεν τίθεται θέμα lockdown, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "δεν υπάρχει περίπτωση κλεισίματος της χώρας, τα ταμειακά διαθέσιμα είναι επαρκή και ασφαλή για να ανταποκριθούν υπό προϋποθέσεις σε όποιες κρίσεις υπάρχουν ή προκύψουν".

Πρόσθεσε δε, μιλώντας στο ραδιόφωνο, πως "θα είμαστε κοντά στην κοινωνία για όσο χρειαστεί και το 2022 και στο μέτωπο της πανδημίας και στην ενεργειακή κρίση. Ενώ, ό,τι περίσσευμα υπάρχει διατίθεται στους πολίτες".

Παράλληλα, ανέφερε ότι συνολικά τα ποσά που δόθηκαν στην κοινωνία από το 2020 έως το 2022 για να βοηθηθεί λόγω της πανδημίας ανέρχονται σε 43,3 δισ. ευρώ, χρήματα που δανείστηκε η χώρα με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους. 

Περισσότερα


Διευκρινίσεις από την ΑΑΔΕ για το επίδομα θέρμανσης

  • Nov 29, 2021

Οδηγό με 21 χρηστικές απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις  ερωτήσεις και απαντήσεις για το επίδομα θέρμανσης δημοσιοποίησε η ΑΑΔΕ, ώστε να βοηθήσει τους ενδιαφερόμενους να αποφύγουν τα λάθη και τις παραλείψεις κατά την υποβολή των αιτήσεών τους.

Αναλυτικά οι Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις  

Περισσότερα


Υπ. Υγείας : Λήψη μέτρων έναντι της νέας παραλλαγής B.1.1.529 του SARS-COV-2

  • Nov 29, 2021

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η νέα ΚΥΑ σχετικά με τις Προϋποθέσεις εισόδου στη Χώρα προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και την είσοδο των Ελλήνων υπηκόων στη χώρα.

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε νέα μέτρα αναφορικά με την εμφάνιση της νέας παραλλαγής B.1.1.529 (μετάλλαξη της Μποτσουάνα) του SARS-COV-2, ύστερα από εισήγηση της Υγειονομικής Επιτροπής, και αφορούν τις χώρες Νότια Αφρική, Μποτσουάνα, Ναμίμπια, Λεσότο, Ζιμπάμπουε, Μοζαμβίκη, Εσουατίνι, Ζάμπια και Μαλάουι.

Σύμφωνα με αυτή, επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα μόνο Ελλήνων υπηκόων και μετά από άδεια από τις κατά τόπους Πρεσβείες.

Αναλυτικά το ΦΕΚ 5491/Β/27-11-2021

Περισσότερα


Τηλε-ημερίδα για «Νέα ρύθμιση οφειλών σε 240 δόσεις προς το δημόσιο και 420 δόσεις προς τράπεζες»

  • Nov 25, 2021

Με την συμμετοχή δεκάδων επιχειρηματιών και εκπροσώπων φορέων της Μαγνησίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 24 Νοεμβρίου 2021 ενημερωτική τηλεδιάσκεψη με θέμα: «Νέα ρύθμιση οφειλών σε 240 δόσεις προς το δημόσιο και 420 δόσεις προς τράπεζες».

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν το Επιμελητήριο Μαγνησίας και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων Νομού Μαγνησίας με κεντρικό ομιλητή της εκδήλωσης τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, του Υπουργείου Οικονομικών κ. Φώτη Κουρμούση.

Στελέχη της Ειδικής Γραμματείας παρουσίασαν αναλυτικά το πρόγραμμα, ενώ ακολούθησε αναλυτική συζήτηση, αναφορικά στο θεσμικό πλαίσιο για τη ρύθμιση και την απαλλαγή οφειλών - παροχή 2ης ευκαιρίας, τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών για νοικοκυριά και επιχειρήσεις όπου προβλέπεται και την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία σε έως 240 δόσεις.

Πολλές ήταν οι ερωτήσεις που κλήθηκε να απαντήσει ο κ. Κουρμούσης και οι συνεργάτες του αναφορικά στη ρύθμιση οφειλών μέσω της διαδικασίας της εξυγίανσης επιχειρήσεων, ενώ επισημάνθηκε και η δυσκολία που παρουσιάζεται ως προς την ολοκλήρωση της υποβολής της αίτησης στην πλατφόρμα.

Όπως υπογράμμισε ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών «κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, νοικοκυριό ή επιχείρηση που έχει χρέη είτε προς τράπεζες, είτε προς το Δημόσιο για ποσά μεγαλύτερα των 10.000 Ευρώ μπορεί να εισέλθει στο Μηχανισμό για τη ρύθμιση των οφειλών και τη δεύτερη ευκαιρία, η εφαρμογή του οποίου ξεκίνησε από 1η Ιουνίου».

Ακόμη, αυτά που υπογραμμίστηκαν στην τηλε-ημερίδα είναι:

  • Για χρέη προς το Δημόσιο προβλέπονται ως και 240 δόσεις με εξόφληση ως 20 χρόνια
  • Για χρέη προς τράπεζες προβλέπεται εξόφληση ως και σε 35 χρόνια με ανώτατο όριο δόσεων τις 420
  • οι αιτήσεις αξιολογούνται στην πλατφόρμα μέσω αυτόματου αλγόριθμου
  • το ελάχιστο ποσό δόσης είναι 50 Ευρώ
  • για κάθε ρύθμιση το τυπικό επιτόκιο του Δημοσίου είναι 5% τον χρόνο και προς τράπεζες 3,75% περίπου τον χρόνο.
  • Με τη ρύθμιση σταματούν όλα τα μέτρα των πιστωτών εναντίον του οφειλέτη (κατασχετήρια και πλειστηριασμοί)

Αν κάποιος δεν ρυθμίσει τα χρέη ή δεν πληρώσει για δόση ρύθμισης υπάρχει η διαδικασία της δεύτερης ευκαιρίας, διευκρίνισε ο κ. Κουρμούσης επισημαίνοντας ότι μέσω πτώχευσης διαγράφονται όλα τα χρέη, αλλά παράλληλα γίνεται απώλεια περιουσίας.

Το χρονικό διάστημα αποπληρωμής το ορίζει η πλατφόρμα με οικονομικά κριτήρια ( έσοδα- έσοδα) οφειλέτη.

Η έγκριση που παράγεται αυτόματα από την πλατφόρμα εξετάζεται από τους πιστωτές για τελική συμφωνία.

Η ένσταση είναι δικαίωμα του πολίτη ωστόσο “η αιτιολογία της πλατφόρμας, σε περίπτωση απόρριψης, είναι σαφής”.

Στην τηλε-ημερίδα συμμετείχε και απεύθυνε χαιρετισμό ο υφυπουργός παρά τον πρωθυπουργό κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, που από την θέση του πρώην Γεν. Γραμματέα Οικονομικών, είχε συνεργαστεί στενά με το κ. Κουρμούση για το θέμα.

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα


Τηλεργασία: Η αποζημίωση που δικαιούνται όσοι εργάζονται εξ’ αποστάσεως

  • Nov 24, 2021

Το ελάχιστο ύψος της αποζημίωσης που οφείλουν να καταβάλουν οι εργοδότες στους εργαζόμενους που απασχολούνται με τηλεργασία, για την κάλυψη του κόστους του εξοπλισμού, των τηλεπικοινωνιών και της χρήσης του οικιακού χώρου εργασίας καθορίζεται με απόφαση του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, σε εφαρμογή του νόμου 4808/2021 για την Προστασία της Εργασίας. Ο νόμος προβλέπει για πρώτη φορά αποζημίωση των τηλεργαζόμενων για το κόστος που επωμίζονται εξαιτίας της τηλεργασίας. Σύμφωνα με την απόφαση, το ελάχιστο ποσό που θα καταβάλλουν μηνιαίως οι εργοδότες στους τηλεργαζόμενους είναι: Για τη χρήση του οικιακού χώρου εργασίας, 13 ευρώ. Για την κάλυψη του κόστους επικοινωνιών, 10 ευρώ. Για την συντήρηση του εξοπλισμού, 5 ευρώ.

Περισσότερα


Κουρεμένα ενοίκια: Μπαράζ ελέγχων για τις παράνομες ενισχύσεις

  • Nov 24, 2021

Τα ποσά των αποζημιώσεων που έλαβαν για τα «κουρεμένα» ενοίκια θα κληθούν να επιστρέψουν στο κράτος πολλοί ιδιοκτήτες και υπεκμισθωτές  ακινήτων. Πρόκειται για φορολογούμενους που έλαβαν προκαταβολικά την κρατική αποζημίωση για τα μειωμένα έως 100% μισθώματα των μηνών Μαρτίου – Ιουλίου 2021 και όπως έδειξαν οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ δεν υπέβαλαν όπως είχαν υποχρέωση τις δηλώσεις Covid  ή εισέπραξαν μεγαλύτερο ποσό προκαταβολής από την αποζημίωση που δικαιούνται. Σύντομα οι φορολογούμενοι αυτοί θα λάβουν ενημέρωση  με το ύψος της αποζημίωσης που θα πρέπει να επιστρέψουν στο δημόσιο και σε περίπτωση που δεν το πράξουν εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας θα επιβαρυνθούν με τόκους εκπρόθεσμης καταβολής.aade

Περισσότερα


ΕΡΓΑΝΗ: Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων επιχειρήσεων – εργοδοτών περί τήρησης της υποχρέωσης υποβολής των ανεμβολίαστων και μη νοσήσαντων εργαζομένων

  • Nov 24, 2021

Παρατείνεται, μέχρι τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021, στις 23:59, η προθεσμία υποβολής στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» της «υπεύθυνης δήλωσης επιχειρήσεων-εργοδοτών περί τήρησης της υποχρέωσης υποβολής των ανεμβολίαστων και μη νοσήσαντων εργαζομένων σε διαγνωστικό έλεγχο νόσησης από τον κορονοϊό COVID-19» για τις εβδομάδες: 18-24/10/2021, 25-31/10/2021, 01-07/11/2021, 08-14/11/2021 και 15-21/11/2021, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Περισσότερα


ΕΛ.ΣΤΑΤ.: Αύξηση 26,9% του τζίρου των επιχειρήσεων το γ’ 3μηνο 2021

  • Nov 22, 2021

Άλμα σημείωσε ο τζίρος των ελληνικών επιχειρήσεων το γ' τρίμηνο του 2021, αντλώντας ώθηση από το περαιτέρω άνοιγμα της οικονομίας και την επανεκκίνηση του τουρισμού.  Ειδικότερα, για το σύνολο των επιχειρήσεων και των δραστηριοτήτων της οικονομίας, ο κύκλος εργασιών το τρίτο τρίμηνο 2021 ανήλθε σε 91.460.665 χιλ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 26,9% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο 2020, που είχε ανέλθει σε 72.055.403 χιλ. ευρώ. Τη μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών το τρίτο τρίμηνο 2021 σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο 2020 παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Δραστηριότητες Υπηρεσιών Παροχής Καταλύματος και Υπηρεσιών Εστίασης κατά 79,9%, ενώ τη μικρότερη αύξηση στον κύκλο εργασιών παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Ορυχεία και Λατομεία, κατά 7,2%.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR