Home Logo

Νέα - Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Μηνύματα αισιοδοξίας και προβληματισμού από τη Διευρυμένη Συνεδρίαση της ΚΕΕΕ στην Κόρινθο- Παρών και από το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Μηνύματα αισιοδοξίας και προβληματισμού από τη Διευρυμένη Συνεδρίαση της ΚΕΕΕ στην Κόρινθο- Παρών και από το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Παρουσία του υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Χρίστου Δήμα πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο 6 και 7 Ιουλίου η Διευρυμένη Συνεδρίαση της ΚΕΕΕ στην Κόρινθο, όπου εκφράστηκαν μηνύματα αισιοδοξίας, αλλά και προβληματισμού.

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Αριστοτέλης Μπασδάνης και το μέλος του Δ.Σ. κ. Τρύφωνας Πλαστάρας.

Όπως σημείωσε ο κ. Δήμας «τόσο από τη θέση μου στο Υπουργείο Πολιτισμού και -κυρίως- στο Υπουργείο Ανάπτυξης, όσο και τώρα από το υπουργείο Οικονομικών, παραμένω στη διάθεση σας και προσδοκώ συνεργασία με όλους τους φορείς. Έχουμε προχωρήσει νομοθετικές πρωτοβουλίες αλλά επίκεινται και πολλές ακόμα, οι οποίες θα ωφελήσουν επιχειρηματίες και Επιμελητήρια». Ακολούθως, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, αναφέρθηκε στις κωδικοποιητικές προσπάθειες που έχουν πραγματοποιηθεί, ενώ μίλησε για τις επιμελητηριακές εκλογές και τους νέους οργανισμούς, οι οποίοι θα έχουν ψηφιακά οργανογράμματα και τη δυνατότητα να κάνουν προσλήψεις προσωπικού.  

Ο οικοδεσπότης πρόεδρος, Παναγιώτης Λουζιώτης, στην τοποθέτησή του, υπογράμμισε τον κρίσιμο ρόλο των Επιμελητηρίων. «Τα Επιμελητήρια αποτελούν γέφυρα μεταξύ των επιχειρήσεων και του κράτους. Σε αυτό το πλαίσιο, το κράτος οφείλει να μας ενισχύσει για να συμβάλλουμε από την πλευρά μας στην οικονομική ανάπτυξη και ευημερία. Το μέλλον της οικονομίας είναι συνυφασμένο με το μέλλον των επιχειρήσεων μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της δεύτερης ημέρας και του forum, παρέστη ο υφυπουργός Εσωτερικών, Βασίλης Σπανάκης, ο οποίος υπογράμμισε την αξία της ενεργειακής μετάβασης και του πράσινου μετασχηματισμού για όλες τις επιχειρήσεις. «Η κυβέρνηση είναι παρούσα, θεσπίζει και παρέχει κίνητρα για τον μετασχηματισμό των επιχειρήσεων ενώ αξιοποιεί πόρους, με στόχο την κλιματική ουδετερότητα» ανέφερε κ. Σπανάκης. Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς,  αναφέρθηκε στο επιχειρείν με κανόνες ενώ δήλωσε ότι με τον συντονισμό ενεργειών και τη συνεργασία επιλύονται προβλήματα για τις επιχειρήσεις. Ακόμα, αξιοσημείωτη αναφορά έκανε στο νέο χωροταξικό των επιχειρήσεων μέσα από τα πολεοδομικά σχέδια. "Δε θα ασχολούνται με το ρίσκο της επισφάλειας οι επιχειρήσεις" πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Το παρών έδωσαν επίσης ο πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γιώργος Καββαθάς, και ο Γιώργος Καρανίκας, πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

Στο πλαίσιο των εργασιών, ο οικοδεσπότης Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Παναγιώτης Λουζιώτης απηύθυνε θερμές ευχαριστίες στην αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας για τα δώρα τους, ενώ ακολούθησαν ομιλίες που είχαν ως θέμα τον στόχο της κλιματικής ουδετερότητας, την αειφόρο ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, καθώς και τον ρόλο, τον οποίο καλούνται να διαδραματίσουν τα Επιμελητήρια στην επιτυχή ενεργειακή μετάβαση.

 

 

 


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR