Home Logo

Νέα - Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Εύβοιας και Σκύρου, το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Εύβοιας και Σκύρου, το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Στην συμπλήρωση ενός έτους (09.06.2023) από την υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας των Επιμελητηρίων Μαγνησίας και Εύβοιας αναφέρθηκε κατά τον χαιρετισμό του στην έναρξη των εργασιών του 1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Εύβοιας και Σκύρου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης.

Ο κ. Μπασδάνης αναφέρθηκε διεξοδικά στην προώθηση και ενίσχυση κάθε είδους υγιούς επιχειρηματικής σχέσης μεταξύ των μελών των δύο Επιμελητηριακών φορέων με σκοπό την ανάπτυξη αμοιβαίων επωφελών οικονομικών δραστηριοτήτων για τις τοπικές επιχειρήσεις, αλλά και κοινωνίες.

Παράλληλα, τόνισε οι προσπάθειες για την προώθηση και ενίσχυση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών μεταξύ Ευβοίας, Μαγνησίας, Αλοννήσου, Σκιάθου, Σκοπέλου και Σκύρου και τους Διεθνούς Αερολιμένα Σκιάθου «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» ως διακομιστικού κέντρου για την τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής συνεχίζονται.

Την έναρξη των εργασιών κήρυξε η Υφυπουργός Ανάπτυξης για θέματα βιομηχανίας, Άννα Μάνη, ενώ τονίστηκε ότι το Επιμελητήριο της Εύβοιας είναι ο πρωτοστάτης του νέου αυτού θεσμού που σκοπό έχει την προοδευτική εξέλιξη του νησιού σε όλους τους τομείς.

Το καλωσόρισμα απηύθυνε ο οικοδεσπότης και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας, Γιάννης Γεροντίτης. Μέσα από μία αναλυτική ομιλία για τα χαρακτηριστικά της Εύβοιας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα παρουσίασε τον πολιτιστικό της πλούτο ο οποίος έχει όλες τις δυνατότητες για να την καταστήσει ως έναν από τους σημαντικότερους πόλους έλξης της Ευρώπης. Επίσης, αναφέρθηκε στις υποδομές που έχει ανάγκη το νησί και ζήτησε από την Υφυπουργό Ανάπτυξης να συνδράμει στην προσπάθεια του Επιμελητηρίου και της Περιφέρειας για την ανασύσταση της Τεχνικής Σχολής Δημόκριτου στην Εύβοια.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Μητροπολίτης Χαλκίδας, κ. Χρυσόστομος, ο οποίος αναφέρθηκε στα καίρια προβλήματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα των πολιτών. Ανύπαρκτοι δρόμοι, ανεπαρκή ακτοπλοϊκά δρομολόγια για την κεντρική Ελλάδα και δη προς το νομό Μαγνησίας, άλυτα προβλήματα στην Βόρεια Εύβοια και τα οποία επηρεάζουν όλο το νησί ήταν κάποια από τα θέματα της ομιλίας του.

Ακολούθησε η ομιλία της δημάρχου Χαλκιδέων, Έλενας Βάκα, του βουλευτή, Αθ. Ζεμπίλη, των εκπροσώπων κομμάτων της Νέας Αριστεράς, Α. Πρατσόλη και των Σπαρτιατών, Α. Χαλκιά.

Ομιλίες για την αναπτυξιακή προοπτική της Εύβοιας αλλά και του κλάδου των επιχειρηματιών έκαναν και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γ. Καββαθάς, ο εκπρόσωπος του ΣΒΣΕ, Α. Λουκάτος, ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, Π. Αγνιάδης, ο εκπρόσωπος της ΕΣΕΕ, Α. Παναγόπουλος και ο δ/νων σύμβουλος του ΟΛΝΕ, Χ. Μανιάτης.

 


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR