Αριστοτέλης Μπασδάνης: «Στοχευμένα προγράμματα ΕΣΠΑ, «Ανάσα ΙΙ» και επιδότηση ενεργειακού μπορούν να συμβάλουν στη στήριξη μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας»
Χαμηλότερη μοριοδότηση και δικαιότερη κατανομή πόρων στις επιχειρήσεις αναφορικά στο «Ανάσα ΙΙ» ζήτησε με παρέμβασή του στη σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε στην ΠΕ Μαγνησίας το πρωί της Τρίτης 8 Φεβρουαρίου ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης, με αφορμή την παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκου στην περιοχή.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας υπογράμμισε ότι δεν θα πρέπει να επαναληφθούν κάποιες αστοχίες και παραλείψεις που υπήρξαν στο «Ανάσα Ι».
«Το γεγονός ότι θα συμπεριληφθούν στο «ΑΝΑΣΑ ΙΙ» τα επιπλέον χρήματα που προορίζονταν για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στα πλαίσια των αστικών αναπλάσεων των Δήμων είναι πολύ θετικό, γιατί θα υπάρχουν περισσότερο επωφελούμενοι από το πρόγραμμα.
Ταυτόχρονα, θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα της Πολιτείας ώστε να στηριχθούν και οι υφιστάμενες επιχειρήσεις, σημείωσε ο κ. Μπασδάνης γιατί έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα νέο δεδομένο, την ενεργειακή κρίση, η οποία τείνει να πάρει εκρηκτικές διαστάσεις.
Σε διαφορετική περίπτωση θα έρθουμε αντιμέτωποι πολύ σύντομα με αύξηση λουκέτων και κυρίως σε νευραλγικούς τομείς όπως η μεταποίηση, όπου οι οι τεράστιες».
Τέλος, ο κ. Μπασδάνης επεσήμανε στον Γενικό ότι ενώ έχουν εξαγγελθεί τα προγράμματα ΕΣΠΑ από τον περασμένο Σεπτέμβρη, με χρόνο υλοποίησης τις αρχές του 2022, ακούστηκε ότι θα προκηρυχθούν τον Ιούνιο. «Πρόκειται για έναν ανασταλτικό παράγοντα, που σίγουρα θα το βρούμε μπροστά μας, σημείωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου και συμπλήρωσε: «Θα πρέπει να εστιάσουμε στις νεοφυείς επιχειρήσεις, αλλά και στις υφιστάμενες που χρήζουν εκσυγχρονισμού.
Το σίγουρο είναι ότι αυτή την φορά θα πρέπει να υπάρξει συνέργεια όλων των εμπλεκόμενων φορέων του προγράμματος, ώστε να υπάρξει μία πιο στοχευμένη διάγνωση των ειδικών αναγκών των επιχειρήσεων και του νέου τοπίου που έχει διαμορφωθεί στην αγορά μετά την διετία της οικονομικής κρίσης, ώστε να επιτευχθεί μία πιο δίκαιη κατανομή των πόρων, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διασπορά».