Home Logo

Νέα - Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Εκ νέου υποψήφιος για τις εκλογές στο Επιμελητήριο ο Αρ. Μπασδάνης

Εκ νέου υποψήφιος για τις εκλογές στο Επιμελητήριο ο Αρ. Μπασδάνης

Την εκ νέου υποψηφιότητά του για τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας με αφορμή τις επιμελητηριακές εκλογές που θα διεξαχθούν από 16 έως 18 Νοεμβρίου στη Μαγνησία ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε το πρωί της Πέμπτης 11 Ιουλίου.

Στην δήλωσή του για την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του ο κ. Μπασδάνης τόνισε: «Διανύουμε μία περίοδο σκληρής προσπάθειας για επιχειρηματική ανάταξη στο Νομό Μαγνησίας μετά και τις τελευταίες καταστροφές του Daniel και του Elias, που βρέθηκαν στην «κορυφή του παγόβουνου» μίας σειράς προβλημάτων που συσσωρεύτηκαν την τελευταία δεκαετία. Στην οικονομική κρίση, την κρίση του covid-19, αλλά και την ενεργειακή κρίση, ήρθε να προστεθεί και η κλιματική κρίση, η πιο ίσως ανεξέλεγκτη και μη προβλέψιμη που καλούμαστε όλοι οι επαγγελματίες να διαχειριστούμε.

Με απόλυτη ψυχραιμία, σύνεση, αλλά και ενότητα, στο Επιμελητήριο Μαγνησίας σταθήκαμε αρωγοί, δίπλα σε κάθε επαγγελματία, αφουγκραζόμενοι  την καθημερινή του αγωνία για την επιβίωση και το μέλλον της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει έναν ξεκάθαρα αναπτυξιακό ρόλο σε όλη αυτή την προσπάθεια ανασυγκρότησης που επιχειρείται, ενώ πρέπει να είναι ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων στην αναπτυξιακή προσπάθεια που έχει ανάγκη ο τόπος μας.

Το «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟ ΚΙΝΗΜΑ» έχει στόχο να ενώσει όλες τις δυνάμεις της Μαγνησίας και να θέσει σε αναπτυξιακή τροχιά την τοπική μας οικονομία.

Έχοντας το τιμόνι του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, στα πιο δύσκολα χρόνια για την επιχειρηματικότητα, από το 2011 έως σήμερα, και έχοντας πλέον την εμπειρία διαχείρισης κρίσεων, ο στόχος ήταν και παραμένει ο ίδιος: η συλλογική και σκληρή δουλειά για το κοινό καλό, η προάσπιση του επιμελητηριακού θεσμού και η ενίσχυση του κύρους του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Αυτό άλλωστε το αποδείξαμε περίτρανα τα τελευταία 13 χρόνια, όπου το Επιμελητήριο μας με εξωστρεφείς δράσεις και πρωτοβουλίες που περιλαμβάνονταν στις αρχές του «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ» έγινε μέρος της τοπικής κοινωνίας, μπροστάρης σε αγώνες και πρωταγωνιστής θετικών εξελίξεων.

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας έχει πάψει προ πολλού να είναι ένας ακόμη εισπρακτικός μηχανισμός της κρατικής λειτουργίας και έχει μετατραπεί σε ένα ζωντανό κύτταρο της τοπικής κοινωνίας, με ενέργειες που αξιοποιούνται από την παρούσα Διοίκηση στο έπακρον για το καλό της επιχειρηματικότητας.

Από τότε έως σήμερα θέσαμε στόχους και τους πετύχαμε σε μεγάλο βαθμό :

  • Με γνώμονα την χρηστή διαχείριση, δημιουργήσαμε ένα ισχυρό αποθεματικό που αποτελεί το εργαλείο μας για κάθε αντισταθμιστική υπηρεσία (Κάρτα Υγείας, δωρεάν νομική υποστήριξη σε κάθε επαγγελματία που το χρειάζεται, συμμετοχή σε εγχώριες και διεθνείς εκθέσεις για την προβολή της τοπικής επιχειρηματικότητας, δημιουργία project για την τουριστική προώθηση της Μαγνησίας, μέσω παραγωγής video και σχετικής διαφημιστικής καμπάνιας κ.α.)
  • Μέσω του e-Επιμελητήριο εκσυγχρονίσαμε τις υποδομές μας και τις διαδικασίες μας, επιτυγχάνοντας την μετάβαση στην ψηφιακή εποχή
  • Συνεργαστήκαμε με επιστημονικούς, κοινωνικούς, αλλά και παραγωγικούς φορείς της Μαγνησίας με γνώμονα πάντα το κοινό καλό και την ταυτόχρονη εξέλιξη του επιχειρείν στον τόπο μας
  • Η Μαγνησία βρέθηκε στο τιμόνι του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, την Προεδρία του οποίου διατηρεί έως σήμερα.
  • Ήμασταν παρόντες σε κάθε αναγκαία αλλά και δυνατή διαδικασία διαμεσολάβησης με την κεντρική διοίκηση και την κυβέρνηση δίνοντας φωνή στα Μέλη μας, μέσω του φορέα μας.
  • Κατά την περίοδο πανδημίας covid στηρίξαμε έμπρακτα τις πρωτοβάθμιες μονάδες υγείας της περιοχής που έδιναν μάχη με το χρόνο και την πίεση για την καλύτερη δυνατή διαχείριση της κατάστασης
  • Δώσαμε το παρόν σε κάθε δοκιμασία που πέρασε στο πρόσφατο παρελθόν ο Νομός μας (πυρκαγιές, πλημμύρες) μέσω δωρεάν παρεχόμενων υπηρεσιών που στηρίχθηκαν πάνω στο δίκτυο αλληλεγγύης που δημιουργήσαμε σε άμεσο χρόνο την ώρα της κρίσης με όλα τα Επιμελητήρια της χώρας, αλλά και την ιδιωτική πρωτοβουλία
  • Δώσαμε λύσεις σε πρακτικά και καίρια ζητήματα που άπτονται τη λειτουργία της επιχειρηματικότητας κάνοντας καίριες παρεμβάσεις στην κεντρική εξουσία, είτε μέσω επιστολών μας, είτε μέσω συναντήσεων με τους αρμόδιους κυβερνητικούς αξιωματούχους

Παράλληλα, το γεγονός ότι σήμερα, 13 χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας είμαστε μία γροθιά με τους πάλαι ποτέ εκλογικούς μας αντιπάλους, σημαίνει ότι ενωμένοι και δυνατοί προχωράμε μπροστά, πιο ψηλά, για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό και ακόμα περισσότερα για τα Μέλη μας και τον Επιμελητηριακό θεσμό.

Διαχρονικό μας μέλημα είναι να αποτελέσουμε την φωνή των Μελών μας μέσω του επιμελητηριακού θεσμού που θα συμβαδίζει με τις επιταγές της σύγχρονης πραγματικότητας. Μέλημα, που ως Πρόεδρος καθημερινά και απαρέγκλιτα υπηρέτησα και θα συνεχίσουμε  να υπηρετούμε ως Διοίκηση.

     Το «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟ ΚΙΝΗΜΑ» φιλοδοξεί να        εκπροσωπήσει με τον καλύτερο τρόπο και να αντιμετωπίσει με σεβασμό όλους τους επιχειρηματίες του Νομού μας, χωρίς κομματικές ή άλλου είδους αγκυλώσεις, γιατί η απαξίωση της αντίθετης άποψης δεν συνάδει με τις αρχές μας.

Κοινός μας στόχος είναι να παλέψουμε με όλες τις δυνάμεις μας, για να απεμπλακούμε από τα σημερινά αδιέξοδα και να επιστρέψει η επιχειρηματικότητα στην κανονικότητά της, ενισχύοντας τις επενδυτικές πρωτοβουλίες.

Γιατί πρώτα και πάνω από όλα για εμάς, εκείνο που έχει σημασία είναι ο επιχειρηματίας.

Καλούμε, λοιπόν, όλους τους συναδέλφους επιχειρηματίες που μοιράζονται τις ίδιες αγωνίες με εμάς, να συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιό μας, στο «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟ ΚΙΝΗΜΑ» και να «σφραγίσουν» με την υπογραφή τους την προσπάθειά μας.

Για ένα ανοιχτό Επιμελητήριο. Το δικό μας Επιμελητήριο».

 

 

 

 


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR